TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Brasils natur & dyreliv

Få natur- og dyreopplevelser i verdensklasse i våtmarkene Pantanal. Svøm i Bonitos krystallklare elver og opplev det imponerende Iguazúfallet. Turen avsluttes i magiske Rio de Janeiro.

Brasils natur & dyreliv
Brasils natur & dyreliv
14 dager
ForsideLatin-AmerikaBrasilBrasils natur & dyreliv

Brasils natur & dyreliv

Få natur- og dyreopplevelser i verdensklasse i våtmarkene Pantanal. Svøm i Bonitos krystallklare elver og opplev det imponerende Iguazúfallet. Turen avsluttes i magiske Rio de Janeiro.

ForsideLatin-AmerikaBrasilBrasils natur & dyreliv
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Foz do Iguaçu og retur fra Rio de Janeiro med flybytte underveis
 • 2 innenriksflyvninger: Foz do Iguaçu – Campo Grande – Rio de Janeiro
 • Transfer fra og til flyplassene i Brasil
 • Transfer mellom Campo Grande – Pantanal – Bonito – Campo Grande med portugisisktalende sjåfør
 • 8 overnattinger på gode hoteller med frokost.
 • 3 overnattinger på Pousada Aguapé i Pantanal, inkl. helpensjon
 • 4 x lunsj (dag 5-8)
 • 3 x middag (dag 5-7)
 • Individuell rundreise, der alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale, engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Mulighet til å forlenge reisen med badeferie i Búzios eller på øya Ilha Grande
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Velkomstmøte i Foz do Iguaçu
 • Iguazúfallene både fra den brasilianske og argentinske siden
 • Guidede utflukter i Pantanal
 • Snorkeltur i elven Rio da Prata i Bonito
 • Utflukt til Buraco das Araras i Bonito
 • Byrundtur i Rio. inkl. besøk på Sukkertoppen og Corcovado-fjellet med den berømte Kristusstatuen
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Få nærkontakt med Brasils fantastiske natur og fenomenale dyreliv.

Reisen starter med et besøk til de imponerende Iguazúfallene, og du får se dem både fra den argentinske og brasilianske siden.

Deretter går turen til Pantanal, verdens største våtområde og habitat for over 600 forskjellige fuglearter bl.a. den imponerende hyasintaraen, den største fuglen i papegøye-familien. Du kan også oppleve mange andre fascinerende fugler og dyr, blant annet kapusineraper, kaimaner, kapivarer, maurslukere og tapirer.

I Bonito venter det snorkling i krystallklare elver blant fargerike fisk og vannplanter og et besøk til det store synkehullet, Buraca das Araras, der de mørkrøde araene (Ara chloropterus) holder til og bygger reir i klippesprekkene.

Du reiser også til livlige Rio de Janeiro, byen som muligens har verdens vakreste beliggenhet, og vi kan nesten garantere at dette er en reise som gir deg minner for livet.

Turen kan forlenges med en strandferie til Buzios eller øya Ilha Grande.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Opplev Brasils fantastiske natur og dyreliv med bl.a. kaimaner, maurslukere og hyasintaraer i en av verdens største våtmarker, Pantanal
 • Dra på snorkeltur i Bonitos krystallklare elver, der en fantastisk undervannsopplevelse venter med fargerike fisk og vannplanter
 • Føl kraften fra Iguazú-vannfallenes enorme vannmasser når du går rundt mellom de mange fossene på små gangbroer
 • Nyt solnedgangen over Rio de Janeiro og den berømte Copacabana-stranden fra Sukkertoppen

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise fra Norge til Brasil med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Foz do Iguaçu – velkomstmøte - Iguazu-vannfallene (Brasil)

Foz do Iguaçu er utgangspunkt for turer til de fantastisk Iguazú-vannfallene. Faktisk består Iguazú av 275 større og mindre fosser som strekker seg over nesten 2,7 km og har en høyde på mellom 60 og 82 meter. Vannfallene ble i 1984 oppført på UNESCOs verdensarvliste. For å få den ultimative opplevelsen av vannmassene får du se vannfallene både fra den brasilianske og argentinske siden.

Ved ankomst blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. For å gi deg den beste starten på din reise i Brasil kommer vår samarbeidspartner til hotellet ditt for å avholde et lite velkomstmøte på ca. 30-60 min. Her gjennomgår dere sammen reisen din, og du kan få svar på alle de spørsmålene du måtte ha om reisen og andre praktiske spørsmål om Brasil.

Om ettermiddagen skal du skal på tur til den brasilianske siden av vannfallene. Det er fra den brasilianske siden at du har den flotteste panoramautsikten over de mange fossene. Du går på små gangstier rundt til de forskjellige utsiktsplattformene. På din vei vil du trolig møte en og annen  nysgjerrig nesebjørn som alltid er på jakt etter matrester fra de mange besøkende. Du ledsages av en guide som forteller om områdets interessante flora og fauna.

Dag 3: Iguazúfallene (Argentina)

I dag skal du dra til den argentinske siden av Iguazúfallene. På den argentinske siden går du på gangbroer rundt vannfallet, og du kan blant annet se ned i det dramatiske Garganta del Diablo, som oversatt betyr Djevelens gap. Her velter buldrende kaskader av vann ned i et dypt hull.

Du fortsetter den fantastiske turen rundt fossene på gangstier og broer. Regnskogen i området har et enestående plante- og dyreliv, med bl.a. orkideer, tallrike fuglearter og kjempefirfirsler.

OBS: Husk å ta med deg passet ditt, for i dag krysser du grensen til Argentina.

Pga. kraftig regn i oktober 2023 ble gangstien ut til Djevelens gap skadd, og renoveringsarbeidet med den nye stien forventes ikke å være ferdig før rundt oktober/november 2024. I denne perioden arrangeres det fotturer til andre deler av vannfallene, og det er fremdeles en helt fantastisk opplevelse å besøke vannfallene fra den argentinske siden.  

Dag 4: Foz do Iguaçu – Campo Grande

I dag går reisen videre til Campo Grande. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr til Campo Grande. Ved ankomst blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Du har resten av dagen til fri disposisjon til å oppdage byen eller bare slappe av på hotellet.

Campo Grande er hovedstaden og den største byen i staten Mato Grosso do Sul. Byen har ca. 900.000 innbyggere. Her finner du innbyggere som opprinnelig kom fra mange ulike land, bl.a. Paraguay, Bolivia og Japan. Japanerne kom hit for å bygge den lange jernbanen som forbinder Campo Grande med São Paulo. De mange forskjellige nasjonalitetene har gitt byen et interessant kjøkken, og en av byens mest populære retter er nudel-retten Soba. Den brakte japanerne med seg.

Du kan også ta en tur til en av byens mange parker, f.eks. Parque das Nações Indígenas, og gå en tur og se lokalbefolkningen mosjonere eller bare slappe av med familie og venner.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 5: Campo Grande – Pantanal

Pantanal betyr sump på portugisisk, og det over 200.000 km² våtområdet er verdens største. Her kan du se både beltedyr, kaimaner, tapirer, maurslukere og kapivarer, som er verdens største gnager. Kattedyr som puma, ozelot og jaguar lever her også her, men man må være litt ekstra heldig for å treffe på dem.

Med mer enn 600 forskjellige fuglearter er Pantanal også et mekka for fugleinteresserte, og du kan bl.a. oppleve hyasintaraen, den største fuglen i papegøye-familien, den blågule araen, tukaner, kolibrier og mange flere fjærkledte skapninger.

Det er mulig å reise til Pantanal året rundt, men hver årstid har sine fordeler og ulemper.

I regntiden, fra november til mars, oversvømmes store deler av området, og da er det færre områder å kan ferdes på. Til gjengjeld samles dyrene på de få tørrlagte områdene som er igjen, og det kan være enklere å finne dem.

I den tørre perioden fra april til oktober tørker slettene langsomt ut igjen. I denne årstiden har dyrene mer plass å bevege seg på, og fuglene samles ved de få vannhullene som er igjen for å få tak i fisk.

Etter en god natts søvn blir du hentet på hotellet og kjørt til lodgen i Pantanal. Kjøreturen tar ca. 3 timer, og de siste 1,5 timene er på grusvei. Allerede på vei til lodgen starter eventyret i Pantanal! Det første du får øye på er jorder med forskjellige avlinger, hester og kuer. Men hold godt øye med tretopper og vannhull du passerer, for der kan du både forskjellige araer, kaimaner og kanskje til og med en maursluker på sin evige jakt etter mat.

Ved ankomst i lodgen blir du ønsket velkommen og får tildelt rommet ditt. Deretter serveres det en smakfull lunsj på restauranten.

Om ettermiddagen skal du ut på din første utflukt, på leting etter fargerike fugler og eksotiske dyr. Turene er av forskjellig varighet, fra 2-4 timer.

Tilbake på lodgen serveres det middag, og du kan falle i søvn til lydene på Pantanals sletter.

Overnatting:
Dag 6-7: Opplevelser i Pantanal

De neste 2 dagene står også i dyrelivets tegn, og du kan glede deg til forskjellige utflukter – alle starter på lodgen din. Turene starter om morgenen og om ettermiddagen, da temperaturen er lavest og dyrene mest aktive. Det er på disse tidene av dagen at du har de beste mulighetene til å få øye på dyrene.

Midt på dagen er det ”siesta” hjemme på lodgen, og da kan du ta deg en lur etter lunsjen eller slappe av ved det lille svømmebassenget.

Følgende aktiviteter tilbys på lodgen (det endelige programmet får du ved ankomst):

 • Båttur på Aquidauana-elven med mulighet for å se både kapusineraper, brølaper, kaimaner, kapivarer og mange forskjellige fugler som f.eks. isfugl, ibis og de vakre araene.
 • Jeep-safari, der du i åpen safaribil, slik du kanskje kjenner dem fra Afrika, kjører rundt i området og leter etter bl.a. pampashjorter, nanduer (i strutsefamilien), krabberever, maurslukere og tapirer.
 • Fottur – der du til fots og i et rolig tempo får oppleve den vakre naturen og dyrelivet.
 • Ridetur – de fine pantanalhestene tar deg med rundt i området, i et rolig tempo, slik at du kan se dyrelivet fra et litt annet perspektiv.
 • Fisketur – du kan prøve å fange de glupske piratfiskene som lever i elven.
 • Kveldssafari med jeep, der den flinke guiden bruker en lysprojektor til å lete etter nattaktive dyr som f.eks. jaguar, ozelot, beltedyr, vaskebjørn og natteaktive fugler som f.eks. ugler.
Overnatting:
Dag 8: Pantanal – Bonito – snorkeltur i elven Rio da Prata og utflukt til Buraco das Araras

Etter frokost er tiden kommet til å forlate Pantanal og kjøre i retning Bonito, der nye eventyr venter. Turen fra Pantanal til Bonito tar ca. 4 timer, og det blir en liten pause underveis.

Bonito ligger omgitt av vakre sjøer, elver, fosser og grotter. Den lille byen er i seg selv er ikke spesielt mye å se på, slik det portugisiske navnet Bonito egentlig skulle tilsi, men til gjengjeld er naturen rundt byen helt fantastisk.

Når du har satt bagasjen din på hotellet i Bonito, blir du kjørt til en stor bondegård, som i Brasil kalles en fazenda, der en god tradisjonell lunsj venter. Etter lunsj er det tid til å kle seg om og iføre seg våtdrakt og snorkel, og så er du klar til å hoppe i den krystallklare elven og snorkle med fargerike fisker.

Turen starter med en ca. 2 kilometer vandring i den frodige regnskogen og frem til elven. Guiden din gir deg en grundig innføring i snorkling før turen begynner. Så her kan alle bli med, selv om de kanskje aldri har snorklet før. Det er en ubeskrivelig opplevelse å se livet under vannet på nærmeste hold. Du kan bare la deg flyte med strømmen i det ca. 26 grader varme vannet og la deg underholde av morsomme fisker og flotte vannplanter. Det er nesten som å befinne seg i et digert akvarium!

Fra den krystallklare elven går turen til Buraco das Araras, som er et spektakulært synkehull med en omkrets på hele 500 meter og en dybde på ca. 100 meter. Rundt hullet er det flott natur, men hovedattraksjonen er de vakre og høylytte mørkerøde araene (Ara chloropterus) som holder til her og bygger reir i klippesprekkene.

Når turen er ferdig, blir du kjørt tilbake til hotellet i Bonito, der du har kvelden til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 9: Bonito på egen hånd

Det er ikke planlagt noen aktiviteter i dag, så du kan slappe av og gå en tur i den lille byen. Bonito har en overskuelig størrelse, så du kan lett vandre ned til den lille frihetsplassen, Praca da Liberdade, eller ta en titt i butikkene i byens hovedgate.

