TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Victoria Falls, Botswana & Cape Town

Vannfall, safari og storby. Opplev tre av de største høydepunktene i det sørlige Afrika på én reise: de mektige Victoria Falls, nasjonalparken Chobe i Botswana og fantastiske Cape Town.

Victoria Falls, Botswana & Cape Town
Victoria Falls, Botswana & Cape Town
13 dager
ForsideAfrikaBotswanaVictoria Falls, Botswana & Cape Town

Victoria Falls, Botswana & Cape Town

Vannfall, safari og storby. Opplev tre av de største høydepunktene i det sørlige Afrika på én reise: de mektige Victoria Falls, nasjonalparken Chobe i Botswana og fantastiske Cape Town.

ForsideAfrikaBotswanaVictoria Falls, Botswana & Cape Town
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Livingstone, Zambia inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 3 overnattinger i Livingstone ved Victoria Falls, inkl. frokost
 • Transport fra Livingstone i Zambia til Chobe nasjonalpark i Botswana
 • 3 overnattinger ved Chobe nasjonalpark i Botswana, inkl. frokost og middag
 • 2 x Seilas på Chobe-elven
 • 2 x Game drive i Chobe nasjonalpark
 • Fly fra Kasane, Botswana til Cape Town, inkl. transfer
 • 4 overnattinger i Cape Town, inkl. frokost
 • Fly fra Cape Town til Norge, inkl. transfer
 • Mulighet for badeferieforlengelse på Mauritius
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

Denne reisen kombinerer tre av de aller største høydepunktene i det sørlige Afrika: de mektige Victoria-vannfallene på grensen mellom Zambia og Zimbabwe, safari i Botswanas fantastiske Chobe National Park og den dynamiske storbyen Cape Town i Sør-Afrika. Her får du vann, safari og storby på én og samme reise.

Allerede fra luften kan du være så heldig å få det første glimtet av et av verdens største vannfall. Det ligner nesten på en sky som stiger opp fra jorden, og det er ikke helt feil, for vannspruten og tåken fra vannfallet rager ofte flere hundre meter opp i luften. Du har gode muligheter til å oppdage området rundt Victoria Falls før turen går videre til Botswana.

I Botswana overnatter du tre netter rett utenfor den fantastiske Chobe National Park, som huser det største antallet elefanter i verden. Chobe er et fantastisk safarireisemål, for her får man både tradisjonell safari på land i nasjonalparken og en spennende safari til vanns på den livsviktige Chobe-elven. Dyrelivet er både rikt og mangfoldig.

Reisen avsluttes i vakre Cape Town, der det er mulig å kjøpe flere tilleggsutflukter, alt etter hva du har lyst til å oppleve. Det er også mulig å forlenge reisen med badeferie på Mauritius.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du opplever Victoria Falls, Chobe nasjonalpark og Cape Town – tre land og tre store severdigheter på én reise
 • Se hvor Dr. Livingstone seilte med kano og bli klissvåt i regnet fra fossefallene
 • Gled deg til de store elefantflokkene i Chobe og dra på safari på Chobe-elven
 • Nyt Sør-Afrikas flotte storby med historie, sjarm, god mat og vin

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise, og turen går med fly til Zambia med mellomlanding(er) underveis. 

Dag 2: Ankomst ved Victoria Falls

Ved ankomst i Livingstone i Zambia blir du hentet på flyplassen av vår lokale samarbeidspartner og kjørt til hotellet ditt. Du har tre overnattinger ved bredden av Zambezi-elven

Dag 3-4: Opplevelser ved Victoria Falls

Dagene ved Victoria Falls er til fri disposisjon. Vi anbefaler imidlertid å reservere et par utflukter hjemmefra, for det er ofte rift om plassene, og noen steder er det et begrenset antall deltagere på turene. 

Du må naturligvis ikke gå glipp av en vandring rundt vannfallene. Spesielt turen ut på Knife Edge Bridge er absolutt å anbefale. Herfra har du en enestående utsikt til vannfallene, og i regntiden (ca. november-april) må du være forberedt å bli gjennomvåt på denne turen. Men lufttemperaturen er høy, og det er flott å føle naturens krefter helt på nærmeste hold!  

Det er nok å ta seg til. Dette området er et ekte aktivitetsmekka med mange spennende opplevelser.  

Dag 5: Transport fra Victoria Falls til Chobe nasjonalpark i Botswana

Du blir hentet på hotellet, og så starter kjøreturen til Botswana. Turen tar ca. 2-4 timer, litt avhengig av ventetiden ved grenseovergangen i Kazungula. Kazungula er en liten landsby som ligger ved bredden av Zambezi-elven. Her møtes ikke mindre enn fire forskjellige land: Zambia, Zimbabwe, Botswana og Namibia. En bro forbinder Zambia og Botswana. En morsom liten detalj: broen er buet, slik at den ikke skal overlappe med grensene mot henholdsvis Namibia og Zimbabwe.

I Kasane – hovedbyen ved Chobe – tilbringer du tre netter.

Dag 6: Chobe nasjonalpark

I dag skal du oppleve nasjonalparken. Du skal både være med på en avslappende seilas på elven, der du har meget gode muligheter til å komme tett innpå flodhestene, og en helt tradisjonell game drive på land.  

Botswanas regjering satser på bærekraftig turisme, og du opplever derfor en uberørt, vakker natur med et fantastisk og allsidig dyreliv. I Chobe nasjonalpark kan du bl.a. oppleve bøfler, elefanter, løver, geparder og leoparder. Legg også merke til det utrolige fuglelivet på denne turen – med bl.a. Botswanas flotte nasjonalfugl, blåråken. 

Om kvelden er du tilbake på lodgen, der middagen venter. 

Dag 7: Chobe nasjonalpark

I dag venter det flere spennende opplevelser i nasjonalparken. Rekkefølgen er omvendt i forhold til i går, slik at du skal få mest mulig ut av oppholdet ditt her. Du legger derfor ut på en game drive i parken om formiddagen, mens det om ettermiddagen blir båttur på elven. Det vil naturligvis også bli tid til å ta en dukkert i svømmebassenget og kanskje få en massasje.

Dag 8: Kasane – Cape Town

Du forlater hotellet, og veien går til flyplassen. Med mindre det står en elefant i veien (et ikke helt uvanlig problem i Kasane), tar det ca. 7 minutter å kjøre til flyplassen. 

Herfra flyr du til Cape Town i Sør-Afrika, der vår lokale representant venter på deg på flyplassen. Du blir kjørt til hotellet der du skal tilbringe de siste 4 nettene av ditt afrikanske eventyr. 

Dag 9-11: Cape Town

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon, og her er det mer enn nok å fordrive tiden med. 

Cape Town ligger ved foten av det vakre og berømte Taffelberget, og derfra kan du se helt til Kapp det gode håp, vinlandet og det mørkeblå Atlanterhavet med Nelson Mandelas fengselsøy Robben Island. Et besøk på nettopp Robben Island er høy oppe på listen over ”must-do’s” i Cape Town.  

Det helt sentrale stedet for alle besøkende i Cape Town er området rundt Waterfront. Her kan man lett tilbringe en hel dag med å titte i butikker, se på morsomme artister, drikke kaffe, smile av de morsomme selene og spise en is.  

Cape Town har også mange historiske severdigheter, flotte bygninger, interessante museer og massevis av gode restauranter.  

Dag 12: Hjemreisen starter

Tiden er kommet til å si farvel til Sør-Afrika. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie. 

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Sør-Afrikas vinland
2 netter

Velsmakende viner, god mat, fascinerende historie og vakker natur – alt dette venter deg på en reise til Sør-Afrikas vinland.

Bare en halv times kjøring fra Cape Town finner du det vakre vinlandet. Her er det myke åser med frodige skrenter, og her og der brytes landskapet av forrevne klipper, små hyggelige landsbyer med hus bygget i den sjarmerende kapp-hollandske stilen – og naturligvis vinmarker og vingårder.

Dalene rundt Cape Town er ideelle til vindyrking. Fjellene sørger for både vann og le for vinden, jordbunnen er godt drenert og klimaet er omtrent som ved Middelhavet.

Byen Stellenbosch ble grunnlagt i 1679 av guvernøren for kappkolonien, og den er den nest eldste europeiske bosetningen i Sør-Afrika etter Cape Town.

I 1690 brakte hugenottene de første vinstokkene til dalen og startet vinproduksjonen.

På denne forlengelsen til vinlandet, tilbringer du to netter på det 5-stjerners Erinvale Hotel & Spa og du skal naturligvis på en guidet heldagstur til både Stellenbosch, Paarl og Franschhoek.

Badeferie på Mauritius
5 netter

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål