TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Safari i Botswana

På våre reiser til Botswana opplever du et av Afrikas mest eksklusive safarireisemål.

Botswana er et land med uberørt natur og et imponerende rikt dyreliv, og alt dette kan du f.eks. oppleve på safari i Chobe nasjonalpark. I tillegg kan du kombinere Botswana med flere av våre andre reisemål, slik at du kommer hjem med enda flere fantastiske opplevelser.

Se alle våre reiser til Botswana nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Botswana
Botswana

Safari i Botswana

På våre reiser til Botswana opplever du et av Afrikas mest eksklusive safarireisemål.

Botswana er et land med uberørt natur og et imponerende rikt dyreliv, og alt dette kan du f.eks. oppleve på safari i Chobe nasjonalpark. I tillegg kan du kombinere Botswana med flere av våre andre reisemål, slik at du kommer hjem med enda flere fantastiske opplevelser.

Se alle våre reiser til Botswana nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Hvorfor skal du reise til Botswana?

Våre reiser til Botswana er fulle av absolutt autentiske opplevelser.

Du skal velge Botswana fordi du her finner noen av Afrikas mest uberørte og minst besøkte nasjonalparker, og samtidig nesten alle Afrikas mest kjente dyrearter.

Botswana har uberørt natur og eksepsjonelle safariområder. Nesten 20 % av landet består av nasjonalparker og viltreservater, så her har du gode muligheter til å oppleve det meget varierte dyrelivet overalt.

Botswanas regjering har brukt store ressurser på å bevare landets natur, blant annet ved å begrense antallet besøkende til landet. Derfor regnes Botswana også for å være en av verdens mer eksklusive safaridestinationer.

Safari i Okavango-deltaet

Okavango-deltaet er med sine 14 000 km2 en av verdens største våtmarker. Området ligger midt i den ellers tørre Kalahari-ørkenen, men hvert år blir det oversvømmet av vann som renner hele veien fra fjellene i Angola til Okavango-elven, og ca. 6 måneder senere, i tørketiden, renner vannet ut i ingenting i Botswana og skaper det vi kjenner som Okavango-deltaet.

Det UNESCO-oppførte deltaet er et helt spesielt safarireisemål. I tillegg til å være et av de beste stedene å se elefanter i Afrika er deltaet også hjemsted for mer enn 500 forskjellige fuglearter, klassiske safaridyr som sjiraffer, flodhester og sebraer og flere av verdens mest truede dyrearter, blant annet hvitt og svart neshorn, gepard og den afrikanske villhunden.

Safari i Chobe nasjonalpark

Chobe nasjonalpark ligger øst for det frodige Okavango-deltaet. Nasjonalparken er oppkalt etter den majestetiske elven Chobe River som gir liv til den nordlige delen av Kalahari-ørkenen, og denne ørkenen utgjør en stor del av Botswana.

Chobe nasjonalpark er en av Botswanas beste safariparker. Pga. regjeringens tiltak for å begrense antallet besøkende vil du her – selv om du reiser i høysesongen – kunne få «private» safariopplevelser i parken.

Nasjonalparken er hjemsted for det største antallet elefanter i Afrika, og man antar at det kan være opptil 50.000 elefanter i Chobe. I tillegg til elefanter kan du treffe på store flokker av bøfler, sebraer, sjakaler, hyener, løver, gnuer, sjiraffer, flodhester og leoparder. Det er også utrolig mange fugler i Chobe. Her lever det mer enn 450 forskjellige fuglearter, og du kan f.eks. beundre Botswanas vakre nasjonalfugl, blåråken.

I Chobe kan du både bli med på tradisjonell safari på land og en safari til vanns på Chobe-elven.

Kombinasjonsmuligheter

Vi tilbyr en rekke kombinasjonsmuligheter som gir deg muligheter til å få med deg enda flere opplevelser og minner hjem fra din reise til Botswana.

Victoria Falls i Zambia

Kombiner Botswana med en reise til Zambia, der du kan oppleve det spektakulære vannfallet Victoria Falls.

Vannfallet er cirka 1,7 kilometer bredt og består av i alt sju fosser som sender 500 millioner liter vann ned i den ca. 100 meter dype slukten – hvert eneste minutt. Det er en overveldende opplevelse å stå nær dette vannfallet, f.eks. på en vandring på Knife Edge Bridge.

Hvis du vil se vannfallet fra et annet perspektiv, kan du kjøpe en helikoptertur som gir deg en unik opplevelse av vannfallets enorme størrelse. Les mer om mulighetene til ekstrautflukter under reisene.

Sør-Afrika

Kombiner din reise til Botswana med Sør-Afrika. Her kan du også dra på safari, kjøre rundt selv og oppleve flotte storbyer.

I Kruger nasjonalpark, Sør-Afrikas største nasjonalpark, får du også oppleve en stor konsentrasjon av dyr, f.eks. Big Five-dyrene, sjiraffer, sebraer, gaseller og alle de andre fantastiske safaridyrene.

På Sør-Afrikas sørkyst kan du oppleve litt av dette flotte landet på egen hånd på en kjør-selv-reise på Garden Route. Strekningen har en variert natur med store kontraster mellom kyst og innland.

Du bør også få med deg Cape Town, en av verdens mest interessante storbyer. Her finner du en moderne by med mange hyggelige gater der du finner små butikker, markeder, museer og hyggelige kafeer.

Mauritius

Avslutt reisen din med en badeferie på Mauritius – den fantastiske øystaten i Det indiske hav.

Mauritius ligger i Det indiske hav, og her ligger alt til rette for avslapning ved svømmebassenget eller på de idylliske sandstrendene. Du kan også delta i forskjellige typer vannsport eller dra på oppdagelsesferd rundt på Mauritius, der du kan få nærkontakt med øyas grønne, frodige natur.

Har du spørsmål om Botswana?

Botswana er et fantastisk safarireisemål, og vi kan nesten garantere at du vil komme hjem herfra med uforglemmelige opplevelser i bagasjen.

Hvis du har spørsmål om Botswana, kombinasjonsmuligheter eller våre andre reisemål, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg med å finne den perfekte reisen.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Se all bilder
Bilder
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.