TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Ecuador

En reise til Ecuador og Galapagos er virkelig en opplevelse av en annen verden, både for ekte naturentusiaster og alle andre som ønsker å oppleve enestående natur, spennende historie og lokalbefolkningens tradisjonsrike kultur.

På reisene våre kan du oppleve Ecuadors høydepunkter kombinert med Galapagosøyene.

Se alle våre reiser til Ecuador og Galapagos nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Ecuador / Galapagos
Ecuador / Galapagos
ForsideLatin-AmerikaEcuador / Galapagos

Reiser til Ecuador

En reise til Ecuador og Galapagos er virkelig en opplevelse av en annen verden, både for ekte naturentusiaster og alle andre som ønsker å oppleve enestående natur, spennende historie og lokalbefolkningens tradisjonsrike kultur.

På reisene våre kan du oppleve Ecuadors høydepunkter kombinert med Galapagosøyene.

Se alle våre reiser til Ecuador og Galapagos nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

ForsideLatin-AmerikaEcuador / Galapagos

Hvorfor skal du reise til Ecuador og Galapagos?

Ecuador er det minste av landene Sør-Amerika, men landets dyreliv og natur er blant verdens mest varierte. Her kan du oppleve eventyrlige landskaper, varme kilder, hvite sandstrender, fjell, vulkaner og selvfølgelig de fantastiske Galapagosøyene.

I tillegg har Ecuador en interessant historie, mange levninger fra den spanske kolonitiden, tradisjonsrike indianerkulturer og flotte byer.

Våre rundreiser til Ecuador

Rundreisene våre starter på fastlandet i Ecuador og etterfølges enten av øyhopping eller cruise blant Galapagosøyene.

Nedenfor kan du lese mer om alt du kan se og oppleve på disse reisene.

Quito

Quito er Ecuadors hovedstad, og med sin beliggenhet 2.850 meter over havet er dette den nest høyest beliggende hovedstaden i verden.

Byen ligger vakkert til mellom fjellene, og den største severdigheten er Quitos historiske sentrum, som i 1978 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Området har mange kolonitidsbygninger og arkitektoniske skatter fra 1600-tallet, f.eks. den flotte kirken La Compañia de Jesus og den sentrale plassen Plaza de la Independencia, der du kan se katedralen og erkebiskopens og presidentens palass.

Quito ligger bare cirka 20 km sør for ekvator, og når du er i byen må du få med deg Ekvatormonumentet (La Mitad del Mundo). Monumentet er 30 meter høyt og markerer ekvator, eller verdens midte, og det er populært å få tatt bilde av seg med ett ben på hver side av ekvator.

Cotopaxi

Få timer fra Quito, i Cotopaxi National Park, finner du en av verdens høyeste aktive snøkledte vulkaner, Cotopaxi, som ligger i hele i 5.897 meters høyde. Opplev vulkanen og den fantastiske utsikten i 4.600-4.800 meters høyde.

Selve parken er hjemstedet til forskjellige plante- og dyrearter. Spesielt er dette et spesielt reisemål for fugleinteresserte, for her kan du blant annet kan få øye på kondorer og kolibrier.

Kratersjøen Quilotoa

Sør for Quito finner du den fascinerende paradisøya Quilotoa. Kratersjøen er et resultat av Quilotoa-vulkanens utbrudd i år 1280. Det etterlot seg et cirka 250 meter dypt krater med en diameter på 3 kilometer, og denne kratersjøen er et flott syn, for vannet her skifter farge fra helt turkis til nesten gult. Fargen avhenger blant annet av når på året du besøker kratersjøen.

Du kan gå helt ned til sjøen på en sti, og det tar rundt 30 minutter. Til gjengjeld er turen tilbake bratt og kan ta opptil 2 timer. Du kan selvfølgelig også leie et esel som bringer deg trygt tilbake til toppen igjen.

Baños

Baños, eller Baños de Agua Santa, er en vakkert beliggende by som ligger i en frodig dal ved foten av Tungurahua-vulkanen. Byen er populær blant både ecuadorianerne selv og internasjonale turister. Byens fulle navn betyr ”hellige kilder”, og det er nettopp dette du finner her: massevis av varme kilder og deilige spa .

I tillegg er Baños et paradis for eventyrere. Dra på mountainbike-tur, prøv ziplining eller dra til Casa del Árbol – et utsiktspunkt der du kan huske ut over avgrunnen. Her kiler det i magen!

Guayaquil

Guayaquil er en livlig storby og den største byen i Ecuador. Det er landets viktigste handelsby, og her finner du blant finner Ecuadors kommersielle og finansielle sentrum. Det er også herfra alle fly til og fra Galapagosøyene starter og lander.

Byens største høydepunkt er den gamle bydelen Las Peñas, vakkert beliggende på toppen av en ås der du har en fenomenal utsikt over byen. Bydelen har fargerike hus og sjarmerende, brosteinsgater med mange hyggelige kafeer der du kan slappe av med en kopp kaffe.

Ved foten av bakken ligger den 2,5 kilometer lange havnepromenaden Malecón 2000 langs Guayas-elven. Gå en tur på den hyggelige promenaden eller spis på en av de mange utendørsrestaurantene.

Opplev Amazonas regnskog

Kombiner reisen din med en tur til den fascinerende Amazonas-regnskogen.

Den varme og fuktige Amazonas-regnskogen er verdens største tropiske regnskog og strekker seg over hele 9 land. Her lever det 40 000 forskjellige plantearter og millioner av dyrearter.

Tena ligger i det øvre Amazonas i Ecuador og er en god introduksjon for deg som har lyst på en smaksprøve på alt det regnskogen har å by på. Her får du nærkontakt med den frodige naturen og får se noen av jungelens mange forskjellige planter, trær, fugler og insekter. Det lever selvfølgelig også mange patte- og krypdyr her, men de er vanskeligere å få øye på, for denne delen av Amazonas ligger forholdsvis nær bebygde områder.

Galapagosøyene

Vel 1000 km fra kysten av Ecuador ligger Galapagosøyene, en gruppe av større og mindre øyer. Disse øyene utgjør toppen av en lang vulkankjede, som reiser seg 2.-3.000 meter over havoverflaten.

Galapagosøyene ble berømte etter at Charles Darwin brukte dem som utgangspunkt for sin bok om artenes opprinnelse og naturlig seleksjon som han skrev etter sin studiereise der i 1835.

Øyene er oppført på UNESCOs verdensarvliste og har et av verdens mest unike økosystemer. Hver øy er forskjellig, og har sitt eget spesielle, meget sårbare økosystem.

Man mener at en av årsakene til disse unike økosystemene er at øyene har oppstått som vulkanøyer og derfor aldri har vært del av fastlandet.

Artene på øyene har sannsynligvis opprinnelig kommet dit enten via vannet eller luften, og deretter har de videreutviklet seg. Faktisk er Galapagos det stedet i verden som har flest arter som ikke finnes andre steder i verden, f.eks. Galapagos-skilpadden, som også har gitt øyene sitt navn.

Alle våre reiser tar deg med til Galapagosøyene, og du får besøke flere av disse fascinerende øyene. Hvilke avhenger av om du velger å avslutte reisen din med øyhopping eller cruise. Uansett hvilke øyer du besøker: du er garantert unike natur- og dyreopplevelser.

Kombiner med Peru

Kombiner Ecuador med en reise til Peru og kryss av to søramerikanske land på reiseønskelisten.

Peru er et ekte skattkammer av historiske opplevelser.

Du kan se frem til å oppleve:

  • Cusco, inkarikets formelle hovedstad og senere spansk kolonitidsby. Byen, som ligger i hele 3 399 meters høyde i Andesfjellene, har mange kolonitidsbygninger, festninger fra inkatiden og ikke minst en fantastisk flott utsikt til Andesfjellene.
  • Urubamba-dalen, inkaenes hellige dal, har små, sjarmerende landsbyer, f.eks. Pisac, kjent for sitt store Indianermarked, Ollantaytambo, kjent for sin store inkafestning og Aguas Calientes, kjent for sine varme kilder og beliggenheten ved foten av Machu Picchu
  • Den legendariske ruinbyen Machu Picchu, Perus største severdighet og et must see på din reise i Peru. Ruinbyen ble bygd i det 15. århundre og har, i tillegg til sin fascinerende historie, også en fantastisk utsikt på grunn av sin eventyrlige beliggenhet: på Urubamba-dalens bratte åsrygg, omkranset av grønne fjelltopper og tåkeskog.

Har du spørsmål?

Vi har samlet all reiserelevant informasjon om Ecuador og Galapagos på vår side Praktisk informasjon om Ecuador.

Du må også gjerne kontakte våre reisekonsulenter, som vet alt om våre reiser til Sør-Amerika og Mellom-Amerika.

Vi gleder oss til å hjelpe deg med å finne ditt livs reise.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende 

Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor blir vi valgt

Vi skjønner at tiden din er dyrebar. Derfor er målet vårt å gi deg den beste mulige, personlig tilpassede servicen, og det er viktig for oss at du føler deg trygg i våre hender på hele reisen. Vi hjelper deg med alle detaljer både før, etter og under reisen din, og svarer gjerne på alt du måtte lure på.

Vi tilbyr et stort og mangfoldig utvalg av reisemål som alle har sin egen unike historie – med spennende lokal kultur, fascinerende dyreliv og storslått natur.

Vi skaper reiser på bakgrunn av grundige forberedelser og førstehåndserfaringer fra landene. Hver reise er tilrettelagt med henblikk på å gi deg det beste hvert reisemål har å by på.

Når du reiser med oss, vet du at du er i trygge hender. Vi er medlem av det danske reisegarantifondet. Det betyr at du som reisende er sikret økonomisk, og at du får reisen din refundert hvis vi mot forventing skulle gå konkurs.