TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Java

På en reise til Java får du oppleve selve essensen av Indonesia.

Java er en smeltedigel av indonesisk historie, kultur og unik natur. Her får du se og oppleve noe av det flotteste dette interessante øyriket kan by på: fra tusen år gamle hellige templer til dramatiske, rykende vulkaner.

Se våre reiser til Java nedenfor.

Hvis du har spørsmål, kan du ringe våre reisekonsulenter på  85 29 54 24.

Reiser til Java
Reiser til Java
ForsideReiser til Java

Reiser til Java

På en reise til Java får du oppleve selve essensen av Indonesia.

Java er en smeltedigel av indonesisk historie, kultur og unik natur. Her får du se og oppleve noe av det flotteste dette interessante øyriket kan by på: fra tusen år gamle hellige templer til dramatiske, rykende vulkaner.

Se våre reiser til Java nedenfor.

Hvis du har spørsmål, kan du ringe våre reisekonsulenter på  85 29 54 24.

ForsideReiser til Java
Vår reise til Java

Hvorfor skal du dra på ferie til Java?

Java er en øy i Indonesia som ligger på den indonesiske ”ildringen”, en kjede av vulkaner som omkranser Stillehavskysten. Uansett hvor på Java du befinner deg ser du det fascinerende vulkanlandskapet.

Selv om Java er verdens tettest befolkede øy, merker man ikke de mange menneskene når man reiser utenfor byene. På en ferie på Java får du se øyas verdensberømte buddhistiske og hinduistiske templer, sjarmerende byer og det enestående vulkanlandskapet.

Vår rundreise på Java

Vi tilbyr aktuelt Java i kombinasjon med en reise til Bali.

På Java kan du bl.a. oppleve:

Yogyakarta

Kongebyen Yogyakarta er en av Asias perler, og her i byen føler du Javas sjel og atmosfære, sterkt preget av kunst, kultur og tradisjoner.

I Yogyakarta kan du beundre sultanpalasset Kraton, som ble oppført i 1755. Dette elegante palasset er et av de fineste eksemplene på javanesisk arkitektur. Besøk det vakre Taman Sari, vannslottet i de kongelige hagene, som ble bygget i 1758 og brukt av sultanen og hans følge som et sted der de kunne slappe av.

I området rundt palasset kan du også kikke innom verksteder som fremstiller det tradisjonelle håndverket batikk, som opprinnelig kom fra Java, og lære hvordan de vakre stofftrykkene blir til klær.

Borobudur-tempelet

Nordvest for Yogyakarta finner du det storslåtte tempelet Borobudur. Dette byggverket er oppført på UNESCOs verdensarvliste og ligger majestetisk til på toppen av en ås. Fra toppen har du en fantastisk utsikt til de grønne markene og fjellene i det fjerne.

Borobudur ble bygget under Syailendra-dynastiet som styrte i en periode mellom det 8.- og 9. århundre og er et av verdens største buddhistiske monumenter. Etter å ha vært forsømt og bortgjemt under vulkansk aske i utallige år, ble tempelet gjenoppdaget av britene i 1814, og fra 1973 startet omfattende restaurasjonsarbeider i regi av UNESCO for å bevare det vakre buddhistiske tempelet.

Gå rundt tempelet og lær mer om Borobudurs fascinerende historie.

Prambanan-tempelet

Nordøst for Yogyakarta finner du et annet av Javas storslåtte templer, det hinduistiske motstykket til Borobudur, nemlig Hindu-templet Prambanan.

Prambanan er Indonesias største hinduistiske tempel, bygget i det 9. århundre og beliggende mellom frodige grønne marker og landsbyer.

Her kan du bl.a. se Shiva-helligdommen Lorojonggrang, som med sine 47 velproporsjonerte meter generelt anses for å være Javas mest elegante tempel.

Javas vulkaner

Java er en vulkanøy med både aktive og inaktive vulkaner. Ingen reise til Java er fullendt før du har opplevd dette flotte naturfenomenet på nært hold.

Bromo-vulkanen

I den østlige delen av Java finner du den aktive Bromo-vulkanen. Vulkanen ligger i Bromo Tengger Semeru nasjonalpark, og her finner du et av Indonesias flotteste naturlandskaper.

De fleste som besøker Bromo starter dagen på utsiktspunktet ved Penanjakan-fjellet, i 2.770 meters høyde. Herfra kan du nemlig se den praktfulle soloppgangen over Bromo-fjellet.

Før du kommer frem til Bromo-vulkanen passerer du på hesterygg det spektakulære” sandhavet” før du kan klatre opp de knapt 300 trinnene til kraterkanten. Med en høyde på 2.392 meter er Bromo mindre enn noen av de andre vulkanene på Java, men den har en utsikt som garantert ikke skuffer.

Ijen-krateret

I den østlige delen av Java ligger også Ijen-krateret, i 2.300 meters høyde på det 2.799 meter høye fjellet.

Fra toppen av kraterkanten har du en helt utrolig flott utsikt over den surrealistiske turkisblå kratersjøen, den største av sitt slag. Sjøen har syreholdig vann, og det er det som skaper den nesten uvirkelige fargen.

Har du spørsmål?

Hvis du har ytterligere spørsmål om Java eller våre andre reiser til Øst- og Sørøst-Asia, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre.

Vi gleder oss til å sende deg ut på ditt livs reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14