TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Overnatting: Peru

Casa Andina Standard Machu Picchu

AGUAS CALIENTES

Hotel Casa Andina Standard Machu Picchu ligger i den hyggelige lille byen Aguas Calientes. Her er du ikke langt borte fra den historiske helligdommen Machu Picchu, som bare ligger 30 minutters kjøring unna.

Hotellet består av 53 mindre rom som er innredet i moderne stil – alle har eget bad, TV og safe. Det er gratis Wi-Fi på hotellet.

Byen er meget liten, så de fleste hotellene ligger nær jernbanestasjonen og Urubamba-elven som renner gjennom byen. Hotellet har lydisolerte vinduer, men det kan være litt støy både fra elven og jernbanestasjonen.

Dagen starter med en deilig frokostbuffet på hotellets restaurant, slik at du kan tanke ny energi før dagens eventyr.


Marco Wasi Hotel

Aguas Calientes

Den siste natten på Salkantay-trekket overnatter du på Marco Wasi Hotel som ligger sentralt i Aguas Calientes, rett ved byens hovedgate med massevis av restauranter og kafeer og byens termalbad.

Rommene er enkelt innredet, men alle har radiatorer, kabel-TV, Wi-Fi og eget bad, der du kan ta et velfortjent langt, varmt bad etter 2 dagers vandring i Andesfjellene.

Aguas Calientes ligger ved foten av Machu Picchu, og det tar ca. 30 min. å kjøre dit opp med buss neste morgen. Selv om du drar opp til Machu Picchu tidlig om morgenen, rekker du å få en god buffetfrokost som inneholder flere typer brød, frukt, yoghurt og müsli.


Corto Maltes Amazonia

PUERTO MALDONADO – AMAZONAS

Corto Maltes Amazonia lodge er basen for ditt Amazonas-eventyr de neste par dagene. Lodgen ligger ca. 7 kilometer oppover elven Madre de Dios fra Puerto Maldonado og er omgitt av tropisk regnskog.

Lodgen har 27 komfortable bungalower samt en “Casa Grande” med 4 separate rom. Alle bungalowene er av tre og har enkel innredning, men alle har seng med myggnett, eget bad med varmt vann, safe og egen terrasse med hengekøyer der du kan ligge og lytte til elvens risling og jungelens eksotiske lyder.

I fellesområdet finner du en bar, en liten butikk og lodgens restaurant, der dine inkluderte måltider serveres. På menyen står det en blanding av internasjonale- og nasjonale retter med lokalproduserte råvarer.
Det serveres alltid kaffe og te – også utenom restaurantens åpningstider.

Hvis du trenger en forfriskende dukkert etter dagens spennende utflukter, er det et lite svømmebasseng i den frodige hagen. Her er det også en pool-bar der du kan kjøpe kalde drikkevarer og leskende drinker.
Hvis du vil unna deg litt ekstra velvære, kan du kjøpe en massasje på lodgens spa.

Lodgen får strøm fra en egen generator, og den går fra ca. 07.00-14.00 og 17.00-22.30. Alle bungalower er utstyrt med LED-lamper hvis du trenger lys i timene generatoren ikke drives.

Det er Wi-Fi i lodgens fellesområder når det er strøm, men forbindelsen er meget ustabil. Men du har forhåpentligvis ikke dratt ut i jungelen for å være på nettet – snarere tvert imot.

Gled deg til uforglemmelige jungelopplevelser i verdens største regnskog – Amazonas!


Maison du Soleil

Arequipa

Maison du Soleil ligger 15 minutters gange fra Santa Catalina-klosteret og ikke langt fra Arequipa katedralen og byens sentrale plass, Plaza de Armas.

Hotellet har 20 rom med Wi-Fi, telefon, tv, sikkerhetsboks og eget bad med hårtørker.

Fasilitetene inkluderer en restaurant som serverer peruanske og internasjonale retter samt en takterrasse der du kan slappe av og nyte utsikten til de omkringliggende vulkanene med snøkledte topper.


Casa Andina Standard Colca

Chivay

Casa Andina Standard Colca er et hyggelig og rustikt hotell i Chivay.

Hotellet har 51 rom, alle med eget toalett og bad, sikkerhetsboks og oppvarming, for det kan bli kaldt her om natten på grunn av høyden. Chivay ligger i ca. 3.600 meters høyde.

Hotellet har en liten restaurant, og der serveres det både frokost, lunsj og middag.

Hotellet har dessuten et lite planetarium, der du kan observere og lære mer om de vakre stjernene på nattehimmelen.


Los Portales Hotel Cusco

Cusco

Velkommen til det hyggelige Los Portales Hotel Cusco, som ligger rett ved byens sentrale torg og også nær det berømte inkatempelet Coricancha.

Dette lyse hotellet er oppført i en enkel stil og innredet med mange fargerike peruanske detaljer som gir stedet en deilig, avslappet stemning. Rommene er små og lyst innredet med enkelte fargeaksenter. Her finner du alle nødvendige fasiliteter, som eget bad, safe, TV og gratis Wi-Fi.

Dagen kan du starte med en deilig frokostbuffet som serveres på hotellets restaurant. Buffeten er variert, med retter fra både det peruanske og internasjonale kjøkkenet som er tilberedt av lokale råvarer. Du kan spise frokosten på hotellets populære innendørs terrasse omgitt av “grønne vegger” bevokst av planter.

Etter en opplevelsesrik dag kan du nyte livet i den felles peisestuen, som er hyggelig innredet med myke sofaer, der du virkelig kan slappe av og kanskje utveksle opplevelser med andre gjester. Hvis du har lyst på mer eventyr, er bylivet bare en kort spasertur unna.


Maytaq Wasin Boutique Hotel

Cusco

Maytaq Wasin Boutique ligger sentralt, rett ved Plaza de Armas-plassen, Santa Catalina- klosteret, spennende museer samt butikker og restauranter.

Hotellets 24 rom er komfortable og moderne innredet med TV, Wi-Fi, telefon, sikkerhetsboks samt eget bad med hårtørker.

Det er en morgenmadsrestaurant og en takterrasse med en fantastisk utsikt over byen og de gamle bygningene.


Teltleir på inkastien

Inkastien

På inkastien til Machu Picchu overnatter du tre netter i telt. Du sover på gode liggeunderlag i firemannstelt. To personer deler ett telt, så det er god plass til bagasjen. Toalettforholdene er primitive og det er ikke rennene vann underveis. Det eneste unntaket er den siste natten, da alle gruppene sover i den samme leiren. Her kan du kjøpe deg et varmt, deilig bad. I den siste leiren er det også en liten butikk der du kan kjøpe drikkevarer og snacks.

Gled deg til å oppleve en stjernehimmel uten lysstøy og ikke minst å våkne opp til utsikten over de vakre Andesfjellene.

Vær oppmerksom på at det kan forekomme endringer i leirplassene på Inkavandringen, avhengig av tilgjengelighet og værforhold.


Costa del Sol Wyndham

Lima, Callao

Hotellet ligger på Limas internasjonale flyplass, Jorge Chávez, som også betjener innenriksflyvninger i Peru, så det er et perfekt valg hvis du bare har én natt i Lima før du skal fly videre.

Rommene er moderne og pent innredet med alt du trenger: en god seng å sove i, TV, Wi-Fi, aircondition, minibar, elektrisk kjele til kaffe og te, safe og eget toalett/bad. Og du kan ta det helt rolig, for vinduene er lydisolerte, så du kan få en god natts søvn selv om du befinner deg på flyplassen.

På hotellets restaurant, Restaurant Paprika, serveres det et stort utvalg internasjonale og lokale peruanske retter. Det er også her den inkluderte frokosten serveres som buffet.
Du har også mulighet til å bestille room service og få maten levert til rommet ditt.

I lobbyen finner du loungebaren Walak, som bl.a. serverer Perus nasjonaldrink, Pisco Sour.

Hvis du vil bevege deg litt etter den lange flyreisen, har hotellet både treningssenter og et lite svømmebasseng. Hotellet tilbyr også avslappende behandlinger på sitt eget spa.


Arawi Miraflores Prime

Lima, Miraflores

Det moderne hotellet Arawi Miraflores Prime har en sentral beliggenhet i den hyggelige bydelen Miraflores. Herfra er det kort avstand til områdets spisesteder, kafeer og ikke minst den lille grønne parken John F. Kennedy Park som bare ligger 6 minutters gange unna. Parken er hyggelig og et perfekt sted å rusle rundt med en nybrygget kaffe i hånden mens man ser lokalbefolkningen nyte livet i denne grønne oasen midt i byen. Vi kan også anbefale å gå en tur til byens steinstrand, der de modigste av stedets innbyggere rir på bølgene på surfbrettene sine.

Rommene på hotellet er enkelt innredet, og alle har eget bad med toalettartikler og hårtørker. Rommene har også safe, aircondition, kaffemaskin, Wi-Fi og TV.

På hotellets restaurant kan du starte dagen med den inkluderte frokostbuffeten. Her kan du velge mellom forskjellige frokostprodukter som brød, ost, skinke, juice mm.

Når dagen er på hell, kan vi anbefale en forfriskende drink i hotellets bar.


Casa Andina Standard Nasca

Nazca

Casa Andina ligger sentralt i Nazca, i gåavstand til den hyggelige plassen Plaza del Armas og byens restauranter og kafeer.

De 61 rommene har alle TV, aircondition, bad, safe og gratis Wi-Fi. De er bygget rundt en liten bakgård med grønne planter og et lite svømmebasseng der du kan slappe av og ta en forfriskende dukkert.

Hotellet har egen restaurant der den inkluderte frokosten serveres i buffetform. Restauranten serverer også lunsj og middag.

Hotellet ligger kun 5 minutters kjøring fra flyplassen i Nazca, der de små sightseeing-flyene til Nazca-linjene tar av og lander.


Nattbuss i Peru

NAZCA – AREQUIPA

Bussen er moderne, og den har både sikkerhetsbelter, toalett, aircondition, leselys og TV-skjermer. Setene er komfortable, med god benplass. Du kan lene deg godt tilbake og sove underveis.

Det serveres en flaske vann og litt snacks på bussen, men vi anbefaler at du tar med deg litt ekstra drikke, frukt og snacks hvis du skulle bli sulten.

Merk: det er ingen stopp underveis, så du kan ikke komme deg ut og strekke bena. Det er bare ett enkelt stopp, og det er kun til av- og påstigning.

Vi anbefaler å ta med ørepropper, sovemaske og en varm genser, for det kan trekke fra bussens aircondition.


El Albergue

Ollantaytambo

Gled deg til å overnatte i den historiske byen Ollantaytambo, omgitt av Andesfjellene, på det sjarmerende og autentiske hotellet El Albergue. Hotellet er fra 1925 og har en unik beliggenhet på byens jernbanestasjon, like ved Urubamba-elven.

Hotellet har et stort landområde, og her er det både egen kafé, restaurant, destilleri og en stor hage med eksotiske blomster og frukttrær som blant annet tiltrekker seg kolibrier. På nabogården drives det økologisk landbruk ved bruk av tradisjonelle teknikker som er blitt brukt i mange hundre år. Som gjest på hotellet er du velkommen til å besøke gården og se på den interessante produksjonen.

Hotellet har bare 25 rom, og de er hyggelig innredet med mørke tremøbler. Alle rom har eget toalett/bad, Wi-Fi, safe og radiator, for det kan bli litt kaldt om natten.

På hotellets Café Mayu, som ligger på jernbanestasjonen, kan du spise snacks og småretter. Her serveres det velsmakende sandwicher, salater, kaker og ikke minst god ferskbrygget kaffe, laget av bønner fra eget røsteri. Kafeen holder åpent fra morgen til kveld.

I forlengelsen av kafeen ligger El Albergue Restaurant, der din inkluderte frokost blir servert. Restauranten serverer også lunsj og middag. Menyen inneholder retter laget av friske økologiske ingredienser fra området, og ikke minst fra stedets egen gård (som f.eks. mais, poteter og quinoa), og her kan du glede deg til spennende peruanske smaksopplevelser.

Fra hotellet er det bare 10–15 minutters gange opp til Plaza de Armas, byens sentrale plass, der det ligger flere små butikker og restauranter.

Hotellet har iverksatt en rekke tiltak for å være bærekraftig og støtter også flere prosjekter i lokalsamfunnet. De gir bl.a. 1 % av overskuddet sitt til den lokale skolen “Kuska” og Valle Sagrado Verde , et bevaringsprogram som arbeider for å beskytte miljøet og støtte opp om den lokale økonomien.


Hotel Hacienda Plaza De Armas

PUNO

I hjertet av byen Puno ligger Hotel Hacienda Plaza de Armas. Med sin fantastiske beliggenhet, like ved det sentrale torget Plaza De Armas, kan du her starte dagen midt i denne historiske, livlige byen.

Du befinner deg bare 10 minutters kjøring fra byens hovedattraksjon – nemlig Titicacasjøen.

Allerede når du kommer inn i hotellets lobby ser du hvor sjarmerende innredet hotellet er, i fargerik art deco-stil, og dette bidrar til å skape en hyggelig stemning.

Hotellet har kun 28 rom, fordelt på 4 etasjer. Rommene er litt små, men de har alt det du trenger: en god seng å sove i, eget bad og gratis Wi-Fi.

Den inkluderte frokosten serveres som buffet på hotellets restaurant Taypicamaña, som ligger ut mot byens torg.


Teltleir på Salkantay-vandringen

Salkantay-vandringen

På Salkantay-vandringen overnatter du i telt i Andesfjellene, i nærheten av tradisjonelle peruanske landsbyer. Du sover på medbragte madrasser i romslige telt. Toalettforholdene er primitive, og det er ikke rennende vann tilgengelig underveis på selve vandringen.

Du trenger ikke selv tenke på å frakte telt og madrasser mellom overnattingsstedene – det klarer guiden og bærerne med hjelp av de transporthestene som også er med på turen. De sørger også for transport av all mat til måltidene, spisetelt og tilhørende bord og stoler samt din personlige bagasje, som kan veie opptil 6 kg.

Gled deg til å oppleve den imponerende og uforstyrrede naturen i Andesfjellene og en flott stjernehimmel om kveldene.

Superior-hoteller – oppgradering

Hotel El Mapi By Inkaterra

Aguas Calientes

Når du bor på Hotel El Mapi, er du midt i sentrum av den hyggelige byen Aguas Calientes.

Her er det massevis av restauranter og kafeer, og mens du spiser et godt måltid kan du følge med på folkelivet i de livlige gatene.

El Mapi er et moderne hotell som legger stor vekt på bærekraft. Hotellet har sin egen økologiske frukthage der de henter friske råvarer til dagens frokost.

Så hver morgen finner du hjemmedyrkede råvarer i din inkluderte frokostbuffet, som inneholder alt fra egg, brød, forskjellige oster, hjemmelaget syltetøy til vafler og frisk yoghurt.

Hotellet har til sammen 130 moderne, lyse rom som alle har eget bad, safe og Wi-Fi.

På hotellets restaurant kan du også spise lunsj og middag, og her serveres det alt fra økologiske salater og sandwicher til hjemmelagde supper. På El Bar kan du fordøye dagens eventyr med litt tapas og den kjente lokale drinken Pisco eller med et glass lokal, økologisk vin.

Pris for oppgradering fra Casa Andina Standard, pr. natt:
Standard Room med frokost Per person fra:  500 kr.

Hotel Pozo Del Cielo

Colca Canyon

Dette sjarmerende og rustikke hotellet ligger i Colca Canyon omgitt av den spektakulære Andes-naturen. Det er ikke langt til byen Chivay. Den praktiske beliggenheten litt utenfor byen gir en god mulighet til å utforske de omkringliggende landsbyene og den vakre naturen som har gjort Colca Canyon så berømt. Hotellet har 20 rom og er innredet med malerier av den lokale naturen, steingulv og tremøbler. Rommene har enkel innredning og de er alle utstyrt med bad med varmt vann og varme. Det tilbys romservice og det er mulighet for klesvask og for å bruke hotellets restaurant og bar.


Casa Andina Premium Cusco

Cusco

I hjertet av det koloniale Cusco ligger dette hotellet med utsikt til Limacpampa torg. I kort avstand finnes shoppingmuligheter og restauranter. I tillegg ligger Cuscos beste severdigheter heller ikke langt unna bl.a. den mest berømte, Koricancha, inkaenes berømte soltempel. Hotellet har 94 rom og de er alle utstyrt med surstoffapparat mot høydesyke, varme, bad, telefon, internett, kaffemaskiner og safe. I tillegg tilbyr hotellet romservice og klesvask, og det er mulig å bruke hotellets gourmetrestaurant med spesialiteter fra Andes-regionen.


Hotel Jose Antonio

Cusco

Hotel José Antonio ligger i sentrum av Cusco, som er en av Sør-Amerikas eldste byer. Hotellet er ganske nytt og bygd i moderne arkitektur, men det har også detaljer fra kolonitiden.

Restauranten og baren serverer både lokale og internasjonale retter. Alle de 126 rommene har TV, sikkerhetsboks, telefon, minibar, eget bad og hårføner.


Hotel Sonesta Posada Del Inca

PUNO

Du får kanskje bare oppleve den fantastiske Titicacasjøen én gang i ditt liv, og derfor gir vi deg muligheten til å oppgradere til Hotel Sonesta Posada del Inca, så du kan få så mye tid ved sjøen som mulig mens du er i Puno.

Dette hotellet ligger nemlig rett ved bredden av sjøen, og du har en fantastisk utsikt over vannet, både fra restauranten og rommene.

Den inkluderte frokosten serveres i restauranten, som også holder åpent til lunsj og middag. På menyen står det et godt utvalg av både lokale og internasjonale retter. Etter maten kan du sette deg i den hyggelige baren og ta deg en drink før dagen er over.

Hotellet har 62 rom, som alle har TV, klimaanlegg, telefon, Wi-Fi, safe og bad med hårtørker. Fra rommene med lake view har du flott panoramautsikt over sjøen som er omgitt av fjell. Helt magisk!

Pris for oppgradering fra Hacienda Plaza De Armas, pr. natt:
Lake view Room med frokost Per person fra:  380 kr.

Jose Antonio Executive Hotel

Lima

I det eksklusive Miraflores og bare 20 minutter fra Limas historiske sentrum ligger dette deilige hotellet i et godt kvartal med restauranter og gode shoppingmuligheter.

Hotellet har 84 komfortable rom som alle er utstyrt med TV, bad, telefon, radio, safe, minibar og hårtørrer. I tillegg tilbyr hotellet romservice, klesvask og internett-tilgang. Det er også mulig å bruke baren og restauranten med utsøkte peruanske og internasjonale retter.


Inkaterra Hacienda Concepcion

PUERTO MALDONADO – AMAZONAS

Hvis du har lyst på litt mer komfort på jungeleventyret, kan vi anbefale å oppgradere til den firestjerners lodgen Inkaterra Hacienda Concepcion.

Lodgen har en unik beliggenhet mellom Tambopata National Park Reserve og Madre de Dios-elven og er bygget på et 819 hektar stort område, der det før var en kakao- og gummiplantasje. Lodgen ligger ca. 8 kilometer oppover elven Madre de Dios, fra Puerto Maldonado.

Her er det bare 25 vakkert innredede bungalower – alle bygget i tre og på pæler – så de ikke blir oversvømmet når det kommer kraftige tropiske regnskyll. Hyttene har komfortable senger med myggnett, takvifte og eget bad med varmt vann, badekåpe og toalettartikler.

Fellesområdet er i to etasjer: nederst ligger lodgens bar og restaurant, der dine inkluderte måltider serveres. Maten her er veldig god, og en blanding av nasjonale- og internasjonale retter med fokus på bruk av lokalproduserte råvarer.
I andre etasje er det et lounge-område der du kan slappe av i en sofa med en bok eller utveksle erfaringer med andre reisende. Du kan også sitte her oppe og drikke en leskende cocktail mens solen går ned og jungelens nattaktive dyr og insekter våkner til liv. Du vil bli overrasket over hvor mye “naturstøy” dyr og insekter faktisk lager her ute.

Hvis du vil unne deg litt ekstra velvære, har lodgen et eget spa, NUA SPA, som tilbyr forskjellige massasjer og avslappende behandlinger.

Det er Wi-Fi i lodgens fellesområder når det er strøm, men det kan være veldig ustabilt. Nyt tiden “offline” i verdens største regnskog!

Vær oppmerksom på at alle lodger i Amazonas har sitt eget jungelprogram, så hvis du endrer lodge, vil programmet også bli endret litt. Du får tilsendt et detaljeret program når du reserverer. Nedenfor ser du en kort oversikt over programmet til denne lodgen:

Dag 1: Ankomst på lodgen, vandring på lodgens egne stier med guide, båttur ved solnedgang på utkikk etter kaimaner.

Dag 2: Kanotur på Sandovalsjøen i Tampopata-reservatet på utkikk etter jungelens eksotiske dyr og fugler. Om ettermiddagen vandring i tretoppene på lodgens egen “canopy walk”. Vandring i regnskogen i mørket med en guide.

Dag 3: Transfer tilbake til Puerto Maldonado.

Pris for oppgradering fra Corto Maltes Amazonia, pr. natt:
3 dagers/2 netters program, inkl. måltider Per person fra:  1.430 kr.
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14