TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Overnatting: Sri Lanka

Hotel Rajarata

Anuradhapura

Hotel Rajarata ligger en kort kjøretur fra Anuradhapuras mange historiske templer og i gangavstand fra den fredfylte sjøen Nuwara Wewa, der du kan være så heldig å møte lokale fiskere som gjerne slår av en prat.

Hotellet har 50 lyse, store rom som alle er innredet i enkel stil med fine, mørke tremøbler og srilankiske tekstiler. Alle rom har aircondition, TV, telefon, mineralvann på flaske, Wi-Fi og bad med dusj, toalettartikler og hårtørker. Om morgenen kan du drikke en kopp kaffe eller te på balkongen.

I hotellets hage er det svømmebasseng med integrert barnebasseng og tilhørende liggestoler, og her kan du slappe av under solens stråler etter en dag full av opplevelser.

Hotellets restaurant, Tranquil, er åpen morgen, middag og kveld og serverer et stort utvalg srilankiske og vestlige retter. Hotellet har også en lounge der du om ettermiddagen kan spise deilige kaker og drikke spesialbrygget kaffe og te.


The Lake Forest Hotel

Anuradhapura

The Lake Forest Hotel ligger fantastisk vakkert til i Anuradhapuras grønne omgivelser med utsikt til den rolige sjøen Tissawewa og byens høye, hvite stupaer.

Hotellet har 22 lyse, store rom som alle er innredet i enkel stil med fine, mørke tremøbler og srilankiske tekstiler. Alle rom har Wi-Fi, aircondition, TV, minibar, gratis mineralvann på flaske og elektrisk kjele til å lage te og kaffe. Badet er utstyrt med både dusj, hårtørker og gratis toalettartikler. Fra balkongen din kan du om morgenen nyte den flotte soloppgangen over Tissawewa-sjøen og observere områdets forskjellige fuglearter.

Etter en dag full av opplevelser i historiske Anuradhapura er det deilig å slappe av på en liggestol ved svømmebassenget eller sitte ved bassengkanten med en drink fra baren mens du nyter de fredelige og rolige omgivelsene.

The Lake Forest Hotel har dessuten sin egen restaurant som serverer delikate srilankiske retter.

Pris for oppgradering fra Hotel Rajarata, per natt:
Deluxe room Per person fra:  260 kr.

Fairway Colombo

Colombo

Fairway Colombo ligger i en vakker bygning i hjertet av hovedstaden Colombo. I gangavstand fra hotellet finner du både Colombo fyrtårn, den gamle regjeringsbygningen, havnen, Beira-sjøen samt det tidligere hollandske sykehuset. I dag er det blitt til et shoppingsenter med butikker, restauranter og barer.

Hotellets innredning er trendy og fargerik, og blant annet maleriene til den anerkjente srilankiske kunstneren Anoma Wijewardene pryder veggene.

Samtlige 181 rom er innredet med den nyeste teknologien, og her er det både aircondition, safe, telefon, Wi-Fi, kjøleskap, TV, gratis mineralvann på flaske og elektrisk kjele til te og kaffe. Badet har dusj, toalettartikler og hårtørker.

For alle som har lyst til å holde seg i form har hotellet et mindre treningsrom med både vekter og maskiner.

Som gjest på Fairway Colombo kan du bruke hotellets forskjellige spisesteder og kaffebaren som serverer med nybakt brød og kaker. Om kvelden av du avslutte dagen med en drink på den hyggelige takterrassen, der det er utsikt over Colombos gamle hus. De står side om side med byen flombelyste skyskrapere.


OZO Colombo

Colombo

OZO Colombo er et kjempelekkert hotell med sentral beliggenhet og en enestående utsikt over Det indiske hav og hovedstadens fargerike hus og skyskrapere.

Alle de 158 rommene er moderne innredet i lyse, friske farger og har historiske bilder fra det gamle Sri Lanka. Samtlige rom har dessuten Wi-Fi, aircondition, te-/kaffefasiliteter, gratis mineralvann på flaske, minibar, safe og bad med dusj, toalettartikler og hårtørker.

Hotellets egen restaurant serverer velsmakende, autentiske retter fra det srilankiske kjøkkenet, og i rooftop-baren kan du beundre utsikten over den travle storbyen mens du tar deg en cocktail, en øl eller et glass vin.

Prikken over i-en er hotellets deilige bassengområde, og her kan du kose deg på en av de komfortable solsengene og nyte solen etter en dukkert i evighetsbassenget som har flott utsikt over havet.

Hotellet har dessuten eget treningsrom med forskjellige maskiner og vekter.


Morning Dew Hotel

Ella

Morning Dew Hotel har en fantastisk beliggenhet i Sri Lankas frodige og maleriske høyland blant teplantasjer og brusende fosser. Her er det frisk fjelluft og en enestående ro. Hotellet ligger høyt og har en helt eventyrlig utsikt mot Ella Gap, Little Adams Peak og Ella Rock.

Fra hotellet kan du gå ned til Ellas hyggelige hovedgate, men vær oppmerksom på at veien dit er veldig bratt.

Rommene har store panoramavinduer og en balkong der du kan beundre utsikten over fjellene rundt. Alle rom har Wi-Fi, aircondition, TV, telefon, te- og kaffefasiliteter, minibar, safe, hårtørker og bad.

Hotellet har også egen liten à la carte-restaurant som serverer både internasjonale og lokale retter. I baren kan du få en forfriskende drink, en kopp lokal te eller ferskbrygget kaffe som du kan drikke på takterrassen mens solen går ned ute i horisonten.

Morning Dew fikk svømmebasseng i 2020. En flottere utsikt finner du neppe!


Oak Ray Ella Gap Hotel

Ella

Oak Ray Ella Gap Hotel ligger i hjertet av Ella, like ved byens lokale supermarked og hyggelige restauranter.

Hotellet har 32 fine, enkle rom som er innredet med tradisjonelle, mørke tremøbler og fargerike tekstiler. Alle rom har Wi-Fi, aircondition, TV, telefon, safe, minibar, elektrisk kjele til kaffe og te samt skrivebord. Badet har dusj, toalettartikler og hårtørker. Dette er et av de få hotellene i Ella der opptil 3 voksne og 2 barn kan bo på samme rom.

