TRYGGHETSGARANTI - LES MER
12 dager

Safari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar

Opplev Afrikas ikoniske dyr på en kort og kompakt safarireise. Du bor midt i naturen og sover i komfortable telt i Serengeti. Reisen avrundes med badeferie på deilige Zanzibar.

Safari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar
Safari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar
12 dager

Safari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar

Opplev Afrikas ikoniske dyr på en kort og kompakt safarireise. Du bor midt i naturen og sover i komfortable telt i Serengeti. Reisen avrundes med badeferie på deilige Zanzibar.

ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro og badeferie på Zanzibar
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger i Tanzania inkl. helpensjon
 • Besøk i Masai landsby
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter “The Big 5″
 • Ngorongoro krateret – et paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – treklatrende løver og store flokker med elefanter
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Tanzania til Zanzibar inkl. transfer
 • 5 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort **** inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

 

Merk: Du kan spare 1.000 kr. per person hvis du velger Langi Langi *** med frokost.

Reisen kort & godt

På denne reisen får du se alle de viktigste høydepunktene en safarireise i Tanzania kan by på: Serengeti nasjonalpark, Ngorongoro-krateret, Ngorongoro Conservation Area og Lake Manyara nasjonalpark. Her har du muligheten til å oppleve alle Afrikas berømte dyr på en kort og kompakt safarireise. Du skal bo på hotell, men også i en teltleir der du virkelig får nærkontakt med den storslåtte afrikanske naturen. Teltene har ordentlige senger og eget bad og toalett. Dette blir et høydepunkt på reisen din.

Reisen avrundes med en badeferie på deilige Zanzibar, der du kan slikke sol, bade i Det indiske havets varme, krystallklare vann eller bare slappe av ved svømmebassenget.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Gled deg til en ekte safariopplevelse i Serengeti og Ngorongoro-krateret og avslutt med badeferie på Zanzibar
 • Opplev elefanter, bøfler, gnuer, giraffer, sebraer – og løver
 • Du avslutter reisen med en deilig badeferie på eksotiske Zanzibar
 • Det er mulig å forlenge oppholdet ved stranden eller la deg sjarmere av Stone Towns kronglete gater

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Tanzania

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen til Tanzania. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu

Du lander på Kilimanjaro flyplass som ligger rett ved Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Det berømte Mount Kilimanjaro er 5.895 meter høyt og ligger utrolig vakkert til på høysletten på grensen mellom Tanzania og Kenya.

På Kilimanjaro flyplass står sjåføren/guiden din og venter på deg, og du blir kjørt til Highview Hotel. Dette er en kombinert kjøre- og sightseeingtur på ca. 200 km, der du kjører gjennom landsbyene Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu og frem til det lett kuperte landskapet ved Karatu, der Highview Hotel ligger.

På Highview Hotel blir du tatt imot av de ansatte, som er masaier ikledt sine tradisjonelle drakter. Hotellet ligger på en bakketopp og har et fargestrålende panorama over vakre daler med mange små jorder og kaffeplantasjer. Her prøver bøndene mange forskjellige metoder for å forhindre at elefantene og andre dyr raserer avlingene, blant annet ved å plante hekker av chili.

Etter ankomst på hotellet er resten av dagen til fri disposisjon.

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel i Karatu for å overnatte. Dette gir kortere kjøretid til Serengeti enn hvis man f.eks. overnatter på Springlands Hotel i Moshi.

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area og Serengeti nasjonalpark

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og kjører over den kuperte høysletten ved Ngorongoro Conservation Area mot Serengeti nasjonalpark.

Turen går inn i Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby. Masaiene er nomader, og deres rikdom er kveg og geiter. Landsbyene består av en rekke små runde hytter bygget i en sirkel. Hyttene er bygget av grener, leire og kukaker. Byggestilen og hyttestørrelsen vitner om at hele samfunnet raskt kan flyttes når gresset i et område tar slutt for å finne nye beiter. I landsbyen får du et innblikk i masaienes dagligliv, og du får også se kvinnenes tradisjonelle brukskunst, hovedsakelig perlearbeider. De vil gjerne handle med deg, men husk å prute på prisen.

Deretter går turen videre til det vakre savannelandskapet i Serengeti. Du kjører inn i Serengeti-nasjonalparken via den nordvestlige innfartsveien ved Nabi Hill Gate.

Serengeti er Tanzanias eldste nasjonalpark og strekker seg over mer enn 14.500 km².  De nærmest endeløse slettene avløse av små sjøer og enkelte elver, og spredt over parken lever så å si alle de mest berømte afrikanske dyrene: Elefanter, flodhester, neshorn, sjiraffer, bøfler, gnuer, sebraer, løver, leoparder, geparder og strutser, for bare å nevne noen. Serengeti har verdensrekorden i dyr, og her foregår også et av verdens største dyreunderverker, den store vandringen av flere hundre tusen gnuer, sebraer og gaseller på leting etter vann og beite fra sted til sted i parken.

Mens du er på game-drive beveger du deg samtidig i retning overnattingsstedet ditt, Serengeti Wild Camp. Her skal du bo i to netter.

Overnatting:
Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark

Du spiser frokost i det store fellesteltet med utsikt over savannen. Deretter drar du ut på heldagssafari i Serengeti-nasjonalparken. Du skal på fotojakt etter The Big Five: Løver, leoparder, elefanter, neshorn og bøfler. På savannen lever også mange gnuer, Thompson-gaseller, Grant-gaseller, impalaer, topi-antiloper, elandantiloper, vortesvin og et utall fuglearter, blant annet gjøglerørn, sekretærfugl, perlehøns, blåråke og krontrane. Du får også se (og lukte) flodhester som samles i såkalte ”hippo-pools”, småsjøer der opptil 50 flodhester klumper seg sammen.

Etter en hel dags safari på Serengeti-sletten, med pikniklunsj underveis, kommer du sent på dagen tilbake til Serengeti Wild camp. Her venter et godt kveldsmåltid før du går til sengs omgitt av savannens lyder og den klare stjernehimmelen.

Dag 5: Safari i Serengeti og Ngorongoro-krateret

I dag venter nye spennende safariopplevelser.  Fra Serengeti Wild Camp kjører du mot sørøst i retning Ngorongoro-krateret. Underveis passerer du fra tid til annen en masailandsby, for masaiene har alltid bodd i Serengeti, og det har ikke endret seg selv om Serengeti i dag er en nasjonalpark. Utpå formiddagen kommer du frem til Ngorongoro og kjører opp langs krateret, der du ser hvordan vegetasjonen endrer seg. Fra kraterkanten snor veien seg 600 meter nedover på innsiden av det utslukkede vulkankrateret til den 260 km² store, frodige kraterbunnen. I krateret er det både savanner, sumper, sjøer, små elver, akasieskog og en saltvannssjø. Krateret er hjemstedet til for 25.000 – 30.000 dyr. Opplevelsene på kraterbunnen sammenlignes av og til med å ”kjøre en tur i Jurassic Park”, fordi det er dyr overalt. På dette forholdsvis lite området lever det fem løvefamilier, store bøffelflokker og flamingoer, ja selv det sorte neshornet har funnet veien ned i krateret. Det eneste dyret du ikke kommer til å se her er sjiraffen, som aldri har tatt turen fra Serengeti til Ngorongoro-krateret.

Du spiser den medbrakte pikniklunsjen på et av de utvalgte stedene i krateret.

Sent om ettermiddagen kjører du opp av krateret og tilbake til Highview Hotel, der du skal bo én natt. Hvis du vil gi deg selv en ekstraordinær opplevelse, kan du (mot et tillegg) velge å oppgradere til Ngorongoro Wild Camp.

Dag 6: Lake Manyara, flyreise til Zanzibar

Du sjekker tidlig ut fra Highview Hotel og kjører deretter til en av Tanzanias minste nasjonalparker, Lake Manyara. Parken er kun 330 km², og selve sjøen utgjør 200 km². Området mellom sjøen og Rift Valleys 600 meter høye skråninger mot vest er et frodig landskap med åpne gressletter, jungellignende skog og et sumpområde. Dette er et ekte eldorado for fugler, og Lake Manyara er mest berømt for sine enorme flokker av rosa flamingoer. Nasjonalparken har også både flodhester, elefanter, sebraer og bavianer.

Etter denne siste safariopplevelsen blir du kjørt til flyplassen. Her avrundes safarien på beste måte: i et vaskeekte safaritelt blir du servert enda en ”hot lunch” før du flyr videre til den eksotiske øya Zanzibar.

Dag 7-10: Badeferie, avslapping og opplevelser på Zanzibar

Dagene er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Et varmt og solrikt klima året rundt innbyr til avslapning og badeferie.
Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Merk: Du kan spare 1.000 kr. per person hvis du velger Langi Langi *** med frokost.

Dag 11: Hjemreise

Dagenstår til fri disposisjon indtil avreise. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Zanzibar til Norge med mellomlandinger underveis.

Dag 12: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en fantastisk og opplevelsesrik safarireise og badeferie på Zanzibar,  du vil huske resten av livet.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Opplevelser i Stone Town
2 netter

Hvis du elsker Marrakech, vil du også elske Stone Town. Smale, svingete gater uten fortau. Et livlig mylder av barn og voksne, sykler, esler og kjøpmenn som tilbyr alt mellom himmel og jord fra de små butikkene som ligger helt ut mot gaten. På torgenes ”barazaer” (benker) midt i labyrinten sitter mennene og snakker over en kopp sterk kaffe mens barna spiller ball og en katt strekker seg dovent i solen.

Ved første øyekast ser byen kanskje ganske falleferdig ut, men se nærmere på dørene! Zanzibars største by er med god grunn blitt berømt for sine store, tunge og flott utsmykkede tredører.

Her er det markeder og museer, massevis av utfluktsmuligheter og et livlig havneområde. Om dagen finner du mange av Stone Towns innbyggere her, mange av  dem rusler en tur i dette hyggelige området. Unge gutter hopper og stuper fra kaien, og fisker- og turistbåter ankommer og legger fra. Om kvelden er det marked her.

Stone Town er en opplevelse for alle sanser. Her er det lukter og lyder, smaksinntrykk, farger, historie og kultur – Stone Town har alt. Ikke rart at denne byen til og med er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16 Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.