Dag 10: Bonito – Campo Grande – Rio de Janeiro

Om morgenen blir du hentet og kjørt tilbake til flyplassen i Campo Grande, der du flyr videre til Rio de Janeiro.

Turen tilbake til flyplassen tar ca. 4 timer, og det blir et kort stopp underveis. På denne strekningen ser du tydelig hvor viktig kvegdrift er for denne regionen i Brasil.

Ved ankomst i Rio de Janeiro blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Kvelden er til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 11: Byrundtur i Rio de Janeiro

En reise til Brasil er ikke fullendt uten et besøk i Rio! Denne byen er helt unik – om dette skyldes innbyggernes (cariocas) smittende humør og livsglede, musikken og dansen, utendørslivet på de mange flotte strendene eller toppen av Corcovado-fjellet eller Sukkertoppen er ikke lett å si. Kanskje det er den perfekte blandingen av alle disse ingrediensene?

Du kan i ro og mak kose deg med frokosten og ha en rolig formiddag, for byrundturen starter ikke før ved middagstid. Hvis du vil, kan du avkjøle deg i bølgene ved Copacabana eller gå en tur på den populære strandpromenaden.

På byrundturen får du se noen av Rios aller største høydepunkter. Første stopp er den berømte Kristusstatuen som står på toppen av Corcovado-fjellet, i 710 meters høyde, og vokter over Rios innbyggere. Her oppe har du en praktfull utsikt over byens fargerike favelaer, strendene, Rodrigo de Freitas-lagunen og byens berømte fotballstadion, Maracaña.

Deretter går turen til de hyggelige bydelene Santa Teresa og Lapa, der du blant annet får se den berømte og fargerike Selaron-trappen som er laget av den chilenske kunstneren Jorge Selaron. Lunsj er ikke inkludert på denne turen, men det er mulig å kjøpe en sandwich og andre snacks underveis.

Turen avsluttes med et besøk på det 396 meter høye fjellet Pão de Açúcar, også kalt Sukkertoppen. For å komme til toppen tar du to svevebaner. Når du kommer opp, kan du beundre den fantastiske utsikten over Rio mens solen går ned bak fjellene i horisonten.

Du er tilbake på hotellet ditt ved 19.00-20.00- tiden, og resten av kvelden er til fri disposisjon.

Dag 12: Rio de Janeiro på egen hånd

Du har dagen til fri disposisjon til å utforske Rio. Du kan velge å slappe av på stranden eller kjøpe ekstrautflukter der du har muligheten til å oppleve enda mer av hva denne eventyrlige byen har å tilby.

Dag 13: Hjemreisen starter

Nå er tiden kommet til å ta avskjed med Brasil. Du blir hentet og kjørt til flyplassen i Rio. Tidspunktet avhenger av når flyet ditt går.

Dag 14: Hjemkomst

Ankomst i Norge etter en opplevelsesrik reise rundt i Brasil.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Ilha Grande
3 netter

Avslutt din spennende rundreise med en avslappende badeferie på den vakre øya Ilha Grande.

Her får du oppleve en fantastisk uberørt natur med et unikt plante- og dyreliv og mer enn 100 strender, blant annet Lopes Mendes- stranden, som er kåret til en av Brasils vakreste. Og det sier ikke lite!

Du kan gå fine fotturer på den kuperte øya, dra på snorkletur og oppleve en fargerik verden under havoverflaten. Selvfølgelig kan du også bare slappe av på en av de mange strendene og nyte den fredelige øyatmosfæren.

 

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse til Búzios
3 netter

Búzios er et av de mest populære strandferiereisemålene i staten Rio de Janeiro. Det er ikke uten grunn. Denne sjarmerende byen er kjent for sin unike atmosfære, kulinariske opplevelser, gode shoppingmuligheter og ikke minst for sine mange fantastiske strender i halvøyas bukter.

Det var den franske filmstjernen Brigitte Bardot som på 1960-tallet vekket den internasjonale interessen for Búzios og de flotte omgivelsene der. Som takk har hun fått sin egen statue på strandpromenaden Rua das Pedras.

Bruk dagene i Búzios på en av de mange flotte strendene, dra på  båttur og beundre det vakre område fra sjøsiden, lei en beach buggy og dra på oppdagelsesferd på halvøya eller spis velsmakende mat på en av de mange gode restaurantene.

 

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål