TRYGGHETSGARANTI - LES MER
17 dager

Ecuador med Amazonas & Galapagos-cruise

Bli med på en reise med fokus på ultimate naturopplevelser i Andesfjellene, Amazonas-regnskogen og på Galapagosøyene på et fantastisk 5-dagers cruise.

Ecuador med Amazonas & Galapagos-cruise
Ecuador med Amazonas & Galapagos-cruise
17 dager
ForsideLatin-AmerikaEcuador / GalapagosEcuador med Amazonas & Galapagos-cruise

Ecuador med Amazonas & Galapagos-cruise

Bli med på en reise med fokus på ultimate naturopplevelser i Andesfjellene, Amazonas-regnskogen og på Galapagosøyene på et fantastisk 5-dagers cruise.

ForsideLatin-AmerikaEcuador / GalapagosEcuador med Amazonas & Galapagos-cruise
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Quito og hjem fra Guayaquil med flybytte underveis
 • Innenriksfly Quito – Baltra (Galapagos) – Guayaquil
 • Transfer fra/til flyplassene
 • Transport på rundreisen på Ecuadors fastland
 • 9 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 2 overnattinger i Amazonasjungelen inkl. helpensjon
 • 4 overnattinger i Galapagos ombord på båten Golondrina I inkl. helpensjon
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Quito, inkl. besøk ved ekvator
 • Vandring i Cotopaxi nasjonalpark
 • Tur til kratersjøen Quilotoa
 • Utflukter i Amazonasregnskogen
 • 5-dagers Galapagos-cruise med flink naturguide og utflukter til øyene Mosquera, Fernandina, Isabela, Santiago, Sombrero Chino og Santa Cruz
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene (unntatt til Galapagos, som betales lokalt)

REISEN KORT & GODT

Gled deg til ultimate natur- og dyreopplevelser på denne reisen til Ecuador. Dette lille landet har høye fjell, aktive vulkaner, brusende fosser, frodig regnskog og selvfølgelig de fantastiske Galapagosøyene.

I Ecuadors hovedstad Quito kan du glede deg til å se imponerende katedraler og plasser fra kolonitiden. Du besøker også ekvatorlinjen, og den går tvers gjennom det nordlige Quito.

Turen fortsetter gjennom de majestetiske Andesfjellene til Cotopaxi nasjonalpark, den eventyrlige kratersjøen Quilotoa og den hyggelige byen Baños som ligger ved foten av Tungurahua-vulkanen, omgitt av fosser.

Neste stopp er Amasonasregnskogen, der du bor på en jungellodge med moderne fasiliteter rett nede ved den brusende Napo-elven. Fra lodgen tar en flink lokalguide deg med på fot- og båtturer inn i den frodige regnskogen.

Fra Ecuadors fastland flyr du til Galapagosøyene, der reisen din avsluttes med en ”once in a lifetime”-opplevelse; et eventyrlig 5-dagers cruise. Å være med på Galapagos-cruise er en helt unik opplevelse, for her besøker du ubebodde øyer og får nærkontakt med det fascinerende dyrelivet.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Bli med på en tur tilbake i historien på en byrundtur i Quitos vakre gamle bydel, der godt bevarte plasser, bygninger og kirker fra kolonitiden fremdeles står
 • Opplev den mektige, snøkledde Cotopaxi-vulkanen og den eventyrlige kratersjøen Quilotoa i Ecuadors høyland
 • Føl naturens krefter, luktene og lydene i verdens største regnskog, Amazonas
 • Gled deg til et fantastisk møte med Galapagosøyenes unike dyreliv som bl.a. omfatter skilpadder, haviguaner og pingviner på et 5-dagers cruise

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Quito (2 850 moh.)

I dag går reisen til Quito, Ecuadors hovedstad, med mellomlanding(er) underveis. Ved innflygingen kan du beundre Quitos flotte beliggenhet i en frodig dal i Andesfjellene.

På flyplassen blir du hentet av en engelsktalende sjåfør/guide, som står med et skilt med navnet ditt på når du kommer ut i ankomsthallen. Kjøreturen fra flyplassen går gjennom Quitos moderne bydel og ned til den gamle bydelen der hotellet ditt ligger, og turen tar ca. 1 time.

Resten av dagen har du på egen hånd, til å rusle en tur i den gamle bydelen eller bare slappe av etter den lange reisen. Husk å drikke mye vann og ta det med ro, for Quito ligger i 2 850 meters høyde, og kroppen din må langsomt få venne seg til høyden.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 2: Byrundtur i Quito, inkl. besøk ved ekvator

En gang var Quito en velhavende inkaby, men da spanjolene ankom i 1526 innså inkageneralen Rumiñahui raskt at dette var en kamp han ikke kunne vinne. Derfor ødela han alt i byen, så det ikke var noe igjen til spanjolene. Den spanske løytnanten Sebastián de Benalcázar grunnla i 1534 det Quito du får se på dagens byrundtur, og her er det meget godt bevarte kolonitidsbygninger, plasser og katedraler. Quitos gamle bydel er det best bevarte historiske bysenteret i Latin-Amerika, så det er ikke uten grunn at den er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Du blir hentet på hotellet av guiden din etter frokost, og så går turen til den gamle bydelen. Først besøker du den vakre Plaza de la Independencia (“Uavhengighetsplassen”), som er omgitt av noen av Quitos viktigste bygninger: Presidentens palass, regjeringsbygningen, erkebiskopens palass og Quitos katedral. Fra Plaza de la Independencia følger du brosteinsgatene til kirken La Compañía, som innvendig er belagt med de fineste gullplater, og San Francisco-kirken, som er Quitos eldste kirke.

Etter den gamle bydelen blir du kjørt opp til Panecillo-høyden, der det er flott utsikt over byen, og der den 45 meter høye aluminiumsstatuen Virgen del Panecillo står. Deretter fortsetter turen til den nordlige delen av byen og La Mitad del Mundo, der ekvatorlinjen ligger.

La Mitad del Mundo betyr “verdens midte”, og her står det et ruvende, 30 meter høyt ekvatormonument som symbol på den unike geografiske beliggenheten. Du kan gå opp i monumentet og få en fin utsikt over området, der det både er suvenirbutikker, matboder, kakaomuseum, bryggeri og et lite planetarium. Her er det også tid til å spise lunsj og til å gå rundt og se på de mange interessante utstillingene og museene.

Dagens siste stopp er det lille, hyggelige museet Intinãn, som ligger bare noen hundre meter fra La Mitad del Mundo. Her kan du blant annet prøve deg på morsomme eksperimenter for å se hvordan jordens tyngdekraft og de magnetiske kreftene fungerer. Det er nemlig her ekvator virkelig ligger, for det har vist seg at det store, flotte ekvatormonument er litt feilplassert på grunn av de unøyaktige målemetodene som ble brukt i gamle dager.

På turen passerer du også et annet av byens berømte vartegn, den karakteristiske 115 meter høye basilikaen Basílica del Voto Nacional. Den er bygget i nygotisk stil og er den største basilikaen i Amerika.

Etter byrundturen blir du kjørt tilbake til hotellet, og du kan tilbringe resten av dagen til å utforske byen på egen hånd.

Dag 3: Dag på egen hånd i Quito

Quito er en flott by med mange aktivitetsmuligheter, og du har dagen til fri disposisjon, slik at du kan gå på oppdagelsesferd i storbyen. Du kan også kjøpe en ekstra utflukt hjemmefra.

Hvis været er fint, kan vi anbefale å dra opp til Cruz de Loma, et utsiktspunkt på Pichincha-vulkanen i ca. 4 100 meters høyde. En kabelbane på 2,5 kilometer ved navn TelefériQo bringer deg oppover den bratte vulkanen til utsiktspunktet, der du har en fenomenal panoramautsikt over Quito med de omliggende vulkanene og fjellene i bakgrunnen.

Hvis kroppen din ikke helt har vent seg til å være i høyden ennå, kan du i stedet ta en tur til den hyggelige botaniske hagen Jardín Botánico de Quito og få vite mye interessant om alle de mange flotte plantene og blomstene.

Du kan også kjøpe en dagstur til den lille byen Mindo som ligger midt inne i en eventyrlig 500 km2 stor tåkeregnskog. Det frodige området har et mangfoldig plante- og dyreliv, og det er også meget kjent for sin produksjon av fristende sjokolade.

Hvis du har lyst til å oppleve Ecuadors indianerkultur, kan du også bli med på en dagsutflukt til Imbabura-provinsen nord for Quito. Den er kjent for sitt vakre landskap med billedskjønne sjøer, høye vulkaner og selvfølgelig det berømte indianermarkedet Otavalo. Der kan du kjøpe fargerike tepper, skjerf og ponchoer.

Dag 4: Quito – tur til Cotopaxi nasjonalpark (3 850 moh.) – Pedregal

I dag reiser du fra den travle hovedstaden og til Andesfjellenes ro og flotte landskaper. Turen går sørover fra Quito på den vakre Avenida de los Volcanes (’Vulkanalleen’) til Cotopaxi nasjonalpark. Turen tar ca. 2,5 timer.

I Cotopaxi nasjonalpark skal du bli med på en lett fottur rundt den eventyrlige Limpiopungo-sjøen, som ligger i ca. 3 850 meters høyde. Du har med deg en flink lokal guide som forteller alt om områdets flora og fauna samt spennende myter om de store vulkanene. Hvis du er litt heldig, kan du få øye på kondorer, kolibrier, ville hester, spisshjorter og guanakoer i parken. Den snøkledde Cotopaxi-vulkanen med sine 5 897 meter er hele tiden rett ved siden av deg, og du vil nok føle deg bitte liten ved siden av denne mektige vulkanen.

Om ettermiddagen blir du kjørt til overnattingsstedet ditt. Det ligger rett utenfor nasjonalparken.

Dag 5: Dag på egen hånd i Andesfjellene (3 600 moh.)

Dagen i dag er til fri disposisjon og kan tilbringes med avslapning eller aktiviteter på og rundt hyggelige Hacienda El Porvenir i det fantastiske Andes-landskapet.

Du kan gå en tur i området på egen hånd, på merkede stier, eller delta i noen av de aktivitetene hotellet tilbyr, som f.eks. rideturer og mountainbiking i det unike Andes-landskapet.

Vær oppmerksom på at turene er med lokale, spansktalende medarbeidere, men instrukser i f.eks. riding foregår på engelsk før avgang, så spanskkunnskaper er ikke nødvendige.

Alle aktiviteter bestilles og betales lokalt ved ankomst på hotellet. Rideturen er imidlertid så populær at vi absolutt anbefaler at du kjøper den hjemmefra.

Hvis du foretrekker å slappe av, har hotellet også sitt eget spa, og der kan du nyte livet med wellness og avslappende massasjer.

Dag 6: Pedregal – kratersjøen Quilotoa (3 900 moh.) – Baños (1 820 moh.)

Etter frokost fortsetter reisen gjennom det fjellrike landskapet. Neste stopp er den flotte kratersjøen Quilotoa, som er ca. 250 meter dyp og har en diameter på ca. 3 km. Fargen på vannet er helt spesiell og kan skifte fra helt turkis til nesten gul, avhengig av årstiden og innholdet av mineraler i vannet.

Du kan vandre helt ned til vannet på en merket sikksakk-sti eller du kan bare bli igjen på toppen og ta massevis av bilder av denne utrolig vakre sjøen. Vandringen ned til sjøen tar ca. 30 minutter, men turen tilbake opp den bratte stien kan ta opptil 2 timer. Mot å betale et tillegg kan du leie et esel som frakter deg tilbake til toppen, slik at du slipper å bli varm og sliten.

Etter lunsj fortsetter du turen til Baños, som ligger i en frodig dal ved foten av Tungurahua-vulkanen.

Baños er et populært reisemål for både internasjonale reisende og ecuadorianerne selv, for byen har aktiviteter for enhver smak. Uansett om du foretrekker å slappe av på et spa eller i varme kilder eller liker utfordrende aktiviteter som “canyon swing”, ziplining og mountainbiking, har Baños garantert noe for deg.

Byen har en overskuelig størrelse, og du kan enkelt gå fra hotellet ditt og ned til Baños’ hovedgate, der det alltid er liv og røre. Her finner du massevis av spisesteder, barer, suvenirbutikker og turoperatører som selger adventure-aktiviteter i området.

Overnatting:
Dag 7: Dag på egen hånd i Baños

Du har hele dagen i dag til fri disposisjon til å utforske Baños og det flotte området rundt byen.

Byen er omgitt av fosser, og en populær aktivitet er å dra ut og se Pailón del Diablo, den største fossen av dem alle, med en imponerende kraft og styrke. Dit kjører man med en Chiva-buss, en fargerik buss uten dører og vinduer, så det er flott utsyn til den vakre naturen. Det er enkelt å arrangere denne turen lokalt. Den koster ca. 15 USD per person.

Du kan også på egen hånd ta bussen opp til Casa del Árbol, som er et litt annerledes utsiktspunkt. Her kan du nemlig huske ut over avgrunnen og ikke bare få en magekilende opplevelse, men også ta noen helt fantastiske bilder.

Baños’ fulle navn er Baños de Agua Santa, som oversatt betyr “hellige bad”. Navnet kommer av byens mange varme kilder som sies å ha helsefremmende egenskaper på grunn av deres høye innhold av mineraler skapt av den vulkanske aktiviteten til Tungurahua-vulkanen. Du kan flere steder nyte en wellness-opplevelse i behagelig varme kilder som ligger i byens flotte omgivelser.

Overnatting:
Dag 8: Baños – Tena (Amazonas) (600 moh.)

Turen går på svingete fjellveier fra Baños til byen Tena, som er inngangen til Amazonas-regnskogen. Kjøreturen tar ca. 3-4 timer, og det er en meget vakker tur med både vulkaner og fosser på veien. Temperaturen og luftfuktigheten blir høyere etter hvert som du beveger deg ned i høydemeter og mot den store jungelen.
Veien ender bokstavelig talt i Napo-elven, og her venter en motordreven kano på å bringe deg det siste stykket til jungellodgen din, som ligger ca. 40 kilometer fra Tena og er omgitt av frodig jungel. Båtturen varer i ca. 15 minutter.

Ved ankomst på lodgen får du anvist rommet ditt, og deretter venter det en deilig lunsj. Om ettermiddagen gir guiden deg en interessant innføring i kakaoproduksjonen i Amazonas og forteller hvordan den enkle kakaobønnen bearbeides til velsmakende  sjokolade.

Dagen avsluttes i hyggelige omgivelser på lodgen, til lyden av den brusende Napo-elven og jungelens beboere.

Overnatting:
Dag 9: Store opplevelser i Amazonas

Etter frokost tar en flink lokal guide deg med på en vandring inn i jungelen. Guiden forklarer om de mange forskjellige plantenes og trærnes medisinske egenskaper og om de fuglene og insektene dere får øye på underveis. Amazonas-regnskogen er også hjemsted for mange forskjellige slags patte- og krypdyr. Det er imidlertid ikke så stor mulighet for å møte dem i denne delen av regnskogen, som kalles øvre Amazonas, fordi den ligger for nær bebodde områder. Du kommer likevel til å oppleve regnskogens eksotiske dyreliv senere på dagen, på et besøk på rehabiliteringssentret AmaZOOnico.

På senteret vil du bl.a. møte aper, tukaner, skilpadder, slanger, tapirer og kanskje også et av de mer sjeldne kattedyrene, som f.eks. ozeloten. AmaZOOnico tar seg av skadde og beslaglagte dyr og forsøker å sette dem ut i naturen igjen. Frivillige hjelpere vil gi deg en omvisning og fortelle om dyrene de for tiden tar seg av. De dyrene som snart er klare til å komme tilbake i naturen igjen får du ikke lov til å komme nær, for de skal ha så lite menneskelig kontakt som mulig.

Lunsjen spiser du tilbake på lodgen, før du om ettermiddagen besøker et lite lokalsamfunn der gamle tradisjoner fremdeles holdes i hevd. Her får du et godt innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og dyrker forskjellige avlinger som yucca, kaffe, kakao og andre tropiske frukter. Du får også smake på den typiske jungeldrinken ”Chicha de Yuca”. Kvinnene lager skåler og boller til matlagingen for hånd. Det ser kanskje enkelt ut, men du kan prøve selv, og lett er det ikke. De lager den vakreste keramikk av enkle, naturlige materialer.

Du har resten av ettermiddagen til å slappe av på lodgen og benytte alle fasilitetene her.

Overnatting:
Dag 10: Tena – Papallacta (3 300 moh.) – Quito (2 850 moh)

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Amazonasjungelen. Det kan nok være litt vemodig å måtte forlate den fantastiske jungelen, men du tar i alle fall med deg mange uforglemmelige naturminner hjem.

Etter en god frokost tar du båt du den korte turen oppover Napo-elven, der en sjåfør venter ved elvebredden på å kjøre deg tilbake til Quito. Igjen venter det en meget vakker kjøretur på ca. 5 timer gjennom Andesfjellene. Underveis blir det lunsjpause i Papallacta, et sted kjent for sine varme kilder. Hvis du har lyst, kan du ta på deg badetøy og nyte et avstressende, velgjørende bad.

Du overnatter litt utenfor Quito og nær flyplassen, så du ikke må stå altfor tidlig opp neste dag, når reisen din fortsetter til de magiske Galapagosøyene.

Dag 11: Quito – fly til Galapagos – Galapagos-cruiset starter

Du kan virkelig glede deg til den andre delen av reisen din, for nå skal du gå i Charles Darwins fotspor på de eventyrlige Galapagosøyene. Her venter det mange og helt unike dyre- og naturopplevelser på et 5-dagers cruise på de fantastiske øyene.

I det Herrens år 1831 dro den unge Charles Darwin på en oppdagelsesreise som skulle endre hans liv som videnskapsmann. På Galapagosøyene oppdaget han nemlig at finkene her var annerledes enn dem han kjente hjemmefra. Var det mulig de hadde samme forfedre, men hadde utviklet seg annerledes på grunn av det miljøet de hadde levd i? Teorien begynte å ta form i Darwins hode og ble til verket “Om artenes opprinnelse”. Denne boken anses fremdeles som det viktigste bidraget til forståelsen av biologisk evolusjon.

Du blir hentet på hotellet ditt om morgenen og kjørt den korte turen til flyplassen. Her skal du først betale du 20 USD (kontant) for et såkalt Transit Control Card før du kan sjekke inn. Flyreisen fra Quito til Galapagos tar ca. 2,5 timer. Ved ankomst på Baltra flyplass på Galapagos skal du betale en nasjonalparkavgift på 100 USD (kontant).

På Baltra flyplass blir du hentet og kjørt til båten Golondrina I, som skal være ditt flytende hjem de neste 5 dagene. Her blir du innlosjert i kahytten din, og deretter blir det et kort velkomstmøte etterfulgt av lunsj. På velkomstmøtet vil guiden din presentere deg for kapteinen, kokken og resten av besetningen, og selvfølgelig de andre gjestene på båten, før ettermiddagens spennende program gjennomgås.

Første stopp er den lille flate, ubebodde øya Mosquera, som ligger mellom øyene North Seymour og Baltra. Øya er bare 600 meter lang og 160 meter bred på sitt bredeste punkt og består hovedsaklig av hvit sandstrand og klipper. En stor sjøløvekoloni holder til her, og du vil også kunne møte både pelikaner, blåfotsuler og mange andre vadefugler.

Gruppen samles hver dag før middag på båten sammen med guiden og snakker om dagens opplevelser og gjennomgår neste dags program, slik at du vet hva har å glede deg til.

Om kvelden kan du fra dekket på båten nyte en stjernehimmel uten noen form for lysforurensning. Dette er en utrolig flott og stemningsfull opplevelse. Mens du går til køys etter en begivenhetsrik dag setter båten kurs for den neste interessante øya.

Vær oppmerksom på at programmet på Galapagos alltid er med forbehold om endringer. Dårlige værforhold eller anbefalinger fra lokale myndigheter kan føre til at ruten kan bli endret på kort varsel.

Dag 12: Galapagos-cruise – øyene Isabela og Fernandina

Isabela er den største øya i Galapagos-øygruppen, og på cruiset ditt vil du besøke flere helt spesielle områder på den store vulkanøya. Første stopp er ved Punta Vicente Roca, der du ikke går i land, men seiler rundt blant imponerende vulkanske formasjoner langs kysten i en liten motordreven gummibåt (kalt panga). Her kan du bl.a. være så heldig å se pingviner, havhester, rokker, kulefisk og havskilpadder.

Om ettermiddagen seiler du til den tredje største øya i Galapagos-øygruppen, nemlig øya Fernandina. Øya domineres av den aktive vulkanen La Cumbre, og lavastrømmene når helt ut i havet. Du går i land ved Punta Espinosa, der du skal gå en tur på ca. 1,5 time på små ujevne stier av sand og løse stein. På turen kan du se den spektakulære lavakaktusen og øyas mangfoldige dyreliv. Her er det bl.a. gode muligheter for å se haviguaner, pingviner, pelikaner, galapagosvåker og galapagosskarver. Haviguanene bygger reir og legger egg på øya fra januar til juni.
Etter vandringen kan du snorkle fra stranden eller bare bade og slappe av før du blir seilt tilbake til båten.

Det er en helt spesiell opplevelse å delta på et Galapagos-cruise. Du får mulighet til å komme i land på ubebodde øyer med et enestående dyreliv. Dessuten gjør besetningen alt de kan for at du skal få et uforglemmelig opphold på båten og i Galapagos, og du vil raskt merke den avslappede, familiære og ikke minst hyggelige stemningen ombord.

Dag 13: Galapagos-cruise – øya Isabela

I dag seiler du tilbake til Isabela, der du besøker Urbina Bay som ligger ved foten av Alcedo-vulkanen. Bukten var havbunn til 1954, da de vulkanske aktivitetene i området løftet den 5 meter over havets overflate. Her skal du sammen med din flinke naturguide gå en ca. 2 timers tur der du får se interessante koraller og muslingskjell fra den gang bukten fremdeles var havbunn.

På øya kan du også oppleve en stor bestand av flotte, fargerike landiguaner, galapagosskilpadder (juni – september) og galapagosskarver. Disse skarvene lever bare  på Galapagosøyene og er spesielle fordi de ikke kan fly. Faktisk har galapagosskarvens vinger bare en tredjedel av den størrelsen de måtte hatt for at den store fuglen skulle kommet seg opp i luften.
Etter vandringen kan du snorkle ved kysten, og her kan du se pingviner og beundre det fantastiske livet under havets overflate.

Lunsj spiser du på båten, og mens du spiser og slapper av, seiler båten langsomt videre til neste stopp på Isabela. Det er Tagus Cove, som en gang var et populært sted for hvalfangere og pirater. Mange av dem skrev navnet til skipet sitt på klippeveggene rundt i bukten, og i dag kan man fremdeles se mange av disse navnene på klippene.

Utflukten starter med en ca. 2 timers vandring gjennom en skog av palo santo-trær til den vakre saltvannssjøen Darwin, som ligger i et utslukt vulkankrater. Du vandrer hele veien rundt sjøen gjennom den tørre vegetasjonen, og her kan du observere mange forskjellige fuglearter. Du kommer også til et utkikkspunkt der du kan se vulkanene Darwin og Wolf.

Etter vandringen tar du en panga langs kysten og ser bl.a. etter pingviner, de fargerike Sally Lightfoot-krabbene, suler og skarver. Det vil også være tid til en snorkletur før du tar gummibåten tilbake til båten.

Etter en begivenhetsrik dag med flere storslåtte naturopplevelser kan du slappe av med en kald drink eller øl og prate med de andre gjestene. Båten letter anker om kvelden, og natten tilbringes underveis på en lang seiltur til øya Santiago.

Dag 14: Galapagos-cruise – øyene Santiago og Sombrero Chino

Etter frokost går du i land på den svarte vulkanstranden ved Puerto Egas på øya Santiago.

Her skal du gå en flott tur på ca. 1,5 timer på ujevne stier til et gammelt saltkrater der du ofte kan se Darwins finker og galapagosvåken. Noen ganger vil du også kunne treffe på flamingoer her.
Det er også mange haviguaner og sjøløver på øya, og det er et av de få stedene på Galapagos der du også kan møte galapagospelsselen.

Etter turen er det tid til å svømme og snorkle langs den vakre kysten.

Du spiser lunsj på båten før den setter kurs for den lille øya Sombrero Chino, som ligger utenfor sørspissen av Santiago. Øen har fått sitt navn etter sin særpregede form, som mest av alt minner om en kinesisk stråhatt.

På Sombrero Chino skal du på en liten vandring på ca. 30 minutter i steinete, ujevnt terreng. Her kommer du til å se interessante lavaformasjoner, lavakaktuser og planten sesuvium edmonstonei, som kun finnes på Galapagosøyene. Når det er vinter i Norge og sommer på Galapagos, har planten gjerne gule og grønne fargetoner. Den blir nærmest knallrød i øyenes vinterhalvår, når klimaet er tørt.

Ved Sombrero Chino kan du også svømme og dra på eventyr under havets overflate med snorkel og dykkermaske og kikke på fargerike fisk og kanskje møte en havskilpadde.

Naturen på Galapagos er helt overveldende og ubeskrivelig flott, og det er virkelig en ”once in a lifetime”-opplevelse å besøke Galapagosøyene.

Dag 15: Galapagos-cruiset slutter – øya Santa Cruz – Charles Darwin Research Station – fly til Guayaquil

I dag våkner du utenfor Puerto Ayora, hovedbyen på øya Santa Cruz, som er den nest største øya i Galapagos-øygruppen. Galapagos-eventyret ditt er kommet til veis ende, og tiden er kommet til å ta avskjed med besetningen på båten. Men det venter en siste utflukt i Puerto Ayora, nemlig til det interessante museet og forskningssenteret Charles Darwin Research Station. Senteret ble opprettet i 1964 for å fremme forskning og utdanning på Galapagosøyene, og her arbeides det kontinuerlig med forskning og prosjekter for å bevare Galapagos’ økosystemer.

Etter besøket på senteret blir du kjørt i buss tvers over øya til Itabaca-kanalen og videre med båt til flyplassøya Baltra, der du flyr tilbake til fastlandet og til Ecuadors største by, Guayaquil. Flyreisen fra Baltra til Guayaquil tar ca. 1,5 timer.

Guayaquil er Ecuadors kommersielle og finansielle sentrum og har over 2 millioner innbyggere. Selv om det er en storby, er atmosfæren her hyggelig og avslappende.

Når du kommer til Guayaquil, blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 16: Guayaquil på egenhånd – hjemreisen starter

Reisen din er kommet til veis ende, og i dag starter hjemreisen din til Norge. Avhengig av når flyet går, kan du ha litt tid til fri disposisjon om formiddagen i byen før du blir hentet og kjørt til flyplassen.

Hvis ikke du allerede har vært i den gamle bydelen i Las Peñas, kan vi absolutt anbefale en tur dit. Her er bybildet preget av brosteinsgater, fargerike hus og hyggelige kafeer og restauranter. Fra havnepromenaden fører en trapp med 444 trinn deg opp til bydelen, og den ligger på en bakketopp. Hvis du har mer energi, kan du fortsette opp til byens fyrtårn og få en flott 360 graders panoramautsikt over hele byen.

En rusletur i parken Parque Seminario kan også anbefales. Parken er bedre kjent som Parque de las Iguanas (“Iguanparken”) og har fått sitt tilnavn på grunn av de mange fargerike landiguanene som holder til her. Du kan til og med oppleve å måtte dele benk med et av de dragelignende dyrene.

Dag 17: Ankomst i Norge

Du kommer tilbake til Norge etter en opplevelsesrik reise i Ecuador.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Forlengelse av Galapagos-cruiset ditt
3 netter

Kan du bare ikke få nok av de fantastiske Galapagos-øyene? Da kan du forlenge cruiset ditt med 3 netter og oppleve enda flere flotte steder i Galapagos.

På øya Santa Cruz ser du de enorme galapagosskilpaddene leve i det fri på Hacienda Primicias i det frodige høylandet. På den nordlige delen av øya ser du de dragelignende landiguanene ved Cerro Dragon, bedre kjent som Dragon Hill, og besøker den fredfylte mangroveskogen ved Caleta Tortuga Negra. Her liker revhaier, rokker og havskilpadder å holde til.

Du seiler også til den andre siden av øya Isabela, der den hyggelige havnebyen Puerto Villamil sjarmerer med sand og sjøløver i gatene. Her venter bl.a. et oppdrettssenter for landskilpadder, frodige våtmarker, idylliske sandstrender, den historiske gråtemuren og fantastisk snorkling ved Las Tintoreras.

Du kommer også til øya Rabida, en av de mest fargerike i øygruppen med sin karakteristiske rødbrune sand og flere helt fantastiske utsiktspunkter.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler for grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål