TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Overnatting: Tanzania

Highview Hotel

Karatu

I vakre omgivelser på en fredfylt bakketopp ligger det flotte Highview Hotel. Herfra er der kun et par kilometer til det eksotiske markedet i landsbyen Karatu, og hotellet har en perfekt beliggenhet i forhold til nasjonalparkene.

Hotellet har 41 rom, som alle har veranda med utsikt til en frodig dal med kaffeplantasjer som elefantene elsker å rasere. Hotellet har også sin egen kaffeplantasje, og kaffen kan du både nyte på hotellet og kjøpe med deg hjem. Hotellet har dessuten egen økologisk frukt- og grønnsakshage.

Her er det svømmebasseng, spa med mulighet for massasje, en hyggelig utendørs bar og bålplass som inviterer til kveldshygge og safariprat rundt bålet. I tillegg til restauranten er det en stor lounge med peis og bar. Dessuten er der tilknyttet to masai-hus til hotellet. Her arbeider lokale masaikvinner som demonstrerer bruken av naturlegemidler og lager masaikunst, tradisjonelle drakter og smykker.

Flere smilende og hjelpsomme masaier iført stammedrakter fungerer som bærere og vakter.

Du kan velge å oppgradere til Highview Coffee Lodge.


Highview Coffee Lodge

Karatu

Highview Coffee Lodge er en del av Highview Hotel og tilbyr derfor også de samme fasiliteter som Highview Hotel.

Rommene på Coffee Lodge ligger litt for seg selv, ca. 100 meter fra selve hotellet. Lodgen består av 4 dobbelthus med to rom i hvert hus. De er bygget litt adskilt fra hverandre og oppover en bakke, så det er luft og plass rundt dem. Alle rom er innredet med stort bad og toalett og har en egen veranda der det er god plass til å slappe av med en bok, Til rommene hører et eget spisetelt, der du kan spise frokost og/eller middag mens du nyter utsikten mot dalen med kaffeplantasjer.

Gjestene kan naturligvis bruke alle hotellets fasiliteter: svømmebasseng, restaurant, spa osv.

Rommene er dobbeltrom og beregnet til 2 personer, men to voksne og to mindre barn kan dele ett rom.

Pris for oppgradering fra Higview Hotel, pr. natt:
Double Room Per person fra:  1.450 kr.
Family Room 2 voksne / 2 barn u. 15 år Per person fra:  1.095 kr.

Ikoma Wild Camp

Serengeti nasjonalpark

Ikoma Wild Camp er favorittcampen vår i naturen. Her får du det beste av alt.

Campen ligger i et såkalt dyrelivsforvaltningsområde som forbinder Serengeti nasjonalpark med de to viltreservatene Grumeti og Ikorongo, ellers kjent som «den vestlige korridoren».

Korridoren er hovedruten for dyr som migrerer fra Serengeti til Masai Mara. Dyrene streifer fritt over hele området, så det er lett å se elefanter, sebraer, antiloper, sjiraffer, bøfler og andre planteetere fra restauranten i campen. Det er ikke uvanlig at løver besøker campen, og selvfølgelig er det også geparder og leoparder som prøver sitt beste for å fange et godt måltid fra den store buffeen av dyr som passerer. I migrasjonssesongen (juni–juli) er det mulig å oppleve den verdensberømte migrasjonen av 1,2 millioner gnuer – rett utenfor teltet! I store flokker vandrer de over savannen på jakt etter nye beitemarker.

Dette området for dyrelivsforvaltning er – i tillegg til å fungere som en forbindelse mellom nasjonalparken og den vestlige korridoren – også en inntektskilde for de fem landsbyene i området. For å forstyrre de migrerende dyrene så lite som mulig er landsbyene underlagt en rekke begrensninger i forhold til for eksempel landbruk og husdyrhold. På den andre siden går en del av turistinntektene tilbake til lokalbefolkningen, samtidig som de er involvert i den viktige oppgaven med å beskytte dyrene.

På grunn av beliggenheten utenfor nasjonalparken kan leiren tilby opplevelser som ikke ville vært tilgjengelige hvis du overnattet i selve nasjonalparken.

For eksempel er det mulig å kjøpe en «gåsafari», aftendrinker og ikke minst «viltsafari med bil om natten». Dette er helt unike opplevelser som bare er tilgjengelige når du bor utenfor Serengeti nasjonalpark, der restriksjonene ikke er like strenge som inne i parken. Hvis du vil, kan du også bli med på en morgen- eller kveldstur rundt campen. Du blir naturligvis ledsaget av sikkerhetsvakter, og omgivelsene er helt fantastiske!

Disse tilleggsaktivitetene utgjør også en stor forskjell for lokalområdet. Alle forvalterne er personer fra lokalbefolkningen som har fått egnet opplæring, og de ekstra opplevelsene som leiren tilbyr, bidrar til å generere inntekt til familiene og landsbyene. Forvalterne spiller også en nøkkelrolle når det gjelder lokalbefolkningens forståelse av natur og dyreliv, og med sin omfattende kunnskap om dyrene kan de løse mange av konfliktene som ellers kunne oppstått når ville dyr og mennesker bor side om side.

Når du bor på Ikoma Wild Camp, gjennomføres safariene fortsatt i Serengeti nasjonalpark. Derfor må du forvente litt kjøring frem og tilbake mellom leiren og nasjonalparken (cirka 30–45 minutter hver vei). Men de ekstra mulighetene som følge av at campen ikke er underlagt nasjonalparkens strenge regler – samt den høye standarden – gjør det definitivt verdt kjøreturen.

Endringsmulighet
Hvis du ønsker å bo inne i Serengeti nasjonalpark, har du naturligvis også mulighet til det. Du kan (mot et tillegg) velge å overnatte på Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

Her kan du lese mer om hva en ”wild camp” er.


Serengeti Wild Camp

Serengeti nasjonalpark

Serengeti Wild Camp ligger i Seronera-området, som er den sentrale delen av Serengeti nasjonalpark.

Leiren er en klassisk afrikansk safaricamp med rustikke og komfortable kanvastelt. Naturen er rett utenfor døren. Det er ikke ualminnelig at det kommer ville dyr gjennom leiren om natten, og du kan forvente å se både gaseller, antiloper, sebraer og til tider elefanter og hyener rundt leiren.

Her er det 24 telt med plass til 2 eller 3 personer i hvert telt. Teltene er store, og alle har dusj og toalett, skrivebord og store senger med myggnett. Hvert telt har dessuten en liten ”terrasse” med hagestoler, der du kan slappe av og nyte de fantastiske omgivelsene. I tillegg er det et stort fellestelt som blir brukt som spisetelt.

Serengeti Wild Camp er for deg som drømmer om ekte ”Out of Africa”-safaristemning. Du bor inne i selve nasjonalparken, og fokus i Serengeti Wild Camp er på klassisk safarikjøring. Hvis du ønsker å bo i en wildcamp som tilbyr ekstra aktiviteter, som f.eks. walking safari eller gamedrive om kvelden, der du ser de nattaktive dyrene, skal du i stedet bo på Ikoma Wild Camp.

Her kan du lese mer om hva en ”wild camp” er.

Pris:
Pr. natt Per person fra:  750 kr.
pr. barn under 12 år pr. natt Per person fra:  510 kr.

Serengeti Wildebeest Camp

Serengeti nasjonalpark

Serengeti Wildebeest Camp ligger i Seronera-området, som er den sentrale delen av Serengeti nasjonalpark. Leiren består av 12 komfortable telt med plass til to personer i hvert telt. I tillegg er det et stort fellestelt som blir brukt som restaurant.

Teltene har dusj og toalett, senger med myggnett og sitteplass innen- og utendørs der du kan slappe av med en god bok og nyte de fantastiske omgivelsene.

Leiren er en klassisk afrikansk safaricamp, der naturen står i sentrum. De ville dyrene kommer ofte på besøk om natten, og du kan forvente å se både gaseller, antiloper, sebraer og til tider elefanter og hyener rundt campen.

Serengeti Wildebeest Camp har fokus på klassisk safari i bil. Hvis du ønsker å bo i en wildcamp som tilbyr ekstra aktiviteter som f.eks. walking safari eller gamedrive om kvelden, der du ser de nattaktive dyrene, skal du i stedet bo på Ikoma Wildcamp.

Her kan du lese mer om hva en ”wild camp” er.

Pris:
Pr. natt Per person fra:  750 kr.
Pr. barn under 12 år pr. natt Per person fra:  510 kr.

Serengeti Safari Lodge

Serengeti nasjonalpark

Serengeti Safari Lodge er helt enestående 4-stjerners lodge som ligger midt i Serengeti nasjonalpark.

Lodgen består av 20 individuelle luksustelt som er bygget i en stilfull kombinasjon av kanvas og stein. Teltets sider er laget av kanvas, slik at du får oppleve ekte safaristemning med lydene og duftene fra naturen utenfor, taket er av strå og deler av veggene er bygget av stein. Teltene er nesten mer som rom enn som telt. Luksusteltene er bygget på steinpæler og svæver nærmest over jorden, noe som både gir god lufting en enestående utsikt.

Teltene er store og har god plass og mye luft rundt de to kingsize-sengene. Fra oppholdsrommet kommer du rett ut på en stor, gjennomgående veranda, og herfra har du den mest fantastiske utsikten over Serengeti Plains. Alle teltene har eget bad med toalett og dusj. Det er også et badekar der du kan ligge og slappe av med direkte utsikt over nasjonalparken. Det er også privat utendørsdusj, og også herfra er det flott utsikt over Serengetis sletter.

Fra svømmebassenget har du også direkte utsikt over Serengeti, og du kan ligge i bassenget og nyte landskapet og den vakre utsikten. Her kan du slappe av eller ta en forfriskende dukkert etter en lang og opplevelsesrik dag.

Restauranten har panoramautsikt, og du får ikke bedre mat i Serengeti enn her.

Der finnes også lounge med bar, peis, underholdning og Internett.

Du finner ikke en bedre 4* lodge i Serengeti.

Pris for oppgradering fra Ikoma Wild Camp, pr. natt:
Double Room Per person fra:  1.775 kr.

Matawi Serengeti Camp

Serengeti Nationalpark

Hvis du drømmer om polerte gulv, badekar med løveføtter og elegante møbler i et luksustelt midt på Serengeti, skal du oppgradere til Matawi Serengeti Camp.

Her er det bare sju telt, og alle står på sin egen plattform litt over bakken – med utsikt til den fantastiske naturen rundt deg. Lerretsveggene sikrer at lydene fra bushen høres godt om natten, og vinduene i teltene består av myggnett, slik at den svalende brisen når inn til deg.

All elektrisitet kommer fra solceller, og det betyr av vannet i dusjen er varmest om kvelden – et tegn på at denne leiren tar miljøavtrykket sitt på alvor.

Måltidene spises som regel i messeteltet – hvis det ikke dekkes opp i bushen utendørs, og da kan du spise med utsikt til den afrikanske kveldshimmelen ved et hyggelig leirbål.

 

Merk: Siden Matawi bare har sju telt er det rift om plassene, så hvis du drømmer om å bo her, anbefaler vi at du bestiller i god tid.

Pris for opgradering fra Ikoma Wild Camp, per natt:
Per person fra:  2.600 kr.

Ngorongoro Safari Lodge

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Safari Lodge ligger i den sørlige delen av Ngorongoro Conservation Area, på utsiden av kraterkanten.

Lodgen består av 10 luksustelt med stålramme og vegger av lerret. Her er det høyt under taket, og badet, som har murvegger, ligger i forlengelsen av rommet. Alle de 10 luksusteltene er bygget på hver sin individuelle plattform med en stor terrasse av tre, og derfra har du flott utsikt til saltvannssjøen Lake Eyasi.

Samtidig er du også nesten på høyde med de sjiraffene som ofte vandrer rundt mellom teltene.

Alle teltene er fint innredet med himmelseng med myggnett, skrivebord, sofa og lysekrone. Her har du virkelig god plass.

Fra restauranten er det fantastisk utsikt over området, som ligger på migrasjonsruten. I dette området lever det også store flokker av forskjellige antilopearter, bøfler, elefanter, flamingoer og andre fugler.

På lodgens spa kan du få massasje, og det gjør godt etter en lang safaridag.

Pris for oppgradering fra Higview Hotel, pr. natt:
Double Room Per person fra:  1.410 kr.

Ngorongoro Wild Camp

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Wild Camp ligger vakkert til i Ngorongoro Conservation Area med en enestående utsikt over den nærliggende saltvannssjøen, Lake Eyasi, på den utvendige siden av kraterkanten og i passende avstand til krateret.

Ngorongoro Wild Camp består av 20 store telt med god takhøyde og fast gulv. Teltene er bygget på pæler, noe som gir en helt utrolig utsikt over området fra terrassen foran selve teltet. Alle teltene har eget stort bad bygget av klinkermurstein og fliser. Her er det rennende vann, toalett og dusj.

Det er ganske vanlig at sjiraffer og sebraer kommer gjennom leiren om natten og blir der utover formiddagen. Hvis du er heldig, kan du si god morgen til en av dem når du står opp.

Fra restauranten er det en naturskjønn utsikt over området, som ligger på migrasjonsruten. Området er dessuten hjemsted til store flokker av forskjellige antilopearter, bøfler, elefanter, flamingoer og andre fugler.

Leirens spa tilbyr massasje, noe som helt klart kan anbefales etter en lang safaridag.

Her kan du lese mer om hva en ”wild camp” er.

Pris for oppgradering fra Higview Hotel, pr. natt:
Double Room Per person fra:  1.215 kr.

Rivertrees Country Inn

Usa River/Arusha

Midt mellom Kilimanjaro flyplass og Arusha flyplass finner du det hyggelige Rivertrees Country Inn.

Eiendommen var opprinnelig en kaffefarm, og de 38 rommene med forskjellig størrelse ligger spredt i forskjellige bygninger på den store tomten. I den store, grønne hagen kvitrer fuglene lystig i trærne, og bakerst i hagen risler elven USA. Her er det sjarm, hygge og en fredfylt atmosfære. Det er også her i hagen at bassenget ligger, og du kan finne små kroker der du kan lese en god bok og drikke en velgjørende kopp kaffe.

Alle rom er store og smakfullt innredet med tremøbler og gamle bilder på veggen – og ofte står det friske blomsterbuketter på bordet. Alle rom har egen veranda med stoler og bord.

Restauranten er delvis åpen, med utsikt til hagen – og stedets pizzaovn er populær blant alle gjestene. Restauranten er også åpen for andre enn hotellets gjester, og dette skaper en både livlig og hyggelig atmosfære.

Det er mulig å leie sykkel hvis du har lyst til å bevege deg litt. Lake Duluti ligger ca. 10 km fra Rivertrees, og dit er det en fin liten utflukt.


Villa Maua

Arusha

Det føles som å komme hjem.

Du kommer inn døren hos gode venner, setter deg i sofaen og slapper av.

Slik er Villa Maua.

Få hundre meter fra sentrum av Arusha finner du denne perlen av et “hotell”. Hotel i anførselstegn, for som navnet antyder er det egentlig en villa. Den meget vakre kap-hollandsk inspirerte bygningen var opprinnelig en familiebolig og er nå laget om til boutique-hotell.

De 9 store rommene er individuelt innredet med lyse, naturlige farger og har egen balkong. Her er det aircondition, safe, flatskjerm-TV og deilige badeprodukter.

Den hyggelige dagligstuen frister til å tilbringe ettermiddagen med en god bok, og den overdekte terrassen er et perfekt sted å sitte med en kopp kaffe og kanskje bruke stedets meget gode Internett. I den lille hagen er det basseng med liggestoler, og på den ene siden av huset finner du den innholdsrike baren.

Når du blir sulten, går du bare inn i spisestuen, for her serveres det både frokost, lunsj og middag.

Villa Maua er det perfekte stedet å begynne eller avslutte Tanzania-reisen!

Pris for oppgradering fra Rivertrees Country Inn, per natt:
Double Room Per person fra:  1.150 kr.

Karatu Simba Lodge

Ngorongoro

Med utsikt til skogen på yttersiden av Ngorongoro-krateret har du virkelig følelsen av å være midt i naturen overalt i Karatu Simba Lodge.

I området utenfor innhegningen kan du være så heldig å se både hyener, bøfler og elefanter. Turen hit går på små veier gjennom lokale landsbyer og allerede på veien får du følelsen av ro, fred og natur.

Lodgen består av 23 telt som faktisk er en blanding av telt og hytter. Her er det faste gulv og ordentlige bad – og deler av “rommets” øvrige vegger består av teltduk. Alle rom har egen veranda med utsikt over området, og mellom teltene er det stier og grønne områder, så du har alltid følelsen av å ha god plass.

Nyt en kjølig dukkert i det lille bassenget etter avsluttet safari – og en drink ved leirbålet om kvelden. Gled deg til middagen: maten kommer fra markene rundt, og kaffen er naturligvis lokalprodusert!

Det er Wi-Fi i fellesområdene, og strømmene i teltene kommer fra solceller, noe som gir et stort pluss på bærekraftskontoen. Det betyr imidlertid også at det KAN mangle strøm i teltet om natten, så vi anbefaler at du tar med en lommelykt med batteri hvis du trenger lys om natten.

Pris for oppgradering fra Higview Hotel, pr. natt:
Cottages Per person fra:  1.900 kr.

Acacia Farm Lodge

Karatu

På en fredelig bakketopp, rett ved Karatus’ travle sentrum, ligger det sjarmerende overnattingsstedet Acacia Farm Lodge. Som navnet antyder, er det snakk om en (kaffe)gård.

Her er det 32 rom fordelt på 16 “hytter”. Alle rom har egen stor veranda eller terrasse, og alle har aircondition, minibar, te- og kaffefasiliteter, TV, safe og Wi-Fi. Rommene er meget store, og alle er moderne innredet med innslag av romantikk og store vinduer, slik at lyset utenfra fyller rommene.

I den hyggelige og frodige hagen finner du lodgens svømmebasseng, der du kan slappe av under en parasoll eller nyte solens varme stråler. Reserver tid til en massasje og gled deg til kveldens middag. Gården har sin egen kjøkkenhage, og de fleste råvarene som brukes på kjøkkenet kommer herfra. Du er naturligvis velkommen til å gå en tur i kjøkkenhagen hvis du har lyst!

Om kvelden tennes det ofte bål i hagen, og over en drink før middagen kan du utveksle reisehistorier med de andre gjestene.

Middagen serveres oftest i restauranten, men hvis du heller vil spise i hagen eller på din egen balkong, er det naturligvis ikke noe problem – du sier bare fra til din personlige butler.

Acacia Lodge er vår “klassiske” 5-stjerners oppgraderingsmulighet i Karatu.

Pris for oppgradering fra Higview Hotel, pr. natt:
Suite med helpensjon, 1/6 - 31/10 + 20/12 – 10/01 Per person fra:  3.350 kr.
Suite med helpensjon, 11/01 – 28/02 Per person fra:  3.120 kr.
Suite med helpensjon, 01/03 – 31/05 + 01/11 – 19/12 Per person fra:  2.050 kr.

Osiligilai Maasai Lodge

Moshi/Kilimanjaro

Kom tett på masaikulturen i denne sjarmerende og autentiske lodgen, som ligger midt i den vakreste naturen i masailand – og midt mellom Mount Meru og Mount Kilimanjaro. Lodgen er eid og drevet av masaier, og et opphold her er en enestående mulighet til virkelig å komme tett på dette seminomadiske folket.

Her er det 11 hytter, som alle er bygd i tradisjonell masaistil – kun med ett unntak, at de har alle tenkelige nødvendigheter, som elektrisitet, toalett, rennende vann og varmtvannsdusj.

Alle hyttene er sjarmerende innredet i masaistil med fargerike, håndlagde perler hengende ned fra taket, flotte kurver på veggene og sengetepper i de vakreste masaifarger. Hyttene finnes i forskjellige størrelser, og det er både plass til par som vil ha sin egen hytte, eller familier som gjerne vil sove i samme hytte.  Alle hyttene vender mot Kilimanjaro, slik at du kan nyte soloppgangen tidlig om morgenen.

Fellesområdene byr på en trivelig restaurant med utsikt mot Kilimanjaro og et flott basseng med solsenger, der du kan ligge enten i solen eller skyggen mens du nyter utsikten mot Afrikas høyeste fjell. Maten i restauranten er økologisk, og nesten alle ingrediensene dyrkes i nærområdet.

Det tilbys en lang rekke aktiviteter på lodgen, men du kan også bare velge å myke opp de safari- eller trekkingstive musklene dine i badstuen.

Det er (de fleste dager) Wi-Fi i fellesområdene.


Tarangire Simba Lodge

Tarangire nasjonalpark

“Varmelokket” som hele dagen har ligget over Tarangire som en tung dyne, letter langsomt. Skyggene blir lengre, og selv vinden faller til ro. Du har akkurat avkjølt deg i bassenget etter dagens safari, og nå kommer kelneren med en kald øl mens du legger deg til rette på solsengen. Du holder øye med bushbukkene som nærmer seg vannhullet noen hundre meter fra bassenget. Det er blitt ledig, for nå er elefantene ferdige med å dusje seg.

Utsikten fra terrassen på Tarangire Simba Lodge er fenomenal. Det er nesten ikke nødvendig å kjøre på safari. Det permanente vannhullet tiltrekker seg dyr hele dagen – og alt foregår rett foran deg – du sitter virkelig på første parkett.

Det dufter deilig av mat, og du merker at sulten komme snikende. Bålet knitrer, og solen farger himmelen nesten blodrød. Maten er klar.

Etter middag følger sikkerhetsvakten deg til teltet – lodgen er nemlig ikke inngjerdet, og selv i mørket er alle elefanter grå.

Fra sengen i teltet kan du høre den afrikanske natten utenfor. Vinden får lerretet til å visle lett. Du faller i søvn til lyden av to impalaer som kjefter på hverandre.

Alle de 24 teltene på Simba Lodge er store og romslige og meget hyggelig innredet. Badene er store, og her er det varmt vann – både i den innendørs og utendørs dusjen. Der er strøm i teltene, men fordi det er solcellestrøm blir du bedt om å bare lade mobilen og kameraet i teltet. Større ting kan lades i resepsjonen.

Alle telt har egen terrasse med utsikt til den vakre naturen rundt.

Fra både restauranten, baren og bassenget er det utsikt til vannhullet – og ofte nytes middagen ved bassenget, under åpen himmel med utsikt til millioner av stjerner.


Springlands Hotel

Moshi

Springlands Hotel ligger på sørsiden av Kilimanjaros fot, i nærheten av byen Moshi, og er et ideelt utgangspunkt for turer i regnskogen samt bestigning av Kilimanjaro. Hotellet tilbyr god service, nytt svømmebasseng, fine hager, samt både innendørs og utendørs bar. Alle rom er utstyrt med myggnetting.

Springlands Hotel er oppkalt etter ferskvannskildene som ligger i nærheten. Vannet stammer fra regn og smeltet snø fra Kilimanjaro.


Teltleir på Kilimanjaro

Kilimanjaro

På vandreturen til toppen av Kilimanjaro overnatter du i telt i forskjellige leirer. Du sover på tynne liggeunderlag i tomannstelt.

Det er et offentlig, primitivt fellestoalett i leiren. Det er mulig å leie et eget toalettelt.

Pris for toalettelt: 100 USD


Hytter på Marangu-ruten

Kilimanjaro

Hyttene har plass til 6-8 personer og er innredet med køyesenger med enkle madrasser. Du må selv ta med deg en varm sovepose. (Du kan leie sovepose på Springlands Hotel hvis du ikke vil ta med din egen.) Du deler spisesal og toaletter med de andre fjellbestigerne.

Vær oppmerksom på at forholdene i disse hyttene er meget primitive. Det er rennende vann ved Mandara huts og Horombo huts, men ikke ved Kibo huts.

Det kan være opptil ca. 120 gjester i hver leir av gangen.

Det er ikke mulig å leie en privat hytte.

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14