TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideIkoma Wild Camp

Ikoma Wild Camp

Serengeti nasjonalpark

Ikoma Wild Camp er favorittcampen vår i naturen. Her får du det beste av alt.

Campen ligger i et såkalt dyrelivsforvaltningsområde som forbinder Serengeti nasjonalpark med de to viltreservatene Grumeti og Ikorongo, ellers kjent som «den vestlige korridoren».

Korridoren er hovedruten for dyr som migrerer fra Serengeti til Masai Mara. Dyrene streifer fritt over hele området, så det er lett å se elefanter, sebraer, antiloper, sjiraffer, bøfler og andre planteetere fra restauranten i campen. Det er ikke uvanlig at løver besøker campen, og selvfølgelig er det også geparder og leoparder som prøver sitt beste for å fange et godt måltid fra den store buffeen av dyr som passerer. I migrasjonssesongen (juni–juli) er det mulig å oppleve den verdensberømte migrasjonen av 1,2 millioner gnuer – rett utenfor teltet! I store flokker vandrer de over savannen på jakt etter nye beitemarker.

Dette området for dyrelivsforvaltning er – i tillegg til å fungere som en forbindelse mellom nasjonalparken og den vestlige korridoren – også en inntektskilde for de fem landsbyene i området. For å forstyrre de migrerende dyrene så lite som mulig er landsbyene underlagt en rekke begrensninger i forhold til for eksempel landbruk og husdyrhold. På den andre siden går en del av turistinntektene tilbake til lokalbefolkningen, samtidig som de er involvert i den viktige oppgaven med å beskytte dyrene.

På grunn av beliggenheten utenfor nasjonalparken kan leiren tilby opplevelser som ikke ville vært tilgjengelige hvis du overnattet i selve nasjonalparken.

For eksempel er det mulig å kjøpe en «gåsafari», aftendrinker og ikke minst «viltsafari med bil om natten». Dette er helt unike opplevelser som bare er tilgjengelige når du bor utenfor Serengeti nasjonalpark, der restriksjonene ikke er like strenge som inne i parken. Hvis du vil, kan du også bli med på en morgen- eller kveldstur rundt campen. Du blir naturligvis ledsaget av sikkerhetsvakter, og omgivelsene er helt fantastiske!

Disse tilleggsaktivitetene utgjør også en stor forskjell for lokalområdet. Alle forvalterne er personer fra lokalbefolkningen som har fått egnet opplæring, og de ekstra opplevelsene som leiren tilbyr, bidrar til å generere inntekt til familiene og landsbyene. Forvalterne spiller også en nøkkelrolle når det gjelder lokalbefolkningens forståelse av natur og dyreliv, og med sin omfattende kunnskap om dyrene kan de løse mange av konfliktene som ellers kunne oppstått når ville dyr og mennesker bor side om side.

Når du bor på Ikoma Wild Camp, gjennomføres safariene fortsatt i Serengeti nasjonalpark. Derfor må du forvente litt kjøring frem og tilbake mellom leiren og nasjonalparken (cirka 30–45 minutter hver vei). Men de ekstra mulighetene som følge av at campen ikke er underlagt nasjonalparkens strenge regler – samt den høye standarden – gjør det definitivt verdt kjøreturen.

Endringsmulighet
Hvis du ønsker å bo inne i Serengeti nasjonalpark, har du naturligvis også mulighet til det. Du kan (mot et tillegg) velge å overnatte på Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

Her kan du lese mer om hva en ”wild camp” er.

Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14