Hotellet har et flott svømmebasseng med et mindre, integrert barnebasseng og tilhørende liggestoler. Her kan du slange deg og nyte solens stråler og utsikten til byen.

Oak Ray Ella Gap har dessuten egen restaurant, og der serveres det buffé og à la carte-retter, mens du i baren kan drikke forskjellige cocktailer, vin og øl.

Hvis du er blitt begeistret for noen av Sri Lankas velsmakende retter, kan du som gjest på Oak Ray Ella Gap delta på hotellets eget matlagingskurs.


Hotel Heaven’s Edge

Ella

Heaven’s Edge har en enestående beliggenhet 1 000 meter over havets overflate på toppen av Ella-passet. Her er det frisk fjelluft og fantastisk utsikt til den berømte kløften Ella Gap. På klare dager kan du til og med skimte Det indiske hav ute i horisonten. I nærheten ligger også Ella Rock, Bambaragama-fossen og Little Adam’s Peak.

Hotellet har 30 enkle rom med fine teakmøbler. Her er det Wi-Fi, safe, sitteområde, TV, telefon, kjøleskap, elektrisk kjele til kaffe og te samt mineralvann på flaske. Bader har dusj eller badekar, hårtørker og toalettartikler. Prikken over i-en er uten tvil rommets store vinduer og balkong, der du kan nyte den fantastiske utsikten i fred og ro. Er du tidlig oppe, kan du oppleve himmelens vakre farver når solen står opp.

Etter en dag med mange opplevelser kan du slappe av ved det deilige bassengområdet, der det er svømmebasseng for både store og små med tilhørende liggestoler og parasoller.

På hotellets egen restaurant serveres det lokale og internasjonale retter, og du kan nyte maten med flott utsikt over det fjellrike området. Du kan også ta en tuk-tuk inn til selve Ella by, der du finner flere hyggelige restauranter. Hotellet har dessuten et fellesområde med biljard og dart.

Vennligst merk at Heaven’s Edge er stengt i perioden 01.06.24 – 31.10.24


Mountain Heavens Resort

Ella

Det lille, koselige Mountain Heavens Hotel ligger utrolig vakkert til i Ellas fjellrike landskaper. Fra resorten er det fenomenal utsikt rett ned gjennom Ella Gap med Ella Rock og Little Adam’s Peak på hver side.

Hotellet har bare 8 rom, så her er mulighetene gode til å nyte den enestående roen. Alle rom er store og innredet med fargerike tekstiler og tradisjonelle, mørke tremøbler. Her finner du også aircondition, Wi-Fi, tv, safe, kaffe/tefasiliteter, skrivebord, sitteområde og bad med dusj. Samtlige rom har panoramavinduer, så du kan nyte den maleriske utsikten uansett hvor på rommet du befinner deg. Det er også en balkong der du kan slappe av og glede deg over utsikten og roen.

Her i høyden er det kjøligere enn i resten av landet, men kanskje frister en dukkert i svømmebassenget likevel? Du kan også slange deg på en av liggestolene ved bassenget og slappe av med en god bok.

Hotellets restaurant har utsikt til de grønnkledde fjellene, og her serveres det både buffé og à la carte-retter fra det srilankiske og vestlige kjøkkenet. Solnedgangens vakre skjær kan du beundre med en drink, et glas vin eller en øl fra baren. Du kan også ta en tuk-tuk inn til selve Ella by, der det er flere hyggelige restauranter og barer.

Pris for oppgradering fra Morning Dew Hotel, per natt:
Deluxe room Per person fra:  765 kr.
Pris for oppgradering fra Oak Ray Ella Gap Hotel, per natt:
Deluxe room Per person fra:  765 kr.

Parawa House

Galle

Det meget sjarmerende boutiquehotellet Parawa House ligger i selve Galle Fort og i gangavstand til byens severdigheter. Hotellet klarer virkelig å bringe deg tilbake i tid, for det er bygget i flott kolonitidsstil, med eldgamle dører, fargerike vinduer og små, fine detaljer som setter prikken over i-en.

Parawa House er lite og intimt, med kun 9 rom. De er alle enkelt innredet med himmelsenger i tradisjonelt mørkt tre og klesskap. Noen rom har skrivebord og sitteområde. Alle rom har eget toalett og bad samt aircondition, WI-FI, gratis vann på flaske og elektrisk kjele, slik at du kan drikke en god kopp te eller kaffe på din private terrasse/balkong.

Hotellet har også en hyggelig liten hage med sitteområde og en dam full av oransje karper. Her kan du spise frokost. Den serveres hver morgen serveres mellom klokken 7.30 og 10.30, mens solens stråler langsomt finner veien ned i hagen.

I øverste etasje vokser flotte rosa bougainvillea som strekker seg inn på solterrassen, der du om ettermiddagen kan slappe av med et slag kort etter en dag med sightseeing.


The Fort Printers

Galle

Fort Printers ligger i Galles gamle bydel, omkranset av fortets gamle murer. Hotellet består av tre fredede bygninger fra 1800-tallet, som er nennsomt restaurert til et virkelig sjarmerende og elegant boutiquehotell.

Hotellets 16 rom er fordelt på de tre bygningene. Her går minimalistisk design, rolige fargetoner og antikviteter fra kolonitiden hånd i hånd på en perfekt måte.

Alle rom har WI-FI, aircondition, minibar, safe, gratis vann på flaske og elektrisk kjele du kan bruke til å lage te og kaffe. I tillegg har rommene himmelseng, skrivebord, klesskap, sitteområde og et stort bad med dusj og/eller badekar. Hårtørker og strykejern/strykebrett fås på forespørsel. Så her mangler du ingen ting.

Hotellet har en idyllisk bakgård med flotte plumeriablomster (frangipani) som står i perfekt kontrast til de sjarmerende, gamle gule murene. Her er det også et lite basseng med tilhørende liggestoler.

I bakgården er det dekket hyggelige bord du kan sette deg ved hvis du har lyst til å spise frokost, lunsj eller middag i disse flotte omgivelsene. Hvis du ikke ønsker å sitte ute, har hotellet også et fint spiserom.

Frokost på hotellet består vanligvis av frisk frukt, juice, smoothie, hjemmebakt brød, egg og ost. Lunsjrettene inkluderer alt fra friske salater, gourmetburgere og smørbrød til sashimi og tacos. Middag er en overdådig affære, med spesialiteter som grillet hummer, tunfisk og reker, supper, lamme-tagine, mezze, middelhavsinspirerte spesialiteter og naturligvis tradisjonelle srilankiske “rice and curry”-retter.

Det er også mange restauranter i området hvis du har lyst til å spise ute en dag.

Hotellet tilbyr dessuten gratis leie av sykler du kan bruke til å utforske Galle og byens strender på egen hånd.

Pris for oppgradering fra Parawa House, per natt:
Suite Per person fra:  545 kr.

Radisson Blu Resort Galle

Galle

Direkte på stranden i utkanten av Galle ligger det luksuriøse 5-stjerners feriestedet Radisson Blu Resort Galle. Hotellet er plassert midt i de tropiske, frodige og grønne omgivelsene i Galles fantastiske kystlandskap.

Hotellets 172 romslige rom er moderne og komfortabelt innredet i lyse farger med blå og turkise detaljer, som er i perfekt harmoni med havet rett utenfor vinduet. Alle rommene har en privat balkong eller terrasse, og er utstyrt med individuelt klimaanlegg, skrivebord, 40″ LED-TV, verdiboks, minibar, samt kaffe- og tefasiliteter. På badet er det en deilig rainshower-dusj, hårføner, badekåpe, tøfler og gratis toalettartikler.

Du finner hele tre restauranter og barer på hotellet. I restauranten Fusion serveres en utsøkt frokostbuffet, samt asiatiske og internasjonale retter av ferske og håndplukkede råvarer. På toppen av hotellet ligger den hyggelige Bommu Rooftop Bar. Her kan du nyte cocktails, drinker og lett snacks i de behagelige møblene på takterrassen mens solen går ned. Herfra er det også en helt fenomenal panoramautsikt over bukten, stranden og hotellets svømmebasseng. Mellom stranden og det store svømmebassenget ligger Shoreline Beach Club, hvor du kan spise hvis du er småsulten og tørst midt på dagen.

Bruk dagene på hotellet til å slappe av i liggestolene på stranden eller ved de flotte svømmebassengene, kjøp behandlinger i det innbydende Breeze Spa, utnytt hotellets velutstyrte fitnessenter, slapp av i Voyager Lounge eller skjem deg bort med et besøk i hotellets jacuzzi og dampbad. Det er gratis Wi-Fi på hele hotellet.

Merk: Prisen er ikke gyldig over jul og nyttår. Forhør deg om prisen hvis du ønsker å reise i denne perioden.

Pris for oppgradering fra Parawa House, per natt:
Deluxe Ocean View Per person fra:  835 kr.

Le Grand

Galle

Det luksuriøse hotellet Le Grand har en flott beliggenhet i hjertet av Galle by, på en klippe med utsikt over det glitrende indiske havet og det historiske Galle fort.

Den harmoniske og moderne innredningen i rolige fargetoner preger hele hotellet.

Le Grand har 57 store, deilige rom som er innredet med detaljer fra naturen i form av flott trehåndverk som gir rommene et flott og rustikt utseende. Alle rommene vender ut mot havet: deluxe-rommene har utsikt til bassengområdet, mens de andre rommene har utsikt til de høye, vaiende palmene og det beroligende havet.

Samtlige rom har WI-FI, aircondition, taktvifte, safe, minibar, gratis vann på flaske, TV, telefon, strykejern/strykebrett og elektrisk kjele. Om morgenen kan du lage deg en god kopp srilankisk te som du kan nyte på din private balkong eller terrasse. Rommene har dessuten sitteområde og skrivebord. På badet finner du dusj og/eller badekar, gratis toalettartikler, badekåpe, tøfler og hårtørker.

I hagen finner du hotellets flotte evighetsbasseng med tilhørende liggestoler og parasoller. Her kan du nyte en kald drink fra baren Dip mens du slapper av til lyden av bølgene som stille slår mot land.

Etter en opplevelsesrik dag kan du bruke hotellets wellness-fasiliteter, som dampbad og badstue, og prøve forskellige balinesiske behandlinger.

For deg som har lyst til å holde seg i form i ferien, har hotellet også treningsrom med personlig trener.

Blue og Taste er hotellets vakkert dekorerte restauranter, der du virkelig får pirret smakssansen. Den eksklusive restauranten Blue serverer utsøkte fiske- og skalldyrretter, mens Taste serverer internasjonale spesialiteter og lokale delikatesser i en mer avslappet atmosfære.

Hvis du, som oss, heller ikke kan få nok av solnedganger, kan du drikke et glass vin på terrassen til Taste og se solen farge himmelen i de mest spektakulære varme farger før den forsvinner der ute i horisonten.

Pris for oppgradering fra Parawa House, per natt:
Deluxe room Per person fra:  1.140 kr.

Cinnamon Bey Beruwala

Beruwala

Cinnamon Bey Beruwala har en flott beliggenhet rett ved stranden Moragalla i et rolig område. Du kan ta en tuk-tuk til den lille byen Aluthgama med butikker og markeder, den ligger bare 10 minutter unna.

Hotellet har 200 pene og moderne rom med Wi-Fi, aircondition, minibar, safe, te- og kaffefasiliteter, TV, telefon samt bad med hårtørker og toalettartikler. Fra balkongen kan du sitte og nyte utsikten til havet og hagen, der kokospalmene vaier i brisen.

Hvis du har lyst på en dukkert, kan du gå ned til den gylne sandstranden som er beskyttet av et rev ute i havet eller bruke svømmebassenget, som også har barnebasseng.

Cinnamon Bey Berawela har hele 5 restauranter, så her burde det være noe for enhver smak. Büfe har srilankisk og internasjonal buffet, Fire serverer middelhavsretter, du får sushi på restaurant Raw og arabisk mat på Mezz2. Hvis du ønsker deg noe helt annet, kan du tilberede din egen mat på varme lavasteiner på restauranten Rock Salt.

Hotellet har dessuten treningsrom og et spa der du kan velge mellom forskjellige avslappende kropps- og ansiktsbehandlinger.


Hotel Hikka Tranz by Cinnamon

Hikkaduwa

Hikka Tranz har en enestående beliggenhet på Sri Lankas vakre sørlige kyst, med utsikt over Hikkaduwa Beach og Turtle Beach, der du kan møte havskilpadder og snorkle blant fargerike fisker.

Hotellets 150 rom er rustikt innredet, med klinkegulv, tradisjonelle mørke tremøbler og fargerike tekstiler. Alle rom har aircondition, Wi-Fi, takvifte, safe, minibar, telefon, TV, elektrisk kjede til te og kaffe samt bad med hårtørker og gratis toalettartikler.

Rommene har også privat balkong som vender ut mot hagen og det bølgende havet. På stranden vaier høye slanke palmer. Her er det komfortable sittemøbler, der du kan nyte morgenkaffen din eller lese en god bok til lyden av bølgene.

I hagen finner du hotellets deilige svømmebasseng med barnebasseng samt poolbaren Tranzfuse, der du kan bestille drikkevarer og lette retter.

Hikka Tranz har også to restauranter. Hovedrestauranten, Tranzfusion, holder åpent hele dagen og tilbyr både buffet og á la carte med srilankiske og vestlige retter, mens middagsrestauranten, Crab Shack serverer lekre fiske- og skalldyrretter. Hvis du har lyst til å spise ute, er det flere gode restauranter i nærheten.

Hotellet har dessuten eget trenings- og dykkesenter samt et spa der du kan slappe av og unne deg litt ekstra velvære med massasje og forskjellige ansiktsbehandlinger.

Når dagen går mot hell, kan du beundre den flotte solnedgangen fra balkongen din med et glass vin eller en cocktail fra baren Tropiz @ Tranz.

Pris for ekstra natt:
Superior Room Per person fra:  1.065 kr.

Thilanka Hotel

Kandy

Thilanka ble etablert i 1978, som et lite bed & breakfast med kun 5 rom. I årenes løp vokste det etter hvert til et lite hotell, og i dag er det et av Kandys mest populære hoteller, med hele 92 rom.

Hotellet har en flott beliggenhet, rett ved naturreservatet Udawatta Kele med utsikt over byen, sjøen og de grønnkledde fjellene – mye bedre blir det ikke! Her har man til og med sørget for at alle rommene har den samme imponerende utsikten.

Alle de 92 rommene har en god størrelse og er innredet i tradisjonell stil med mørke tremøbler og fine, fargerike tekstiler. De har også Wi-Fi, aircondition, safe, telefon, TV og minikjøleskap. På badet finner du både toalettartikler og hårtørker. Om morgenen kan du sette deg ut på den lille balkongen, drikke en kopp kaffe eller te og nyte utsikten før dagen starter for alvor.

Etter en dag med sightseeing kan du slappe av på en solseng ved evighetsbassenget og beundre panoramautsikten over byen og Hanthana-fjellkjeden.

Som gjest har du adgang til hotellets hyggelige restaurant, og her serveres det internasjonale retter i form av buffet eller à la carte.

Et glass kald hvitvin fra hotellets bar er en perfekt avslutning på dagen.


Golden Crown

Kandy

Golden Crown ligger i eventyrlig flotte omgivelser, og har en god beliggenhet enten du har lyst til å besøke teplantasjer, fosser eller noen av de kulturseverdighetene denne tidligere hovedstaden har å by på. Hotellet ligger ca. 20 minutters gange fra Kandy Lake og 30 minutters gange fra Tannens tempel, som er én av grunnene til at byen er oppført UNESCOs verdensarvliste.

Rommene frister til deilig avslapning i komfortable omgivelser og har alt du trenger: Wi-Fi, TV, minibar, safe, tøfler, badekåpe, elektrisk kjele samt te- og kaffefasiliteter. Nyt regnskogdusjen før du går til sengs og våk opp til en idyllisk utsikt – kanskje du til og med velger å starte dagen med frokost på sengen?

Golden Crown er et perfekt tilfluktssted når du trenger å trekke deg tilbake og lade batteriene. I andre etasje ligger hotellets evighetsbasseng, og her kan du svømme under solens stråler eller slukke tørsten ved poolbaren mens du beundrer den maleriske utsikten over det grønnkledde landskapet som strekker seg så langt øyet rekker.

Du kan stille sulten på et av hotellets tre spisesteder: den moderne hovedrestauranten Brix, som tilbyr et stort utvalg retter med eksotiske krydder, den mer avslappede Long Bar i irsk pubstil samt den hyggelige kafeen Treats.

Golden Crown er et godt valg hvis du ønsker et opphold med litt ekstra luksus.

Pris for oppgradering fra Thilanka Hotel, per natt:
Deluxe room Per person fra:  530 kr.

Paradise Beach Club

Mirissa

Paradise Beach Club ligger i det sørlige Mirissa, med utsikt over den gylne sandstranden der bølgene skyller brusende inn mot land.

Hotellet har 62 komfortable og enkelt innredede rom med Wi-Fi, aircondition, minibar, TV, telefon, elektrisk kjele til kaffe og te samt bad med dusj, toalettartikler og hårtørker. Det er også balkong med utsikt til hagen.

Hvis du ikke er så glad i saltvann og sand mellom tærne, kan du i stedet ta en dukkert i svømmebassenget. Her er det også liggestoler der du kan nyte både solen og utsikten til stranden. Det er også mulighet for å slappe av i den frodige hagen med en god bok mens eksotiske trær og palmer vaier i den lune havbrisen.

Hotellet har egen restaurant med forskjellige retter fra både Østen og Vesten. Hver dag serveres det bl.a. nyfanget fisk og skalldyr som du kan spise mens du beundrer den storslåtte havutsikten. I baren kan du nyte klassiske cocktailer og internasjonale viner sammen med den enestående solnedgangen.

Pris for ekstra natt:
Deluxe room Per person fra:  985 kr.

Weligama Bay Marriott

Mirissa

Hvis du ønsker litt ekstra luksus, kan du velge å oppgradere til Weligama Bay Marriott. Alle rommene her har store takvinduer som vender ut mot stranden, så du har en helt fantastisk havutsikt fra ditt eget rom! Sett deg ut på din private terrasse og nyt synet av bølgene som skyller opp på stranden mens palmene vaier i den lette brisen.

Alle rom har aircondition, Wi-Fi, telefon, TV, strykejern og -brett, minibar samt gratis te- og kaffefasiliteter. Badet har separat dusjkabin og stort badekar, hårtørker, badekåpe, tøfler samt diverse toalettartikler.

Det kan være vanskelig å velge om man helst vil ligge på stranden eller slappe av ved bassenget. Her trenger du ikke velge, bassenget ligger nemlig like ved stranden. Finn en liggestol og legg deg til rette under en parasoll mens du nyter en kjølig, ferskpresset juice og lytter til bølgene som skyller inn mot kysten.

På resorten kan du velge mellom flere forskjellige spisesteder. Hovedrestauranten er Weligama Kitchen, som serverer internasjonale retter som buffet til frokost, lunsj og middag. Hos Big Fish kan du få flotte kulinariske opplevelser med et stort utvalg ferskfanget fisk og skalldyr. Hvis du trenger litt ekstra energi, kan du få en kopp kaffe og noe søtt på Mirissa Baking Company. Tides Bar er stedet å nyte en drink eller et glass vin, og i Surf’s Up Pool & Beach Bar kan du få alt fra en tropisk cocktail til deilige tapas mens du beundrer den fantastiske utsikten over Weligama-bukten.

Hvis du skulle ende opp med å spise litt for mye, er det ingen grunn til bekymring. Du kan nemlig holde deg i form på treningssenteret, der det er et stort utvalg forskjellige treningsmaskiner og vekter.

Hvis du trenger påfyll på velvære-kontoen, kan du med fordel ta en tur til spaet og få en avslappende massasje eller en annen wellness-behandling.

Pris for oppgradering fra Paradise Beach Club, per natt:
Superior Ocean View Per person fra:  1.895 kr.

Weligama Bay Resort

Mirissa

Weligama Bay Resort er omgitt av uberørt natur og ligger midt på stranden. Den lange og rene sandstranden frister til ren avslapning og vandringer i vannkanten. Dette er også et sted der mange surfere møtes, og det er mulighet for forskjellige vannaktiviteter.

Resorten har til sammen 24 rom som er innredet med tradisjonelle mørke tremøbler. Alle rom har aircondition, takvifte, Wi-Fi, safe, minibar, telefon, TV samt bad med dusj, hårtørker og toalettartikler. Rommene har også egen terrasse med utsikt til hage eller hav.

Du må bare gå noen få skritt for å komme ned til havet og få en avkjøling. Du kan også ta en dukkert i bassenget eller sette deg i jacuzzien.

Hvis du vil unne deg noe litt ekstra i løpet av reisen, kan du ta en tur innom resortens Bawana SPA. Her tilbyr de forskjellige former for wellness-behandlinger, blant annet ved bruk av tradisjonell srilankisk naturmedisin – kanskje du vil prøve en ayurvedisk massasje?

Resortens restaurant, Cutty Sark Clipper, serverer både lokal srilankisk mat og mer tradisjonelle internasjonale retter, som kjøtt- og pasta-spesialiteter. Restauranten er delt i to avdelinger: Du kan nyte maten med havutsikt på terrassen, og hvis det blir for varmt, kan du sette deg inn i restaurantens spisesal med aircondition.

Baren holder åpent hele dagen, og her kan du slukke tørsten med en frisk juice eller en kald øl. Du kan også drikke en tradisjonell srilankisk kopp te med et velsmakende kakestykke til.

Pris for oppgradering fra Paradise Beach Club, per natt:
Superior Room Per person fra:  1.065 kr.

Goldi Sands Hotel

Negombo

Goldi Sands Hotel ligger rett ved den brede, gylne sandstranden med vaiende palmer og fargerike fiskerbåter. Flyplassen ligger kun 15 minutters kjøring unna.

Hotellets 67 rom er innredet i lyse farger med tremøbler. Alle rom har aircondition, Wi-Fi, minibar, safe, te- og kaffefasiliteter, TV, telefon samt bad med hårtørker, badekåpe og tøfler. Fra balkongen kan du nyte utsikten over Det indiske hav og den vakre solnedgangen.

I dagtimene kan du bade i svømmebassenget, drive med forskjellige vannsportsaktiviteter eller bare slappe av i en liggestol med en god bok mens du nipper til en forfriskende drink.

Når du blir sulten, kan du velge mellom buffet eller à la carte med lokale og internasjonale retter samt deilige fisk- og skalldyrsretter med ingredienser kjøpt hos de lokale fiskerne.

På Goldi Sands kan du også få avslappende behandlinger på Ayurveda Spa.


Jetwing Beach Hotel

Negombo

Jetwing Beach Hotel er et tropisk paradis med perfekt beliggenhet rett ved Negombos gylne sandstrand.

Alle hotellets 78 rom ligger mot havet og er hyggelig innredet i lyse og rolige jordfarger. Fra de store vinduene og den private balkongen kan du nyte utsikten over havet mellom de høye palmetrærne som vaier i den lette brisen. Alle rom har Wi-Fi, aircondition, safe, TV, strykejern og -brett samt minibar og te-/kaffefasiliteter. På badet er det både regndusj og badekar med boblebad-funksjon samt hårtørker, badekåpe, tøfler og gratis toalettartikler.

Under ditt opphold på hotellet kan du bruke hotellets mange fasiliteter, som bl.a. omfatter to svømmebasseng med barnebasseng, et fullt utstyrt treningsrom og utendørs tennisbaner. Det er også mulig å kose seg på hotellets luksuriøse spa, som tilbyr boblebad, dampbad og forskjellige massasje- og skjønnhetsbehandlinger.

Jetwing Beach har også tre spisesteder. Du kan spise småretter på strandkafeen The Deck, prøve lokale og internasjonale spesialiteter på Black Coral og kose deg med fisk- og skalldyrretter på utendørsrestauranten The Sands med utsikt over Det indiske hav. Avslutt gjerne dagen med en drink eller et glass av det lokale Lion-ølet på The Terrace Bar.

Pris for oppgradering fra Goldi Sands Hotel, per natt:
Deluxe room Per person fra:  765 kr.

Jetwing Blue

Negombo

Det flotte Jetwing Blue ligger rett nede ved Negombos gylne sandstrand med utsikt over Det indiske hav. På stranden har du adgang til private liggestoler og parasoller, og her kan du kose deg i solen til lyden av bølgene og palmene som vaier i den behagelig varme havbrisen.

Hotellet og dets 120 store rom er alle innbydende og lekkert innredet i lyse og rolige farger. Samtlige rom har Wi-Fi, aircondition, TV, kjøleskap med minibar, mineralvann på flaske, elektrisk kjele til kaffe og te, strykejern og -brett, safe, skrivebord samt bad med badekar og separat dusj, badekåpe, toalettartikler og hårtørker. Felles for alle rom er også at de vender mot havet og har en deilig balkong eller terrasse der du kan nyte utsikten mot stranden.

Jetwing Blue har et utrolig flott bassengområde med stort svømmebasseng. Her kan du slappe av på bassengkanten eller ta forfriskende, lange svømmeturer. Deretter kan du slange deg på en solseng og bare nyte solstrålene.

Hvis du har lyst til å skjemme bort kropp og sjel, kan du bestille tid i hotellets spa, der du kan få forskjellige massasje- og skjønnhetsbehandlinger. Hvis du også vil være aktiv i ferien, har hotellet også treningsrom og squashbaner.

Når sulten melder seg, har du flere muligheter. Hovedrestauranten The Kitchen serverer frokost, lunsj og middag, og her får du retter fra både Østen og Vesten. Velg enten buffé eller à la carte-retter og se maten din bli tilberedt i det åpne kjøkkenet. Centre Point Grill & Bar har åpent fra formiddagen og hele resten av dagen, og her kan du spise ulike grillretter i en avslappet atmosfære med utsikt over stranden og de tradisjonelle fiskerbåtene der. Det finnes også flere barer der du kan drikke et glass mens du beundrer solnedgangens vakre lys.

Pris for oppgradering fra Goldi Sands Hotel, per natt:
Deluxe room Per person fra:  765 kr.

Galway Heights

Nuwara Eliya

Galway Heights ligger midt i Nuwara Eliyas frodige høyland med utsikt mot skog, grønnkledte fjell og vakre teplantasjer.

I gåavstand fra hotellet finner du den vakre sjøen Gregory Lake, som ble skapt av den britiske guvernøren Sir William Gregory i 1873. Sjøen har fin utsikt til landskapet rundt og innbyr til både gå-, båt- og sykkelturer. Sykler kan lånes på hotellet.

Galway Heights består av 47 flotte og velutstyrte rom, som alle har garderobeskap, skrivebord, et lite sitteområde og bad med hårføner og toalettartikler. På grunn av det kjøligere klimaet i høylandet er rommene utstyrt med varmeapparat. Andre fasiliteter omfatter WI-FI, minibar, verdiboks og vannkoker, slik at du kan starte morgenen med en kopp te eller kaffe.

Etter en dag med opplevelser kan du spille en omgang dart eller biljard i hotellets loungeområde eller bare slappe av og nyte en kopp dampende Ceylon-te og nybakte kaker. Du kan også få bartenderen til å blande en drink i The Galway Pub.

Hotellet har egen restaurant som serverer velsmakende internasjonale retter.


Kassapa Lion Rock

Sigiriya

Det hyggelige hotellet Kassapa Lion Rock ligger i grønne og rolige omgivelser i Sigiriya-området.

Kassapa Lion Rock består av 90 pent innredede, store og lyse rom. Alle rom har aircondition, minibar, TV og bad med både badekar og open-air-dusj. Hvis du henvender deg til de vennlige medarbeiderne i resepsjonen, kan du få låne hårtørker, strykejern og strykebrett. På din lille private veranda kan du kose deg i skyggen og nyte den deilige roen som bare avbrytes av fuglenes kvitring.

Hotellet har to fine svømmebasseng med tilhørende liggestoler, og fra det ene bassenget har du til og med utsikt til den berømte Løveklippen som ligger bare 15 minutters kjøring unna.

Hvis du føler deg støl og stiv, eller har bare har lyst på litt ekstra velvære, kan du prøve noen av de mange forskjellige massasje- og skjønnhetsbehandlingene på hotellets eget spa, Ayuveda Spa.

Restauranten holder åpent morgen, middag og kveld, og her serveres det både europeiske og srilankiske retter som blir tilberedt med friske grønnsaker og urter fra landsbyen like i nærheten.

Om kvelden kan du avslutte dagen med en drink eller kanskje en srilankisk Lion-øl i baren på takterrassen, der du har flott utsikt over de fredfylte omgivelsene.


Aliya Resort & Spa

Sigiriya

Aliya Resort & Spa har utrolig vakker utsikt over Sigiriyas grønne landskap og den berømte Løveklippen, som ligger en 20 minutters kjøretur unna.

Hotellet er innredet i minimalistisk stil og dekorert med vakre, fargerike kunstverk med elefanter. “Aliya” betyr nemlig elefant på singalesisk.

Den enkle, minimalistiske stilen går igjen på de 96 lyse og store rommene, som alle har Wi-Fi, aircondition, sitteområde, skrivebord, safe, TV, telefon og minibar samt bad med både badekar, dusj, hårtørker og toalettartikler. Om morgenen kan du sette deg ut på balkongen med en kopp rykende varm te eller kaffe og bare nyte roen og de grønne omgivelsene før dagen starter for alvor.

Etter at du har stått på toppen av Løveklippen kan du ta en velfortjent dukkert i svømmebassenget og deretter legge deg i skyggen under en parasoll og beundre utsikten over det grønne landskapet og klippen du nettopp har besteget.

Hvis du ennå ikke har fått nok mosjon, kan du bruke hotellets treningsrom eller spille litt badminton. Hvis du vil gi kropp og sjel litt ekstra pleie, kan du prøve deg på yoga og meditasjon eller ta en tur på Ayur Vie Spa. Der tilbys det forskjellige tradisjonelle og terapeutiske spabehandlinger.

Som gjest på Aliya Resort & Spa kan du spise på tre helt forskjellige restauranter, der det serveres et stort utvalg interessante og velsmakende retter fra Sri Lanka og resten av Asia. Hotellet har også kafe og bar, og der kan du slappe av til rolig jazzmusikk.

Pris for oppgradering fra Kassapa Lion Rock, per natt:
Deluxe room Per person fra:  765 kr.

The Rainforest Eco Lodge

Sinharaja

Kan du høre det? Det er lyden av regnskogens brusende fosser, fugler som kvitrer og frosker som kvekker.

The Rainforest Eco Lodge er et helt unikt sted, med en enestående beliggenhet midt i den frodige naturen ved teplantasjen Enselwatta. Den grenser til Sinharaja-regnskogen.

Lodgen består av 20 hytter som ligger spredt rundt i den grønne teplantasjen. Alle hyttene er bygget av gjenbruksmaterialer. Selve hyttene er bygget av gamle shippingcontainere, vegger og tak er bygget av bambus og terrassene er bygget av jernbanesviller.

Hver hytte består av soverom, bad og terrasse og har te- og kaffefasiliteter, safe, gratis vann på flaske, telefon og hårtørker. Badet har dusj, og det er innlagt både varmt og kaldt vann. Hyttene har dessuten store vinduspartier, slik at du kan nyte den fantastiske utsikten over teplantasjen, regnskogen og de grønnkledde fjellene, uansett hvor i hytta du befinner deg. Om morgenen kan du sette deg ut på terrassen med en kopp te eller kaffe og nyte lydene av regnskogen og de mange dyrene her. Når tåken letter, kan du være så heldig å møte de nysgjerrige ekornene som bor i området.

Lodgen har dessuten egen restaurant, og maten er fantastisk! Den er laget av friske, økologiske grønnsaker og frukt fra den lokale landsbyen, og kjøtt, fisk og skalldyr blir transportert fra Galle et par ganger i uken.

Grønn energi og miljøvennlige løsninger et viktig fokusområde for The Rainforest Eco Lodge, som bidrar til å redusere miljøfotavtrykket sitt ved å rense spillvann og redusere CO2-utslippet ved hjelp av solcelleanlegg.

The Rainforest Eco Lodge er til og med det eneste LEED platina-sertifiserte overnattingsstedet på Sri Lanka, det 4. i Asia og det 5. i hele verden. Det betyr at lodgen er bygget på en spesielt bærekraftig måte, og dette har sikret at oppføringen av lodgen ikke har ødelagt eller forstyrret regnskogen som habitat og lokalsamfunnet, som består av 30 familier som jobber på teplantasjen.

Før man gikk i gang med å bygge The Rainforest Eco Lodge hadde lokalbefolkningen ekstremt dårlige levevilkår. Hotelledelsen bestemte at hvis lodgen skulle bli en suksess, var det nødvendig å forbedre levevilkårene for menneskene her og gi dem bedre og flere muligheter til økt velstand. Man bestemte seg derfor for å bygge en ny landsby til dem, i nærheten av den gamle, med bedre boliger som hadde sanitærfasiliteter, strøm og tilgang til rent drikkevann. Alt dette finansieres av The Rainforest Eco Lodge. Det ble også bygget en ny skole til barna i landbyen, og lærerne betales av The Rainforest Eco Lodge. Hver mandag får elevene gratis lunsj, og hver onsdag undervises barna i engelsk av hotellets ledelse.

The Rainforest Eco Lodges ambisjon er at “community outreach”-programmet over tid skal utvikles og utvides med enda flere fokusområder for å forbedre lokalbefolkningens levevilkår.

Et opphold her er med andre ord en helt unik opplevelse!


Nilaveli Beach Hotel

Trincomalee

Midt på den deilige sandstranden, Nilaveli, som strekker seg så langt øye kan se, ligger Nilaveli Beach Hotel. Bølgene skyller rolig inn mot land, og havet går nesten i ett med den skyfri himmelen.

Trincomalee by ligger vel 30 minutters kjøring herfra, og det populære snorkelstedet Pigeon Island ligger bare en 10 minutters båttur unna.

Hotellet har 45 fine rom som er innredet i rolige farger som harmonerer godt med omgivelsene. Alle rom har aircondition, TV, safe og kjøleskap. Rommene har dessuten en privat terrasse der du kan drikke morgenkaffen din og se solen stå opp.

Hotellet har privat strand med liggestoler, og det tilbys forskjellige vannsportsaktiviteter og strandvolleyball. Hvis du har mer lyst til å slappe av ved bassenget, har Nilaveli Beach Hotel heldigvis et deilig, stort svømmebasseng.

Restauranten ligger med utsikt til stranden og tilbyr både innendørs og utendørs servering. Her får du velsmakende retter fra både det srilankiske og internasjonale kjøkkenet. Det står også alltid fersk fisk og skalldyr på menyen. En gang i uken serveres det en utsøkt BBQ-middag under stjernene, og da kan du nyte utsikten til havet og lyden av bølgene som slår mot stranden.

Du kan avslutte en deilig dag med en kald forfriskning fra hotellets lounge-bar.

Pris for ekstra natt:
Deluxe room Per person fra:  800 kr.

Trinco Blu by Cinnamon

Trincomalee

Det komfortable hotellet Trinco Blu by Cinnamon ligger rett ved Trincomalees flotte sandstrand, og den idylliske stranden inviterer til lange fotturer, soling og forfriskende svømmeturer i de rolige bølgene.

Selve byen Trincomalee ligger bare en 5-6 minutters tuk tuk-kjøretur unna, og her kan du gå på oppdagelsesferd i denne hyggelige historiske havnebyen som er mer enn 2 000 år gammel.

Trinco Blu by Cinnamon har i alt 79 rom, og alle er lyse og hyggelig innredet. Rommene har aircondition, Wi-Fi, minibar, TV, te- og kaffefasiliteter samt skrivebord og sitteområde. På badet finner du både badekåpe, hårtørker og gratis toalettartikler. Du har egen balkong der du kan sitte og nyte livet og utsikten.

Hotellet har også svømmebasseng og et lite barnebasseng med tilhørende liggestoler, et PADI-sertifisert dykkersenter samt to spisesteder. På Captain’s Deck serveres det asiatiske og internasjonale retter, mens restauranten The Crab tilbyr smakfulle fiske- og skalldyrretter. Baren Rum Hold serverer drinker og småretter til midnatt.

I området rundt hotellet finner du også mange lokale restauranter med gode tradisjonelle retter på menyen.

Pris for oppgradering fra Nilaveli Beach hotel, per natt:
Superior room Per person fra:  420 kr.

Chaarya Resort & Spa

Tissamaharama

Chaarya Resort & Spa er bygd som en liten landsby i et rolig, grønt område i hjertet av Tissamaharama, ca. 30 minutters kjøring fra Yala nasjonalpark. Det ligger omgitt av frodige, blomstrende hager med gangstier, majestetiske kongepalmer og dammer med vakre vannliljer.

Resorten har til sammen 55 rom på min. 52 m2. Alle rom har egen veranda, og den vender ut mot de flott anlagte hagene, der du kan se forskjellige trekkfugler og lokale fuglearter. Rommene er pent innredet med møbler i mørkt tre, tekstiler i flotte farger og fine papirlanterner. Alle rom har både aircondition, takvifte, Wi-Fi, TV, telefon, safe, sitteområde og skrivebord. Det finner også en elektrisk kjele du kan bruke til å lage en kopp te eller kaffe du kan drikke på verandaen din. Badet har regndusj, og du finner også hårtørker og gratis toalettartikler.

Chaarya Resort har dessuten et deilig bassengområde med jacuzzi, og her kan du sole deg og nyte de rolige omgivelsene. Eller hva med en tradisjonell ayurveda-behandling på resortens spa?

Chaayas egen restaurant serverer smakfulle tradisjonelle srilankiske, orientalske og vestlige retter tilberedt av friske grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt fra landsbyene rundt resorten.

Om kvelden kan du ta deg en forfriskende drink i baren.


Athgira River Camp

Udawalawe

Athgira River Camp er ikke et oppgraderingshotell, men en unik og alternativ overnattingsopplevelse. Stedet ligger ved Rakwana-elven, bare 15 minutters kjøring fra Udawalawe nasjonalpark, og er oppført i harmoni med naturen rundt.

Leiren består av luksustelt, så her får du både eventyr og avslapning. De er plassert midt i den fantastiske naturen, så du kan se frem til å våkne til lyden av fuglekvitter og elvens beroligende brusing. Teltene har ordentlige senger og eget bad med både varmt og kaldt vann. I teltet ditt finner du også gratis mineralvann på flaske og elektrisk kjele, slik at du kan lage deg en kopp kaffe eller te du kan ta med ut på verandaen din. Myggnett og hårtørker kan du låne i resepsjonen, og det er gratis Wi-Fi i fellesområdene.

Etter en spennende safaridag kan du ta en forfriskende dukkert i en av hotellets to svømmebassenger, og om kvelden er det gode muligheter til hyggestunder rundt bålet mens stjernene blinker på himmelen.

Athgiras hovedrestaurant ligger ved siden av resepsjonen, men noen dager dekkes det bord nede ved elven, der du kan spise frokost og middag til de beroligende elvelydene. Uansett hvor du ender opp med å spise: de kulinariske opplevelsene på Athgiras er noe å glede seg til. Her står kokkene klare med internasjonale og srilankiske spesialiteter samt velsmakende grillretter – alt tilberedt av ferske, lokale ingredienser.


Grand Udawalawe Safari Resort

Udawalawe

Grand Udawalawe Safari Resort ligger bare en kort kjøretur fra Udawalawe nasjonalpark.

Resorten er oppført på et 3 hektar stort område med fine, frodige hager, der høye trær strekker seg mot himmelen og oransje karper svømmer rundt i dammene.

Utenfor hotellet ligger hovedgaten, og her kan du oppleve det lokale folkelivet.

Grand Udawalawe har til sammen 79 lyse og store rom. De er innredet i en enkel stil med tradisjonelle tremøbler og fargerike tekstiler. Alle rom har Wi-Fi, aircondition, safe, TV, telefon og elektrisk kjele, slik at du kan starte morgenen med en kopp te eller kaffe. På badet er det dusj, hårtørker og toalettartikler. Alle rom har også egen balkong, og der kan du sitte og nyte roen. Kun avbrudt av fuglekvitter.

Etter en dag med safari kan du slappe av på en liggestol og nyte solen med en kald drink fra baren. Eller hva med en forfriskende svømmetur i det store bassenget? Det er også et mindre barnebasseng til de små.

Om kvelden kan du sitte på balkongen din og lese en bok, spille kort med familien eller bare titte opp på den vakre stjernehimmelen.

Resortens restaurant holder åpent både morgen, middag og kveld, og her serveres det både srilankiske og internasjonale retter. Med andre ord: noe for enhver smak.


Jetwing Yala

Yala

Jetwing Yala ligger i utkanten av Yala nasjonalpark, på et 15 hektar stort område midt i den ville naturen, omgitt av sanddyner, Det indiske hav og frodige trær og busker. Mer fantastisk blir det ikke!

Hotellet har i alt 80 vakkert innredede store rom med parkett, himmelseng og sitteområde med sofa. Alle rom har også aircondition, Wi-Fi, safe, minibar, strykejern og -brett, telefon, TV, klesskap, mineralvann på flaske samt elektrisk kjele så du kan lage te og kaffe. Badene er store og har dusj, toalettartikler, badekåpe og hårtørker. Om morgenen kan du sette deg ut på balkongen din og nyte soloppgangen og utsikten over den ville naturen.

Stranden er bare få meter unna og overvåkes av internasjonalt opplærte livreddere. Stranden har en beach bar og frister til fine vandreturer og avslapning. Hvis du foretrekker bassenglivet, har hotellet et deilig svømmebasseng som er hele 75 meter langt. Her er det naturligvis både liggestoler, parasoller og pool bar.

Hvis du liker kroppspleie og velvære, kan du ta en av de mange avslappende behandlingene som tilbys på hotellets spa. Hvis du vil være aktiv i ferien, har hotellet treningsrom med både vekter og forskjellige maskiner.

Hovedrestauranten, The Restaurant, har åpent morgen, middag og kveld, og her serveres det internasjonale delikatesser både som buffé og à la carte-retter, og utvalget inkluderer blant annet fersk fisk, skalldyr og tapas. Du kan spise både inne og ute, og utendørs kan du nyte de fantastiske omgivelsene i dagslys og den vakre stjernehimmelen om kvelden. Restauranten Thambapanni har spesialisert seg på asiatiske fusjonsretter og holder åpent til lunsj og middag.

Du kan avslutte kvelden i måneskinn på The Bar, der det serveres både vin, øl, drinker, kaffe og te.

Prisen er ikke gyldig over jul og nyttår. Forhør deg om prisen his du ønsker å reise i denne perioden.

Pris for oppgradering fra Chaarya Resort & Spa, per natt:
Superior room Per person fra:  790 kr.
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14