TRYGGHETSGARANTI - LES MER
12 dager

Safari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar

Opplev Afrikas ikoniske dyr på en kort og kompakt safarireise. Du bor midt i naturen og sover i komfortable telt i Serengeti. Reisen avrundes med badeferie på deilige Zanzibar.

Safari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar
Safari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar
12 dager
ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar

Safari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar

Opplev Afrikas ikoniske dyr på en kort og kompakt safarireise. Du bor midt i naturen og sover i komfortable telt i Serengeti. Reisen avrundes med badeferie på deilige Zanzibar.

ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger i Tanzania inkl. helpensjon
 • Besøk i Masai landsby
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter “The Big 5″
 • Ngorongoro krateret – et paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – UNESCO-biosfærereservat med et unikt biologisk mangfold
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Tanzania til Zanzibar inkl. transfer
 • 5 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort **** inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

REISEN KORT & GODT

På denne reisen får du se alle de viktigste høydepunktene en safarireise i Tanzania kan by på: Safari i Serengeti, Ngorongoro-krateret, Ngorongoro Conservation Area og Lake Manyara nasjonalpark. Her har du muligheten til å oppleve alle Afrikas berømte dyr på en kort og kompakt safarireise. Du skal bo på hotell, men også i en teltleir der du virkelig får nærkontakt med den storslåtte afrikanske naturen. Teltene har ordentlige senger og eget bad og toalett. Dette blir et høydepunkt på reisen din.

Reisen avrundes med en badeferie på deilige Zanzibar, der du kan slikke sol, bade i Det indiske havets varme, krystallklare vann eller bare slappe av ved svømmebassenget.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Gled deg til en ekte safariopplevelse i Serengeti og Ngorongoro-krateret og avslutt med badeferie på Zanzibar
 • Opplev elefanter, bøfler, gnuer, giraffer, sebraer – og løver
 • Du avslutter reisen med en deilig badeferie på eksotiske Zanzibar
 • Det er mulig å forlenge oppholdet ved stranden eller la deg sjarmere av Stone Towns kronglete gater

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Tanzania

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen til Tanzania. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu

Du lander på Kilimanjaro flyplass, som ligger nær Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Kjegleformede Mount Kilimanjaro er 5 895 meter høyt og rager flott over landskapet på høysletten på grensen mellom Tanzania og Kenya.

På flyplassen i Kilimanjaro venter sjåføren/guiden din, som kjører deg til Highview Hotel. Det er en kombinert kjøre- og sightseeingtur, der du bl.a. kjører gjennom landsbyene Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu og frem til det kuperte landskapet ved Karatu, der Highview Hotel ligger.

På Highview Hotel blir gjestene ofte mottatt av masaier iført sine tradisjonelle klesdrakter. Hotellet ligger på en bakketopp og har en fargestrålende panoramautsikt over vakre daler med mange små åkre og kaffeplantasjer. Her prøver bøndene mange forskjellige metoder for å forhindre at elefanter og andre dyr raserer avlingene, for eksempel å plante hekker av chili.

Etter ankomst på hotellet er resten av dagen til fri disposisjon.

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel i Karatu for å overnatte. Det gir kortere kjøretid til Serengeti enn hvis man overnatter f.eks. på Springlands Hotel i Moshi.

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area og Serengeti nasjonalpark

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og kjører over den kuperte høysletten ved Ngorongoro Conservation Area mot Serengeti nasjonalpark.

Turen går inn i Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby. Masaiene er nomader, og deres rikdom er kveg og geiter. Landsbyene består av en rekke små runde hytter bygget i en sirkel. Hyttene er bygget av grener, leire og kukaker. Byggestilen og hyttestørrelsen vitner om at hele samfunnet raskt kan flyttes når gresset i et område tar slutt for å finne nye beiter. I landsbyen får du et innblikk i masaienes dagligliv, og du får også se kvinnenes tradisjonelle brukskunst, hovedsakelig perlearbeider. De vil gjerne handle med deg, men husk å prute på prisen.

Deretter går turen videre til det vakre savannelandskapet i Serengeti. Du kjører inn i Serengeti-nasjonalparken via den nordvestlige innfartsveien ved Nabi Hill Gate.

Serengeti er Tanzanias eldste nasjonalpark og strekker seg over mer enn 14.500 km².  De nærmest endeløse slettene avløse av små sjøer og enkelte elver, og spredt over parken lever så å si alle de mest berømte afrikanske dyrene: Elefanter, flodhester, neshorn, sjiraffer, bøfler, gnuer, sebraer, løver, leoparder, geparder og strutser, for bare å nevne noen. Serengeti har verdensrekorden i dyr, og her foregår også et av verdens største dyreunderverker, den store vandringen av flere hundre tusen gnuer, sebraer og gaseller på leting etter vann og beite fra sted til sted i parken.

Mens du er på game-drive beveger du deg samtidig i retning overnattingsstedet ditt, Serengeti Wild Camp. Her skal du bo i to netter.

Overnatting:
Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark

Du spiser frokost i det store fellesteltet med utsikt over savannen. Deretter drar du ut på heldagssafari i Serengeti-nasjonalparken. Du skal på fotojakt etter The Big Five: Løver, leoparder, elefanter, neshorn og bøfler. På savannen lever også mange gnuer, Thompson-gaseller, Grant-gaseller, impalaer, topi-antiloper, elandantiloper, vortesvin og et utall fuglearter, blant annet gjøglerørn, sekretærfugl, perlehøns, blåråke og krontrane. Du får også se (og lukte) flodhester som samles i såkalte ”hippo-pools”, småsjøer der opptil 50 flodhester klumper seg sammen.

Etter en hel dags safari på Serengeti-sletten, med pikniklunsj underveis, kommer du sent på dagen tilbake til Serengeti Wild camp. Her venter et godt kveldsmåltid før du går til sengs omgitt av savannens lyder og den klare stjernehimmelen.

Dag 5: Safari i Serengeti og Ngorongoro-krateret

I dag venter nye spennende safariopplevelser.

Fra Serengeti kjører du mot sørøst, i retning Ngorongoro. Utpå formiddagen kommer du frem til Ngorongoro Conservation Area og kjører opp på utsiden av krateret. Vegetasjonen endrer seg nå markant i forhold til Serengetis flate sletter. Når du forlater Serengeti dukker masaiene opp – kvinnene vasker klær i vannhullene og de unge guttene driver kveg over gressområdene.

Fra toppen av kraterkanten snor veien seg 600 meter ned langs innsiden av det utslukte vulkankrateret til den 260 km² store kraterbunnen. I det frodige krateret finnes det både savanner, sumper, sjøer, små elver, akasieskog og en saltvannssjø. Krateret er hjemsted for 25 000–30 000 dyr. Opplevelsene på kraterbunnen sammenlignes av mange som å «kjøre en tur gjennom Jurassic Park», for det er dyr overalt. Det bor flere løvefamilier på det forholdsvis lille området, store bøffelhjorder og flamingoer – ja, til og med spissneshornet (det svarte neshornet) har funnet veien ned i krateret. Det eneste dyret du ikke møter her, er sjiraffen. Den har aldri kommet seg fra Serengeti og ned i Ngorongoro-krateret.

Du spiser den medbragte piknik-lunsjen på et av de utvalgte stedene i krateret.

Sent på ettermiddagen kjører du opp av krateret og tilbake til Highview Hotel, der du skal bo én natt. Hvis du vil unne deg en ekstraordinær opplevelse, kan du (mot et tillegg) oppgradere til Ngorongoro Wild Camp.

Dag 6: Lake Manyara, flyreise til Zanzibar

Du sjekker ut tidlig fra Highview Hotel og kjører deretter til Lake Manyara nasjonalpark. Dette er en av Tanzanias minste nasjonalparker. Den dekker 330 km2, og selve sjøen utgjør vel to tredeler av nasjonalparken – litt avhengig av årstiden.

Det var her – ved sjøens sørlige bredd – at Ernest Hemingway på midten av 1930-tallet slo leir mens han gikk på jakt etter den største og flotteste kuduen i et område i nærheten, det området vi i dag kjenner som Tarangire nasjonalpark.

Lake Manyara nasjonalpark ble etablert i 1960 med henblikk på å bevare regionens helt unike økosystem, og i 1981 ble parken en del av UNESCOs Man and the Biosphere Programme (MAB).

Området er en del av den spektakulære Great Rift Valley, som går hele veien gjennom det afrikanske kontinentet, fra Midtøsten til Moçambique. Forskerne mener at dette riftsystemet med tiden vil få den afrikanske kontinentalplaten til å dele seg i to separate kontinentalplater og dermed rive en stor del av det afrikanske kontinentet løs fra resten av Afrika.

Nasjonalparken, som er smal og lang, er mot øst avgrenset av sjøen Lake Manyara og mot vest av de opptil 600 meter høye Rift Valley-åsene. Derimellom ligger det både åpne gressletter, en jungellignende skog, mangrove, varme kilder og sumper. Mangfoldet er helt enestående, og det er imponerende å se hvor variert naturen kan være på et relativt lite område. Med de mange forskjellige habitatene følger også en stor variasjon i dyrelivet – selv om dyrene kan være vanskelige å få øye på midt i frodigheten.

Det store biologiske mangfoldet i parken tiltrekker seg også mange fugler – det er registrert mer enn 400 forskjellige fuglearter her.

Manyara-sjøen er en sodasø (saltsjø), og vannstanden varierer mye etter når det er regntid og tørke. Langs sjøens bredde kan man være så heldig å se store flokker av flamingoer.

Etter denne siste naturopplevelsen blir du kjørt til flyplassen. Her avsluttes safarien på beste måte: med å spise enda en “hot lunch” i et ekte safaritelt før du flyr videre til den eksotiske øya Zanzibar.

Dag 7-10: Badeferie, avslapping og opplevelser på Zanzibar

Dagene på Zanzibar er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (offisielt kjent som Zanzibar) og Pemba, samt et utall småøyer.

Øya Zanzibar kan skilte med både natur og kultur. Her er det kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt, og historien er meget dramatisk og full av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, som alle har satt sitt preg på øya.

Hovedbyen, Stone Town, er absolutt en av Øst-Afrikas mest sjarmerende byer. Her finner du vakker arabisk arkitektur, spennende butikker og gode restauranter som serverer mye godt fra havet, retter tilberedt av friske råvarer og mye godt fra det velsmakende swahilikjøkkenet.

Dag 11: Hjemreise

Dagenstår til fri disposisjon indtil avreise. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Zanzibar til Norge med mellomlandinger underveis.

Dag 12: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en fantastisk og opplevelsesrik safarireise og badeferie på Zanzibar,  du vil huske resten av livet.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Opplevelser i Stone Town
2 netter

Hvis du elsker Marrakech, vil du også elske Stone Town. Smale, svingete gater uten fortau. Et livlig mylder av barn og voksne, sykler, esler og kjøpmenn som tilbyr alt mellom himmel og jord fra de små butikkene som ligger helt ut mot gaten. På torgenes ”barazaer” (benker) midt i labyrinten sitter mennene og snakker over en kopp sterk kaffe mens barna spiller ball og en katt strekker seg dovent i solen.

Ved første øyekast ser byen kanskje ganske falleferdig ut, men se nærmere på dørene! Zanzibars største by er med god grunn blitt berømt for sine store, tunge og flott utsmykkede tredører.

Her er det markeder og museer, massevis av utfluktsmuligheter og et livlig havneområde. Om dagen finner du mange av Stone Towns innbyggere her, mange av  dem rusler en tur i dette hyggelige området. Unge gutter hopper og stuper fra kaien, og fisker- og turistbåter ankommer og legger fra. Om kvelden er det marked her.

Stone Town er en opplevelse for alle sanser. Her er det lukter og lyder, smaksinntrykk, farger, historie og kultur – Stone Town har alt. Ikke rart at denne byen til og med er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.

UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål