TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Brasil

En reise til Brasil er en reise til noen av verdens største severdigheter, blant annet Iguazú-fossefallene, Amazonas og Rio de Janeiro.

Brasil er et land der du kan forvente storslagne naturopplevelser, fengslende kulturelle og historiske severdigheter og en avslappende badeferie.

Se alle våre reiser til Brasil nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Brasil
Brasil

Reiser til Brasil

En reise til Brasil er en reise til noen av verdens største severdigheter, blant annet Iguazú-fossefallene, Amazonas og Rio de Janeiro.

Brasil er et land der du kan forvente storslagne naturopplevelser, fengslende kulturelle og historiske severdigheter og en avslappende badeferie.

Se alle våre reiser til Brasil nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Hvorfor skal du reise til Brasil?

Brasil er et av verdens største land, og her finner du også noen av verdens største severdigheter, f.eks. verdens største fossefall, Iguazú, verdens største regnskog, Amazonas, og verdens største karneval i Rio de Janeiro.

På en reise til Brasil kan du altså glede deg til de helt store opplevelsene, både naturmessige og kulturelle severdigheter i verdensklasse.

Våre rundreiser i Brasil

Våre reiser tar deg med rundt til noen av Brasils største severdigheter, og vi har noe å tilby både for naturelskere, historieinteresserte og for alle som drømmer om fantastiske, hvite sandstrender.

På våre reiser til Brasil kan du bl.a. oppleve følgende høydepunkter:

Rio de Janeiro – verdensmetropolen

Brasil er nesten synonymt med Rio de Janeiro, Brasils mest berømte by. Byen har en helt fantastisk beliggenhet ute ved kysten, med både fjell, flotte skoger og deilige strender.

Rio er kanskje best kjent for karneval og de lange sandstrendene Copacabana og Ipanema, der du kan se mange solbrente kropper, spille strandfotball eller nyte en caipirinha fra en av de mange strandkioskene.

Rio har alt, og byen er en ekte smeltedigel av interessante severdigheter, flott natur og et livlig byliv som syder av brasiliansk livsglede. Hvis du er sprek, kan du oppleve byens populære strender og store lagune på en sykkeltur.

Kristus-statuen

En av Rios største attraksjoner er den 38 meter høye og mer enn 1100 tonn tunge Kristus-statuen som pryder toppen av Corcovado-fjellet.

Statuen er utnevnt til et av verdens syv nye underverker, og vokter over Rio fra sine 710 meter over havet.

Statuen kan ses overalt i byen, og man får virkelig følelsen av storhet når man står ved foten av statuen på toppen av fjellet. Her har du en fantastisk utsikt over Tijuca nasjonalpark, Guanabara-bukten og Rios vidunderlige strender.

Sukkertoppen

Sukkertoppen, eller Pão de Açúcar på portugisisk, er et av Rios vartegn og består av en 396 meter høy granittklippe ved enden av Copacabana-stranden.

Du kommer til toppen via en svevebane, først til toppen av fjellet Urca og deretter videre til Sukkertoppen. Her kan du glede deg til den eventyrlige 360 graders utsikten over metropolen Rio de Janeiro, med tilnavnet ”Verdens vakreste by”.

Sambaens hjemby

Brasil er sambaens hjemland, og ingen steder er det bedre å oppleve den forførende dansen og musikken enn i Rio de Janeiro.

Hvis du har lyst, kan du også lære å danse samba til forførende brasilianske rytmer. Få undervisning av en lokal instruktør på en av våre ekstrautflukter, og avslutt kvelden på en brasiliansk nattklubb, der du kan prøve ut dine nye trinn på dansegulvet.

Alle våre reiser tar deg med til Rio, så du kan allerede begynne å glede deg. Rio de Janeiro er en verdensberømt og helt spesiell by der du vil få minner for livet!

Iguazú-fossefallet

Iguazú-fossefallet er et av verdens største fossefall. Iguazú består av 275 større og mindre fosser som strekker seg over nesten 2,7 km og har en høyde på mellom 60 og 82 meter. Garganta del Diablo, eller Djevelens gap, er den største og mest kjente av fossene.

Iguazú ligger på grensen mellom Brasil og Argentina. På reisene våre får du oppleve det mektige fossefallet fra begge sider av grensen, to helt forskjellige opplevelser. På den argentinske siden kommer du helt nær fossene, på den brasilianske siden kan du nyte panoramautsikten over dem.

Begge opplevelsene er av en annen verden og noe du ikke må gå glipp av. Hvis du har lyst til å oppleve fossenes enorme vannmasser fra luften, kan du kjøpe en helikoptertur og få se de fantastiske vannfallene fra et fugleperspektiv.

Kolonitidens Brasil

Salvador – forener historie og kultur

Salvador er en sjarmerende historisk by, kanskje best kjent som byen der Brasil ble født. Byen var opprinnelig en portugisisk koloni, men har i dag en sammensmeltning av kulturer som gjenspeiler Brasils sjel på en utmerket måte.

Salvador var en av de viktigste byene i det portugisiske imperiet. I dag byr byen på en blanding av historiske opplevelser med pastellfargede bygninger fra kolonitiden, afrikansk kultur og fest og farger.

Du bør få med deg den gamle bydelen Pelourinho, der du finner mange av kolonitidens bygninger og kirker. Pelourinho ble oppført på UNESCO verdensarvliste i 1985.

Salvador er også kjent for sitt karneval i februar måned. Mens karnevalet i Rio har sine røtter i sambaen, er karnevalet i Salvador inspirert av axá, en blanding av afrikansk og brasiliansk popmusikk.

Paraty

I Paraty finner du en annen av Brasils interessante kolonitidsbyer. Paraty var tidligere en viktig havneby, og det var her båtene gikk frem og tilbake med gull, sukker, kaffe og slaver. Det er også i dette området at det berømte brasilianske brennevinet cachaça, som brukes i den brasilianske drinken caipirinha, produseres.

I dag har byen fremdeles utrolig mange vakre, hvitkalkede bygninger med fargerike dør- og vinduskarmer fra kolonitiden som du kan beundre på en vandring gjennom de brosteinsbelagte gatene. På en byrundtur får du også et innblikk i byens spennende historie.

Naturopplevelser

Brasil har også massevis av opplevelser for deg som er interessert i natur og dyr.

 • Amazonas er både navnet på verdens største regnskog og på den mest vannrike elven. Her skal du på båttur på elver og vandre i jungelen. Hvis du har lyst, kan du også dra på overlevelsestur der du overnatter i en primitiv jungelleir. Underveis kan du oppleve et fantastisk natur- og dyreliv, f.eks. kaimaner, eksotiske fugler og aper.
 • Pantanal er med sine 210.000 kvadratkilometer verdens største tropiske våtmark, og som Amazonas et paradis for natur- og dyreelskere. Opplev f.eks. de blå ara-ene, krokodiller eller kapivaren – verdens største gnager.
 • Bonito er et sentrum for økoturisme i det sørlige Brasil. Her, knapt 150 km sør for Pantanal, finner du massevis av vakre naturseverdigheter: Elver med det klareste vann og eksotiske fisker, grotter, fosser og jungel, og selvfølgelig et spennende dyreliv

Badeferie i Brasil

Avslutt reisen din med en badeferie ved en av Brasils mange eksotiske strender:

 • Ilha Grande er en paradisøy uten veier, og derfor der det heller ingen biler her. Her finner du uberørt og frodig natur, et spennende dyreliv og mer enn 100 strender. Ta f.eks. en tur til Lopes Mendes, en av Brasils vakreste strender. På den kuperte øya er det også mange flotte turstier, og hvis du har lyst til å være aktiv, kan du med fordel gå på oppdagelsesferd rundt på øya.
 • Halvøya Buzios var opprinnelig et lite fiskerleie, men i dag er det blitt en ettertraktet badeby som både kan by på shoppingmuligheter, kulinariske opplevelser og mer enn 20 fantastiske strender. Hvis du ønsker deg en liten badeferie, er Buzios det perfekte reisemålet.
 • Praia do Forte er et opplagt badeferiemål hvis du skal til Salvador. Praia do Forte er en liten fiskerlandsby med en idyllisk sandstrand som er omgitt av palmer og der du kan snorkle i vannet eller bare slappe av.

Har du spørsmål om våre rundreiser?

Vi har samlet all praktisk, reiserelevant informasjon om Brasil på vår side ”Praktisk informasjon om Brasil”. Her finner du for eksempel informasjon om visum, værforhold og mye mer.

Hvis du har spørsmål, er du alltid velkommen til å kontakte reisekonsulentene våre. De vet alt om våre reiser til Brasil og andre reiser i Sør-Amerika og Mellom-Amerika.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å finne ditt livs reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende 

Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs