TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Overnatting: Uganda

Gorilla Safari Lodge

Bwindi Impenetrable nasjonalpark

Bare få minutters gange fra Rushaga-porten inn til Bwindi Impenetrable nasjonalpark finner du den stemningsfulle Gorilla Safari Lodge på en grønn fjellside. Lodgens beliggenhet gir en flott utsikt over skogen og fjellene.

Lodgen består av 16 romslige hytter, og her er det perfekt å slappe av etter en spennende dag med gorilla-tracking. Alle hytter har eget bad og privat balkong med en fantastisk utsikt over den uberørte tropiske regnskogen.

I den største hytta ligger lodgens restaurant og bar med loungeområde. Her kan du spise din velfortjente middag mens du tenker tilbake på den begivenhetsrike dagen i skogen. Du kan også unne deg en velgjørende massasje eller sette deg ut på den lille bålplassen med utsikt over skogen.

Det er gratis Wi-Fi på lodgens restaurant og i baren.

Pris for oppgradering fra Haven Lodge/Ichumbi Lodge, 2 netter:
Deluxe Room Per person fra:  2.900 kr.

Haven Lodge

Bwindi Impenetrable nasjonalpark

Rett overfor Bwindi Impenetrable National Park i det vestlige Uganda finner du den flotte Haven Lodge. Beliggenheten på en ås rett overfor nasjonalparken gir lodgen en enestående utsikt over parken.

Fra lodgens loungeområde og restaurant er det gode muligheter til å beundre denne utsikten mens du spiser velsmakende retter tilberedt av ugandiske kokker som fusjonerer det afrikanske kjøkkenet med det internasjonale ved bruk av lokale råvarer. Lodgens restaurant lager dessuten en matpakke til deg som du kan ta med deg og spise på turen når du skal på gorilla-tracking.

Etter en lang dag på utkikk etter gorillaer kan du unne deg en deilig massasje i lodgen eller bare slappe av mens du tenker tilbake på den begivenhetsrike dagen.


Ichumbi Lodge

Bwindi Impenetrable nasjonalpark

I utkanten av Bwindi Impenetrable National Park, kun 10 minutters gange fra parkens Rushaga-port, ligger den hyggelige Ichumbi Lodge i en frodig fjellside dekket av dekorative planter og trær.

Alle rom har privat balkong, og derfra kan du betrakte det fruktbare landskapet med Bwindi-skogens grønne trær. Rommene har også eget bad med hårtørker.

Hovedbygningen med restaurant, bar og loungeområde ligger på toppen av skråningen, og her har du ikke bare en helt fantastisk utsikt, men også ren, frisk luft fra skogen og dens mange trær mens du spiser maten din. Fra hovedbygningen går det en sti som fører deg rett til Rushaga-porten og inn i nasjonalparken.


Mahogany Springs Lodge

Bwindi Impenetrable nasjonalpark

På grensen til Bwindi Impenetrable nasjonalpark, rett ved en liten elv, ligger den sjarmerende lodgen Mahogany Springs. Lodgen er det perfekte utgangspunktet for gorilla-tracking-eventyret ditt. Den har ikke bare praktfull utsikt over skogen, her kan du også få muligheten til å stå ansikt til ansikt med en gorilla, for disse store, men fredelige skapningene stikker gjerne innom lodgen av og til.

Lodgens romslige, stråtekte hytter i tradisjonell afrikansk stil har alle myggnett over sengen, eget bad med fine terrakottadetaljer og balkong med utsikt over den frodige skogen.

Hovedbygningen har en stor panoramaterrasse som strekker seg over hele bygningens forside. Her kan du nyte utsikten over skogen mens du lytter til alle skogens fugler og den rennende elven. Her ute, blant naturens avslappende lyder, kan du også spise frokost og middag eller drikke din ettermiddagste. Du kan også spise innendørs foran den koselige peisen. Frokost, lunsj, ettermiddagste og middag er inkludert.

Etter middag kan du sette deg og slappe av ved peisen med en god bok eller et brettspill, eller du kan slå deg ned i en av sofaene på terrassen og se ut over skogen.

Det er gratis Wi-Fi i lodgens hovedbygning.

Pris for oppgradering fra Haven Lodge/Ichumbi Lodge, 2 netter:
Deluxe Room Per person fra:  3.995 kr.

2 Friends Beach Hotel

Entebbe

Kun 10 minutters kjøring fra flyplassen i Entebbe ligger det hyggelige 2 Friends Beach Hotel. Med sin beliggenhet rett ved Victoriasjøen har hotellet vakker utsikt over sjøen og den frodige naturen i området.

Hotellet har kun 16 rom, noe som bidrar til den hjemmekoselige og private atmosfæren. Alle rommene er vakkert innredet med fargerik kunst på veggene, dekorative møbler og elegante myggnett over alle sengene. Alle rom har også bad, TV og Wi-Fi.

Midt i hotellets hyggelige lille hage ligger det utendørs svømmebassenget blant palmetrær og små busker. Her kan du ta deg en forfriskende dukkert eller slappe av på en av liggestolene mens du koser deg med en kjølig drink fra hotellets lille bar.

Fra restauranten, som ligger helt nede ved bredden av sjøen og hotellets private strand, kan du ta deg en matbit og nippe til drinken din og nyte den lette brisen og den storslåtte utsikten over sjøen.


Mihingo Lodge

Lake Mburo nasjonalpark

Rett ved siden av Lake Mburo nasjonalpark ligger den komfortable Mihingo Lodge på siden av et fjell som ble dannet av granitt for mer enn 500 millioner år siden. Lodgen ligger så høyt at den har en spektakulær utsikt over parken.

Fra lodgens svømmebasseng kan du nyte den fantastiske utsikten over dalen nedenfor, der bøfler, impalaer, vortesvin, sebraer og flere andre av savannens dyr gjerne samles ved vannhullet. På klippesiden kan du også være så heldig å få øye på en av de sky klippespringerne som lever der.

Også i lodgens hyggelige stråtekte restaurant på toppen av fjellet kan du betrakte alle dyrene ved vannhullet og beundre de storslåtte solnedgangene over parken mens du spiser en av de velsmakende rettene som tilberedes av lokale råvarer og produkter fra lodgens egen hage. En sval bris fra Kachera-sjøen gjør dessuten restauranten til et perfekt sted å avkjøle seg på varme dager.


Rwakobo Rock

Lake Mburo nasjonalpark

Rwakobo Rock er en sjarmerende liten familieeid lodge rett utenfor Lake Mburo nasjonalpark. Lodgen består av åtte hytter, som alle har eget bad med dusj og myggnett over sengene. Rommene er spartansk innredet, men det er rent og pent.

Utsikten fra restauranten kan ta pusten fra de fleste. Et vannhull i nærheten tiltrekker seg ofte tørste dyr ved solnedgang, derfor kan man ofte nyte middagen til synet av sebraer og impalaer.

Det er WI-FI og ladere i fellesområdene, og lodgen tilbyr også et forfriskende lite basseng.


Enjojo Lodge

Queen Elizabeth nasjonalpark

På grensen til Ishasha-sektoren i Queen Elisabeth nasjonalpark ligger den sjarmerende Enjojo Lodge midt i den frodige naturen med palmetrær, gressletter og en frodig akasieskog.

De fruktbare omgivelsene gjør naturen rundt lodgen til et godt habitat for fugler, og her kan man også ofte se flokker av elefanter, bøfler og antilope. Grønne marekatter, bavianer og de svart/hvite kappeguereza-aper lever også i naturen her. Lodgens område er så stort at du kan vandre rundt og oppleve det fascinerende dyrelivet på en guidet safari til fots uten å måtte forlate eiendommen.

Selve lodgen er bygget av lokale håndverkere, og de har kun brukt lokale materialer som passer godt inn i omgivelsene. Dessuten er de fleste møblene og dekorasjonene håndlaget av lokalbefolkningen.

På den stråtekte restauranten og i baren kan du spise den gode, hjemmelagde maten eller nyte en forfriskende drink mens du beundrer den maleriske naturen og den idylliske lille, naturlige sjøen.


Kingfisher Lodge Kichwamba

Queen Elizabeth nasjonalpark

I det vestlige Uganda, rett utenfor Queen Elizabeth nasjonalpark, finner du den flotte Kingfisher Lodge. Med sin beliggenhet på en ås 250 meter over sletten har denne lodgen en fenomenal utsikt over nasjonalparken.

Lodgen består av ”bandas”-hytter som ligner karakteristiske hytter fra en liten afrikansk landsby. Hyttene er fordelt rundt på høyden, og noen av dem er oppdelt i etasjer. Fra hyttene er det flott utsikt over slettene og det tradisjonelle afrikanske landskapet. I hyttene finner du 18 moderne rom med eget bad som er innredet med blant annet behagelige senger.

Det er gode muligheter til å beundre den praktfulle utsikten over slettene fra lodgens restaurant. Ved siden av restauranten finner du en liten bar og et lite loungeområde, der du kan nyte utsikten og en kald drink samtidig.

Selv fra det fine svømmebassenget, som også ligger på flere nivåer i skråningen, har du flott utsikt til den flotte nasjonalparken mens du slapper av.

Det er gratis Wi-Fi på lodgen.


Parkview Safari Lodge

Queen Elizabeth nasjonalpark

Parkview Safari Lodge ligger i utkanten av Queen Elizabeth nasjonalpark og har en spektakulær panoramautsikt over nasjonalparken og fjellene. På en god dag kan du til og med være så heldig å se elefantene spise frokost i lodgens park.

Fra bassengområdet kan du glede deg over den storslåtte utsikten mens du svømmer rundt eller slapper av under parasollen ved en av solsengene. Ved siden av svømmebassenget ligger lodgens restaurant, og her serveres det et stort utvalg autentiske afrikanske og internasjonale retter. Råvarene er friske, og det kommer daglig lokale fiskere med sin sprellende ferske fangst fra blant annet Kazinga-kanalen og Edwardsjøen.

Lodgen har dessuten mange andre fasiliteter, blant annet bar, sauna, dampbad, spa, gavebutikk, bibliotek og en lesesal der du kan lære mer om nasjonalparken. Det er Wi-Fi i lodgens fellesområder.

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14