TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Zambia

På våre reiser til Zambia får du oppleve enestående natur ved verdensberømte Victoria Falls, et av verdens mest imponerende fossefall.

Våre reiser til Zambia og Victoria Falls gir deg også mange kombinasjonsmuligheter, f.eks. safari i Sør-Afrika eller Botswana, storbyferie i Cape Town eller badeferie på Mauritius.

Se alle våre reiser til Zambia nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Zambia
Zambia

Reiser til Zambia

På våre reiser til Zambia får du oppleve enestående natur ved verdensberømte Victoria Falls, et av verdens mest imponerende fossefall.

Våre reiser til Zambia og Victoria Falls gir deg også mange kombinasjonsmuligheter, f.eks. safari i Sør-Afrika eller Botswana, storbyferie i Cape Town eller badeferie på Mauritius.

Se alle våre reiser til Zambia nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Hvorfor skal du reise til Zambia?

Zambia ligger i det sørlige Afrika og grenser til bl.a. Zimbabwe og Tanzania.

Her finner du noen av Afrikas mest storslåtte naturopplevelser.

Våre reiser til Zambia tar deg med til området rundt vannfallet Victoria Falls. Her får du oppleve vannfallet, et av Zambias absolutte must-sees, men også i området rundt vannfallet er det mye flott å se og oppleve. Du bestemmer selv hva du har mest lyst til å oppleve.

Victoria Falls

Et av Zambias absolutte høydepunkter er det imponerende Victoria Falls.

Victoria Falls er et av verdens største vannfall, og det ligger faktisk på grensen mellom Zambia og Zimbabwe.

Vannfallet strekker seg over 1,7 km, og hvert sekund velter mer enn 1.000 kubikkmeter vann ned i sluktene cirka 100 meter nedenfor. Du må nesten se det for å tro det, men vannspruten rekker flere hundre meter opp i luften over fossene. Dette vannet ligner til forveksling røyk, og på det lokale språket har vannfallet fått navnet ”Mosi-oa-Tunya”. Det betyr ”røyken som tordner”.

Det er fantastisk å oppleve dette majestetiske vannfallet på nærmeste hold, f.eks. ved å gå en tur rundt det. Du kan også kjøpe en ekstra tur i helikopter over vannfallet, og vi synes dette er en av de aller beste måtene å oppleve vannmassene på. Det er nemlig først når du ser det hele ovenfra at du virkelig får oversikt over hvor stort det egentlig er.

Zambezi-elven

Zambezi-elven er den fjerde lengste elven i Afrika og flyter 2.700 km. gjennom 6 land – fra utspringet i det nordlige Zambia til Det indiske hav.

Både på og ved elven venter det mange interessante opplevelser. Du kan for eksempel bli med på elvesafari på den delen av Zambezi-elven som ligger nærmest Victoria Falls, og her er det mulig å komme helt nær øyene som ligger over vannfallet. Herfra har du en fantastisk utsikt til de mange flotte regnbuene som vanndråpene fra vannfallet lager på himmelen. Hvis du er heldig, kan du oppleve krokodiller og flodhester i vannet eller elefanter ved elvebredden.

Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du også padle i kano, og det er en av de aller beste måtene på oppleve elven og dyrelivet på. Her får du virkelig nærkontakt med naturen og kan føle deg litt som David Livingstone, den berømte oppdagelsesreisende som «fant» det berømte vannfallet da han kom dit i en kano i 1855.

Elephant Café

Ikke langt fra Livingstone, ved Zambezi-flodens bredd, finner du Elephant Café.

Her bor det 10 elefanter. Noen av dem er reddet fra krypskytteri, mens andre er født i fangenskap og derfor ikke kan leve i det fri. Elefantene vandrer fritt omkring i området og inn og ut av bushen som de vil. Men de er sterkt knyttet til dyrepasserne, og derfor kommer de alltid tilbake. Her kan du få lov å bli bedre kjent med elefantene, f.eks. ved å fôre dem. Dette er en enestående opplevelse du aldri vil glemme.

Stedet har også en kafe, og der kan du spise lunsj med utsikt til Zambezi-elven.

Kombinasjonsmuligheter

Våre reiser til Zambia kan kombineres med mange ulike opplevelser. Nedenfor kan du lese mer om noen av dem.

Opplevelser i Sør-Afrika

Start reisen din med fantastiske Sør-Afrika, der det venter mange spennende opplevelser.

Kombiner f.eks. reisen til Zambia med safari i Kruger nasjonalpark, Sør-Afrikas største nasjonalpark, eller det private og malariafri viltreservatet Kariega Game Reserve.

Hvis du har lyst til å farte rundt i Sør-Afrika på egen hånd, kan du starte reisen din med en kjør-selv-reise på Garden Route, en vakker strekning på sørkysten av Sør-Afrika. Her venter det fantastisk natur og et interessant dyreliv.

Sist, men ikke minst, har Sør-Afrika en av verdens mest interessante storbyer, Cape Town. Her kan du tilbringe dagene med å rusle rundt i de hyggelige gatene og oppleve markeder, museer og de mange fantastiske restaurantene, eller du kan dra på en av de mange interessante utfluktene fra Cape Town, f.eks. til Robben Island.

Safari i Botswana

Kombiner reisen til Zambia med en safari i et av Botswanas fantastiske naturområder.

En safari i Botswana er derfor en meget autentisk og mer “privat” opplevelse, for selv i høysesongen er det relativt få reisende her.

I Chobe lever den største konsentrasjonen av elefanter i Afrika, så her er du garantert å oppleve dette mektige dyret på nærmeste hold. Men dyrelivet i Chobe er mye mer enn elefanter, og du kan også treffe på sebraer, løver, gnuer, sjiraffer, flodhester, leoparder og mange flere av Afrikas berømte dyr.

Det UNESCO-oppførte Okavango-deltaet er et annet av Botswanas enestående naturområder. Okavango er blant verdens største våtmarker, og en viktig vannkilde for bl.a. tusenvis av elefanter. I tillegg til å være et paradis for fugleentusiaster og for alle som liker elefanter, kan du her i området også være så heldig å få møte noen av verdens mest truede store pattedyr, f.eks. geparder, hvite og svarte neshorn og afrikanske villhunder.

Badeferie på Mauritius

Du kan også avslutte reisen din Zambia med badeferie på eksklusive Mauritius, en idyllisk øy i Det indiske hav.

I denne øystaten er det selvfølgelig fantastiske muligheter til å slappe av, enten på de paradisiske sandstrendene, der du har flott utsikt over det krystallklare havet, eller ved hotellets svømmebasseng. Du kan også utforske Mauritius’ varierte og meget vakre natur, for her er det både fjell, frodige skoger, fosser og små laguner.

Har du spørsmål om Zambia?

En reise til Zambia garanterer fantastiske naturopplevelser.

Hvis du har spørsmål om Zambia, de mange kombinasjonsmulighetene eller noe helt annet, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre, for de sitter klare til å hjelpe deg med å finne den perfekte reisen.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs