TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Et streif av Brasil

Få en smak på alt det Brasil har å by på med en reise til Rio de Janeiro, den vakre kolonitidsbyen Paraty og den hyggelige, uberørte paradisøya Ilha grande, der vakre, idylliske strender venter på deg.

Et streif av Brasil
Et streif av Brasil
11 dager
ForsideLatin-AmerikaBrasilEt streif av Brasil

Et streif av Brasil

Få en smak på alt det Brasil har å by på med en reise til Rio de Janeiro, den vakre kolonitidsbyen Paraty og den hyggelige, uberørte paradisøya Ilha grande, der vakre, idylliske strender venter på deg.

ForsideLatin-AmerikaBrasilEt streif av Brasil
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Rio de Janeiro t/r med flybytte underveis
 • Transport fra flyplassen til ditt hotell i Rio
 • Minibuss (og båt) fra Rio de Janeiro – Paraty – Ilha Grande – flyplassen i Rio
 • 8 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • Individuell rundreise der alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Følgende utfluktspakke:

 • Velkomstmøte i Rio de Janeiro
 • Byrundtur i Rio, inkl. besøk på Sukkertoppen og Corcovado-fjellet med den berømte Kristus-statuen
 • Byrundtur i Paraty
 • Inngangsbilletter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Brasil er verdens 5. største land, og det er umulig å oppleve hele landet på bare én reise. Denne reisen har fokus på staten Rio de Janeiro og gir deg en flott smaksprøve på alt det du kan se og oppleve i dette vakre og variasjonsrike landet.

Du opplever storbyen Rio de Janeiro med sine livsglade innbyggere, fantastiske beliggenhet og populære strender, som f.eks. Copacabana.

Herfra drar du videre til den hyggelige kolonitidsbyen Paraty. Et besøk i Paraty er nesten som å reise tilbake i tiden, til den gangen portugiserne koloniserte landet. Du får mye interessant informasjon om byen og landets historie mens du rusler rundt i de små rolige, brosteinsbelagte gatene, der hvitkalkede hus med fargerike vindusskodder ligger side om side.

Reisen avsluttes på den frodige paradisøya Ilha Grande, med vakker natur og uberørte strender.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Brasils mangfoldighet i staten Rio de Janeiro med både storby, historie og flott natur, uten å bruke for mye tid på transport
 • Få vite mye interessant om Brasils historie i kolonitidsperlen Paraty
 • Nyt den fantastiske utsikten over sambaens hovedstad, Rio de Janeiro, fra toppen av Corcovado-fjellet
 • Avslutt ferien på den frodige øya Ilha Grande, der flott natur og uberørte strender venter

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går mot Brasil med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Rio de Janeiro – velkomstmøte – byrundtur

På flyplassen i Rio de Janeiro blir du hentet av en engelsktalende guide som kjører deg til hotellet ditt. Avhengig av trafikken tar turen fra flyplassen til hotellet ca. 1 time.

Rio er på én og samme tid både fantastisk og kaotisk, og denne byen fascinerer selv den mest garvede reisende – her får du minner for livet.

For å gi deg den beste starten på din reise i Brasil kommer vår samarbeidspartner til hotellet ditt for å avholde et lite velkomstmøte på ca. 30-60 min. Her gjennomgår dere sammen reisen din, og du kan få svar på alle de spørsmålene du måtte ha om reisen og andre praktiske spørsmål om Brasil.

Midt på dagen blir du hentet på hotellet for å bli med på en interessant byrundtur og oppleve Rios største severdigheter.

Turen går først opp til den berømte Kristus-statuen på det 710 meter høye Corcovado-fjellet. Kristusstatuen er et av byens vartegn og har også fått status som et av verdens sju nye underverker. Det er en ubeskrivelig utsikt her oppe, over Rios vakre bukt, strender, favelaer og Rodrigo de Freitas-lagunen. Du kan også skimte det berømte Maracaña-stadionet

Deretter drar du til de hyggelige områdene Santa Teresa og Lapa, der du kan beundre den fargerike Selarón-trappen. Den ble designet og bygget av den nå avdøde chilensk-fødte kunstneren Jorge Selarón. Lunsj er ikke inkludert på denne turen, men det er mulig å kjøpe en sandwich og andre snacks underveis.

Du beundrer også Rios smukke beliggenhet fra Pão de Açúcar, også kalt Sukkertoppen. Dette 396 meter høye fjellet ligger ved Guanabara-bukten, og for å komme til toppen skal du ta forskjellige svevebaner. Det er en tur som får det til å kile i magen og gir deg enda en spektakulær utsikt over denne fantastiske byen, kysten og de frodige fjellene i bakgrunnen.

Du er tilbake på hotellet ditt ved 19.00-20.00- tiden, og resten av kvelden er til fri disposisjon.

Dag 3: Rio de Janeiro på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon i Rio, men du har også mulighet til å kjøpe spennende utflukter hjemmefra. Du kan f.eks. bli med bak kulissene til det store karnevalet, se byen fra et sykkelsete eller bli med ut på byen og oppleve byens livlige natteliv med en guide.

Dag 4: Rio de Janeiro på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Rio. Du kan velge å slappe av på stranden eller kjøpe ekstrautflukter der du har muligheten til å oppleve enda mer av hva denne eventyrlige byen har å tilby.

Dag 5: Rio de Janeiro til Paraty – byrundtur i Paraty

Om morgenen går turen til Paraty langs delstaten Rio de Janeiros frodige, grønne kyst. Turen tar ca. 4-5 timer.

Kontrasten er stor når du kommer fra den travle storbyen Rio til den lille hyggelige kolonitidsbyen Paraty, der alt foregår i et rolig tempo. Byen er kjent for sine vakre og godt bevarte bygninger fra det portugisiske koloniherredømmet. Paraty var en viktig havneby, og både gull, sukker, kaffe og slaver ble inn- og utskipet her. At byen en gang har vært meget velhavende ser man tydelig på alle de herskapelige bygningene og kirkene.

Om ettermiddagen kan du glede deg til å rusle rundt i de brosteinsbelagte gatene og beundre de flotte kirkene og hvitkalkede hus med fargestrålende dør- og vinduskarmer. En lokal guide tar deg med på byrundtur og gir deg en god introduksjon til byen. Du får høre mye spennende om byens historie, både på godt og vondt.

Dag 6: Paraty på egenhånd

Du har dagen til fri disposisjon i Paraty. Kanskje er du enda ikke ferdig med å utforske de små gatene og drikke kaffe på hyggelige kafeer og restauranter?

Du kan også bli med på en båttur til vakre strender og idylliske øyer i Paraty-bukten eller delta på en utflukt til regnskogen rundt Paraty, der du får se brusende fosser, høre om det berømte og beryktede ”gold trail” og smake på det berømte brasilianske brennevinet cachaça som produseres i denne regionen og brukes i Brasils nasjonaldrink, caipirinha.

Dag 7: Paraty - øya Ilha Grande

Etter frokost går turen mod havnebyen Angra Dos Reis, der du tar båt over til paradisøya Ilha Grande, en tur på ca. 1,5 time. Ved ankomst til øyas største by, Vila do Abraão, er det en kort gåtur på 10–15 min. til hotellet. En bærer fra hotellet vil være der for å ta imot deg og bære bagasjen din, samt vise deg veien til hotellet. Det finnes ingen veier på øya, så all transport foregår til fots, med sykkel eller båt.

Gled deg til å slappe av de siste dagene på Ilha Grande, som betyr den store øya. Her finner du en fantastisk, uberørt natur og mer enn 100 vakre strender. Den kuperte øya er 193km2 stor, og det høyeste punktet, Pico da Pedra D’Água, ligger 1.031 meter over havets overflate. Nesten 90 % av øya er enten beskyttet naturreservat eller nasjonalpark for å bevare det unike plante- og dyrelivet som finnes her.

Overnatting:
Dag 8: Ilha Grande på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon. Gå ikke glipp av en oppdagelsesferd på denne øya, for her er det mange fine turstier der du kan oppleve den flotte naturen og kanskje få se eksotiske fugler, brøleaper og kanskje til og med dovendyr.

Du kan også kjøpe en vandring hjemmefra til den vakre Lopes Mendes-stranden, ekte paradisstrand med kritthvit sand og klart, asurblått vann. Denne stranden er kåret til en av Brasils vakreste. Du kan kun komme hit til fots eller med båt.

Dag 9: Ilha Grande på egenhånd

Også dagen i dag er til fri disposisjon. Du kan for eksempel drive med vannsportsaktiviteter som kajakkturer, dykking og snorkling.

Du kan også kjøpe en båttur til en vakker blå lagune der du kan bade og svømme med fargerike fisker i det klare vannet.

Dag 10: Ilha Grande – Rio - hjemreisen starter

Nå er tiden kommet til å ta avskjed med dette lille hjørnet av paradis. Du tar båt over til fastlandet igjen, og herfra kjører du i minibuss til Rio og videre ut til flyplassen, der hjemreisen starter. Transporttiden er ca. 5 timer.

Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en fantastisk reise i Brasil.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål