TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Safari i Tanzania og Zanzibar

Drømmer du om å oppleve et perfekt safarireisemål kombinert med badeferie på en eksotisk øy med hvite sandstrender?

Da skal du kombinere safari i Tanzania og Zanzibar

Nedenfor kan du se alle våre reiser til Tanzania og Zanzibar.

Hvis du har spørsmål, kan du ringe våre reisekonsulenter på  85 29 54 24.

Safari i Tanzania og Zanzibar
Safari i Tanzania og Zanzibar
ForsideSafari i Tanzania og Zanzibar

Safari i Tanzania og Zanzibar

Drømmer du om å oppleve et perfekt safarireisemål kombinert med badeferie på en eksotisk øy med hvite sandstrender?

Da skal du kombinere safari i Tanzania og Zanzibar

Nedenfor kan du se alle våre reiser til Tanzania og Zanzibar.

Hvis du har spørsmål, kan du ringe våre reisekonsulenter på  85 29 54 24.

ForsideSafari i Tanzania og Zanzibar
Våre Tanzania- og Zanzibar-reiser

Hvorfor kombinere safari i Tanzania og Zanzibar?

En safari i Tanzania gir deg flotte opplevelser på et av Afrikas beste safarireisemål, og kombinasjonen av Tanzania og Zanzibar er blant våre mest populære kombinasjonsreiser med safari og badeferie.

Her får du det beste av to verdener: Eventyrlig safari i noen av Afrikas mest enestående safariparker, der du kan glede deg til å oppleve Tanzanias enestående dyreliv, f.eks. i Serengeti, Ngorongoro, Tarangire og/eller Nyerere nasjonalpark. Og badeferie i strandparadiset Zanzibar, som innbyr til avslapning, men også har flotte natur- og kulturopplevelser, hvis du ønsker det.

Pakkereiser med Tanzania og Zanzibar

Alle reisene på denne siden er pakkereiser som kombinerer safari i Tanzania med badeferie på Zanzibar.

Reisene inkluderer fly (til og fra Norge, samt innenriksfly), transferer på reisemålet, overnattingssteder og utflukter som inngår i programmet, blant annet game drives.

Reisens innhold varierer, og vi har reiser til både det nordlige og sørlige Tanzania. Du kan lese mer om noen av høydepunktene nedenfor:

Serengeti nasjonalpark

På de fleste av våre reiser med safari i Tanzania og badeferie på Zanzibar kommer du til Serengeti nasjonalpark. Serengeti er en av Tanzanias mest populære nasjonalparker, og du vil raskt skjønne hvorfor. De fleste blir nemlig overveldet av møtet med Serengeti.

Her er det flere dyr enn du kan forestille deg: gnuer, sebraer og thomsongaseller, dyrene på The Great Migration, Big Five-dyrene, sjiraffer, flodhester, villsvin, strutser, hyener, geparder, villhunder og mer enn 500 forskjellige fuglearter. I Serengeti må du ikke lete etter dyrene – de er overalt.

Naturen i Serengeti er også fantastisk. Åser med tett vegetasjon, vannhull som omkranses av dyr som kommer for å drikke, kopjene, de flattoppede steinformasjonene som rager opp i. Og slettene. De uendelige slettene som fortsetter dit himmelen starter.

Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret ligger i Ngorongoro Conservation Area og er verdens største kaldera – kratergryte – som oppsto etter et vulkanutbrudd for 2 millioner år siden.

Det vulkanske krateret er mer enn 260 km2 stort og 610 meter dypt, og det er vanskelige å forestille seg hvor stort og enestående det er før man har kjørt nedover kraterkanten til de helt unike landskapene.

Ngorongoro Conservation Area er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Området har nemlig stor betydning for beskyttelsen av verdens biologiske mangfold, bl.a. fordi det bor mange truede arter her. Området er også en del av den årlige migrasjonen av bl.a. gnuer og sebraer.

I selve Ngorongoro-krateret bor det mer enn 25 000 ville dyr, og du kan bl.a. oppleve Big Five-dyrene, gaseller, flamingoer, flodhester og mange flere. Men sjiraffer ser du ikke i selve krateret, for veien ned er for bratt for det langbente dyret.

Tarangire nasjonalpark

Et annet flott safarireisemål i Tanzania er Tarangire nasjonalpark, men hit kommer det ikke like mange besøkende som til Serengeti, og det er litt synd. Dels er Tarangire mye lettere tilgjengelig, og i tillegg er det mulig å få enestående safariopplevelser her.

Tarangire nasjonalpark er berømt for sine elefanter og baobabtrær. Her lever det største antallet elefanter i det nordlige Tanzania, og nasjonalparken presenteres ofte med bilder av elefanter som under et flott baobabtre.

Tarangire-elven renner gjennom parken og bidrar til å gi landskapet liv. I Tanzanias tørre periode, mellom juni og oktober, kan du bl.a. se et stort antall elefanter som kommer til elven for å drikke. Selv om elven ser tørr ut, er den ikke det, og elefantene vet hvor de skal grave etter vann. I nasjonalparken lever det også klassiske safaridyr som flodhester, sjiraffer og løver. I tillegg er parken et paradis for fugleentusiaster, for her kan de krysse av hele 550 fuglearter på sjekklisten.

Lake Manyara nasjonalpark

Lake Manyara nasjonalpark, som ligger mellom Tarangire og Ngorongoro-krateret, under Great Rift Valleys vestlige skråninger, er med sine 330 km2 en av Tanzanias minste nasjonalparker. Nasjonalparken er berømt for sin vakre sjø. Den fyller 230 km2 av nasjonalparken og har et enestående fugleliv med mer enn 400 registrerte fuglearter.

I tillegg kan du være helt sikker på å møte massevis av nysgjerrige bavianer. Parken har nemlig en av verdens største konsentrasjoner av bavianer. Lake Manyara har også flamingoer, elefanter, sjiraffer, bøfler, sebraer og antiloper.

Nyerere nasjonalpark

Nyerere Nasjonalpark er med sine vel 30 000 km2 Tanzanias største nasjonalpark. Nyerere er kanskje bedre kjent under sitt tidligere navn, Selous Game Reserve. I 2019 ble Selous inndelt i fire deler. Den nordlige, vestlige og sørlige delen ble til Nyerere, mens den østlige delen beholdt sitt opprinnelige navn.

Nasjonalparken ligger i det sørlige Tanzania, og hvis du før har vært på safari nord i landet, vil du her få en veldig annerledes naturopplevelse. Her er naturen vill og variert, med åpne sletter, sumpområder, skoger og elver. Fordi landskapene er mer frodige og varierte, kan det være vanskeligere å få øye på dyrene enn i for eksempel Serengeti. Til gjengjeld får du andre muligheter her, f.eks. kan du kombinere en tradisjonelle game drive, der du kjører rundt for å holde utkikk etter dyrene, med en elvesafari, noe som gir deg mulighet til å oppleve andre dyr på nært hold.

Zanzibar

Eksotiske Zanzibar er et perfekt badeferiereisemål der du kan nyte de kritthvite sandstrendene, det asurblå havet og det varme, solrike klimaet.

Zanzibar ligger i Det indiske hav, nær Tanzanias fastland.

Faktisk består Zanzibar av to større øyer, Unguja og Pemba, og mange småøyer. Når vi skriver Zanzibar, er det Unguja vi mener, og det er også her du finner den historiske bydelen Stone Town.

Zanzibar er kjent for sine fantastiske strender, asurblått hav og enestående muligheter til å slappe av, uansett om du starter eller avslutter reisen din her. Men oppholdet på Zanzibar kan være akkurat så avslappende eller aktivt som du selv ønsker. På Zanzibar kan du også få flotte kulturopplevelser hvis du vil gjøre noe litt annet enn å ligge på stranden.

Opplev krydderøya

Zanzibar er særlig kjent for sine mange forskjellige krydder, noe som også har gitt øya tilnavnet “Krydderøya”. Det er en stor opplevelse å besøke krydderplantasjer der du kan lukte, smake og ikke minst lære mer om hvordan krydderne dyrkes og brukes.

Besøk Jozani Chwaka Bay nasjonalpark

Du kan også besøke den vakre nasjonalparken Jozani Chwaka Bay, Zanzibars eneste nasjonalpark. Nasjonalparken er særlig kjent for sin bestand av den røde kolobusapen, som er hjemmehørende på Zanzibar, men du kan også møte galagoer, kameleoner og antiloper.

Besøk små landsbyer

Hvis du interesserer deg for den tradisjonelle livsstilen på Zanzibar, med fiske og landbruk, har du sikkert lyst til å avlegge noen av Zanzibars små landsbyer et besøk.

I landsbyen Mchangani foregår livet i dag nesten som for hundre år siden, og kvinnene bruker tørkede palmeblader til å veve matter og takdekke. Og i landsbyen Nungwi, som ligger ved Zanzibars kanskje vakreste strand, kan du se hvordan håndverkere bygger tradisjonelle dhows med enkle verktøy.

Utforsk Zanzibar under vannet

Zanzibar er et paradis for alle som liker å snorkle. Korallrevene rundt Zanzibar er nemlig hjemsted for et imponerende mangfold av havdyr. Nærmere bestemt 600 forskjellige fiskearter og 50 forskjellige typer koraller. Dra på utflukt og utforsk Zanzibar under havoverflaten, f.eks. ved Mnemba island – en liten øy nordøst for Zanzibar, kjent for sitt korallrev og fargerike fisk.

Du kan også forlenge reisen til flere av våre safarireisemål i Tanzania kombinert med badeferie på Zanzibar med ekstra dager i Stone Town, Zanzibars gamleby.

Kombiner reisen med opplevelser i Stone Town

Zanzibars gamle by, Stone Town, er et fascinerende sted. Det er Zanzibars kulturelle hjerte, og byen har ikke endret seg mye de siste par hundre årene. Byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste og har smale svingete gater, lokale markeder, arabiske plasser og vakre moskeer.

På 1800-tallet var Stone Town handelssentrum for flere folkeslag, og i mer enn 1000 år har forskjellige kulturer satt sitt preg på byen, blant annet den arabiske, europeiske, indiske og afrikanske. I dag er alle de ulike kulturene smeltet sammen til én i denne fascinerende byen.

H2: Ofte stilte spørsmål om Tanzania og Zanzibar:

Det er helt vanlig å ha mange spørsmål når du skal ut og reise. Trenger jeg visum? Hvor skal jeg bo? Hvilke dyr kan jeg se?

Vi har forsøkt å svare på 10 av de spørsmålene vi oftest får fra gjestene våre.

Hva er den beste tiden til safari i Tanzania og badeferie på Zanzibar?

De fleste av gjestene våre anser de tørre periodene som noen av de beste tidene å kombinere Tanzania og Zanzibar på, det vil si i januar og februar samt juni til oktober.

Det er fordi mange foretrekker tørt vær når de skal på safari og badeferie.

Det er imidlertid også fordeler ved å reise utenom de tørre periodene, f.eks. vil noen perioder være rimeligere, det er færre andre besøkende og naturen er frodigere. Selv om du reiser i den regnfulle perioden, er det ikke sikkert du vil få så mye regn. Når det regner i Tanzania, kommer regnet oftest som sterke byger som kun varer i noen timer, og deretter klarner det opp igjen.

Hvor skal jeg dra på safari i Tanzania?

Tanzania er et av verdens beste safarireisemål og et land med utrolig mange nasjonalparker. Hver av dem imponerer sine besøkende med enestående opplevelser.

De fleste av reisene våre går til det nordlige Tanzania. Her finner du bl.a. Serengeti nasjonalpark, Ngorongoro-krateret, Lake Manyara og Tarangire nasjonalpark. Sør i Tanzania har vi reiser til Nyerere nasjonalpark – tidligere kjent som Selous Game Reserve. Hvor du skal dra, avhenger helt av hva du ønsker å oppleve.

På safari i Serengeti nasjonalpark og Ngorongoro-krateret kan du for eksempel oppleve den store gnumigrasjonen. Ved Lake Manyara er det et enestående fugleliv. Nyere nasjonalpark er Tanzanias største nasjonalpark, og her er landskapene helt annerledes og villere. Mange av gjestene våre velger reiser som kombinerer safari i flere forskjellige parker for å få se mer av Tanzanias natur og dyreliv.

Hvilken strand skal jeg velge på Zanzibar??

Zanzibar er full av enestående strender, uansett om du velger å bo nord, sør, øst eller vest på øya.

Zanzibar er påvirket av tidevann, og noen strender er mer påvirket enn andre. Hvis det er spesielle opplevelser du ønsker, er det viktig at du vurderer hvor på øya du helst vil bo. Du kan lese vår guide til strendene på Zanzibar.

Hva koster en reise til Tanzania og Zanzibar

Prisen på en reise til Tanzania og Zanzibar avhenger av flere ting, bl.a. hvor lang safaridelen er. Hvor har du lyst til å bo på Zanzibar? Når vil du helst reise? Vil du kjøpe ekstrautflukter eller oppgradere til et annet hotell?

Be om et tilbud på den reisen du er interessert i, så får du tilbudet i innboksen din, med prisen på reisen.

Trenger jeg visum til Tanzania?

Ja, de fleste trenger visum til Tanzania, og det gjelder også for Zanzibar.

Du finner detaljert informasjon om krav til pass og visum på våre praktisk info-sider. Der har vi samlet all relevant informasjon om reisemålene våre.

Trenger jeg vaksiner før jeg drar til Tanzania og Zanzibar?

De fleste trenger vaksiner før de reiser til Tanzania og Zanzibar.

Vi anbefaler at du kontakter en spesialist, fastlegen din eller en autorisert vaksinasjonsklinikk for å forhøre deg om hvilke vaksiner du trenger (og hvilke du kanskje allerede har).

Vær spesielt oppmerksom på bestemmelsene om gul feber, spesielt hvis du reiser til Tanzania via et land der det finnes gul feber. Noen land har nemlig krav om bevis på vaksine mot gul feber ved innreise.

Hvordan overnatter man i Tanzania og på Zanzibar?

Når du er på safari i Tanzania, overnatter du vanligvis på en lodge, i en wildcamp eller i andre typer leirer.

En lodge er – for å si det enkelt – en slags hytte, selv om det ikke er helt dekkende. Lodger kan være veldig forskjellige, men som regel har alle både bassenger, restauranter og andre flotte fasiliteter. En wildcamp ligger vanligvis ved grensen til eller inne i selve nasjonalparkene. Her overnatter du i faste telt med full høyde og gulv. Teltene har både bad og toalett.

På Zanzibar overnatter du på beach resorts, altså hoteller som ligger ved en av Zanzibars fantastiske strender.

Hva er inkludert i reisene?

Reiser inkluderer fly, overnattning, transferer mellom reisemål, nasjonalparkavgifter og halv- eller helpensjon. Detaljer og priser varierer, så vi anbefaler at du ber om et tilbud, slik at du kan få den riktige prisen.

Hva får man å spise i Tanzania?

Maten er en viktig del av reisen.

Når du er på safari i Tanzania med badeferie på Zanzibar, er det vanligvis halv- og/eller helpensjon (alt etter hvor du overnatter). Maten her er vanligvis tilpasset besøkende.

En meny i løpet av en dag kan f.eks. se slik ut:

Frokost: Egg, toast og massevis av frisk frukt, samt te/kaffe og juice.

Lunsj: Hvis du er på safari/tur når det er lunsjtid, vil du vanligvis få med deg matpakke. Hvis du er på lodgeen/campen/hotellet serveres det en buffet som vanligvis inneholder f.eks. stekt kylling eller en gryterett, ris, spinat, dampede grønnsaker og poteter. Som alle steder i Øst-Afrika vil det også som regel være en suppe som forrett.

Middag: Buffet eller a à la carte-meny, avhengig av hvor du er. En buffet inneholder vanligvis ulike typer kjøtt, grønnsaker, poteter og ris – og ved kysten også fisk og skalldyr.

Hvis du har allergier eller spesielle preferanser, er det viktig at du opplyser oss om dette når du bestiller reisen din.

Er det trygt å reise til Tanzania og Zanzibar?

Ja. Det er trygt å reise til både Tanzania og Zanzibar. Det vet vi fordi vi jevnlig reiser dit.

Som reisebyrå er det viktig for oss at du føler deg trygg når du reiser med oss. Og vi vil aldri sende gjester til reisemål som ikke er trygge.

Som på alle reisemål anbefaler vi at du utviser vanlig forsiktighet og følger lokale råd og veiledninger. På samme måte er det også viktig at du lytter til safariguiden når du er ute på game drives.

Har du andre spørsmål om Tanzania og Zanzibar?

Hvis du har spørsmål om reisene våre, f.eks. om når det er best å reise til Tanzania og Zanzibar eller noe helt annet, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Vi besøker Tanzania flere ganger i året, og det er nok få spørsmål vi ennå ikke har fått eller ikke har stilt selv.

Vurder følgende når du skal velge reise

Å dra på safari i Tanzania og badeferie på Zanzibar er en fantastisk opplevelse, men det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken reise som er den riktige. Er du i tvil om hvilken av våre Tanzania-safarireiser med badeferie på Zanzibar som passer best for deg?

Det er alltid lurt å begynne med å vurdere følgende:

  • Hvor lang tid har du til rådighet?
  • Hva er budsjettet ditt?
  • Er det en bestemt tid du helst vil reise?
  • Er det spesielle dyr du drømmer om å møte?
  • Er det bestemte opplevelser du gjerne vil ha?

Alle disse faktorene kan bidra til å avgrense valget og avgjøre hvilken reise som er den riktige for deg. Hvis du drømmer om å oppleve The Great Migration, skal du naturligvis velge en reise der dette er mulig. Og til riktig tid. Hvis reisen skal gå til Tanzania, skal du for eksempel ikke velge en tid da migrasjonen primært foregår i Kenya.

Men du kan slappe helt av, vi hjelper deg å velge. Uansett hvilken kombinasjon av Tanzania og Zanzibar du velger: vi lover deg opplevelser for livet.

Er du klar til å dra ut på ditt livs eventyr? Vi gleder oss til å hjelpe deg på vei!

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende

 

 

 

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14