TRYGGHETSGARANTI - LES MER
15 dager

Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar

Hvis safari står høyt på listen, skal du reise til Tanzania. Ingen safariopplevelser kan måle seg med dyreflokkene i Serengeti og Ngorongoro. Avslutt med 4* badeferie på Zanzibars hvite strender.

Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar
Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar
15 dager

Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar

Hvis safari står høyt på listen, skal du reise til Tanzania. Ingen safariopplevelser kan måle seg med dyreflokkene i Serengeti og Ngorongoro. Avslutt med 4* badeferie på Zanzibars hvite strender.

ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Tanzania & badeferie på Zanzibar
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro, inkl. transfer t/r
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 6 overnattinger i Tanzania inkl. helpensjon
 • Tarangire nasjonalpark – flokker med flere hundre elefanter
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter ”The Big Five”
 • Besøk i Masai landsby
 • Ngorongoro krateret – paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – treklatrende løver og store flokker med elefanter
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Tanzania til Zanzibar inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort **** inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

 

Merk: Du kan spare 1.200 kr. per person hvis du velger Langi Langi *** med frokost.

Reisen kort & godt

Det mest spesielle ved en safari i Tanzania er mengden og variasjonen av dyr du ser. Det er nesten umulig at forestille seg hvor mange dyr som lever her. Så langt øyet rekker kan du se de dyr du kjenner fra naturprogrammene på TV. Det er her de bor, og de neste 7 dagene er du på besøk i deres verden.

På denne reisen besøker du hele 4 av Tanzanias ikoniske nasjonalparker, og hver av dem har sitt særpreg.

I Tarangire finner du majestetiske baobab- og akasietrær og store elefantflokker. Ngorongoro-kraterets mangfoldige dyreliv på et relativt lite område imponerer de fleste, mens det omvendte nesten gjelder for Serengeti. Det er umulig at forestille seg hvor stor denne nasjonalparken er – og hvor mange dyr som lever her. Safarien slutter i Lake Manyara, der du kan nyte den frodige naturen og det rike fuglelivet.

Du overnatter primært i teltleirer, så du er så nær på naturen som mulig, men du sover i ordentlige senger og teltene har elektrisitet, eget bad og toalett med rennende vann.

Etter uforglemmelige safariopplevelser går turen videre til vidunderlige Zanzibar. Her kan du slappe av på de kritthvite sandstrendene, utforske den historiske byen Stone Town, smake på øyas krydder og eksotiske frukter, dra på seiltur i en tradisjonell dhow eller dra på oppdagelsesferd i Jozani Chwaka Bay nasjonalpark.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Føl spenningen når løver, elefanter og sjiraffer går rett forbi landcruiseren, og se de store gnuflokkene på savannen
 • På denne reisen kommer du til hele fire nasjonalparker, så muligheten til å se The Big Five er store
 • Med safari i både Serengeti og Ngorongoro får du utnyttet tiden optimalt.
 • Gled deg til å avslutte reisen med 4* badeferie på eksotiske Zanzibar, inkl. halvpensjon

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Tanzania

I dag er det avreise fra den valgt flyplassen, og turen går til Tanzania med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Highview Hotel

Du lander på Kilimanjaros internasjonale flyplass. Kanskje var du så heldig at du fikk se et glimt av Afrikas høyeste fjell fra luften? Kilimanjaro rager hele 5,8 km over savannen, og snøen på toppen gjør det nesten litt vanskelig å forestille seg at man faktisk er i Afrika.

På flyplassen blir du møtt av vår lokale guide, som hjelper deg gjennom passkontrollen. Nå venter en spennende sightseeingtur på vel 200 km til den lille byen Karatu, der du overnatter. Fordelen ved at kjøre til Karatu allerede i dag er at du i morgen – på din første safaritur i Tarangire nasjonalpark – får god tid til virkelig å oppleve parken, som ligger kun 90 km fra Karatu.

Len deg tilbake, nyt kjøreturen, og sug til deg inntrykkene av Afrika. Nå er du endelig kommet til det virkelige Afrika. Små landsbyer med markeder, masaier med kvegflokker og kvinner i vakre fargerike kjoler suser forbi vinduet.

Highview Hotel, der du overnatter, ligger vakkert til på en bakketopp med fargestrålende panoramautsikt over grønne og frodige daler og kaffeplantasjer, der elefanter ofte kommer forbi om morgenen og kvelden.

Hvis tiden tillater det, kan eftermiddagen brukes til avslapning på hotellet eller et besøk i Karatu by og på det lokale markedet.

Dag 3: Tarangire National Park

Allerede i dag venter en hel dag full av spennende safariopplevelser i Tarangire.

Vi anbefaler sterkt at du står tidlig opp i dag. Nyt den friske luften og synet av morgendisen som langsomt letter over kaffemarkene.

Etter et solid morgenmåltid går turen mot Tarangire nasjonalpark, den sjette største nasjonalparken i Tanzania.

Navnet på parken stammer fra Tarangire-elven som renner gjennom parken. I tørre perioder er elven dyrenes eneste vannkilde.

Landskapet og vegetasjonen er utrolig variert. Det kuperte landskapet omfatter ni forskjellige vekstsoner, og du opplever en savanne fylt med majestetiske baobab- og akasietrær som nesten tar oppmerksomheten fra de mange dyrene.

Med den varierte vegetasjonen følger et stort antall ville dyr. Parken er spesielt berømt for sitt enorme antall elefanter. Gnuer og sebraer er det også veldig mange av her, i tillegg trives kuduer, impalaer og gaseller godt i området. Byttedyrene tiltrekker både løver, leoparder og hyener, og hvis man er ekstra heldig, kommer det kanskje en villhund forbi.

Om ettermiddagen går turen retur til Highview Hotel for å slappe av. Hvis du har lyst til det, er det mulig å besøke et lokalt barnehjem – guiden tar deg gjerne med dit.

Overnatting:
Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area til Serengeti nasjonalpark

Du kan virkelig glede deg til dagens kjøretur!

Fra Karatu går turen gjennom Ngorongoros kuperte høysletter, der de rødkledde masaier bor i runde hytter. Kveget deres beiter mellom savannens sebraer, gnuer og sjiraffer. Ikke desto mindre lever masaiene også i det 21. århundre, og det er nesten umulig å ikke smile litt når man ser en masai stå lent på hyrdestokken sin mens han sjekker meldinger på mobiltelefonen.

Via Nabi Hill Gate går ruten nå nordvestover og inn på Serengetis endeløse sletter, der det venter dyr i massevis; flere millioner gnuer og sebraer, tusenvis av antiloper og bøfler, hundrevis av løver, elefanter, leoparder, flodhester, krokodiller og tusenvis av fugler. Serengeti har noen av verdens mest fantastiske og unike dyre- og naturopplevelser.

Underveis spiser du den medbrakte lunsjen.

De kommende to nettene overnatter du i Ikoma Wild Camp, som ligger rett utenfor den nordvestlige delen av Serengeti nasjonalpark med en fantastisk beliggenhet og utsikt over Serengeti-sletten. Dette er camping på sitt mest komfortable, men du er likevel nær naturen og dyrene. Beliggenheten utenfor nasjonalparken gjør det dessuten mulig å få en lang rekke unike opplevelser du ikke kan få inne i selve nasjonalparken.

Hvis du ønsker å bo inne i selve Serengeti nasjonalpark, kan du velge å overnatte i Serengeti Wildcamp. Hvis du vil, kan du også unne deg selv noe helt ekstra og oppgradere til den flotte 4* Serengeti Safari Lodge med svømmebasseng og helt lekre luksustelt. Utsikten fra restauranten her er helt fenomenal!

Dag 5: Safari i Serengeti nasjonalpark

I dag drar du ut på heldagssafari i Serengeti på utkikk efter “The Big Five”: løver, leoparder, elefanter, neshorn og bøfler. Du har matpakke med deg, og du har hele dagen til å beundre dyrene og naturen i  fantastiske Serengeti.

Økosystemet her i parken regnes for å være blant de eldste i verden, og det er lett å følge seg både ydmyk, liten og overveldet når du sitter i landcruiseren og suger til deg alle inntrykkene. I den tørre perioden er det, i tillegg til de nevnte dyrene, også et stort antall Thomsons gaseller, bøfler, topi-antiloper, Grants gaseller, elsdyrantiloper, vortesvin, ørner, strutser og andre dyr. I dag vil du sikkert også både se og lukte flodhester som velter seg i såkalte hippo-pools.

En fantastisk dag du bare skal nyte til fulle!

Hvis du vil starte dagen med en minneverdig opplevelse utenom det vanlige, kan du kjøpe en ballongsafari i soloppgangen over Serengeti. Det er helt ubeskrivelig å se solen stå opp fra ballongkurven. Langt der under deg går dyrene og beiter, og du kan se konturer i landskapet du ikke kan se fra landjorden. Nyt stillheten som kun brytes av ballongens brenner – og kanskje et par impalaer som brøler under deg.

For å kunne delta på en ballongsafari mål du bo på Serengeti Wildcamp i stedet for Ikoma Wild Camp.

Dag 6: Safari i Serengeti, besøk på lokale skole og opplevelser i masai-landsby i Ngorongoro

I Serengeti står man opp sammen med solen. Etter en solid frokost kan du glede deg til enda en safaritur på de enorme slettene. Kanskje er det nettopp i dag du får øye på den ellers så sky leoparden? Husk også å bare nyte utsikten og puste inn den friske morgenluften. Det er fordelen ved å ha god tid i Serengeti – man har også tid til bare å nyte det enestående landskapet.

Ved middagstid spiser du den medbragte lunsjen i det fri, og deretter går turen inn i Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledde masaiene i en lokal landsby. Her opplever du hvordan livet leves i en masai-landsby og ser masaienes brukskunst, som hovedsaklig er perlearbeider. De vil gjerne handle, og smykkene er flotte, men husk alltid å “prute” om prisen! Se, hvordan landskapet nå har endret seg fra flate sletter til bakker med trær sjiraffene skjuler seg bak.

Hvis du har lyst og tid nok, er det i ettermiddag også mulig å besøke en barnehage/skole i Ngorongoro Conservation Area. TourCompasses har donert kjøkkenbygget på skolen, og vi gir i tillegg et månedlig bidrag til uniformer, skolemateriell og mat. Her er det plass til 52 barn i alderen 3-6 år. Om formiddagen hjelper barna til hjemme, og midt på dagen møter de på skolen. Skoledagen starter med et solid måltid, slik at de er mette og klare til å lære. Når barna begynner på skolen, kan de bare snakke det lokale masai-språket. De starter derfor med å lære swahili og deretter engelsk (som er de to offisielle språkene i Tanzania) før de kan begynne å lære seg å lese.

Dagens mål er Karatu og de vakre kaffeplantasjene. Hotellet ligger kun ca. 20 minutters kjøring fra inngangen til Ngorongoro, og det betyr at du i morgen er blant de første gjestene som kommer til krateret. Selv om krateret er stort, og det er begrensninger på antallet besøkende per dag, er det en fordel å komme hit tidlig på dagen mens det fremdeles er mulig å være blant de første som får øye på dyrene.

Dag 7: Heldagssafari i Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret er verdens største inaktive vulkankrater. Vulkanen eksploderte for 2-3 millioner år siden og falt sammen. Den etterlot seg et gigantisk hull som i dag er hjemsted for 30 000 dyr og 350 forskjellige fuglearter som alle har tilgang til vann året rundt.

Etter at inngangen til Ngorongoro er passert, kjører man først gjennom et frodig regnskogområde før nedkjøringen langs innsiden av krateret begynner. Etter en spennende kjøretur ned kommer du til den 260 km2 store kraterbunnen. 600 meter over deg tårner kraterkanten opp hele veien rundt. Selv om du nå befinner deg på bunnen av krateret er du faktisk høyt oppe, for kraterkanten ligger hele 2 200 meter over havet.

Dagen tilbringes i krateret – og her er det nok å se på! Løver, gaseller, elefanter, gnuer og sebraer i massevis. Hvis du er ekstra heldig, ser du kanskje det truede, svarte neshornet som nesten er utryddet i hele Afrika på grunn av krypskyting. I Ngorongoro beskyttes de av bevæpnede rangers.

Lunsjen inntas i fantastiske omgivelser på kraterbunnen, og sent på dagen blir du kjørt tilbake til hotellet. Der kan du slappe av ved svømmebassenget, kjøpe en massasje eller kanskje ta en siste tur til det lokale markedet.

Overnatting:
Dag 8: Lake Manyara nasjonalpark – Zanzibar

Etter frokost og utsjekking fra hotellet går turen til Lake Manyara. Dette er en av Tanzanias minste nasjonalparker, på bare 330 km², og sjøen utgjør 200 km² av området.

Området mellom sjøen og Rift Valleys 600 meter høye skråninger i vest har åpne gressletter, en jungelaktig skog og sumper.

Lake Manyara er et eldorado for store flokke av elefanter, bøfler og bavianer, og her er det registrert mer enn 400 fuglearter. Det er også her at man, med litt flaks, kan få øye på de berømte treklatrende løver.

Etter denne siste safariopplevelsen blir du kjørt til flyplassen, og der flyr du videre til den eksotiske øya Zanzibar.

Dag 9-13: Avslapning og opplevelser på Zanzibar

Dagene er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (offisielt kjent som Zanzibar) og Pemba, samt et utall småøyer. Zanzibar kan skilte med både natur og kultur. Her er det kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Et varmt og solrikt klima året rundt innbyr til avslapning og badeferie.

Øyas meget dramatiske historie er full av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, som alle har satt sitt preg på øya. Det er også her man finner en av Afrikas mest spennende byer med vakker arabisk arkitektur. For ikke å forglemme det velsmakende swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen.

Dag 14: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 15: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en fantastisk reise.

Dag Strekning Ca. i km
Dag 2 Kilimanjaro International Airport - Highview Hotel 200
Dag 3 Highview Hotel – Tarangire Nationalpark 80
Dag 4 Highview Hotel via Ngorongoro Conservation Area – Ikoma Wild Camp 250
Dag 5 Safari i Serengeti – gamedrive ---
Dag 6 Via Serengeti til Ngorongoro Conservation Area til Highview Hotel 250
Dag 7 Highview hotel til Ngorongoro Crater og tilbake 130
Dag 8 Lake Manyara ca. 25 km og til Kilimanjaro Airport ca. 170 km 195
Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Opplevelser i Stone Town
2 netter

Hvis du elsker Marrakech, vil du også elske Stone Town. Smale, svingete gater uten fortau. Et livlig mylder av barn og voksne, sykler, esler og kjøpmenn som tilbyr alt mellom himmel og jord fra de små butikkene som ligger helt ut mot gaten. På torgenes ”barazaer” (benker) midt i labyrinten sitter mennene og snakker over en kopp sterk kaffe mens barna spiller ball og en katt strekker seg dovent i solen.

Ved første øyekast ser byen kanskje ganske falleferdig ut, men se nærmere på dørene! Zanzibars største by er med god grunn blitt berømt for sine store, tunge og flott utsmykkede tredører.

Her er det markeder og museer, massevis av utfluktsmuligheter og et livlig havneområde. Om dagen finner du mange av Stone Towns innbyggere her, mange av  dem rusler en tur i dette hyggelige området. Unge gutter hopper og stuper fra kaien, og fisker- og turistbåter ankommer og legger fra. Om kvelden er det marked her.

Stone Town er en opplevelse for alle sanser. Her er det lukter og lyder, smaksinntrykk, farger, historie og kultur – Stone Town har alt. Ikke rart at denne byen til og med er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16 Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.