TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Sri Lanka

Få steder i verden kan by på så mange fantastiske opplevelser på et så lite område som Sri Lanka.

Reis til Sri Lanka og opplev flotte ruiner, fargerik kultur og endeløse, deilige badestrender.

Se alle våre reiser til Sri Lanka nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Sri Lanka
Sri Lanka
ForsideAsiaSri Lanka

Reiser til Sri Lanka

Få steder i verden kan by på så mange fantastiske opplevelser på et så lite område som Sri Lanka.

Reis til Sri Lanka og opplev flotte ruiner, fargerik kultur og endeløse, deilige badestrender.

Se alle våre reiser til Sri Lanka nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

ForsideAsiaSri Lanka

Hvorfor skal du dra på ferie til Sri Lanka?

Der er ikke mange steder i verden du får så mange fantastiske opplevelser samlet på ett sted som på en ferie i øystaten Sri Lanka.

På denne tropiske øya i Det indiske hav i Sør-Asia finner du fantastiske ruinbyer og en interessant historie, fascinerende religioner og fargerik kultur, flott natur og ville dyr, endeløse badestrender og en vennlig og smilende lokalbefolkning som ønsker deg hjertelig velkommen til sitt vakre land.

Sri Lanka er i virkelig et up-and-coming feriereisemål, og dette landet har noe å by for reisende i alle aldre.

Våre rundreiser på Sri Lanka

Nedenfor kan du lese mer om noen av høydepunktene du kan oppleve på én eller flere av våre rundreiser på Sri Lanka.

Sigiriya

Sigiriya, eller Løveklippen, er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er det mest besøkte historiske stedet på Sri Lanka.

Sigiriya er en 200 meter høy, dramatisk klippe som hever seg over det flate, skogkledte landskapet. Klippen er kjent for sine ruiner på toppen, og de kan spores tilbake til 477 f.Kr.

Legenden forteller at Kong Kasyapa flyttet hovedstaden (som den gang var Anuradhapura) til Sigiriya, der han bygde et palass på toppen av fjellet. Senere ble palasset omdannet til et buddhistisk kloster som var i drift frem til det 14. århundret.

I dag er Sigiriya blant de flottest beliggende ruinene i verden, med en fantastisk utsikt over det sentrale Sri Lanka.

På vei mot toppen via de mer enn 1000 trinnene kan du se godt bevarte veggmalerier av nakne kvinner, som etter sigende skulle være Kasyapas koner og konkubiner. Før du kan komme helt til toppen, må du passere de mektige løvepotene som er restene av en kolossal løvestatue som også har gitt klippen sitt navn.

Kandy

Kandy er Sri Lankas kulturelle hovedstad og kjent som byen som beholdt sin frihet lenge etter at resten av landet var kommet under portugisisk og hollandsk kolonistyre. I dag er byen oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her kan du oppleve unike tradisjoner og kultur som utøves gjennom musikk, dans og arkitektur.

Kandy ligger vakkert til ved den kunstige sjøen av samme navn, omgitt av fjell og teplantasjer. Sri Lanka er verdens 4. største teprodusent, og i Kandy kan du få et interessant innblikk i fremstillingsprosessen på Giramama tefabrikk- og plantasje der noe av verdens beste te dyrkes.

I denne byen finner du dessuten noen av Sri Lankas største religiøse helligdommer, blant annet Tannens tempel.

Tannens Tempel, Dalada Maligawa, beskytter Sri Lankas mest betydningsfulle buddhistiske relikvie, Buddhas ene hjørnetann, som sies å ha blitt smuglet til Sri Lanka i håret til en prinsesse.

Safari på Sri Lanka

Sri Lanka er en relativt liten øy, men med et stort og helt fantastisk dyreliv. Flere av reisene våre tar deg med på safari i øyas naturskjønne nasjonalparker.

Safari i Yala nasjonalpark

Yala nasjonalpark er en av Sri Lankas eldste nasjonalparker og trolig også den mest berømte.

I parken bor det nesten på 50 forskellige arter av pattedyr og mer enn 200 forskellige fuglearter, og Yala er bl.a. kjent for sine elefanter, hjorter, krokodiller og aper.

I tillegg er Yala blant de beste stedene på Sri Lanka å oppleve leoparder, og nasjonalparken skal etter sigende ha en av verdens største konsentrasjoner av dette flotte kattedyret.

Safari i Udawalawe nasjonalpark

Ikke langt fra Yala nasjonalpark ligger nasjonalparken Udawalawe – Yalas mindre besøkte lillebror.

Her finner du en av Sri Lankas største bestander av elefanter (opptil 500!), så denne nasjonalparken er kjent for å være det beste stedet å møte disse vennlige kjempene.

I tillegg til elefanter kan du se vannbøfler, leppebjørner, krokodiller, varaner og makaker. Denne nasjonalparken har også mye å by på for deg som er interessert i fugler. Gled deg til å se neshornfugler, isfugler, ugler og ørner.

Safari i Minneriya nasjonalpark

Minneriya nasjonalpark er også et fantastisk sted å besøke hvis du vil oppleve Sri Lankas ville elefanter, spesielt hvis du kommer til nasjonalparken i den tørre perioden.

Fra mai til september (den tørre perioden) kan du nemlig oppleve “The Elephant Gathering”, når elefantene kommer langveisfra for å drikke vann i nasjonalparkens store sjø. I noen perioder samles flere hundre elefanter her.

I tillegg til elefanter kan du treffe på krokodiller, aper, hjorter og fugler. En sjelden gang kan du også få øye på en bjørn eller leopard.

Safari i Bundala nasjonalpark

Bundala nasjonalpark er liten (kun 62 km2) og fremdeles en forholdsvis ukjent nasjonalpark.

På grunn av det lille området og få besøkende, kan du her se frem til en helt annen opplevelse enn i de andre nasjonalparkene. Du er nemlig stort sett alene i parken – hvis man da ser bort fra de mange, mange fuglene som holder til her. Denne lille nasjonalparken er nemlig hjemstedet til opptil 200 forskjellige fuglearter. I tillegg kan du møte pattedyr som krokodiller, elefanter, sjakaler og makaker.

Badeferie i Sri Lanka

Med en kystlinje på 1.340 km og et utall fantastiske strender er Sri Lanka det perfekte stedet hvis du har lyst til å avslutte rundreisen med en badeferie.
Noen av våre turer kan avsluttes med badeferie. Nedenfor kan du lese mer om de ulike badeferiebyene.

Trincomalee

Trincomalee er et helt fantastisk kystområde på Sri Lankas nordøstlige kyst.

Området er særlig kjent for de vakre sandstrendene Uppuveli og Nilaveli og den lille øya Pigeon Island. Havet utenfor Pigeon Island er et av de beste stedene på Sri Lanka å snorkle og dykke.

I tillegg til enestående muligheter for snorkling og dykking er kysten ved Trincomalee et flott sted å dra på hval- og delfinsafari.

Hikkaduwa

Feriebyen Hikkaduwa ligger i den sørvestlige delen av Sri Lanka.

Hikkaduwa en av Sri Lankas første feriebyer, og her er det massevis av restauranter og suvenirbutikker. Hvis du liker å snorkle, ligger det et stort korallrev utenfor Hikkaduwa, der du kan se mange flotte fisker og skilpadder.

Negombo

Negombo ligger på Sri Lankas vestkyst.

Dette er en av Sri Lankas mest berømte badebyer, kjent for sine brede og gylne sandstrender og den hyggelige feriestemningen.

Mirissa

Den lille feriebyen Mirissa ligger på Sri Lankas sørkyst.

Dette er en hyggelig ferieby med en fantastisk strand som er omkranset av palmer.

Mirissa er også kjent for å være et av de beste stedene å dra på hvalsafari, for her kan du se delfiner og opptil 26 forskjellige typer hvaler, blant annet spermhvaler og blåhvaler.

Andre høydepunkter på Sri Lanka:

Sri Lanka er full av spennende opplevelser, og det er også verdt å nevne følgende:

 • På Sri Lanka finner du noen av Asias flotteste ruinbyer. Den største er Anuradhapura, og den er også oppført på UNESCOs verdensarvliste. Anuradhapura var Sri Lankas første hovedstad og etter sigende den lengst eksisterende hovedstaden i verden. I dag er byen berømt for sine ruiner fra det antikke Sri Lanka. Det er også i Anuradhapura at du kan besøke verdens eldste levende tre, Sri Maha Bodiya, som Buddha mediterte under da han nådde Nirvana.
 • Horton Plains nasjonalpark ligger i Sri Lankas sentrale høyland, i 2.100-2.300 meters høyde. Her kan du oppleve ”World’s End”, et av Sri Lankas beste utsiktspunkter. Her ender parken bratt, og du kan se direkte ned i avgrunnen, mer enn 1.000 meter nedenfor. Det er fantastisk å oppleve den utrolige stillheten mens du ser utover de vakre, skogkledte fjellene.
 • Det er en stor opplevelse å reise med tog i Sri Lanka. Bli kjent med lokale medreisende mens toget bringer deg gjennom det frodige høylandet, der du ser grønne fjell, søvnige landsbyer, fosser og arbeiderne på de flotte teplantasjene som er så karakteristiske for øya.

Kombiner med Maldivene

Maldivene ligger ca. 1,5 timers flyreise fra Sri Lanka, og det er derfor et opplagt valg å avslutte en begivenhetsrik rundreise i Sri Lanka med en reise til Maldivene.

På Maldivene kan du:

 • Slappe av og nyte livet i et deilig strandparadis med hvite sandstrender, vaiende palmer og et krystallklart, skinnende blått hav.
 • Utforske livet under vann. Maldivene er velsignet med flotte korallrev der det bor mange fargerike, tropiske fisker som bare venter på å bli utforsket.
 • Spise deilig mat på en av resortens restauranter og kafeer mens du nyter den vakre utsikten over havet.

Få vite mer om pakkereisene våre

Du kan lese mer om de enkelte reisene ved å trykke på ”Les mer” lenger opp på siden. På våre reisesider får du mer informasjon om turens høydepunkter, priser, dagsprogram og mye mer.

Hvis du ønsker mer informasjon om praktiske ting det er lurt å vite før du reiser til Sri Lanka, f.eks. om vaksiner eller lignende, skal du ta en titt på vår side med praktisk informasjon om Sri Lanka.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål om Sri Lanka, bestilling av reiser eller kanskje om noen av våre andre reisemål i Asia, må du gjerne kontakte våre reisekonsulenter.

Vi gleder oss til å sende deg ut på dit livs reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger gjestene våre oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs