TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Overnatting: Kenya

Kibo Safari Camp

Amboseli Nasjionalpark

Det oser av hygge og safaristemning i den fire-stjerners leiren Kibo.

Leiren ligger rett utenfor Amboseli National Park med flott utsikt mot Kilimanjaro.

Her er det 73 telt av forskjellig størrelse, og alle teltene er utrolig sjarmerende innredet. Teltene har delvis murvegger, bl.a. til badet, og det er fast gulv overalt. Sidene og taket er likevel laget av lerret, så her får du det beste av begge verdener: et teltrom midt i den vakre afrikanske naturen!

Teltene er innredet i lyse, luftige farver med god bruk av naturmaterialer som passer til omgivelsene utenfor. Fine detaljer pryder vegger og gulv og bidrar til å skape den hyggelige stemningen.

Badet har både toalett, varmt og kaldt vann.

Alle telt har egen veranda med stoler og bord – det perfekte stedet å slappe av midt på dagen med en god bok.

Hvis du heller vil ta en dukkert i bassenget, er alt lagt til rette for det, og i Kibo kan du også få massasje. Vi kan også anbefale en tur i stedets velassorterte suvenirbutikk – vi tipper at du ikke kommer tomhendt ut igjen…

Måltidene inntas i den delvis åpne restauranten med utsikt til Kilimanjaro.

Pris for oppgradering fra AA Lodge Amboseli, per natt:
Luxury Tent Per person fra:  1.060 kr.

Ol Tukai Lodge

Amboseli Nasjonalpark

Utsikten fra Ol Tukai er helt fantastisk.

I solnedgangen kan du være så heldig å ”skyte” det ikoniske bildet av elefanter som står som små klipper foran det kneisende fjellet Kilimanjaro som lyses opp av solens siste stråler.

Lodgen har 80 luksuriøse hytter til 2 personer, og alle hytter har dobbeltseng og bad. Rommene er moderne, komfortable og bygd av naturmaterialer som gummitre, lokal stein og skifer.

Alle rom har egen terrasse med flott utsikt over slettene ved foten av Kilimanjaro.

I tillegg til utsikten er det store trekkplasteret de flotte fellesområdene. Nyt en kald drink i barn, hopp i bassenget eller gå en tur i hagen – alt mens du nyter den flotte utsikten til Kilimanjaro.

Pris for oppgradering fra Kibo Safari Camp, per natt:
Deluxe Room Per person fra:  515 kr.

AA Lodge Amboseli

Amboseli Nasjonalpark

Bare 2 km fra hovedinngangen til Amboseli nasjonalpark finner du AA Lodge Amboseli. Herfra er det en utrolig flott panoramautsikt til Mt. Kilimanjaro.

Lodgen er avslappet og hyggelig, og midt i det ellers så tørre landskapet ligger hagen. Den er full av vakre, fargerike blomster. Lodgen består av både hytter og telt med eget bad, egen inngang og fasiliteter som safe, hårtørker og elektrisk kjele til å koke vann til te og kaffe.

Du overnatter i en av de 29 klassiske og meget romslige teltene. Du har din egen lille veranda utenfor, og der kan du beundre utsikten til hagen.

Restauranten og baren har sitteplasser både innendørs og utendørs, så du kan spise måltidene eller slappe av med en drink mens du nyter den flotte utsikten til savannen og Mt. Kilimanjaro.

Etter safarien din kan du ta en forfriskende dukkert i svømmebassenget eller kjøpe spabehandlinger. Om kvelden kan du oppleve masai-dans eller slappe av rundt den felles bålplassen mens bartenderen mikser en cocktail til deg.

Det er tilgang til strøm og varmt vann døgnet rundt, og i alle fellesområder er det gratis Wi-Fi.


Tulia Amboseli Safari Camp

Amboseli Nasjonalpark

I et privat naturområde rett utenfor Amboseli nasjonalpark (og uten gjerde til nasjonalparken) finner du den veldig sjarmerende leiren Tulia.

Vi har nesten lyst til å kalle Tulia en “boutique camp”. Allerede ved ankomsten kan du føle hvordan du slapper av. Amboseli kan være veldig støvete, men inngangen til leiren er nesten som å komme inn i en oase, og man merker nesten fysisk hvordan pulsen faller og støvet legger seg.

Her er det 29 romslige og fint innredede telt. Her er det ikke masse dikkedarer, men det er likevel tenkt på alt. Alle telt har egen veranda, noen av dem har til og med en liten plunge pool, og det er utsikt til Kilimanjaro fra alle teltene.

Hele leiren drives av solceller, og alt er virkelig gjennomtenkt. For å spare på strømmen får f.eks. gjestene varmt vann i termoskanner. Slik at de kan lage seg en kopp kaffe de kan drikke på verandaen med utsikt til fjellet uten at de trenger å bruke strøm for å koke vann. Alle tekstiler vaskes for hånd. Det krever mindre strøm, sparer på vaskemidlene, sliter mindre på stoffet – og det skaper arbeidsplasser. Grønnsakene dyrkes i kjøkkenhagen, og på kjøkkenet lages det god mat.

I og med at parken ligger i et privat område er det mulig å kjøpe ekstra aktiviteter som ikke er tillatt i selve nasjonalparken. En game drive rett etter solnedgang er nok vår favoritt.

Vi sier det rett ut: vi bare elsker Tulia!


Tawi Lodge

Amboseli Nasjonalpark

Hvis du drømmer du om en lodge med den personlige atmosfæren du finner i en mindre leir, der man får nærkontakt med naturen – uten å måtte bo i telt – skal du velge å oppgradere til Tawi.

Tawi består av 13 “hytter”, som alle er elegant innredet i en rustikk, men veldig sjarmerende stil. Alle rom har både dusj og badekar på badet, og på verandaen er det plass til å kose seg med en god bok. På Tawi er veggene av stein, mens dører og vinduer består av myggnett. Du har altså komforten til et rom med faste vegger, men om natten kan du likevel høre lydene og trekke inn duftene utenfor. Vær oppmerksom på at rommene har relativt åpne bad og at Tawi derfor egner seg best til par.

Måltidene spises på restauranten – mye av grønnsakene dyrkes lokalt og rettene tilberedes fra bunnen av.

Som Tulia, ligger Tawi også i et privat område, og det gjør det f.eks. mulig å kjøpe en ekstra safari om kvelden etter at solen er gått ned. Eller hva med en guidet fottur i bushen?


Amboseli Sentrim Lodge

Amboseli Nasjonalpark

På en egen vei, like ved inngangen til Amboseli nasjonalpark finner du Amboseli Sentrim Lodge, der det er en helt ekstraordinær utsikt til Afrikas høyeste fjell, Mt. Kilimanjaro.

Her overnatter du i et av de 60 store teltene som er spredt utover slettene. Hvert telt har komfortable senger, et lite sitteområde, kjøleskap, te- og kaffefasiliteter, sin egen lille veranda og privat bad med dusj, håndvask og toalett.

Etter opplevelsesrike safaridager kan du koble av ved svømmebassenget og i den grønne hagen eller kjøpe deg en avslappende massasje. Hvis du ennå ikke har fått nok at Afrikas storslåtte natur, kan du nyte den nesten uforstyrret fra din egen veranda eller fra lodgens solterrasse, som også fungerer som utsiktspunkt over hele området.

Restauranten serverer et stort utvalg smakfulle retter, og dem kan du kose deg med mens du nyter den helt fantastiske utsikten til fjellene. Avslutt dagen med en drink i baren. Det er gratis Wi-Fi i resepsjonen.

Pris for oppgradering fra AA Lodge Amboseli, per natt:
Luxury Tent Per person fra:  515 kr.

Amboseli Sopa Lodge

Amboseli Nasjonalpark

Nær nasjonalparken Amboseli, ved foten av Kilimanjaro, finner du denne hyggelige lodgen.

De romslige hyttene ligger spredt på den 200 hektar store eiendommen, omgitt av vakre hager med frodige planter. Det er i alt 83 rom, og de har god plass til både deg og bagasjen din. Alle rom har egen veranda.

Du må ikke gå glipp av et besøk i Hemingway’s Bar. Utsikten herfra er perfekt, både ved soloppgang og solnedgang. Lodgen har også et flott uteområde med basseng og en helt fantastisk utsikt til toppen av Afrika.


Lake Naivasha Simba Lodge

Lake Naivasha

Rett ved Naivasha-sjøen finner du denne hyggelige turistklasse-lodgen.

De 70 store rommene ligger i enheter med 10 rom i hver enhet. Det er 6 rom nede og 4 oppe. Alle rom er innredet slik at det er plass til et lite oppholdsområde, og alle har egen terrasse eller balkong. Alle rom har te-/kaffefasiliteter, TV, sikkerhetsboks og Wi-Fi. Det er mulighet for tilstøtende rom for familier som reiser sammen.

Rundt romenhetene ligger det en kjempestor, velpleid hage, som mest av alt minner om en klassisk europeisk park. Det er ikke uvanlig å treffe både sebraer, sjiraffer og impalaer når man går en tur i parken. Hvis du er veldig heldig, kan du også få se de ville dyrene fra din egen balkong eller frokostrestauranten. I hagen finner du også et svømmebasseng med god plass til liggestoler.

Lodgen har også restaurant, en liten butikk og mulighet for å få massasje.


Lake Naivasha Country

Lake Naivasha

Ved bredden av Lake Naivasha ligger Lake Naivasha Country Club. Stedet har en interessant historie og er faktisk et av de eldste innkvarteringsstedene i hele Kenya.

Klubben ble bygget i 1937 og fungerte som stoppested på det som en gang var en meget lang reise med sjøflyet fra Durban til London. Flyet landet på sjøen, og mens det ble fylt bensin kunne passasjerene hvile seg på stedets nybygde Country Club. Stedet er siden blitt både ombygget og utbygget, og i dag består det av 50 rom som alle ligger i den store, flotte hagen som er fulle av vakre trær og fargerike blomster. Hotellet har fremdeles en atmosfære som minner om kolonitiden.

Det er forskjellige romkategorier, men alle rom er store og stilfullt innredet med eget bad, TV, minibar, gratis Wi-Fi, sikkerhetsboks og egen veranda.

Her er det både restaurant, bar, spa og svømmebasseng.


Lake Naivasha Sopa Lodge

Lake Naivasha

Denne lodgen ligger vakkert til omgitt av store gressarealer med Acacia busker og flotte trær. De frodige omgivelsene tilstrekker mange av savannens dyr, så her er det ofte mulighet for å se giraffer, waterbucks, samt flere forskjellige aper. Det er i alt 84 rom fordelt på 21 hytter oppført i fargerike stein.

Alle rom har panorama vinduer og en åpen veranda. Av andre fasiliteter kan nevnes badstue og et flott utendørs svømmebasseng.


Mara Simba Lodge

Masai Mara National Reserve

Ved Talek-elvens bredd ligger den 4-stjerners Mara Simba Lodge. Lodgen er bygget ved å ta hensyn til naturen omkring, og du vil nok nesten ikke merke at det faktisk er 84 rom her. Den hyggelige hagen er velholdt, og her flyr både sommerfugler og eksotiske fugler. Men rett utenfor lodgen er det vill, uberørt natur. Det er hovedsakelig brukt naturmaterialer i nøytrale farger som setter deg i safaristemning helt fra første stund. Fra fellesarealene er det flott utsikt over elven, så allerede mens du spiser frokost kan du sjekke om elefantene kanskje kommer ned til elven for å drikke. Lodgen har basseng, restaurant, bar og til og med en liten suvenirbutikk.

Rommene er samlet i små grupper på seks rom per ”hus” på to etasjer. Alle ”hus” er forbundet med hverandre og hovedbygningen via flere opphøyde fortau som alle er fint opplyst om kvelden. Rommene er store, og alle rom har eget bad og veranda.

Hvis du ønsker deg en enda litt mer autentisk afrikansk safariopplevelse, kan du oppgradere til et telt på Mara Simba Lodge. Teltet har egen terrasse og eget bad, men vegger av lerret, slik at du kan høre og lukte naturen rett utenfor. Dette er en ekte afrikansk safariopplevelse!

Pris for oppgradering fra hytte til telt, pr. natt:
Double Room Tent Per person fra:  1.030 kr.

Zebra Plains Mara Camp

Masai Mara National Reserve

Denne 4-stjerners leiren ligger med flott utsikt til Masai Maras sletter. Her kan du se dyrene vandre forbi mens du spiser frokost, og om natten kan du høre impalaene ”gjø” og løvene brøle mens du ligger trygt i teltet ditt.

Leiren består nemlig av telt.

20 i alt – med vegger av lerret – som kan innredes som enkelt, dobbelt eller trippelt telt, ja, til og med familietelt, hvis hele familien reiser sammen. Alle teltene har fast gulv, eget bad med varmt og kaldt vann i dusjen, myggnett rundt sengen og store vinduer (bestående av myggnett og som kan “lukkes” med rullegardiner), slik at du kan nyte den flotte utsikten til slettene rundt deg. Hvert telt har en liten “veranda” utenfor med stoler og bord, og her kan du nyte utsikten – og kanskje en god bok.

I fellesområdene finner du både spisetelt og et hyggelig innredet loungetelt, med myke lenestoler og tepper og puter i masaienes flotte farger. Det er to utendørs bålområder, og her kan du beundre solnedgangen med en kjølig drink i hånden.

Det er mulighet for å få massasje, og det er naturligvis Wi-Fi i fellesområdene.


Zebra Plains River Camp

Masai Mara National Reserve

Hvis du ønsker deg både luksus og en hjemmehyggelig atmosfære, kan vi varmt anbefale en oppgradering til Zebra Plains River Camp.

Allerede ved ankomst føler du deg velkommen, og det er vanskelig å ikke bli imponert over utsikten til slettene på den andre siden av elven. Inngangen til leiren er utformet slikk at blikket vender ned mot den oppmurte båtplassen med flotte, fargerike puter og videre over til fantastiske Masai Mara.

Loungen/baren og restauranten er meget romslige, og de store vinduene gir mye lys og en følelse av at det er “høyt under taket”.

Leiren består av 15 telt. Her er det god plass til både seng, sittehjørne, minibar og bagasjen din. Også på verandaen er det god plass og utsikt til Masai Mara – og skulle du føle deg litt doven, kan du bare bli liggende i sengen og nyte utsikten gjennom de store vinduene. Det er Wi-Fi i alle telt

Hvis du trenger litt avkjøling etter dagens safari, kan du ta en dukkert i bassenget.


Little Zebra River

Masai Mara National Reserve

Little Zebra River er alt det Zebra Plains River Camp er, men denne leiren er mindre og det er ikke basseng her.

Teltene er som på River Camp, bålplassen er like sjarmerende, med fargerike puter og fantastisk utsikt til Masai Mara, og baren og restauranten har den samme følelsen av luft, lys og god plass.

Men her er det bare 9 telt, så vi er nesten fristet til å kalle leiren en “boutique camp” – en veldig fin en!


Ilkeliani Camp

Masai Mara National Reserve

Ilkeliani er teltsafari på sitt aller beste!

Alle de åtte teltene er bygd oppe på plattformer. Derfor har man både fantastisk utsikt fra verandaen og god lufting rundt og under teltet.

Beskrivelsen “telt” er nok ikke helt dekkende. Her er det heller snakk om “suiter”. Veggene er riktignok av lerret, så du kan høre og lukte naturen, men alt annet er som på et 5-stjerners hotellrom.

De flotte tregulvene harmonerer perfekt med naturen utenfor, og fargene på både møbler og tepper er avdempet, slik at teltet ikke tar for mye oppmerksomhet fra omgivelsene.

Det er god avstand mellom teltene, så du er garantert en helt personlig opplevelse uten å høre og se naboen.

Teltene har naturligvis bad – og fra dusjen er det utsikt til bushen utenfor.

Messeteltet inviterer til gode måltider og hyggelig safariprat. Også her er veggene av lerret, men vakre møbler og kunstferdige lamper sørger for en luksuriøs stemning.

Om kvelden tennes bålet, og du kan nyte synet av stjernehimmelen før en lokal masai følger deg til teltet for natten. Leiren er nemlig ikke inngjerdet, så når du går rundt om kvelden ledsages du alltid av en masai – i ekte safaristil!

Prisen gjelder for fire personer. Kontakt oss hvis du ønsker pris for to personer.

Pris for oppgradering fra Mara Simba, per natt:
Tented Suite Per person fra:  2.575 kr.

Tipilikwani Mara Camp

Masai Mara National Reserve

Ved Talek-elvens bredder finner du trivelige Tipilikwani Mara Camp. Leiren består av 20 telt som alle er veldig store og utrolig flott innredet med luftige gardiner, lakkerte gulv, fargerike tepper og eget bad som er delvis murt opp. Alle teltene er bygget på hevede plattformer og har egen veranda hvor du har en flott utsikt til naturen rundt deg. Teltene har elektrisitet hele døgnet.

Med sin delvis murte bygning og faste gulv føles restaurantbygget mer som et fint hotell enn som en egentlig «leir». I loungen finner du lekre, behagelige sofaer som du kan slappe av i etter dagens opplevelser.

Tipilikwani har et lite basseng som mest egner seg til å dyppe kroppen i, og ikke akkurat svømme i – men det er herlig etter en lang dag på safari! Det er som oftest Wi-Fi i fellesområdene.

Prisen gjelder for fire personer. Kontakt oss hvis du ønsker pris for to personer.

Pris for oppgradering fra Mara Simba Lodge, per natt:
Tent Per person fra:  860 kr.

Mara Maisha

Masai Mara National Reserve

Hvis været er deretter, kan du på Mara Maisha beundre en av de vakreste solnedgangene over Masai Mara! Fra bassengområdet (snik deg ut dit selv om bassenget egentlig er stengt for dagen når solen er på vei ned) har du en fenomenal utsikt over viltreservatet – med solen som langsomt synker ned bak en liten bakketopp i horisonten.

Leiren består av 73 telt som ligger spredt utover et område med busker og trær, så selv om leiren er stor, føles det ikke slik.

Teltene er store og hyggelig innredet, og det er god plass til bagasjen. Alle telt har egen veranda, og gulvene både uten- og innendørs er faste, så man får følelsen av å bo på et rom – med lerretsvegger. Alle telt har Wi-Fi.

Baren og restauranten innbyr til hygge – her er det myke sofaer og små kosekroker. Fellesområdene er, som teltene, innredet med fin bruk av naturmaterialer som tre og stein. Fargene er dempede, for her er det fokus på naturen utenfor.


Sarova Mara Game Camp

Masai Mara National Reserve

På Masai Mara er det mulig å oppgradere til teltleiren i stedet for Mara Simba Lodge. Dette er et godt alternativ for deg som ønsker å komme tettere på naturen.

Sarova Mara Game Camp tilbyr plasser på første rad til et av naturens mest fantastiske show – dyrevandringen. I perioden fra august til slutten av oktober tilbakelegger hvert år over 1,2 millioner gnuer og 200.000 sebraer etterfulgt av Afrikas rovdyr, tusenvis av kilometer, for å komme vekk fra tørken.

Campen består av telt av det luksuriøse slaget og tilbyr mange aktiviteter og opplevelser. Det er blant annet mulig å oppleve fuglelivet, spille minigolf eller fiske.

Prisen gjelder ved fire personer. Kontakt oss for pris ved to personer.

Pris for oppgradering pr. natt:
Deluxe Tent Per person fra:  1.030 kr.

Mara Leisure Camp

Masai Mara National Reserve

Ved Talek-elven i et av Kenyas mest berømte naturområder, Masai Mara, ligger den hyggelige teltleiren Mara Leisure Camp.

Her er du midt ute i naturen, og gjennom teltduken kan du både høre og lukte alt det som skjer i disse flotte omgivelsene!

Denne teltleiren har til og med et deilig svømmebasseng der du kan ta en avkjølende dukkert etter safarien. Leiren har også et hyggelig loungeområde med gratis Wi-Fi og egen restaurant.

Mara Leisure Camp består av 22 telt av forskjellig størrelse – alle med eget bad og toalett. Teltene er reist på plattformer, noe som sikrer god ventilasjon rundt teltene, og alle telt har tregulv. Noen av teltene har faste dører, men de fleste har åpning med glidelås – altså helt klassisk safari-stil! Alle teltene har plass til bord og stoler – både innen- og utendørs.


Entim Camp

Masai Mara National Reserve

Når du sitter her – i en komfortabel stol med en god kopp kaffe i hånden – lurer du kanskje på hvorfor du egentlig skal ut på game-drive i dag. Du har jo alt rett foran deg. Du har fri utsikt til Masai Maras sletter på den andre siden av elven, og med jevne mellomrom kommer en kelner og spør deg om det er noe du trenger.

Det er ikke lenge etter at du våknet etter en god natts søvn, som riktignok ble avbrutt et par ganger av (kanskje?) hyenehyl, men slik skal det jo være når man sover i telt.

Komforten er til gjengjeld topp! Teltveggene består av lerret, og det er god plass til både bord, stoler og den myke sengen. Innredningen har vakre naturfarver som passer perfekt inn i omgivelsene. Du har naturligvis eget “bad” i den bakerste enden av teltet, og det er varmt vann i dusjen. Alle de 12 teltene har egen veranda med utsikt til slettene.

Du sitter i messeteltet. Den store treplattformen utenfor spiseområdet er bygget over en gressplen, og utsikten er fenomenal. Maten og kaffen er virkelig god, og dette bidrar helt klart til at du overveier om du i det hele tatt trenger å flytte på deg.

Men det gjør du naturligvis. Du er jo i Masai Mara! Du befinner deg i den nordvestlige delen av Mara, og du har sikkert valgt å oppgradere til Entim, fordi det er migrasjonstid. Denne leiren har nemlig en helt enestående beliggenhet, og i perioden juli-oktober trenger du ikke å kjøre langt for å få en perfekt utsikt til dette helt fantastiske synet. Og i morgen er kaffen heldigvis like god.

Prisen gjelder ved fire personer. Kontakt oss for pris ved to personer.

Pris for oppgradering fra Mara Simba Lodge, per natt:
Luxury Tent Per person fra:  4.160 kr.

Mara Intrepids

Masai Mara National Reserve

Hvis du reiser sammen med familien, og dere gjerne vil bo midt i Mara (kanskje i sommerferien, som også er migrasjonstid i Masai Mara), anbefaler vi en oppgradering til Mara Intrepids.

Med sine 30 telt er denne leiren en relativ stor leir for dette området av Masai Mara, noe som også gir mulighet for forskjellige typer telt.

Intrepids har dessuten spesialisert seg på barn! De har en flott “Adventurers’ Club” med massevis av aktiviteter for barn, og leiren har også et fint bassengområde. Det betyr naturligvis ikke du ikke er velkommen uten barn. Teltene er spredt ut i området, og her er det plass til alle. Denne leiren er i tillegg inngjerdet, slik at du kan gå rundt om kvelden på egen hånd.

Teltene er klassiske safaritelt med lerretsvegger og glidelåsdører, men de har litt ekstra luksus: separate bad med murvegger og ordentlige dører.


Mara Explorer

Masai Mara National Reserve

Hvis du vil føle deg som Karen Blixen eller Hemingway i et par dager, skal du velge Mara Explorer. Her er gamle kofferter stablet langs teltduken, og det nesten så man kan se omrisset av skrivemaskinen på skrivebordet i teltet.

Leiren har bare 7 telt, alle med utsikt til elven (Talek). Leiren er en ekte bush-camp i ordets beste betydning: om dagen er teltene åpne, så brisen kan lufte møbler og sengetøy godt, og badekaret står naturligvis på terrassen med utsikt til elven. Teltene ligger godt skjult mellom trær og busker, så her er du sikret privatliv.

Fra leirens fellesområde er det en imponerende utsikt til elven Talek, og vi tror det kan bli vanskelig å velge mellom denne utsikten og utsikten fra og komforten til ditt eget telt.

Du befinner deg midt i Mara, så hvis du klarer å løsrive deg fra utsikten, venter det fenomenale game drives året rundt – og under migrasjonen er du nær mange krysningssteder.

Denne leiren er etter vår mening best egnet til par.


Mara Ngenche

Masai Mara National Reserve

Hvis du drømmer om å oppleve den store migrasjonen på aller nærmeste hold, skal du unne deg en oppgradering til Mara Ngenche. Mara Ngenche ligger nemlig rett der hvor elvene Talek og Mara møtes, og i migrasjonstiden kan du være så heldig å se gnuer og sebraer krysse elven fra leirens terrasse. Det er naturligvis umulig å vite akkurat hvilke dyr som krysser elven hvor – og når – men selv om det ikke er en krysning like ved leiren mens du er der, er det likevel vanskelig å slå denne beliggenheten. Flodhestene bråker, krokodillene ligger på lur. Slik er det hele året, og du befinner deg midt i Masai Mara, med enkel adgang til alle områdene i nasjonalparken.

Leiren består av 12 telt, og alle er smakfullt innredet i en blanding av “Out of Africa”-kolonistil og mer moderne innslag. Alle telt har enten stor dobbeltseng eller to queen size-senger, og alle telt har både dusj og badekar.


Mara River Camp

Masai Mara National Reserve

I den nordvestlige delen av Masai Mara finner du den hyggelige og klassiske safarileiren Mara River Camp. Herfra har du utsikt rett til Mara-elven, der flodhester og krokodiller boltrer seg i vannet – og der de sistnevnte hvert år under den store migrasjonen ligger klar med åpent gap og bare venter på byttet.

Leiren er en av de eldste leirene i Masai Mara og har all den sjarmen en ekte safarileir skal ha.

Når man overnatter i Mara River Camp, er det fokus på naturen. Teltene er komfortable, men enkelt innredet.

Alle de 22 teltene er laget av lerret, slik at du både kan høre og lukte naturen like utenfor – men de har også egen dusj/toalett, elektrisitet hele døgnet og egen balkong med utsikt mot Mara-elven.

Måltidene inntas i den hyggelige restauranten, og om kvelden før middagen kan du nyte en drink på terrassen med utsikt mot elven. Leiren har et hyggelig bassengområde der du kan kjøle deg ned etter endt safari, og det er Wi-Fi i fellesområdene.

Prisen gjelder for fire personer. Kontakt oss hvis du ønsker pris for to personer.

Pris for oppgradering fra Mara Simba Lodge, per natt:
Deluxe Tent Per person fra:  950 kr.

Ashnil Mara Camp

Masai Mara National Reserve

Se for deg at du slapper av i en liggestol på din egen store terrasse utenfor teltet ditt i Masai Mara. Du kan høre flodhestene slåss nede i Mara-elven, elven som hvert år er et viktig krysningspunkt i den store dyrevandringen, og som denne teltleiren ligger like i nærheten av.

Hele dagen har du vært på game drive i Masai Mara, men nå slapper du bare av og lytter til alle bushens lyder. Teltet ditt er innredet som et klassisk safaritelt, men med all tenkelig luksus. Så veggene er av lerret, men sengene er myke og omgitt av myggnett. Du har eget bad med varmt vann. Kanskje tar du deg en liten lur der i stolen. Om natten kan man nemlig tydelig høre alle dyrelydene gjennom teltveggen, så det kan nok hende du var våken et par ganger i løpet av natten. Men hvem har ikke lyst til å våkne av løver som brøler i det fjerne?

Kanskje du foretrekker å avkjøle deg i svømmebassenget før en forfriskende solnedgangsdrink i baren, etterfulgt av en smakfull middag. Uansett hva du ønsker å tilbringe tiden din med, er det flott å gjøre det på Ashnil Mara – midt i naturen.

Leiren har til sammen 50 luksustelt.

Prisen gjelder ved fire personer. Kontakt oss for pris ved to personer.

Pris for oppgradering fra Mara Simba Lodge, per natt:
Luxury Tent Per person fra:  1.290 kr.

Eka Hotel Nairobi

Nairobi

Få minutters kjøring fra Nairobis internasjonale flyplass ligger dette moderne 4-stjerners hotellet.

Nairobi nasjonalpark, Karen Blixens tidligere farm samt mange andre av byens beste severdigheter ligger nær hotellet, og det er enkelt å komme både inn og ut av byen – og til og fra flyplassen – herfra.

De 167 rommene er moderne innredet med eget bad, aircondition, flatskjerm-TV, sikkerhetsboks, te- og kaffefasiliteter og gratis Wi-Fi.

Hotellet har to restauranter og to barer, samt en trivelig utendørs terrasse ved bassenget. Får du lyst på noe godt, kan du besøke den lokale kaffebaren, som serverer både kaffe og deilige hjemmelagde kaker. På hotellets spa kan du få en behagelig massasje etter safariturene.


Fairmont The Norfolk Hotel

Nairobi

Fairmont The Norfolk er et 5-stjerners hotell av internasjonal standard som ligger sentralt i Nairobi.

Hotellet ble bygd i 1904 bærer preg av en koselig atmosfære, vakre hager og historisk innredning.

Hotellet har restaurant, bar, svømmebasseng, spa og treningssenter.


Karen Gables

Nairobi

Det er nok ikke helt riktig å kalle Karen Gables et hotell. Det minner mer om et utvidet Bed & Breakfast. Det føles faktisk litt som å komme hjem.

Denne flotte Cape Dutch-boligen i Nairobi-forstaden Karen danner rammen om et utrolig vakkert “get-away”, nær den ellers så travle byen. Dette er det perfekte stedet for et par dager avslapning en travel safari.

Her er det kun sju rom, og de er alle individuelt innredet med respekt for den flotte bygningen du befinner deg i. Her er det myke tepper på gulvene og puter i matchende farger.

Restauranten på Karen Gables serverer både frokost (inkludert i prisen), lunsj og middag, så du trenger ikke forlate ditt nye hjem i det hele tatt. Skulle du likevel få lyst til å dra på oppdagelsesferd, kan vertskapet naturligvis også være behjelpelige med å arrangere aktiviteter.

Ellers kan vi foreslå at du leser en god bok eller gjennomgår bildene dine på et skyggefullt sted i hagen, tar en dukkert i svømmebassenget eller kanskje får vertskapet til å arrangere en hardt tiltrengt massasje etter dagene i safaribilen.

Det er naturligvis Wi-Fi overalt, og bartenderen er alltid klar til å mikse yndlingscocktailen din.

Hvis du ikke avslutter din Kenya-safari med en badeferie, kan vi varmt anbefale et par dager her!

Pris for oppgradering i Nairobi, per natt:
Standard Double Room Per person fra:  2.650 kr.

Samburu Simba Lodge

Samburu National Reserve

Beliggenheten er helt topp. Fra Samburu Simba Lodge har du utsikt over både elven og slettene, der sjiraffer, bøfler, løver, elefanter osv. nyter godt av naturens spiskammer.

Lodgen består av 7 små toetasjers ”hus, som hvert har 10 rom. Rommene er hyggelig innredet i typisk afrikansk stil. Alle har eget bad, takvifte, te- og kaffefasiliteter men viktigst av alt: en stor terrasse eller balkong med utsikt til slettene og dyrelivet.

Lodgen har et eget vannhull som trekker til seg dyrene, og menneskegjestene kan kjøle seg ned i svømmebassenget. Her er det også restaurant, poolbar og mulighet til å få massasje. Lodgen har også en liten suvenirbutikk.


Elephant Bedroom Camp

Samburu National Reserve

Hvis du virkelig vil unne deg noe ekstra, kan vi anbefale deg å oppgradere til Elephant Bedroom. Dette er en klassisk afrikansk teltleir på sitt aller beste – midt ute i naturen, men likevel absolutt luksuriøs.

De 12 teltene er flott innredet med myke senger, tregulv, fine tepper i vakre farger. I disse teltene er det god plass til både seng, bord og lenestoler. Alle telt har naturligvis eget bad med rennende (varmt og kaldt) vann. Alle telt har egen terrasse med en liten lille plunge pool, der man kan kjøle seg ned på varme dager.

Det største trekkplasteret er leirens ”lounge”. Sett deg godt til rette i en myk stol, bestill en kald øl og nyt utsikten til elven foran deg. Da er det ikke lett å komme seg ut av stolen igjen! Heldigvis må du ikke gå langt for å komme til restauranten – den ligger i et nabotelt i forlengelse av loungen. Maten er fantastisk, og hvis du er heldig blir lunsjen avbrutt av en elefant som kommer inn i leiren.

Prisen gjelder ved fire personer. Kontakt oss for pris ved to personer.

Pris for oppgradering fra Simba Samburu Lodge, 2 netter:
Luxury Tent Per person fra:  6.515 kr.

Ashnil Samburu Camp

Samburu National Reserve

Ved bredden av “den brune elven” i Buffalo Springs-delen av Samburu finner du denne flotte leiren.

Her er det 30 telt, alle med privat terrasse der du har utsikt til elven Ewaso Nyiro (som betyr den brune elven). Dette er Kenyas tredje lengste elv, og den er på mange måter en livline til denne nordlige delen av Kenya.

Alle de romslige teltene har eget bad, dusj med kaldt og varmt vann og toalett. Gulvet i teltene er fast – laget av parkett – mens veggene altså er av lerret, slik at du både kan høre og lukte naturen utenfor. Det er en ekte “bush-opplevelse”, uten at du trenger å gi avkall på komforten.

Leiren har et deilig svømmebasseng der du kan avkjøle deg i denne ofte varme og tørre delen av Kenya, og fra restauranten er det fritt utsyn til den vakre naturen rundt deg.

Det er gratis Wi-Fi i fellesområdene.

Prisen gjelder ved fire personer. Kontakt oss for pris ved to personer.

Pris for oppgradering fra Simba Samburu Lodge, 2 netter:
Luxury Tent Per person fra:  2.400 kr.

Samburu Intrepids Tented Camp

Samburu National Reserve

Hvis du vil ha en mer autentisk afrikansk safariopplevelse i Samburu, kan vi anbefale deg å oppgradere til Samburu Intrepids Tented Camp.

Leiren består av 28 telt, som alle er fint innredet med myggnett, bad og egen veranda – noen har utsikt til bushen og noen til elven. Alle telt har lerretsvegger og tak, så her kan du både høre og lukte naturen rett utenfor.

Leirens restaurant og bar er det naturlige samlingspunktet før, under og etter måltidene. Herfra er det utsikt til elven.  Du kan avkjøle deg i leirens svømmebasseng, og barna kan leke i barneklubben.

Pris for oppgradering fra Simba Samburu:
Luksustelt, 2 netter Per person fra:  1.375 kr.

Ashnil Aruba Lodge

Tsavo East Nasjonalpark

Ashnil Aruba Lodge ligger i hjertet af Tsavo East Najsonalpark, ikke langt fra på Aruba demningen som er bygget tværs over elven Voi.

Vandreservoiret som er resultatet af demningen tiltrekker mange dyr og fugler.

Lodgen har 40 rom som alle har egen terasse. Videre er det safe og vifter på alle rom.

Restauranten ligger i hovedbygningen og har et fantastisk utsigt over Arubademningen fra alle vinkler.

Derudover har lodgen et herlig utendørs svømmebasseng, lounge, bar og iskiosk.


Kilaguni Serena Safari Lodge

Tsavo West Nasjonalpark

Kilaguni Serena Safari Lodge er perfekt beliggende i le av Kiliamanjaro og den vulkanske fjellkjeden Chyulu Hills.

Lodgen er bygget i sten og har en betagende utsikt over vannhullet rett ved. Her er daglig besøk av elefanter, bøfler og mange andre ville dyr.

Det er 56 rom tilsammen på lodgen. Alle rom har egen veranda, noen har utskt mot vannhullet, andre mot Chyulu Hills.

Lodgen har en central stråtekt spiseplass og en bar bygget i natursten. Spidseplassen og baren er forbundet med en terrasse med direkte utsikt ned til vandhullet.

Videre kan man ta seg en dukkert i svømmebassenget eller sole seg på soldekket.


Ziwani Tented Camp

Tsavo West National Park

I et privat viltreservat rett utenfor den vestligste delen av Kenyas største nasjonalpark, Tsavo, finner du den hyggelige teltleiren Ziwani.

Denne leiren tilbyr noe helt spesielt: night game drives. Dette er bare mulig fordi leiren ligger rett utenfor nasjonalparken. Det vet heldigvis ikke dyrene, så det er gode muligheter for å se noen av de nattaktive dyrene man vanligvis ikke ser på safari.

Leiren ligger ved Sante-elven, og fra gressplenen foran leiren har du fantastisk utsikt til Kilimanjaro. Elven har skapt en dam foran lodgen som tiltrekker mange fugler, flodhester og krokodiller som boltrer seg i vannet (og om natten på gressplenen foran lodgen).

De 25 teltene ligger rett ved siden av hverandre, med restauranten som det naturlige midtpunktet. Det betyr at det overalt er flott utsikt til dammen med flodhester – og fjellet i nabolandet Tanzania.

Teltene er sjarmerende innredet med fast gulv, god plass til kofferten, et lite skrivebord og eget bad. Utenfor teltet er det en veranda med stoler, og her kan du nyte den flotte utsikten. Veggene er av lerret og vinduene er myggnett – så du både kan ha det komfortabelt og høre alle naturens lyder rett utenfor om natten.

Vær oppmerksom på at teltene har plass til maks. tre personer.

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14