TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Et streif av Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene

Opplev Ecuadors hovedstad Quito, og bli med på øyhopping til de berømte Galapagosøyene, der fantastisk natur og et helt unikt dyreliv venter.

Et streif av Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene
Et streif av Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene
11 dager
ForsideLatin-AmerikaEcuador / GalapagosEt streif av Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene

Et streif av Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene

Opplev Ecuadors hovedstad Quito, og bli med på øyhopping til de berømte Galapagosøyene, der fantastisk natur og et helt unikt dyreliv venter.

ForsideLatin-AmerikaEcuador / GalapagosEt streif av Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Quito og hjem fra Guayaquil med flybytte underveis
 • Innenriksfly Quito – Baltra (Galapagos) – Guayaquil
 • Transfer fra/til flyplassene
 • Båt mellom Santa Cruz – Isabela t/r
 • 9 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 4)
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Mulighet for daglig avreise
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Quito inkl. besøk ved ekvator
 • Galapagos – øya Santa Cruz:
  Fottur ved synkehullene Los Gemelos
  Besøk på Hacienda Primicias, der de store galapagosskilpaddene lever fritt
  Opplev de spektakulære lavatunnelene
  Besøk på det interessante Charles Darwin Research Center
 • Galapagos – øya Isabela:
  Fottur ved Isabelas våtmarker
  Besøk ved den historiske muren Muro de las Lágrimas (’Gråtemuren’)
  Besøk på skilpadde-oppdrettssenteret Arnaldo Tupiza
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene (unntatt til Galapagos, som betales lokalt)

REISEN KORT & GODT

På denne reisen får du en smaksprøve på Ecuadors gjestfri befolkning, spennende kolonitidshistorie og helt ubeskrivelig flotte natur med fjell, vulkaner og Galapagosøyenes helt unike dyreliv.

Reisen din starter i Ecuadors hovedstad, Quito, som har en vakker beliggenhet i Andesfjellene, i ca. 2 850 meters høyde. Her skal du bli med på en interessant byrundtur i den gamle bydelen, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og se de mange imponerende bygningene, plassene og katedralene fra kolonitiden. Du får også oppleve ekvatorlinjen, som går gjennom det nordlige Quito. Her kan du prøve å stå med én fot på den nordlige halvkulen og én fot på den sørlige.

Derefter flyr du til Galapagosøyene, der du de neste 6 dagene skal på øyhopping på hovedøya Santa Cruz og øya Isabela, den største i øygruppen. Her venter det en spektakulær og mangfoldig natur med frodig høyland, røffe vulkanlandskaper og vakre, uberørte sandstrender. Og ennå har vi ikke nevnt det helt fenomenale dyrelivet. Uansett hvor du kommer, er det noe som beveger seg. Gled deg bl.a. til å møte de ikoniske og kjempestore galapagosskilpaddene, sjøløver, haviguaner, revhaier, flamingoer og mange flere unike skapninger.

I tillegg til mange arrangerte utflukter er det også tid til fri disposisjon slik at du kan oppleve livet på øyene og den hyggelige stemningen på egenhånd, både i Puerto Ayora på Santa Cruz og i Puerto Villamil på Isabela.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Vår korteste reise til Ecuador med massevis av opplevelser, både i Quito og på Galapagosøyene
 • Opplev friheten ved øyhopping på Galapagosøyene med fantastisk natur og et helt unikt dyreliv
 • Bli med på en spennende byrundtur i Quitos gamle bydel med flotte, godt bevarte bygninger, plasser og katedraler fra kolonitiden
 • Besøk ekvator, og prøv å stå med ett ben på den nordlige halvkulen og ett ben på den sørlige

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Quito

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Ecuador med mellomlanding(er) underveis. Du lander i hovedstaden, Quito, der du blir hentet av en sjåfør på flyplassen og kjørt til hotellet ditt, som ligger i den gamle bydelen. Kjøreturen tar ca. 1 time, men som i alle andre storbyer varierer tiden med trafikken.

Quito har en fantastisk beliggenhet i Andesfjellene, i 2 850 meters høyde, og på klare dager kan du se den flotte kjegleformede Cotopaxi-vulkanen med snø på toppen i det fjerne.

Etter ankomst på hotellet har du resten av dagen til fri disposisjon. Du kan gå en liten tur rundt i den gamle bydelen og spise på en av de hyggelige restaurantene.
Husk å ta det med, ro og drikk masse vann, slik at kroppen din langsomt kan venne seg til høyden.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 2: Byrundtur i Quito, inkl. besøk ved ekvator

Når du har spist frokost, venter det en guidet byrundtur i Quitos gamle bydel, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste pga. sine flotte og gode bevarte historiske bygninger, plasser og ikke minst katedraler fra kolonitiden.

Her kan du se frem til å se Plaza de la Independencia (Uavhengighetsplassen), som er omgitt av viktige bygninger som presidentens palass, regjeringsbygningen, erkebiskopens palass og Quitos katedral. Du besøker også Quitos eldste kirke, San Francisco-kirken, og den mest berømte kirken, La Compañía, som innvendig er belagt med det pureste gull.

Herfra kjører du opp på Panecillo-høyden, der den imponerende, 45 meter høye aluminiumsstatuen Virgen del Panecillo står, med Quitos gamle bydel som malerisk bakgrunn. Her kan du nyte den imponerende utsikten over byen.

Fra den gamle bydelen er det en kjøretur på ca. 30-40 minutter til det nordlige Quito, der ekvatorlinjen ligger. Du besøker både det storslåtte 30 meter høye ekvatormonumentet og det lille museet Intiñan, der du får vite mer om urbefolkningens kultur. Her kan du også prøve deg på morsomme eksperimenter for å se hvordan jordens tyngdekraft og de magnetiske kreftene fungerer.

Begge steder hevder at de står på den ekte ekvatorlinjen, og pga. unøyaktige målemetoder i gamle dager kan det være mulig at det store, flotte ekvatormonumentet er plassert litt feil.

Uansett hvor ekvatorlinjen nøyaktig ligger: det er et ”must” å besøke La Mitad del Mundo, som oversatt betyr verdens midte, på et besøk i Quito.

På turen ser du også den imponerende 115 meter høye basilikaen Basílica del Voto Nacional. Den er bygget i nygotisk stil og er den største basilikaen i Amerika.

Du har resten av dagen på egen hånd.

Dag 3: Dag på egenhånd i Quito

Det er ingen aktiviteter planlagt i dag, og du kan kjøpe ekstrautflukter hjemmefra eller oppdage byen på egenhånd.

Hvis dagen er skyfri og kroppen din tåler høyden godt, kan du på egenhånd ta en tur opp til utsiktspunktet Cruz Loma, som ligger på Pichincha-vulkanen. En 2,5 km tur med kabelbanen TelefériQo bringer deg opp i nesten 4 100 meters høyde, og herfra er deten enestående panoramautsikt over Quito og de omliggende fjellene og vulkanene.

Hvis du har lyst til å oppleve flere av Ecuadors imponerende vulkaner, anbefaler vi at du kjøper en tur til Cotopaxi nasjonalpark. Her kan du komme helt tett på den imponerende 5 897 meter høye snøkledde kjeglevulkanen Cotopaxi og det røffe Andes-landskapet rundt den.

Hvis du er interessert i Ecuadors indianerkultur, er turen til Otavalo, der gamle tradisjoner fremdeles holdes i hevd, kanskje noe for deg. Byen er berømt for sitt fargerike marked, der du bl.a. kan kjøpe fine håndvevde tepper og ponchoer. På veien til og fra Otavalo passerer du høye vulkaner og vakre sjøer.

Bare et par timer fra Quito ligger Mindo-dalen, som er kjent for sin vakre natur med tåkeregnskog og et rikt fugleliv med over 500 registrerte fuglearter.

Dag 4: Quito – fly til Galapagos – store opplevelser på øya Santa Cruz

I dag begynner andre del av reisen din, og den går til de fascinerende Galapagosøyene, som ligger ca. 1 000 km fra fastlandet. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Her skal du betalee du 20 USD (kontant) for et såkalt Transit Control Card før du kan sjekke inn. Flyreisen til Galapagos tar ca. 2,5 timer.

Ved ankomst til Baltra flyplass på Galapagos skal du betale en innreiseavgift på 100 USD (kontant). Utenfor flyplassen venter guiden din på deg, og sammen tar dere bussen ned til Itabaca-kanalen, der du tar båt til hovedøya Santa Cruz.

Første stopp er ved Los Gemelos, også kalt tvillingkratrene, som er to enorme synkehull som ligger rett ved siden av hverandre. Rundt hullene kan du oppleve et rikt fugleliv i den frodige skogen av solsikketrær (scalesia).
Etter en liten tur rundt hullene går turen videre til ranchen Hacienda Primicias, der din første store dyreopplevelse venter. Her lever nemlig verdens største skilpadde, galapagosskilpadden, fritt. Det er en kjempeopplevelse å møte disse enorme dyrene. De veier opptill 250 kilo og bir mer enn 100 år gamle. Din inkluderte lunsj inntas på ranchen i de eksotiske omgivelsene.

Alle Galapagosøyene er skapt av vulkansk aktivitet, og flere steder kan du oppleve lavatunneler. De er en slags vulkanske grotter som er formet av størknet lava. Guiden din tar deg med ned i en av disse spesielle lavatunnelene og forteller mye interessant om hvordan øyene ble til.

Dagens siste stopp er Charles Darwin Research Station, som ble opprettet i 1964 til forskning- og utdanningsformål. Her får du en innføring i Galapagosøyenes unike flora og fauna. Du får også vite mye interessant om de mange viktige prosjektene som forskere, biologer og frivillige hjelpere gjennomfører for å bevare øyenes sårbare natur.

Du har kvelden på egenhånd til å oppleve den hyggelige havnebyen Puerto Ayora. Her er det mye liv med butikker, hyggelige kafeer og restauranter.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 5-6: Puerto Ayora på egenhånd

Du har de neste to dagene på egenhånd i Puerto Ayora. Hvis du er tidlig oppe, skal du stikke innom det lille fiskemarkedet på Avenida Charles Darwin, der sultne og nysgjerrige sjøløver og pelikaner alltid kommer forbi i håp om å få en liten snack.

Vi kan også varmt anbefale å pakke ryggsekken, snøre vandreskoene og tilbringe dagen ved den vakre stranden Tortuga Bay. Det er laget en asfaltert sti ned til stranden som starter fra den sørvestlige delen av Puerto Ayora, og turen til fots tar ca. 45 minutter hver vei. Ved Tortuga Bay kan du sole deg, surfe eller se på de mange haviguanene og pelikanene som holder til her. Bølgene og strømmene er ofte kraftige her, så hvis du vil bade i roligere vann, skal du fortsette til enden av stranden (ca. 2,5 km), der den billedskjønne stranden Playa Mansa ligger i en liten lagune omgitt av mangroveskog.

Her kan du leie en kajakk og padle på oppdagelsesferd i den rolige lagunen, der du bl.a. kan oppleve haviguanene og skilpaddene som kommer opp til overflaten for å trekke pusten før de igjen dykker ned på jakt etter mat.

Det er ingen fasiliteter her ute, så husk å ta med rikelig med vann, mat og solkrem til turen.

En annen utfluktsmulighet fra Puerto Ayora er Las Grietas, et avlangt og dypt ”vannhull” i en klippesprekk der du kan bade og snorkle. Fra Puerto Ayora tar du en taxibåt (ca. 1 USD) til Angermeyer Point. Herfra er det ca. 700 meter til Las Grietas på en liten. ujevn sti, så husk gode vandresko. I helgene er dette stedet er et populært utfluktsmål for lokalbefolkningen.

Hvis du ikke allerede har vært nede ved bryggen i Puerto Ayora, skal du gå en tur ned dit og se på de mange revhaiene, rokkene og sjøløvene som holder til i det grunne vannet samt de fargerike krabbene og haviguanene som kravler rundt på klippene.

Du kan også kjøpe en ekstra båttur til en av de ubebodde Galapagosøyene i nærheten, og alle disse øyene har fantastisk natur og et mangfoldig dyreliv.

Dag 7: Båt til øya Isabela – opplevelser på Isabela

Tiden er kommet til å si farvel til Puerto Ayora, og nå venter nye eventyr på naboøya Isabela. Båten til Isabela går fra bryggen i Puerto Ayora, som ligger få minutters gange fra hotellet ditt. En guide møter deg på hotellet og følger deg ned til båten. Du bærer bagasjen din selv. Båtturen tar cirka 2 timer.

Isabela, den største Galapagosøya, dekker et område på 4 640 km2. Det bor likevel ikke mer enn et par tusen innbyggere her, så du vil oppleve en deilig avslappet øyatmosfære. På Isabela finner du også det høyeste punktet på Galapagosøyene, Wolf-vulkanen på 1 707 meter.

Ved ankomst på Isabela skal du betale et havnegebyr på 10 USD (kontant). Du blir hentet på bryggen og kjørt den korte turen inn til hovedbyen Puerto Villamil, der du sjekker inn på hotellet ditt.

 

Om ettermiddagen skal du på utflukt til de interessante våtmarkene som ligger like utenfor byen. Her kan du finne fascinerende fugler som stylteløpere, sivhøner og hvitkinnender samt de fascinerende flamingoene.

Du besøker også den 25 meter høye muren Muro de las Lágrimas (“Gråtemuren” på norsk), og den er en trist påminnelse om Isabelas historie. Muren ble bygget mellom 1945 og 1959 av fanger i øyas straffekoloni. Den fikk sitt navn på grunn av det harde arbeidet som fikk fanger til å gråte av smerte og dessverre også kostet mange menneskeliv.

Turen avsluttes med besøk på skilpadde-oppdrettssenteret Arnaldo Tupiza. Her arbeider frivillige for å øke bestanden av skilpadder på øya, og du vil kunne oppleve hundrevis av landskilpadder i alle størrelser.

Du har kvelden til fri disposisjon til å gå på oppdagelsesferd i den lille hyggelige havnebyen, der hovedgaten er av sand og der du kan oppleve at dovne sjøløver slanger seg på benkene ved havet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 8: Puerto Villamil på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon i Puerto Villamil. Det er mange deilige strender her, der du kan slappe av og bade.
En populær vandring på øya går til den enorme skjoldvulkanen Sierra Negra. Vulkanen er 1 124 meter høy og har et krater med en diameter på over 9,5 km.

Det er også flotte muligheter til å snorkle ved Isabela. Fantastiske snorkelopplevelser får du ved Las Tintoreras, de små øyene som ligger utenfor Puerto Villamil. Her er det massevis av sprekker og klipper der revhaier, sjøløver, pingviner og havskilpadder liker å holde til.

Dag 9: Isabela – Santa Cruz – Baltra – Guayaquil

Tiden er kommet til å si farvel til de fantastiske Galapagosøyene, og tidlig om morgenen i dag tar du båten fra Isabela tilbake til Santa Cruz. Ved ankomst i Santa Cruz blir du hentet av en engelsktalende guide og kjørt tvers over øya til Itabaca-kanalen og tar båt over til flyplassøya Baltra. Her venter bussen på å kjøre deg det korte stykket til flyplassen. Flyreisen fra Baltra til Guayaquil tar ca. 1,5 time.

Guayaquil er Ecuadors største by og har mer enn 2 millioner innbyggere. Byen ligger ved Guayas-elven og er landets viktigste havneby. Selv om Guayaquil er Ecuadors kommersielle og finansielle sentrum er byen fremdeles sjarmerende, med vakre katedraler, parker og brosteinsbelagte gater. I motsetning til Quito, som ligger høyt og er omgitt av fjell, har Guayaquil et varmere klima, og du kan glede deg til å rusle en kveldstur på byens moderne havnepromenade Malecón 2000 og spise på en av de mange utendørsrestaurantene og kafeene.

Ved ankomst blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 10: Guayaquil på egenhånd – hjemreisen starter

Reisen din er kommet til veis ende, og i dag starter hjemreisen din til Norge. Avhengig av når flyet går, kan du ha litt tid til fri disposisjon om formiddagen i byen før du blir hentet og kjørt til flyplassen.

Hvis ikke du allerede har vært i den gamle bydelen i Las Peñas, kan vi absolutt anbefale en tur dit. Her er bybildet preget av brosteinsgater, fargerike hus og hyggelige kafeer og restauranter. Fra havnepromenaden fører en trapp med 444 trinn deg opp til bydelen, og den ligger på en bakketopp. Hvis du har mer energi, kan du fortsette opp til byens fyrtårn og få en flott 360 graders panoramautsikt over hele byen.

En rusletur i parken Parque Seminario kan også anbefales. Parken er bedre kjent som Parque de las Iguanas (“Iguanparken”) og har fått sitt tilnavn på grunn av de mange fargerike landiguanene som holder til her. Du kan til og med oppleve å måtte dele benk med et av de dragelignende dyrene.

Dag 11: Ankomst i Norge

Du kommer tilbake til Norge etter en uforglemmelig reise i Ecuador.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler for grupper fra 3 personer – innhent et tilbud i dag for å få vite mer.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål