TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Kambodsja

Kambodsjas nyere og eldre historie avspeiler seg i landets severdigheter, og de er blant verdens største.

På en reise til Kambodsja får du oppleve myteomspunne ruiner & kulturskatter, kolonitidens flotte bygninger og et gjestfritt folkeferd.

Se alle våre reiser til Kambodsja nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Kambodsja
Kambodsja
ForsideAsiaKambodsja

Reiser til Kambodsja

Kambodsjas nyere og eldre historie avspeiler seg i landets severdigheter, og de er blant verdens største.

På en reise til Kambodsja får du oppleve myteomspunne ruiner & kulturskatter, kolonitidens flotte bygninger og et gjestfritt folkeferd.

Se alle våre reiser til Kambodsja nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

ForsideAsiaKambodsja

Hvorfor skal du reise til Kambodsja?

Kambodsja ligger i Sørøst-Asia og grenser til Vietnam, Laos og Thailand. Det er et historisk spennende land som inneholder noen av verdens største severdigheter. Her er Sørøst-Asias største ferskvannssjø, Tonle Sap, frodige landskaper langs Mekong-elven med rismarker, pepper- og bananplantasjer og selvfølgelig verdensberømte Angkor Wat.

Mange forbinder nok Kambodsja med Khmer Rouges regime fra 1975–1979, men til tross for landets dystre fortid vil du i Kambodsja oppleve gjestfrie mennesker som ønsker deg velkommen til et opplevelsesrikt reisemål med mange flotte historiske og kulturelle severdigheter.

Våre rundreiser i Kambodsja

Nedenfor kan du lese mer om alt det du kan oppleve på en av rundreisene våre.

Angkor Thom og Angkor Wat

I den nordlige delen av Kambodsja, nord for Siem Reap, finner du Angkor-anlegget, et av de viktigste arkeologiske utgravingsstedene i Sørøst-Asia og naturlig nok oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Anlegget består bl.a. av Angkor Thom, som fra det 12. til det 14. århundret var hovedstaden i Khmer-riket, et av historiens største riker. I sin storhetstid strakte Khmer-riket seg fra Vietnam i øst til Myanmar i vest, og hovedstaden hadde på sitt meste mellom 750.000 og 1 million innbyggere. I Angkor Thom kan du f.eks. oppleve Bayon-templet, der 216 steinhoder beskuer besøkende med gåtefulle smil.

Sør for Angkor Thom finner du anleggets største attraksjon, Angkor Wat, en av Kambodsjas største severdigheter og det flotteste av alle Khmer-rikets templer. Dette er et arkitektonisk mesterverk fra det 12. århundre, som det sies å ha tatt 300.000 menn og 6.000 elefanter 37 år å oppføre. Angkor Wat er et must-see på din reise til Kambodsja.

Phnom Penh

Phnom Penh er Kambodsjas livlige hovedstad.

Byen led en hard skjebne under Khmer Rouges regime på 1970-tallet, men i dag er de brede bulevardene igjen fulle av liv, handelen går lystig på markedene og de før så ødelagte bygningene har fått nytt liv.

Historien er likevel ikke glemt, og noen av byens severdigheter stammer også fra Khmer Rouge-regimets tid. Du kan f.eks. besøke Tuol Sleng, museum for folkemordet, som i sin tid var et torturfengsel, og Choeung Ek, bedre kjent som ”Killing fields eller Dødsmarkene”, der 17.000 mennesker ble drept og kastet i massegraver. Selv om det kan være hardt å se disse stedene, er de en viktig del av Kambodsjas nyere historie.

Heldigvis har Phnom Penh også noen mer ”positive” severdigheter.

Midt byen står kongepalasset med den berømte sølvpagoden, der gulvet er belagt med 5000 fliser av rent sølv. Bygningen huser også en fantastisk Buddha-statue i gull, overstrødd med mer enn 9.500 diamanter.

Hvis du har tid til overs, kan du ta en tur til et av de lokale markedene eller prøve noen velsmakende kambodsjanske retter på et av de mange gatekjøkkenene, noodle shops-ene eller restaurantene.

Mekong-delfiner i Kratie

Mekongelven renner rundt 4 500 km gjennom 6 land, bl.a. Kambodsja.

Ved Mekongelven finner du den lille byen Kratie, og de fleste reiser hit for at få et glimt av de utrydningstruede Irrawaddy-delfinene – Mekong-delfinene – som lever i denne delen av elven. Irrawaddy-delfinen har et meget karakteristisk utseende, med en høy, rund panne. Den har heller ikke spiss snute, som de fleste andre delfiner.

I tillegg til delfiner er dette området også kjent for den lille hyggelige øya Koh Trong. Øya har et vakkert landskap med rismarker, små landsbyer og en vennlig lokalbefolkning. Her kan du oppleve ekte øystemning, og trafikken består av sykler, motorsykler, tuk-tuk-er eller oksekjerrer.

Badeferie i Kambodsja

Kombiner din rundreise til Kambodsja med en avslappende badeferie og få den perfekte avslutningen på en begivenhetsrik rundreise. Her kan du slappe av på vakre sandstrender med vaiende palmer og turkisblått vann.

Badeferie på Koh Rong

I Thailandbukten, utenfor Kambodsja, ligger den lille paradisøya Koh Rong.

Øya er kun 78 km2 stor. men det er hele 43 kilometer sandstrender her. På den sørvestlige siden av øya ligger Sok San Beach, og det er en av øyas flotteste sandstrender.

Koh Rong er dekket av frodig, grønn jungel, og den kan du utforske til fots på små turstier. Det er også gode muligheter til å drive med forskjellige vannaktiviteter. Du kan f.eks. snorkle eller dykke blant fargerike, tropiske fisk og koraller. Eller du kan leie en kajakk og utforske Koh Rongs kyst fra havsiden.

Badeferie i Kep

I den sørvestlige delen av Kambodsja finner du den hyggelige kystbyen Kep, en av Kambodsjas best bevarte hemmeligheter.

I kolonitiden var byen en populær badeby for den franske eliten, men Keps trivelige badeby-stemning forsvant raskt da Khmer Rouge overtok makten i landet i 1975.

Kep blir stadig mer populær på grunn av sin deilige strand, franske kolonitidsarv og deilig avslappede stemning. Det er et godt valg å avslutte en opplevelsesrik reise i denne sjarmerende kystbyen.

Andre høydepunkter i Kambodsja

Kambodsja rommer mange interessante severdigheter. På våre reiser kan du også se og oppleve følgende:

  • I den nordvestlige delen av Kambodsja ligger Siem Reap, inngangsporten til Kambodsjas største severdighet, Angkor-anlegget. Men byen selv er også hyggelig og tilbakelent, med skyggefulle alleer langs Siem Reap-elven, interessante markeder, det berømte sirkuset Phare og en fantastisk solnedgang ved enten Phnom Bakheng eller Pre Rup.
  • Et landsbybesøk gir et interessant møte med en hverdag som er helt annerledes fra den vi kjenner i Norge. I landsbyen blir du kjent med lokalbefolkningen, både ved å delta i landsbyens aktiviteter og over en velsmakende lunsj hjemme hos en av familiene. Vær oppmerksom på at denne turen er en ekstrautflukt.
  • Tonle Sap-sjøen er Sørøst-Asias største ferskvannssjø. Hvert år, når den regnfulle perioden begynner, snur strømmen, og sjøen vokser til å dekke et areal på opptil 10 000 km2 (vel tre ganger større enn i den tørre perioden. Her kan du oppleve små fiskerlandsbyer der husene står på stolper for å takle den stigende vannstanden, som også bidrar til å omdanne gatene i flere av landsbyene til små kanaler.

Kombiner med Vietnam eller Vietnam og Laos

Kombiner Kambodsja med Vietnam eller med Vietnam og Laos, som sammen utgjør det tidligere Indokina.

Vietnam

I Vietnam kan du oppleve en mangfoldighet uten like, og her venter det UNESCO-beskyttet natur og arkitektur, moderne byer og flotte strender.

Du kan bl.a. glede deg til:

  • Hanoi, Vietnams hovedstad, som er en stemningsfull storby med mange kontraster. Her ser du en flott blanding av vakre kolonitidsbygninger og historiske templer som ligger side om side med moderne bygninger.
  • Ha Long-bukten er en av Vietnams største severdigheter og en del av UNESCOs verdensarv. I den cirka 1.500 km2 store bukten stikker grønnkledte kalksteinsklipper loddrett opp i luften. Seil rundt i bukten ombord på en tradisjonell trebåt.
  • I den sentrale delen av Vietnam finner du kolonitidsbyen Hoi An. Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og byen er en av de best bevarte byen i Asia, for den ble heldigvis forskånet for bomber under Vietnamkrigen. Her kan du også oppleve japanske, kinesiske og indiske innflytelser i byggestilen.

Laos

I Laos finner du det tradisjonelle og autentiske Asia, og her vil du oppleve et land med en avslappet atmosfære som er sterkt preget av buddhistisk kultur og tradisjoner.

Luang Prabang er en tidligere kongeby som i dag er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen har en helt spesiell blanding av fransk kolonitidssjarm og tradisjonell arkitektur. Stå tidlig opp og se de flere hundre munkene som går gjennom byens gater for å samle almisser.

Litt utenfor Luang Prabang kan du dra til den vakre Kuang Si-fossen, der du også kan ta et bad i de naturlige bassengene eller besøke senteret for malaibjørner.

Vil du få vite mer?

Vil du ha mer informasjon om våre reiser til Kambodsja? Under hver reise kan du lese mer om turens høydepunkter, se dagsprogram, priser og mye mer.

Har du spørsmål?

Du kan lese mer om Kambodsja på vår side med Praktisk informasjon.

Hvis du har ytterligere spørsmål om Kambodsja, våre andre reisemål i Østen eller noe helt annet, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre.

Vi gleder oss til å sende deg ut på dit livs reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

 

Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.