TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideByrundtur i Cape Town og besøk på fengselsøya Robben Island

Byrundtur i Cape Town og besøk på fengselsøya Robben Island


I dag venter en byrundtur i vakre Cape Town. Du blir fortalt om byens historie og lokale tradisjoner og kultur, og du får se noen av Cape Towns største severdigheter.

En av byens aller store severdigheter er Robben Island; fengselsøya som ligger en kort båttur fra selve byen, og dit skal du naturligvis dra.

Robben Island var i det 20. århundre et beryktet fengsel for politiske fanger under det sørafrikanske apartheidregimet. Sør-Afrikas tidligere president, Nelson Mandela tilbragte ikke mindre enn 18 år på Robben Island av de i alt 27 årene han satt i fengsel.

I dag er Robben Island ombygd til museum, og øya er også oppført på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv.

Fergen som tar deg med deg til Robben Island går fra Cape Towns berømte Waterfront. Det er den samme båten som i sin tid ble brukt til å transportere fangene frem og tilbake. Besøket på Robben Island starter med en guidet omvisning i det beryktede fengselet, der du bl.a. kommer til å se Nelson Mandelas celle. Deretter blir det busstur rundt omkring på øya, med stopp ved pingvinkolonien, før båten går tilbake til Cape Town.

Vi anbefaler at du bestiller denne utflukten hjemmefra, for turen til Robben Island er ofte utsolgt lang tid i forveien. Vær oppmerksom på at denne delen av turen kan bli avlyst hvis været er slik at båten ikke kan gå ut til øya. I så fall får du naturligvis pengene refundert for denne delen – og byrundturen kan heldigvis gjennomføres uansett vær.

Vær oppmerksom på at vi trenger en kopi av passet ditt ved bestilling av denne turen.

Prisen gjelder når turen bestilles samtidig med reisen:
Per person fra:  1.500 kr.
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14