TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania er for deg som vil oppleve et av verdens aller beste safarireisemål.

Tanzanias dyreliv, fantastiske nasjonalparker og hvite sandstrender gir deg en safarireise som blir en opplevelse for livet.

Se alle våre safarireiser til Tanzania nedenfor.

Hvis du har spørsmål, kan du ringe våre reisekonsulenter på  85 29 54 24.

Tanzania
Tanzania

Safari i Tanzania

Safari i Tanzania er for deg som vil oppleve et av verdens aller beste safarireisemål.

Tanzanias dyreliv, fantastiske nasjonalparker og hvite sandstrender gir deg en safarireise som blir en opplevelse for livet.

Se alle våre safarireiser til Tanzania nedenfor.

Hvis du har spørsmål, kan du ringe våre reisekonsulenter på  85 29 54 24.

Hvorfor skal du velge en safari i Tanzania

Hvis du drømmer om å dra på safari i Afrika, er Tanzania et populært valg.

Tanzania er blant verdens beste safarireisemål, og i dette landet kan du få mange helt unike opplevelser. Her får du nærkontakt med et imponerende dyreliv og en variert, vakker natur med både fjell, naturreservater og innsjøer. På en reise til Tanzania er du garantert fantastiske opplevelser året rundt – også i regntiden.

Våre safarireiser i Tanzania

Vi tilbyr et stort utvalg safarireiser i Tanzania – både med og uten badeferie.

Nedenfor får du vite mer om noen av de mange høydepunktene som venter deg i dette østafrikanske landet. Du kan sjekke ut alle opplevelsene på de enkelte reisene.

Serengeti nasjonalpark

På mange av reisene våre kommer du på safari i Serengeti, den mest kjente nasjonalparken i Tanzania og selve innbegrepet på afrikansk safari.

Nasjonalparken er oppført på UNESCOs verdensarvliste og bl.a. kjent for den årlige migrasjonen av millioner av sebraer og gnuer. Gled deg til å oppleve endeløse sletter og en himmel som fortsetter i det uendelige.

Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret, som ligger i Ngorongoro Conservation Area, er en utslukt vulkan og verdens største intakte kratergryte – kaldera.

Ngorongoro er, som Serengeti, oppført på UNESCOs verdensarvliste, bl.a. fordi det bor flere truede dyrearter her, f.eks. det svarte neshornet. Et morsomt faktum er at det eneste klassiske safaridyret du ikke kan møte i krateret er sjiraffen, for kraterets kanter er for bratte for sjiraffens lange ben.

Badeferie på Zanzibar

Kombinasjonen med Tanzania og Zanzibar er et populært valg blant mange av gjestene våre.

Zanzibar ligger knapt 50 km fra Tanzanias kyst og består av kilometervis med kritthvite sandstrender som strekker seg langs Det indiske hav. På Zanzibar kan du slappe helt av, omgitt av kokospalmer og asurblått hav.

Hvis ikke du vil ligge på stranden hele dagen, kan du dra på sightseeing i hovedstaden Zanzibar, der du f.eks. kan rusle rundt i Stone Town, Zanzibars gamle bydel. Zanzibar kan dessuten også kombineres med en Kenya-safari.

Andre høydepunkter på en safari i Tanzania

En safari i Tanzania byr på massevis av store opplevelser i landets flotte nasjonalparker.

 • Bli med til det sørlige Tanzania og opplev Tanzanias største nasjonalpark, Nyerere, der det venter autentiske opplevelser du ikke blir nødt til å dele med så mange andre mennesker.
 • Se store flokker elefanter i Tarangire nasjonalpark, der du også kan oppleve vakre og varierte landskaper og et utrolig fugleliv.
 • I Tanzanias minste nasjonalpark Lake Manyara, som ligger under Great Rift Valleys vestlige dalsider, kan du se den vakre sjøen av samme navn, som bl.a. er blitt berømt for sine treklatrende løver.
 • Hvis du gjøre reisen din ekstra eventyrlig, kan du bli med på ballongsafari, der du svever over slettene i Serengeti.
 • I Tanzania overnatter man ofte i wildcamps – leirer som ligger midt i den ville naturen, og her får du virkelig mulighet til å få nærkontakt med afrikansk natur.

Kombiner safari i Tanzania med…

Vi tilbyr flere kombinasjonsmuligheter for utvalgte safarireiser til Tanzania. Se hvilke muligheter du har under hver reise.

Opplevelser i Stone Town

Hvis du elsker Marrakech, vil du også elske Stone Town – Zanzibars gamle bydel, som med sine trange smug og vakre dører begeistrer de fleste. Byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er en helt fantastisk opplevelse med spennende dufter, lyder, farger, interessant historie og kultur.

Masai-eventyr på Osiligilai Maasai Lodge

Få nærkontakt med masai-kulturen og få vite mye interessant om masaienes skikker og tradisjoner i Osiligilai Maasai Lodge. Lodgen ligger vakkert til i et område med åpne gressletter og med utsikt til Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Et opphold her blir et minne for livet.

Gorillasporing i Uganda

Gjør reisen fullendt og kombiner safarien i Tanzania-safari med en avstikker til Uganda. Her går du på utkikk etter de fascinerende fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable National Park, der nesten halvparten av alle verdens frittlevende fjellgorillaer lever.

Bestill en safari i Tanzania, inkl. fly

Alle våre safarireiser til Tanzania er pakkereiser.

Så når du bestiller en safarireise inkluderer prisen flyreiser (til reisemålet og hjem til Norge samt innenriksfly), transferer på reisemålet, overnattingsteder og safari- og andre utflukter som inngår i programmet.

I våre praktiske info om Tanzania kan du lese mer om hva du selv skal betale for (det kan være ting som visum, vaksiner o.l.).

Svar på ofte stilte spørsmål om safari i Tanzania

Hvor skal man dra på safari i Tanzania?

Tanzania har mange spennende safariparker, og hvilken du skal velge avhenger helt av hva du ønsker å oppleve.

De fleste reiser i det som kalles ”northern circuit” – altså i det nordlige Tanzania, der du bl.a. finner Serengeti, Ngorongoro-krateret, Lake Manyara og Tarangire. Du kan også dra til det sørlige Tanzania, der du bl.a. finner nasjonalparken Nyerere – tidligere kjent som Selous Game Reserve.

Hvis du drømmer om å oppleve den store gnumigrasjonen på din reise til Tanzania, skal du dra på safari i Serengeti eller Ngorongoro-krateret. Hvis du har lyst til å se elefanter, er Tarangire nasjonalpark et naturlig valg, og hvis det er fugler du er mest interessert i, har Lake Manyara mange ulike fuglearter.

Vi tilbyr safari i både nord og sør, og reisene våre kombinerer vanligvis flere forskjellige nasjonalparker som gir deg et godt innblikk i Tanzanias natur og dyreliv.

Hva er prisen på en safari?

Prisen for safari i Tanzania varierer med reisens lengde, program og avreisedato.

Alle safarireisene våre inkluderer fly, safari, nasjonalparkavgifter med mer.

Det er dyrere å reise i høysesongen, f.eks. i sommerferien og over jul og nyttår, og billigere utenfor høysesongen. Det er vanligvis rimeligst å dra på safari i Tanzania i april og mai. Du kan se fra-priser for de enkelte safarireisene.

Innhent et tilbud for å få den endelige prisen basert på din avreisedato, flyplass og eventuelle justeringer/oppgraderinger.

Når er den beste tiden for en Tanzania-safari?

Du kan dra på safari i Tanzania hele året, og alle måneder har fantastiske opplevelser.

Mange av gjestene våre foretrekker å reise i de tørre periodene (januar–februar og juni–oktober), da været vanligvis er varmere og tørrere.

Når du drar på safari i den tørre perioden, kan dyrene være enklere å få øye på fordi de samler seg rundt vannhullene når det begynner å bli lite vann – og det skjer spesielt i slutten på de tørre periodene.

Men det er godt mulig å reise i den regnfulle perioden og komme hjem uten å ha opplevd regn. I den regnfulle perioden kommer regnet oftest som sterke byger som kun varer i noen timer, og deretter klarner det opp igjen.

Hva slags klær skal man bruke på safari?

Det er ingen regler for hva slags klær man skal ha på seg på safari. Vi anbefaler likevel å bruke lyse/nøytrale klær. Unngå sterke, skarpe farger, hvitt, mørkeblått og svart – spesielt mørkeblått og svart kan tiltrekke tsetsefluer.

Les mer om hva man skal ha på seg og få vår pakkeliste til safari i Tanzania her.

Er det trygt å dra på safari i Tanzania?

Ja, det er trygt å dra på safari i Tanzania.

Dyrene er vant til å ha biler i nærheten, og de ser dem ikke som en trussel. I tillegg har guidene våre meget god kjennskap til dyrenes atferd og parkenes regler. På de overnattingsstedene som ikke er inngjerdet blir du dessuten alltid fulgt av en masai etter mørkets frembrudd. 

Hvor lang tid skal man bruke på en safarireise?

Vi anbefaler at du har 3–4 dager med safari når du først har reist så langt. Vår korteste safarireise i Tanzania varer i 7 dager (inkl. ut- og hjemreise) og inkluderer 4 dager med safari, bl.a. I Serengeti og Ngorongoro-krateret.

Lengden på reisen din avhenger av hvor mye du ønsker å oppleve og om du vil avslutte reisen med badeferie.

Hva slags biler brukes på game drives i Tanzania?

På safari kjører du i en landcruiser med firehjulstrekk og plass til opptil sju personer. I alle bilene kan man åpne taket.

Mot et tillegg er det også mulig å få sin egen private bil (med sjåfør). Kontakt oss hvis du er interessert i å høre mer om dette.

Hvordan overnatter man når man er på safari i Tanzania?

Når du er på safari i Tanzania, overnatter du vanligvis på lodger, i wildcamps eller i andre leirer.

Lodger er hytter av ulike størrelse, og ofte har anleggene både basseng, restaurant og andre fine fasiliteter.

Wildcamps og andre leirer ligger vanligvis på grensen til eller inne i selve nasjonalparkene, og her overnatter du i telt som har full høyde og faste gulv. Teltene har dessuten både bad og toalett.

Kan barn bli med på safari?

Det er en kjempestor opplevelse å ha med seg barn på safari i Tanzania.

Når du skal på safari med barn, er det bl.a. lurt å være oppmerksom på reisens lengde og kjøreavstander. Barnas alder og reiseerfaring bør også tas i betraktning ved valg av reise. Alle våre safarireiser i Tanzania kan teoretisk gjennomføres med barn. Hvis du reiser med mindre barn, anbefaler vi likevel at du velger vår familiesafari i Tanzania, for der er det lagt vekt på kortere kjøreavstander og barnevennlige lodger.

Har du andre spørsmål?

Er det fremdeles noe du lurer på?

Du må gjerne kontakte oss hvis du har spørsmål om Tanzania eller de andre reisemålene våre.

Reisekonsulentene våre har stor erfaring med å hjelpe gjester med å finne den reisen som passer aller best for dem. De besøker regelmessig reisemålene våre, så derfor er de godt forberedt på å besvare alle spørsmål, både store og små.

Vi gleder oss til å sende deg ut på ditt livs reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

 

Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Lær mer om Tanzania
Artikler om Tanzania
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs