TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Overnatting: Botswana

Cresta Mowana Safari Resort & Spa

Chobe National Park

Når du ankommer Cresta Mowana, ser du raskt hvorfor lodgen har fått navnet sitt: et gigantisk baobabtre (mowana) troner rett foran inngangen til resepsjonen.

På den andre siden av resepsjonen ligger den store gressplenen ned mot Chobe-elven, der flodhestene brøler i vei både dag og natt.

Til tross for lodgens størrelse, for her er det mer enn 100 rom av forskjellig størrelse, har alle rommene egen balkong – vendt mot elven.

Rommene er store, moderne innredet og alle har myggnett rundt sengene, aircondition og mulighet for å lage te og kaffe.

Frokosten spiser du med utsikt til elven – og etter safarien kan du nyte dagens siste solstråler i baren. Her er det også utsikt til elven. Det er stemningsfullt å sitte her mens solen går ned og høre dyrene grynte i den mørke elven.

Hvis du trenger litt avkjøling, kan du ta en dukkert i bassenget. Hvis ryggen er støl eller timene i safaribilen, frister det kanskje å stikke innom treningsrommet eller spaet.

Det er naturligvis Wi-Fi på hotellet.


Chobe Marina Lodge

Chobe National Park

Midt i Kasane by, i gåavstand fra butikker, banker og supermarkeder og bare få minutters kjøring fra inngangen til Chobe National Park, finner du den flotte 4-stjerners lodgen Chobe Marina Lodge.

På den deilige terrassen med utsikt over Chobe River kan du spise frokost under de skyggefulle trærne før du begir deg ut på dagens eventyr. Det unike ved safariopplevelser i Chobe National Park er at man her både har muligheten til å bli med på tradisjonelle game drives på land og også kan oppleve naturen og dyrelivet fra vannsiden, på et cruise på elven Chobe.

I de stille ettermiddagstimene, når solen står høyt på himmelen, kan du slappe av ved det deilige bassengområdet med liggestoler og poolbar.

De 60 store rommene har aircondition, takvifte, flatskjerm-TV, te- og kaffefasiliteter, kjøleskap og myggnett over sengene.

Lodgen har to restauranter, spa og to barer, og den ene av dem er det perfekte stedet å nyte en” sundowner” med utsikt til elven og solen som går ned over nasjonalparken.


Chobe Safari Lodge

Chobe nasjonalpark

Like utenfor nasjonalparken Chobe finner du det firestjerners Chobe Safari Lodge. Lodgen er det perfekte utgangspunktet for safari i nasjonalparken – uansett om du drømmer om tradisjonelle game drives eller  har mer lyst på et cruise på Chobe-elven. Lodgen ligger nemlig helt nede ved elven og har egen anløpsbro. På landsiden grenser lodgen til Chobe nasjonalpark. Her har du altså det beste av begge verdener like i nærheten. Det er 10 minutters kjøring til flyplassen, og på 5 minutter kan du gå inn til Kasane, der du finner banker, supermarkeder og suvenirbutikker.

Chobe Safari Lodge har 76 rom av forskjellig størrelse, så her er det plass til både par, enkeltreisende og familier.

Alle rom har utsikt til Chobe-elven enten fra balkongen eller fra terrassen. I tillegg er det eget bad og toalett, aircondition, TV, sikkerhetsboks, te- og kaffefasiliteter, minibar og myggnett over alle sengene.

Lodgen har egen restaurant som serverer smakfulle nasjonale og internasjonale retter og vegetarmat.

Det er også et stort svømmebasseng og et hyggelig utsiktsområde nede ved elven.

En flott lodge til en god pris!

Hvis du heller vil bo inne i selve nasjonalparken, anbefaler vi at du oppgraderer til Chobe Game Lodge. Det er det eneste lodgen som ligger inne i Chobe National Park. Velger du å oppgradere, anbefaler vi at du tilbringer tiden på og ved lodgen og ikke kjøper en dagstur til f.eks. Victoria Falls.


Chobe Game Lodge

Chobe nasjonalpark

Chobe Game Lodge er den eneste lodgen som ligger inne i selve nasjonalparken Chobe. Lodgen ligger helt nede ved Chobe-elven og er omgitt av dyreliv og fantastiske naturopplevelser på alle kanter.

Her er det en 250 meter lang boardwalk langs elven med flere utsiktsplattformer med myke stoler, halvskygge og en uforlignelig utsikt til Chobe-elven og områdets mangfoldige dyreliv. Nyt solnedgangen med en kjølig drink i hånden – få ting i verden er vakrere enn en solnedgang i Chobe nasjonalpark.

Hele lodgen er stemningsfullt innredet i maurisk stil med hvelvede tak, lanterner, store puter og en stilig og smakfull blanding av nøytrale og sterkere farger. Lodgen har fire restauranter, to barer, 6 loungeområder, en liten butikk, svømmebasseng, spa, boma – og en stor, frodig hage.

De 44 rommene vender alle mot elven og har egen terrasse, aircondition, sikkerhetsboks, gratis minibar, te- og kaffefasiliteter, lommelykt og paraply – her har man virkelig tenkt på alt!

Det er gratis Wi-Fi på hele lodgen.

Prisen inkluderer oppgradering fra Chobe Safari Lodge i 3 netter med helpensjon, drikkevarer, minibar, transport fra og til flyplassen og mulighet til å delta i en rekke forskjellige aktiviteter, som f.eks. game drives og elvesafari.:
I perioden 1. januar - 31. marts & 1. december - 31. december Per person fra:  14.500 kr.
I perioden 1. april - 31. maj & 1. novenmber - 30. november Per person fra:  25.415 kr.
I perioden 1. juni - 31. oktober Per person fra:  37.520 kr.

Chobe Water Villas

Chobe nasjonalpark

Hvis du vil ha en helt spesiell opplevelse i Chobe nasjonalpark, kan du velge å oppgradere til Chobe Water Villas. Denne lodgen er helt spesiell fordi den faktisk ligger i Namibia. De fleste besøkende i nasjonalparken velger å bo på Botswana-siden, men det er flere fordeler med å velge å bo på Namibia-siden.

Det er lett å komme hit med båt. Cirka 15 minutters båttur fra den livlige byen Kasane kommer du til en helt annen verden! Før du kommer frem til lodgen må du i land og stemple passet ditt på det mikroskopiske grensekontoret som markerer Namibia. På Namibia-siden er det helt rolig. Lodgen ligger for seg selv, og det eneste du hører er fuglekvitter og gryntingen fra flodhestene.

Alle de 15 villaene er bygget på pæler over Chobe-elven. Fra de store balkongene har du enestående utsikt til elven og den store øya Sedudu, som ligger midt ute i elven. Du trenger faktisk ikke flytte deg fra terrassen mens du er her. Dagen lang kan du sitte og betrakte livet på elven. Elefanter som bader, båter med turister som kjører forbi, flodhester som plasker og fugler som setter seg på rekkverket til terrassen. Blir du tørst kan du bare rusle inn til din egen minibar, som er full av kalde drikkevarer.

Vi anbefaler imidlertid at du tar turen bort til restauranten ved middagstid. Maten er kjempedeilig! Og blir det for varmt på terrassen kan du kjøle deg ned med en dukkert i bassenget.

Hvis du blir lei av å sitte på terrassen, er daglige båtturer på elven inkludert.

Inkludert i prisen er: tre overnattinger, frokost, lunsj, «high-tea», middag, drikkevarer, te og kaffe, minibar på rommet, transfer til/fra lodgen, gratis WI-FI og båtturer på Chobe River.

Pris for oppgradering fra Cresta Mowana Safari Resort & Spa, 3 netter:
I perioden 1. december - 30. juni Per person fra:  23.850 kr.
I perioden 1. juli - 30. november Per person fra:  35.995 kr.

Jackalberry Chobe

Chobe nasjonalpark

Hvis du drømmer om å overnatte i et luksustelt ved bredden av Chobe-elven, anbefaler vi at du oppgraderer til den flotte lodgen Jackalberry Chobe.

De 16 teltene har alle eget bad med frittstående badekar, aircondition, te- og kaffefasiliteter og egen balkong. Alle teltene er bygget på plattformer som står på pæler, noe som gjør at luften kan sirkulere under teltene. Alle teltene er likt innredet – forskjellen består av om man ønsker å ha utsikt til elven eller utsikt til hagen.

Fellesområdene – restaurant, bar, lounge og basseng – har alle utsikt til elven med behagelig skygge fra de store trærne som vokser rundt lodgen. Det er nemlig lagt stor vekt på miljøvennlighet i byggingen av lodgen. Alt er utelukkende bygget av lokale materialer, og bushen rundt lodgen er bevart. Strømmen kommer hovedsakelig fra solceller, og det brukes bare LED-lys. Selv gjestene blir bedt om å sortere avfallet sitt, og all såpe og sjampo er miljøvennlig.

Prisen inkluderer: tre overnattinger i valgt telt, frokost, lunsj og middag, drikkevarer, to daglige aktiviteter og transport til/fra flyplassen.

Pris for oppgradering fra Cresta Mowana Safari Resort & Spa, 3 netter:
Telt med delvis utsikt mot elven Per person fra:  3.615 kr.

Cresta Maun Resort

Maun

Ca. 10 km utenfor selve Maun finner du Cresta Maun Lodge. Hotellet har tre stjerner, men etter vår mening fortjener nok kvaliteten fire stjerner.

Her er det 83 rom, alle med utsikt til hagen og elven. Når det er vann i elven, er det et rikt fugleliv i hagen rundt hotellet.

Alle rom er moderne innredet i lyse farger og har kjøleskap, te- og kaffefasiliteter, aircondition, flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi. På alle rom på Cresta Maun er det gode muligheter til å lade kameraer og mobiltelefoner. Og det vil du trenge – for i Botswana tar man ofte hundrevis av bilder.

Hotellets hyggelige loungeområde er innredet i naturmaterialer og lyse farger. De hyggelige sofaområdene på terrassen innbyr til en kald drink mens du sender bilder til familier og venner hjemme i Norge. Hvis du trenger en avkjøling, kan du ta en dukkert i svømmebassenget og slappe av i en liggestol.

Restauranten serverer både à la carte-retter og buffet, og maten er meget god og utmerket tilberedt – ofte av lokale råvarer.


Maun Lodge

Maun

Maun Lodge ligger ca. 10 minutters kjøring fra sentrum av byen. Lodgen har 140 rom med forskjellig størrelse og standard – her er det noe for alle.

Det virkelige trekkplasteret på Maun Lodge er bar- og restaurantområdet, for det er veldig hyggelig. Både restauranten og baren ligger ved en utendørs bålplass der det om kvelden ofte tennes bål, slik at man kan spise middag i skjæret fra flammene.

Lodgen har også et fint lite svømmebasseng med liggestoler rundt, som i Mauns – ofte – varme klima er deilig forfriskende sent på dagen.


Khwai Leadwood Camp

Okavango

Khwai Leadwood Camp består av seks safaritelt i klassisk kanvasstil, tilsatt en god porsjon luksus.

Det er ingen permanente bygninger i leiren, noe som er med på å gi deg følelsen av virkelig å være midt i naturen. Inne i teltet får du følelsen av luksus. Midt inne i teltet står en myk seng, og du har ditt eget bad med rennende vann og innendørs og utendørs dusj. Alle teltene er reist på plattformer, og fra de koselige verandaene er det flott utsikt over området.

Leiren byr på et lite basseng hvor du kan kjøle deg ned i de varme timene midt på dagen. Merk: Det er ikke Wi-Fi i leiren, men det er mulig å lade kamera og mobiltelefon i fellesteltet.

Khwai Leadwood Camp tillater ikke barn under sju år.

Vær oppmerksom på at du flyr direkte fra Maun til deltaet hvis du velger denne oppgraderingen.

Du blir hentet på hotellet i Maun og kjørt til flyplassen. Ved ankomst i deltaet blir du hentet og kjørt til leiren din. Ved avreise blir du kjørt tilbake til den lokale flystripen i deltaet, der du flyr til Kasane ved Chobe og fortsetter reisen eller flyr tilbake til Maun, hvis du ikke skal til Chobe.

Alle disse transferene er inkludert i prisen.

Prisen inkluderer:
To netter all inclusive
Fly fra Maun til den lokale flystripen i Okavangodeltaet t/r

Pris for oppgradering fra Teltleir i Okavango-deltaet, 3 netter:
I perioden 1. januar - 31. marts, inkl. all inclusive Per person fra:  10.095 kr.
I perioden 1. april - 31. mai og 1. november - 30. november, inkl. all inclusive Per person fra:  16.150 kr.
I perioden 1. juni - 31. oktober, inkl. all inclusive Per person fra:  34.995 kr.

Machaba Camp og Little Machaba Camp

Okavango

Vil du bo i en klassisk teltleir med kanvastelt, middag under stjernehimmelen og leirbål om kvelden – uten at det går på bekostning av komforten? Da bør du velge Machaba Camp / Little Machaba Camp.

De to leirene ligger rett i nærheten av hverandre, men fungerer likevel som to forskjellige leire. Her venter det til sammen fjorten lekre telt, som alle virkelig ER klassiske safaritelt, men med elektrisitet (solceller), eget bad og privat utendørs dusj med varmt vann. Fra teltet har du utsikt mot elven eller den åpne savannen, og du kan være heldig å se dyrene komme forbi i løpet av dagen. Måltidene nytes i det trivelige messeteltet eller under åpen himmel, og om natten vekkes du nesten garantert av dyrelyder, som høres godt gjennom kanvasveggene i teltet.

Machaba Camp og Little Machaba Camp ligger i det 35 000 hektar store Khwai-området i den nordøstlige delen av Okavango. Her er det et rikt dyreliv takket være de mange vannhullene og elvene, og det er ikke uten grunn at leiren heter «machaba», som på det lokale språket, setswana, betyr morbærfiken – eller livets tre.

Timene midt på dagen, som ofte brukes til avslapping i leiren, kan du tilbringe ved bassenget, i det vesle bibliotekteltet eller kanskje med en herlig omgang massasje.

Machaba Camp tillater barn i alle aldre, mens Little Machaba kun tar imot barn over 12 år.

Vær oppmerksom på at du flyr direkte fra Maun til deltaet hvis du velger denne oppgraderingen.

Du blir hentet på hotellet i Maun og kjørt til flyplassen. Ved ankomst i deltaet blir du hentet og kjørt til leiren din. Ved avreise blir du kjørt tilbake til den lokale flystripen i deltaet, der du flyr til Kasane ved Chobe og fortsetter reisen eller flyr tilbake til Maun, hvis du ikke skal til Chobe.

Alle disse transferene er inkludert i prisen.

Prisen inkluderer:
To netter all inclusive
Fly fra Maun til den lokale flystripen i Okavangodeltaet t/r

Pris for oppgradering fra Teltleir i Okavango-deltaet, 3 netter:
I perioden 11. januar - 30. marts, inkl. all inclusive Per person fra:  7.453 kr.
I perioden 1. april - 31. mai og 1. november - 10. Januar, inkl. all inclusive Per person fra:  10.675 kr.
I perioden 1. juni - 31. oktober, inkl. all inclusive Per person fra:  26.550 kr.

Teltleir i Okavango-deltaet

Okavango-deltaet

Ta frem din indre eventyrer og opplev Okavango-deltaet på den eneste riktige måten: under en teltduk med elefanter, impalaer og løver som brøler om natten, fuglekvitter som vekker deg om morgenen og med et kjølig glass hvitvin rundt bålet om kvelden med utsikt til en praktfull stjernehimmel. Kan det virkelig være kjøleskap her midt i bushen, spør du kanskje. Ja, det kan det – til og med et som drives av solceller!

Teltet du overnatter i er ca. 15 m² stort og laget av kraftig lerret med store vinduer. Teltet er så høyt at du kan stå på innsiden, det har LED-lamper, garderobestativ og naturligvis myggnett foran alle vinduer og dører.

Du sover i en komfortabel seng med en deilig myk madrass, gode dyner og puter og et lite nattbord. Sengen kan arrangeres både som dobbeltseng og “twin beds”.

Som en forlengelse av teltet ditt har du ditt eget bush-bad med dusj og toalett. Det er ikke elektrisitet eller rennende vann i teltet, og toalettets skyllefunksjon erstattes av jord og en liten spade – dette er en vaskeekte bush-opplevelse!

Når du trenger det, får du varmt vann, og du kan vaske deg i en liten vask som står på stativ. Hvis du har sett filmen ”Out of Africa”, vet du hva som venter deg. Når du skal ta en dusj på badet ditt, blir det varmet opp vann som blir heist opp i et spann med dusjhode nedenfor. Det er enkelt, men komfortabelt, og viktigst av alt: dette er overnatting på naturens premisser. Du etterlater deg ingen spor og kommer helt nær dyrene som lever i deltaet.

Måltidene nytes i messeteltet, og maten er god! Den er nytilberedt, velsmakende og mettende – man blir nemlig utrolig sulten av å være på safari. Du må ikke gå glipp av å prøve den gode chilisausen som serveres til maten. Den er resultatet av et bærkraftsprosjekt eierne av leiren er involvert i. For hver overnattende gjest gir eierne et pengebeløp til et prosjekt der lokale bønder lærer å dyrke chili og lage chilisaus som eierne kjøper av dem og serverer til safarigjestene.

Det er naturligvis også både kaldt øl og vin til maten, hvis du ønsker det, og hele dagen serveres det te og kaffe.

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14