TRYGGHETSGARANTI - LES MER
9 dager

Safari i Tanzania - 4 nasjonalparker

Fra baobabtrær i Tarangire til Serengetis flate sletter og Ngorongoros frodige åser. Opplev fantastisk natur og enestående dyreliv i fire av Tanzanias nasjonalparker, hver med sitt særpreg.

Safari i Tanzania - 4 nasjonalparker
Safari i Tanzania - 4 nasjonalparker
9 dager
ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Tanzania - 4 nasjonalparker

Safari i Tanzania - 4 nasjonalparker

Fra baobabtrær i Tarangire til Serengetis flate sletter og Ngorongoros frodige åser. Opplev fantastisk natur og enestående dyreliv i fire av Tanzanias nasjonalparker, hver med sitt særpreg.

ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Tanzania - 4 nasjonalparker
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 6 overnattinger i Tanzania inkl. helpensjon
 • Tarangire nasjonalpark – flokker med flere hundre elefanter
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter ”The Big Five”
 • Besøk i Masai landsby
 • Ngorongoro krateret – et paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – UNESCO-biosfærereservat med et unikt biologisk mangfold
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

Tanzania er kjent som et av verdens beste safariland, med spektakulær natur og et både fascinerende og mangfoldig dyreliv.

På denne reisen får du oppleve hele fire av Tanzanias verdenskjente nasjonalparker, og hver av dem har sitt særpreg. Vær på utkikk etter The Big Five, geparder, hyener, flodhester, giraffer, bavianer, forskjellige fuglearter og byttedyr som sebraer, impalaer, antiloper og bøfler, mens du betrakter Tarangires majestetiske baobab- og akasietrær, Ngorongoros inaktive vulkankrater, Serengetis endeløse sletter og Lake Manyaras frodige natur.

På safarien din bor du på hotell og i teltleir med ordentlige senger, eget bad og toalett.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du opplever nasjonalparkene Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara og Tarangire
 • Du overnatter i «wildcamps», hvor du kan høre og lukte naturen utenfor, samtidig som du har en god seng og eget bad
 • Se de store elefantflokkene i Tarangire, bli overveldet av Serengetis og Ngorongoro-kraterets enorme dyrerikdom
 • Du får være vitne til Afrikas store kontraster, fra Serengetis flate sletter til Ngorongoro-kraterets frodighet

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Tanzania

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og turen går til Tanzania med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Highview Hotel

Flyet lander rett ved Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, som majestetisk reiser seg hele 5.895 meter opp fra savannen. Snøen på toppen av fjellet gjør det nesten vanskelig å tro at du nå faktisk befinner deg i Afrika.

På flyplassen står sjåføren/guiden og venter på deg. Nå venter en interessant sightseeingtur på godt 200 km før du ankommer Highview Hotel. Turen går bl.a. forbi landsbyene Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu og Karatu.

Hvis tiden tillater det, kan ettermiddagen brukes til avslapning på hotellet eller et besøk i Karatu by og det lokale markedet.

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel i Karatu for å overnatte. Dette gir kort kjøretid til Tarangire Nasjonalpark i morgen og dermed mest mulig tid i Tarangire nasjonalpark.

Dag 3: Tarangire National Park

I dag går turen til nasjonalparken Tarangire, den sjette største nasjonalparken i Tanzania.

Parken har fått sitt navn fra Tarangire-elven som renner gjennom parken. I tørre perioder er elven dyrenes eneste vannkilde.

Landskapet og vegetasjonen er utrolig variert. Det kuperte kanskapet har ni ulike vekstsoner, og du får oppleve en savanne med mange majestetiske baobab- og akasietrær, så flotte at de nesten tar oppmerksomheten fra de mange dyrene.

Den mangfoldige vegetasjonen betyr også mange ville dyr. Parken er spesielt kjent for sitt store antall elefanter. Her finner du en av verdens største konsentrasjoner av elefanter, og det er ikke uvanlig å se flokker med flere hundre dyr. Mange gnuer og sebraer har hjemstedet sitt i denne nasjonalparken, og kuduer, impalaer og gaseller trives også godt her. Byttedyrene tiltrekker både løver, leoparder og hyener, og hvis du er riktig heldig, kommer det kanskje en vill hund forbi.

Om ettermiddagen drar du tilbake til Highview Hotel for å slappe av.

Overnatting:
Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area til Serengeti National Park

Etter frokost og utsjekking fra hotellet går turen gjennom Ngorongoros kuperte høysletter, der de rødkledte masaiene bor i sine runde hytter og kveget deres beiter mellom savannens sebraer, gnuer og sjiraffer. Underveis er det tid til å nyte den medbrakte lunsjen.

Via Nabi Hill Gate dreier ruten nå mot nordvest og inn på Serengetis endeløse sletter, der det venter dyr i massevis: flere millioner gnuer og sebraer, tusenvis av antiloper og bøfler, hundrevis av løver, elefanter, leoparder, flodhester, krokodiller og tusenvis av fugler. Serengeti kan by på noen av verdens mest fantastiske og unike dyre- og naturopplevelser.

Merk: Ikoma Wild Camp ligger rett utenfor den nordvestlige delen av Serengeti Nasjonalpark. Her er det en fenomenal utsikt over Serengeti-sletten samt mulighet for helt spesielle opplevelser som du ikke kan få inne i selve nasjonalparken. Hvis du ønsker å bo inne i Serengeti nasjonalpark, kan du (mot et tillegg) velge å overnatte i Serengeti Wild Camp.

Dag 5: Safari i Serengeti National Park

Heldagssafari i Serengeti på utkikk etter “The Big Five”: løver, leoparder, elefanter, nesehorn og bøfler. Du  kan også få se bl.a. hyener og krokodiller. Du har hele dagen på deg til å beundre dyrene og naturen i fantastiske Serengeti.

Økosystemet her i parken regnes for å være et av verdens eldste, og det er vanskelig å ikke føle seg ydmyk og helt overveldet når man sitter i en landcruiser og suger til seg alle inntrykkene. Når det ikke er tørketid, huser nasjonalparken også mange Thompson-gaseller, bøfler, topi-antiloper, Grant-gaseller, elander (verdens største antiloper), vortesvin, ørner, struts og andre dyr. I dag vil du sikkert både se og lukte flodhester som velter seg i såkalte hippo-pools.

Lunsjen er en såkalt ”hot lunch” og serveres i Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

En fantastisk dag du bare skal oppleve og nyte!

Dag 6: Via Serengeti til masailandsby i Ngorongoro

I dag venter nye opplevelser, for nå går safarireisen sørøstover. Den medbrakte lunsjen nytes i det fri ved middagstid.

Deretter går turen inn i Ngorongoro Conservation Area, der du besøker rødkledte masaier i en lokal landsby. Her får du vite mer om hverdagen i en masailandsby, og du kan beundre masaienes håndverk, som hovedsakelig er perlearbeider. De vil gjerne handle med deg, men husk å “prute” på prisen!

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel for å overnatte. Slik får du mest mulig tid i Ngorongoro-krateret i morgen. Hvis du vil gi deg selv en ekstraordinær opplevelse, kan du (mot et tillegg) velge å oppgradere til Ngorongoro Wild Camp.

Dag 7: Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret er verdens største inaktive vulkankrater. Vulkanen eksploderte for 2-3 millioner år siden, falt sammen og etterlot seg et gigantisk hull som i dag er hjemstedet til 30.000 dyr og 350 forskjellige fuglearter som alle har tilgang til vann året rundt i krateret.

Etter at innkjøringen til Ngorongoro er passert kjører du først gjennom et område med frodig regnskog før du kjører nedover langs innsiden av krateret. Etter en interessant kjøretur kommer du ned til den 260 km2 store kraterbunnen. 600 meter over deg tårner kraterkanten, hele veien rundt. Selv om du nå befinner deg på bunnen av krateret, er du faktisk høyt oppe, for kraterkanten ligger 2.200 meter over havet.

Dagen tilbringes i krateret – og her er det nok å se! Løver, gaseller, elefanter, gnuer og sebraer i hopetall. Hvis du er heldig, får du også se det truede, sorte nesehornet som nesten er utryddet i hele Afrika på grunn av krypskyting. I Ngorongoro beskyttes de av bevæpnede rangers.

Lunsjen nytes i fantastiske omgivelser på kraterbunnen, og sent på dagen blir du kjørt tilbake til hotellet.

Overnatting:
Dag 8: Lake Manyara Nasjonalpark – Hjemreise

Etter frokost og utsjekking fra hotellet går turen til Lake Manyara nasjonalpark. Dette er en av Tanzanias minste nasjonalparker. Den dekker 330 km2, og selve sjøen utgjør vel to tredeler av nasjonalparken – litt avhengig av årstiden.

Det var her – ved sjøens sørlige bredd – at Ernest Hemingway på midten av 1930-tallet slo leir mens han gikk på jakt etter den største og flotteste kuduen i et område i nærheten, det området vi i dag kjenner som Tarangire nasjonalpark.

Lake Manyara nasjonalpark ble etablert i 1960 med henblikk på å bevare regionens helt unike økosystem, og i 1981 ble parken en del av UNESCOs Man and the Biosphere Programme (MAB).

Området er en del av den spektakulære Great Rift Valley, som går hele veien gjennom det afrikanske kontinentet, fra Midtøsten til Moçambique. Forskerne mener at dette riftsystemet med tiden vil få den afrikanske kontinentalplaten til å dele seg i to separate kontinentalplater og dermed rive en stor del av det afrikanske kontinentet løs fra resten av Afrika.

Nasjonalparken, som er smal og lang, er mot øst avgrenset av sjøen Lake Manyara og mot vest av de opptil 600 meter høye Rift Valley-åsene. Derimellom ligger det både åpne gressletter, en jungellignende skog, mangrove, varme kilder og sumper. Mangfoldet er helt enestående, og det er imponerende å se hvor variert naturen kan være på et relativt lite område. Med de mange forskjellige habitatene følger det også stor variasjon i dyrelivet – selv om dyrene kan være vanskelige å få øye på midt i frodigheten.

Det store biologiske mangfoldet i parken tiltrekker seg også mange fugler – det er registrert mer enn 400 forskjellige fuglearter her.

Manyara-sjøen er en sodasø (saltsjø), og vannstanden varierer mye etter når det er regntid og tørke. Langs sjøens bredde kan man være så heldig å se store flokker av flamingoer.

Etter denne siste naturopplevelsen blir du kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 9: Ankomst i Norge

Flyet lander i Norge sent på formiddagen.

Dag Strekning Ca. i km
Dag 2 Kilimanjaro International Airport - Highview Hotel 200
Dag 3 Highview Hotel – Tarangire Nationalpark 80
Dag 4 Highview Hotel via Ngorongoro Conservation Area – Ikoma Wild Camp 250
Dag 5 Safari i Serengeti – gamedrive ---
Dag 6 Via Serengeti til Ngorongoro Conservation Area til Highview Hotel 250
Dag 7 Highview hotel til Ngorongoro Crater og tilbake 130
Dag 8 Lake Manyara ca. 25 km og til Kilimanjaro Airport ca. 170 km 195
Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Masai-eventyr på Osiligilai Maasai Lodge
2 netter

Ønsker du å skjemme bort deg selv etter å ha stått på toppen av Kilimanjaro eller tilbrakt mange timer i en safaribil? Drømmer du om å komme tett på masaikulturen og oppleve masaienes skikker og tradisjoner – uten at det går på bekostning av komforten? Vil du våkne til soloppgangen over Kilimanjaro og ligge ved et basseng som har utsikt mot Afrikas høyeste fjell? Da kan du forlenge reisen din med to netter på Osiligilai Maasai Lodge.

Du finner denne lekre og autentiske lodgen cirka to timers kjøring fra Moshi, og vi kan nesten forsikre deg om at både naturen og kulturopplevelsen her vil ta pusten fra deg.

Lodgen ligger i et typisk masai-savanneområde med åpne sletter, beitemarker så langt øyet kan se og utsikt mot både Mount Meru og Mount Kilimanjaro. Den er eid av lokale masaier, som driver stedet med en stor porsjon entusiasme, noe som gjør at du føler deg svært velkommen og priviligert. Du får mange muligheter til å komme inn under huden på dette seminomadiske folket.

Du overnatter i en tradisjonell masaihytte med alle ønskede nødvendigheter, som toalett, elektrisitet og dusj med varmt vann – og en strategisk plassert seng, slik at du kan ligge og se solen gå opp over Kilimanjaro i de tidlige morgentimene.

Oppholdet på lodgen inkluderer alle måltider og en lang rekke aktiviteter, bl.a. spydkast og tradisjonell masaidans og -sang, mens du ser solen gå ned bak Mount Meru. Dessuten er det mulighet for å kjøpe forskjellige utflukter etter ytterligere aktiviteter, men du kan også velge å bare ligge ved bassenget og la deg oppsluke av utsikten mot Kilimanjaro, mens du nyter en kald øl og leser en god bok.

Vil du vite mer om hvordan det er å bo i Osiligilai Maasai Lodge? Da kan du lese reisebrevet fra vår Afrika-ekspert.

Gorillasporing i Uganda
4 netter

Du har garantert sett bilder av de ville, hårete fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda.

Hvorfor ikke gjøre reisen i Øst-Afrika komplett og forlenge ferien med en tur til Uganda for å se de enestående fjellgorillaene?

Vi har gjort det enkelt for deg og laget denne fem dagers forlengelsen, hvor du i tillegg til gorillasporing også drar på «walking safari» i Lake Mburo nasjonalpark.

Vi har selvfølgelig inkludert fly, gorillatillatelse og helpensjon nesten alle steder.

Enklere blir det ikke!

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun ved min. 2 reisende.

Forlengelsen må bestilles senest 70 dager før avreise.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål