TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Safari i Serengeti

Den endeløse savannen. En himmel som fortsetter i evighet. Det ville og mangfoldige dyrelivet.

En safari i Serengeti er mer enn bare en ferie. Det er en reise du vil huske for livet!

Se våre reiser med safari i Serengeti nedenfor

Hvis du har spørsmål, kan du ringe våre reisekonsulenter på  85 29 54 24.

Safari i Serengeti
Safari i Serengeti
ForsideSafari i Serengeti

Safari i Serengeti

Den endeløse savannen. En himmel som fortsetter i evighet. Det ville og mangfoldige dyrelivet.

En safari i Serengeti er mer enn bare en ferie. Det er en reise du vil huske for livet!

Se våre reiser med safari i Serengeti nedenfor

Hvis du har spørsmål, kan du ringe våre reisekonsulenter på  85 29 54 24.

ForsideSafari i Serengeti
Våre reiser til Serengeti

Hvorfor skal du velge en safari i Serengeti?

En safari i Serengeti er for deg som vil bli imponert av flotte opplevelser. Av de endeløse gresslettene så langt øyet rekker. Av himmelen, som er større enn det du trodde var mulig. Og av alle dyrene. Flere dyr enn det er mulig å forestille seg – på én gang.

Hvis du drømmer om å dra på safari i Tanzania og oppleve det utrolige dyrelivet og den fascinerende naturen, er Serengeti et flott valg. Her finner du et ekte paradis, både for naturelskere og eventyrlystne.

Hva kan du oppleve på safari i Serengeti?

Serengeti nasjonalpark har en overflod av spektakulære opplevelser. Her har du mulighet til å oppleve store naturfenomener og se den afrikanske naturen og dyrelivet på nærmeste hold.

Great Migration – et av naturens naturlige underverker

The Great Migration eller “den store gnuvandringen” er verdens største migrasjon av dyr på land og et av verdens mest utrolige naturfenomener.

Migrasjonen er den årlige vandringen til knapt 2 millioner gnuer, sebraer og gaseller som beveger seg mellom Serengeti i Tanzania og Masai Mara i Kenya på leting etter vann og gress. En strekning på knapt 3 000 km!

Få nærkontakt med The Big Five

Det afrikanske dyrelivet er enestående, og det er fantastisk å oppleve sjiraffer, flodhester, gaseller, sebraer og mange, mange flere i deres naturlige omgivelser.

For mange står møtet med de ikoniske Big Five (løven, leoparden, elefanten, neshornet og bøffelen) øverst på ønskelisten, og Serengeti er et av de stedene der sjansen til å møte de fem berømte dyrene er størst.

Overveldende natur

Møtet med Serengetis fantastiske natur overvelder de fleste.

Så mens du er på utkikk etter alle dyrene kan du nyte naturen rundt deg, der de åpne gresslettene prydes av spredte akasietrær, åsene er dekket av tett vegetasjon, vannhullene tiltrekker seg parkens dyr og kopjene, de karakteristiske steinformasjonene, rager opp av savannen og minner om naturen i filmen “Løvenes konge”. Det er nesten så vi forventer at Rafiki vil dukke opp for å vise frem baby Simba med fremstrakte armer.

Overnatt i wildcamps

Når natten faller på, kan du avslutte dagen på en perfekt måte ved å overnatte i en av områdets de fantastiske wildcamps.

En wildcamp er en leir som ligger midt i naturen. Og selv om det kanskje høres litt primitivt ut, er teltene ganske så luksuriøse, med ordentlige senger, bad med toalett og elektrisitet.

Her kan du krype under dynen til lyden av villdyrene som er like i nærheten – kanskje til og med rett utenfor teltet ditt.

Kombiner med Zanzibar

Hvis du drømmer om å avslutte safarireisen din med badeferie, er Tanzania/Zanzibar-kombinasjonen et naturlig valg.

Øya Zanzibar ligger knapt 50 km utenfor Tanzanias kyst i Det indiske hav, og her finner du kilometervis av kritthvite sandstrender der det er gode muligheter til å nye livet ved havet, ligge ved bassenget eller dra på utflukter, f.eks. til Zanzibars eneste nasjonalpark, Jozani, der du bl.a. kan møte de sjeldne røde kolobusapene.

Få svar på dine spørsmål om Serengeti:

Hva koster en safari i Serengeti?

Prisen for safari i Serengeti nasjonalpark varierer med reisens lengde, program og reisedato. Alle reisene våre inkluderer fly, safari, nasjonalparkavgifter med mer.

Generelt kan du likevel regne med at det er rimeligere å reise utenom høysesongen og at det vanligvis er rimeligst å reise på safari i Serengeti i april og mai, da det er regntid i Tanzania.

Du kan se våre fra-priser for de enkelte safarireisene.

Innhent et tilbud for å få den endelige prisen basert på din avreisedato, flyplass og eventuelle justeringer/oppgraderinger. 

Når er den beste tiden å dra på safari i Serengeti?

Tanzania og Serengeti vil gi deg enestående opplevelser året rundt, og hver årstid har spesielle ting å by på.

Mange av gjestene våre synes de at tørre periodene (januar og februar, samt juni til oktober) er den beste tiden å dra på safari i Serengeti. I de tørre periodene, spesielt mot slutten, samler dyrene seg ofte om vannhullene for å drikke.

Noen av fordelene ved å reise utenom disse periodene er at det ofte er rimeligere og at det er færre andre besøkende. Når det regner, faller regnet vanligvis som sterke byger som varer i noen få timer, og deretter klarner det opp igjen.

Hva skal man ha på seg når man er på safari?

Generelt er det ingen regler for hva slags klær man skal ha på seg på safari. Vi anbefaler likevel at du tar på deg lyse/nøytrale klær. Unngå sterke, skarpe farger, hvitt, mørkeblått og svart – spesielt mørkeblått og svart kan tiltrekke tsetsefluer.

Les mer om hva man skal ha på seg og få vår pakkeliste til safari i Tanzania her.

 Er det trygt å dra på safari i Serengeti?

Ja, det er trygt å dra på safari i Serengeti.

Dyrene i Serengeti nasjonalpark er vant til å ha biler i nærheten, og de ser dem ikke som en trussel. Guidene våre har også meget god kjennskap til dyrenes atferd og de reglene som gjelder i nasjonalparken. Når du overnatter på steder som ikke er inngjerdet, blir du fulgt av en masai etter mørkets frembrudd.

Er et besøk i Serengeti verdt pengene?

Det korte svaret er ja!

En safari i Serengeti er en utrolig og unik opplevelse, og verdien kan ikke måles i kroner og ører, men i minner som varer livet ut.

Det er helt klart ikke gratis å dra på safari. De fleste av oss må nok spare lenge før vi har råd. Derfor er det også viktig at du drar på safari med et reisebyrå du kan stole på. Vi i TourCompass selger pakkereiser der fly, overnatting og safari (og eventuelle andre opplevelser i programmet) er inkludert. Derfor vet du hva du får. I tillegg har vi tusenvis av fornøyde kunder år. Se hva andre har sagt om reisene våre på Trustpilot.

Har du spørsmål om våre reiser til Serengeti?

Hvis du har spørsmål om hvordan det er å være på safari i Serengeti eller om våre andre, spennende safarireiser, må du gjerne kontakte oss.

Reisekonsulentene våre har stor erfaring fra alle være reisemål, og hvert år hjelper de tusenvis av gjester med å finne den reisen som passer best for dem. Vi gleder oss til å hjelpe deg også!

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14