TRYGGHETSGARANTI - LES MER
17 dager

Peru & Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene

Store opplevelser venter i Peru og Ecuador, med besøk i inkaenes gamle hovedstad Cusco, inkabyen Machu Picchu, Ecuadors hovedstad Quito og de eventyrlige Galapagosøyene med deres ubeskrivelig flotte dyreliv.

Peru & Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene
Peru & Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene
17 dager
ForsideLatin-AmerikaPeruPeru & Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene

Peru & Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene

Store opplevelser venter i Peru og Ecuador, med besøk i inkaenes gamle hovedstad Cusco, inkabyen Machu Picchu, Ecuadors hovedstad Quito og de eventyrlige Galapagosøyene med deres ubeskrivelig flotte dyreliv.

ForsideLatin-AmerikaPeruPeru & Ecuador med øyhopping på Galapagosøyene
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Lima og hjem fra Guayaquil med flybytte underveis
 • Innenriksfly i Peru: Lima – Cusco – Lima
 • Flyreise fra Peru til Ecuador: Lima – Quito
 • Innenriksfly i Ecuador: Quito – Baltra (Galapagos) – Guayaquil
 • Transfer fra/til flyplassene
 • Tog: Ollantaytambo – Aguas Calientes – Cusco
 • Båt mellom Santa Cruz – Isabela t/r
 • 15 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 10)
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – prisen gjelder ved min. to reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene
 • Mulighet for daglig avreise

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Cusco
 • Utflukt til Den hellige dal
 • Guidet omvisning ved Machu Picchu
 • Byrundtur i Quito, inkl. besøk ved ekvator
 • Galapagos – utflukt på øya Santa Cruz med besøk til lavatunneler, synkehullene Los Gemelos, Hacienda Primicias, der de store galapagosskilpaddene lever fritt, og Charles Darwin Research Center
 • Galapagos – utflukt på øya Isabela med besøk til den historiske gråtemuren, Muro de las Lágrimas, et våtområde med et spennende fugleliv og skilpadde-oppdrettssenteret Arnaldo Tupiza
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene (unntatt til Galapagos, som betales lokalt)

REISEN KORT & GODT

Denne reisen kombinerer to fantastiske søramerikanske reisemål: Peru og Ecuador. Det blir en uforglemmelig reise, som starter i inkaenes gamle hovedstad Cusco, et skattkammer av arkitektoniske byggverk og ruiner fra både inkatiden og det spanske koloniherredømmet. På svingete fjellveier kjører du gjennom Andesfjellene til Den hellige dal og avslutter med et besøk i den aller mest berømte inkabyen: Machu Picchu.

Herfra går turen til Ecuadors hovedstad, Quito, som også ligger vakkert til i Andesfjellene, omgitt av fjelltopper og vulkaner. Her skal du bl.a. bli med på en interessant byrundtur i den gamle bydelen, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og se de mange imponerende bygningene, plassene og katedralene fra kolonitiden. Du opplever også ekvatorlinjen, som går gjennom landet like nord for Quito.

Reisen avsluttes i varme, tropiske omgivelser, med øyhopping på de magiske Galapagosøyene. Du besøker to av øygruppens unike øyer: Santa Cruz og Isabela. Her venter det en spektakulær natur med frodig høyland, røffe vulkanlandskaper og vakre, uberørte sandstrender. Dyrelivet her ute på øyene vil garantert imponere deg! Møt bl.a. de kjempestore galapagosskilpaddene, lekne sjøløver, monsterlignende haviguaner og mange flere dyr.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Kombiner to av Sør-Amerikas mest spennende reisemål på samme reise: Peru og Ecuador
 • Opplev Andesfjellenes magi i inkaenes gamle hovedstad Cusco og besøk den imponerende inkabyen Machu Picchu
 • Vandre rundt blant vakre kolonitidsbygninger og stå på ekvatorlinjen, La Mitad del Mundo, i Ecuadors hovedstad Quito
 • Se skilpadder, sjøløver, haviguaner og mange flere dyr på en avsluttende øyhopping blant de unike Galapagosøyene

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Perus hovedstad Lima

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Peru med mellomlanding(er) underveis.

Du ankommer Perus hovedstad Lima sent om ettermiddagen, så av praktiske grunner blir du innkvartert på et komfortabelt flyplasshotell, da du allerede neste morgen skal fly videre til Cusco, inkaenes gamle hovedstad.

Hotellet ligger i gangavstand fra/til flyplassterminalen, så du kan gå over til hotellet når du har hentet bagasjen din.

Dag 2: Fly fra Lima til Cusco (3 399 meter) – byrundtur i Cusco

Denne morgenen flyr du videre til Cusco, som ligger vakkert til i en kløft i Andesfjellene, i hele 3 399 meters høyde. Det er en kort flyreise på ca. 1 time og 15 min., med en spektakulær innflyvning og landing med høye fjell på begge sider. Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt, som ligger sentralt i den hyggelige byen.

Du vil merke at du raskt blir kortpustet her i byen, og det er ikke bare fordi gatene er bratte, men også fordi luften er tynnere fordi byen ligger så høyt. Husk å ta det med ro mens kroppen din venner seg til å oppholde seg i høyden. Drikk gjerne mye vann og ta evt. en kop koka-te, som lokalbefolkningen. Teen er laget på koka-blader og har en god effekt på kroppen i høyden. Her i Andesfjellene har bladene alltid vært et viktig element i høylandsindianernes kultur og anses som en hellig plante som både brukes mot sult, kulde, tretthet og magesmerter. Koka-bladene må imidlertid aldri tas med hjem eller med på din videre reise.

Om ettermiddagen venter det en interessant byrundtur i og rundt Cusco, der du virkelig får oppleve hvorfor denne byen er historisk og spesiell, og av samme grunn har vært oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 1983.
På rundturen besøker du byens livlige sentrale torv, Plaza de Armas, som i inkatiden ble kalt Haucaypata eller “Krigernes plass”. Der har mange viktige begivenheter funnet sted. Her ligger også Cuscos katedral, bygd i kolonitiden med stein fra inkaenes militæranlegg Sacsayhuamán, oppå det tidligere inkapalasset Viracocha. Katedralen er en flott blanding av inkaenes fine steinarbeid og spansk renessansearkitektur.

Du besøker også inkaenes soltempel Koricancha, helligdommen Q’enqo, ruinen Puka Pukara, badestedet Tambomachay og det viktige militæranlegget Sacsayhuamán, som har en vakker beliggenhet med flott panoramautsikt over Cusco. Anlegget er et godt eksempel på inkaenes formidable arkitektoniske kunnskaper. Det har imponerende dobbeltmurer bygget av massive steinblokker på opptil 4 meter. De er hugget ut slik at de passer perfekt sammen. Turens varighet er ca. 5 timer.

Deretter går turen tilbake til Cusco, der du har kvelden til fri disposisjon.

Dag 3: Utflukt til Den hellige dal – Ollantaytambo (2 792 meter)

I dag går turen til Urubamba-dalen, best kjent som inkaenes hellige dal. Du skal pakke en liten ryggsekk med klær til de neste 3 dagene, for det er bare tillatt å ta med 5 kg bagasje på togturen til/fra Aguas Calientes når du skal besøke Machu Picchu. Resten av bagasjen din kan oppbevares trygt på hotellet til du kommer tilbake igjen.

Fra Cusco kjører du med buss på svingete fjellveier til den lille byen Pisac. Du passerer jorder, brusende elver og dramatiske fjelltopper – noen til og med dekket med snø. Det blir stopp ved en tekstilbedrift der du får se hvordan håndverksproduktene fremstilles. I Pisac besøker vi det interessante arkeologiske området med samme navn, samt byens store indianermarked. Her er det mulig å kjøpe alt fra peruanske ullgensere og fargerike vesker til fine dukker og smykker.

Etter lunsj (for egen regning) går turen til den sjarmerende byen Ollantaytambo, som er en av de få byene i Peru som har bevart sine originale inkamurer og -gatenett med gamle, lange steinmurer og smale brosteinsgater. Byen er best kjent for sin storslåtte inka-festning, som består av bratte terrasser, templer og militære installasjoner. Det var her at inkaene i 1536 klarte å beseire spanjolene, selv om det kun var midlertidig.

Etter omvisningen forlater du gruppen (som kjører tilbake til Cusco) og sjekker inn på hotellet ditt i Ollantaytambo. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Hvis du er heldig og det er en skyfri kveld, kan du glede deg til en fantastisk stjernehimmel.

Overnatting:
Dag 4: Ollantaytambo – Aguas Calientes (2 040 meter)

Etter frokost går du ned til jernbanestasjonen og tar toget til den lille byen Aguas Calientes, som ligger ved foten av inkabyen Machu Picchu. Gled deg til å nyte landskapet når toget smyger seg gjennom dalen langs Urubamba-elven med fjell på begge sider. Den flotte turen tar ca. 1,5–2 timer.

På jernbanestasjonen i Aguas Calientes blir du hentet og fulgt til hotellet ditt. Du har resten av dagen på egen hånd i den lille byen. Du kan f.eks. slappe av i byens varme kilder, hot springs, og la deg synke ned i i de naturlig oppvarmede bassengene. Husk badetøy og håndkle.

Dag 5: Inkabyen Machu Picchu (2 430 meter) – Cusco (3 399 meter)

I dag skal du tidlig opp – men hva gjør vel det, når du skal oppleve den legendariske ruinbyen Machu Picchu!

Machu Picchu ligger på et bratt, grønt høydedrag i Urubamba-dalen og er omgitt av eventyrlig tåkeskog, grønne fjelltopper og snøkledde fjelltopper lengre ute i horisonten. Det sies at det var den amerikanske oppdagelsesreisende Haram Bingham som den 24. juli 1911 var den første som gjenoppdaget Machu Picchu. Dette er nok ikke helt sant, men han sørget i hvert fall for at verden ble oppmerksom på denne eventyrlige inkabyen. Spanjolene oppdaget og plyndret aldri Machu Picchu, og byen har derfor en spesiell kulturell betydning og betraktes som hellig.

Machu Picchu ble bygd i midten av det 15. århundre, i inkarikets storhetstid, og ble forlatt mindre enn 100 år senere, trolig på grunn av en koppeepidemi. Før inkabyen ble forlatt huset den høytstående funksjonærer, prester, tjenere og jomfruer som var utkåret til å vie livet sitt til Solguden. Det var en storslått by med templer, boliger, gater, fontener og akvedukter, som det fremdels renner vann gjennom, ned til de mange landbruksterrassene på begge sider av fjellet.

Du blir hentet på hotellet, og sammen med guiden tar dere en buss oppover den bratte fjellskråningen (ca. 30 min) til inngangen. Her starter en ca. 2 timers omvisning, der du vil oppleve de imponerende byggverkene og får et interessant innblikk i inkaenes kultur og historie.
Du har tid til å utforske området på egen hånd etter den guidede omvisningen. Deretter tar du bussen tilbake til Aguas Calientes, der du kan spise lunsj og slappe av før turen går tilbake til Cusco med tog. Du blir informert om den nøyaktige avreisetiden av guiden din etter omvisningen ved Machu Picchu.

Ved ankomst i Cusco blir du kjørt til hotellet ditt.

Transporttid fra Aguas Calientes tilbake til Cusco (tog + buss): Cirka 3,5 timer

Dag 6: Cusco på egen hånd (3 399 meter)

Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så du kan tilbringe en rolig morgen på hotellet og deretter gå på oppdagelsesferd på egen hånd i Cuscos smale gater, som alltid er fulle av liv. Her møter du andre turister, byborgere på vei til eller fra jobben, kvinner kledd i tradisjonelle klesdrakter som vil selge sitt flotte, fargerike, håndverk og barn som vandrer gjennom gatene med søte lam eller lamaer og mot litt småpenger gjerne stiller seg opp til et bilde.

Hvis du har lyst til å oppleve enda mer av de flotte Andesfjellene, kan vi anbefale å kjøpe en utflukt til det storslåtte Rainbow Mountain. Dette fjellet er bare ett av de mange, flotte regnbuefargede fjellene litt utenfor Cusco, og fjellenes farger er skapt av kombinasjonen av fargerike mineraler. Det er en helt unik opplevelse å se et fjell med så mange flotte farger.

Vi tilbyr også en utflukt til inkaruinene ved Moray og saltgruvene i Maras, eller hva med å delta på et lite matlagingskurs som gir deg et interessant og velsmakende innblikk i det peruanske kjøkkenet?

Nyt din siste kveld i byen på en av de hyggelige restaurantene, der du kan smake på noen av landets spesialiteter, som f.eks. “lomo saltado”, en rett med alpakkakjøtt og grønnsaker, eller hvis du er modig, “cuy”, en rett med grillet marsvin. Du må heller ikke gå glipp av å smake på en “Pisco sour”, Perus nasjonaldrink.

Dag 7: Fly fra Cusco til Ecuadors hovedstad Quito (2 850 meter)

Tiden er kommet til å ta avskjed med Peru og starte på andre del av den spennende reisen din, som nå tar deg nordover, til Ecuadors hovedstad Quito.

Du blir hentet på hotellet i Cusco og kjørt til flyplassen. Herfra flyr du til Quito med mellomlanding(er) underveis.

Quito har en fantastisk beliggenhet i Andesfjellene, i 2 850 meters høyde, og på klare dager kan du se den flotte kjegleformede Cotopaxi-vulkanen med snø på toppen i det fjerne. Quito er én av verdens høyest beliggende hovedsteder, men du kommer fra Cusco, så du er du allerede vant til å ferdes i disse høydene. Men husk å fremdeles drikke mye vann og ta det med ro.

Ved ankomst i Quito blir du hentet av en sjåfør og kjørt til hotellet ditt. Det ligger i Quitos hyggelige, gamle bydel. Kjøreturen tar ca. 1 time, men som i alle andre storbyer varierer tiden med trafikken.

Etter ankomst på hotellet har du resten av dagen til fri disposisjon. Du kan gå en liten tur rundt i den gamle bydelen og spise på en av de hyggelige restaurantene.

Dag 8: Byrundtur i Quito, inkl. besøk på ekvator (2 850 meter)

Etter frokost skal du på en guidet byrundtur i Quitos gamle bydel, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste pga. sine flotte og gode bevarte historiske bygninger, plasser og ikke minst katedraler fra kolonitiden.

Du får bl.a. se Uavhengighetsplassen og Plaza de la Independencia, som er omgitt av viktige bygninger, bl.a. presidentens palass, regjeringsbygningen, erkebiskopens palass og Quitos katedral.

Du besøker også Quitos eldste kirke, San Francisco-kirken, og den mest berømte kirken, La Compañía, som innvendig er belagt med det pureste gull.

Herfra kjører du opp på Panecillo-høyden, der den imponerende, 45 meter høye aluminiumsstatuen Virgen del Panecillo rager opp, med Quitos gamle bydel som vakker kulisse. Herfra har du flott utsikt over byen.

Fra den gamle bydelen kjøres du til det nordlige Quito, til La Mitad del Mundo, som oversatt betyr verdens midte. Her ligger ekvatorlinjen, og når du besøker Quito er det et must å prøve å stå med ett ben på den nordlige halvkulen og ett ben på den sørlige. Du besøker både det storslåtte 30 meter høye ekvatormonumentet og det lille museet Intiñan som ligger i nærheten. Der får du prøve å utføre morsomme eksperimenter med jordens tyngdekraft og magnetiske krefter. Begge steder hevder at står på den ekte ekvatorlinjen, og pga. gamle dagers unøyaktige målemetoder er det mulig at det store, flotte ekvatormonumentet faktisk er plassert litt feil…

Underveis på turen passerer du også et annet av byens berømte vartegn, den karakteristiske 115 meter høye basilikaen Basílica del Voto Nacional. Den er oppført i nygotisk stil og er den største basilikaen i Amerika.

Du har resten av dagen på egen hånd.

Dag 9: Quito på egen hånd (2 850 meter)

Det er ingen aktiviteter planlagt i dag, og du kan kjøpe ekstrautflukter hjemmefra eller oppdage byen på egen hånd.

Hvis dagen er skyfri og kroppen din tåler høyden godt, kan du på egen hånd ta en tur opp til utsiktspunktet Cruz Loma, som ligger på Pichincha-vulkanen. En 2,5 km tur med kabelbanen TelefériQo bringer deg opp i nesten 4 100 meters høyde, og herfra er det en enestående panoramautsikt over Quito og de omliggende fjellene og vulkanene.

Hvis du har lyst til å oppleve flere av Ecuadors imponerende vulkaner, anbefaler vi at du kjøper en tur til Cotopaxi nasjonalpark. Her kan du komme helt tett på den imponerende 5 897 meter høye snøkledde kjeglevulkanen Cotopaxi og det røffe Andes-landskapet rundt den.

Hvis du er interessert i Ecuadors indianerkultur, er turen til Otavalo, der gamle tradisjoner fremdeles holdes i hevd, kanskje noe for deg. Byen er berømt for sitt fargerike marked, der du bl.a. kan kjøpe fine håndvevde tepper og ponchoer. På veien til og fra Otavalo passerer du høye vulkaner og vakre sjøer.

Bare et par timer fra Quito ligger Mindo-dalen, kjent for sin vakre natur med tåkeregnskog og et rikt fugleliv med over 500 registrerte fuglearter.

Dag 10: Fly fra Quito til Galapagos – utflukt på øya Santa Cruz

Galapagosøyene er et helt unikt område! En reise til Galapagosøyene er som å reise til en helt annen verden. Her opplever du et mangfoldig plante- og dyreliv du ikke finner andre steder i verden. Øyene ligger ca. 1000 km fra fastlandet og det tar ca. 2,5 timer å fly dit fra Quito.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Her skal du betale 20 USD (kontant) for et såkalt Transit Control Card før du kan sjekke inn. Ved ankomst til Baltra flyplass på Galapagos skal du betale en innreiseavgift på 100 USD (kontant). Utenfor flyplassen venter guiden din på deg, og sammen tar dere bussen ned til Itabaca-kanalen, der du tar båt over til hovedøya Santa Cruz.

Første stopp er ved Los Gemelos, også kalt tvillingkratrene, to enorme synkehull som ligger rett ved siden av hverandre. Rundt hullene kan du oppleve et rikt fugleliv i den frodige skogen av solsikketrær (scalesia). Etter en kort tur rundt hullene går turen videre til ranchen Hacienda Primicias, der din første store dyreopplevelse venter. Her lever verdens største skilpadde, galapagosskilpadden, fritt. Det er en kjempeopplevelse å møte disse enorme dyrene. De veier opptil 250 kilo og blir mer enn 100 år gamle. Din inkluderte lunsj inntas på ranchen i de eksotiske omgivelsene.

Alle Galapagosøyene er skapt av vulkansk aktivitet, og flere steder kan du oppleve lavatunneler. Det er en slags vulkanske grotter som er formet av størknet lava. Guiden din tar deg med ned i en av disse spesielle lavatunnelene og forteller mye interessant om hvordan øyene ble til.

Dagens siste stopp er Charles Darwin Research Station, som ble opprettet i 1964 til forskning- og utdanningsformål. Her får du en innføring i Galapagosøyenes unike flora og fauna. Du får også vite mye interessant om de mange viktige prosjektene som forskere, biologer og frivillige hjelpere gjennomfører for å bevare øyenes sårbare natur.

Du har kvelden på egen hånd til å oppleve den hyggelige havnebyen Puerto Ayora. Her er det mye liv med butikker, hyggelige kafeer og restauranter.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 11-12: Puerto Ayora på egen hånd

Du har de neste 2 dagene på egen hånd i Puerto Ayora. Vi kan anbefale å kjøpe en båttur til en av de ubebodde Galapagosøyene i nærheten, for alle disse øyene har fantastisk natur og et mangfoldig dyreliv.

Det er også mye du kan gjøre på egen hånd. Hvis du er tidlig oppe, så stikk innom det lille fiskemarkedet på Avenida Charles Darwin, der sultne og nysgjerrige sjøløver og pelikaner alltid kommer forbi i håp om å få en liten snack.

Vi kan også varmt anbefale å pakke ryggsekken, snøre vandreskoene og tilbringe dagen ved den vakre stranden Tortuga Bay. Det er laget en asfaltert sti ned til stranden som starter fra den sørvestlige delen av Puerto Ayora, og turen til fots tar ca. 45 minutter hver vei. Ved Tortuga Bay kan du sole deg, surfe eller se på de mange haviguanene og pelikanene som holder til her. Bølgene og strømmene er ofte kraftige her, så hvis du vil bade i roligere vann, skal du fortsette til enden av stranden (ca. 2,5 km), der den billedskjønne stranden Playa Mansa ligger i en liten lagune omgitt av mangroveskog.
Her kan du leie en kajakk og padle på oppdagelsesferd i den rolige lagunen, der du bl.a. kan oppleve haviguanene og skilpaddene som kommer opp til overflaten for å trekke pusten før de igjen dykker ned på jakt etter mat. Det er ingen fasiliteter her ute, så husk å ta med rikelig med vann, mat og solkrem til turen.

En annen utfluktsmulighet fra Puerto Ayora er Las Grietas, et “vannhull” i en klippesprekk der du kan bade og snorkle. Fra Puerto Ayora tar du en taxibåt (ca. 2 USD) til Angermeyer Point. Herfra er det ca. 700 meter til Las Grietas på en liten. ujevn sti, så husk gode vandresko.

Hvis du ikke allerede har vært nede ved bryggen i Puerto Ayora, skal du gå en tur ned dit og se på de mange revhaiene, rokkene og sjøløvene som holder til i det grunne vannet.

Dag 13: Båt til øya Isabela – utflukt på Isabela

Tiden er kommet til å si farvel til Puerto Ayora, og nå fortsetter reisen til naboøya Isabela. Med sine 4 640 km2 er Isabela den største galapagosøya. Det bor likevel ikke mer enn et par tusen innbyggere her, så du vil oppleve en deilig avslappet øyatmosfære. På Isabela finner du også det høyeste punktet på Galapagosøyene, Wolf-vulkanen på 1 707 meter.
Det tar ca. 2 timer med båt til Isabela, og ved ankomst skal du betale et havnegebyr på 10 USD (kontant). Du blir hentet på bryggen og kjørt den korte turen inn til hovedbyen Puerto Villamil, der du sjekker inn på hotellet ditt.
Om ettermiddagen venter en interessant utflukt der du får oppleve noen av øyas severdigheter. Du besøker bl.a. den 25 meter høye muren Muro de las Lágrimas (“Gråtemuren” på norsk), og den er en trist påminnelse om Isabelas historie. Muren ble bygd mellom 1945 og 1959 av fanger i øyas straffekoloni. Den fikk sitt navn på grunn av det harde arbeidet som fikk fanger til å gråte av smerte og dessverre også kostet mange menneskeliv.
Heretter går turen til et våtområde som tiltrekker seg interessante fuglearter som stylteløpere, sivhøner og hvitkinnender samt de fascinerende flamingoene.
Turen avsluttes med besøk på skilpadde-oppdrettssenteret Arnaldo Tupiza. Her jobber frivillige for å øke bestanden av skilpadder på øya. Gled deg til å møte hundrevis av landskilpadder i alle størrelser.
Du har kvelden til fri disposisjon til å gå på oppdagelsesferd i den lille hyggelige havnebyen, der hovedgaten er av sand og der du kan oppleve at dovne sjøløver slanger seg på benkene ved havet.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 14: Puerto Villamil på egen hånd

Dagen i dag er på egen hånd i Puerto Villamil. Her er det mange deilige strender der du kan slappe av og bade.
En populær vandring på øya går til den enorme skjoldvulkanen Sierra Negra. Vulkanen er 1 124 meter høy og har et krater med en diameter på over 9,5 km.
Det er også mulig å snorkle rundt Isabela. Fantastiske snorkelopplevelser får du ved Las Tintoreras, de små øyene som ligger utenfor Puerto Villamil. Her har sprekker i klippene gjort området under havoverflaten til et populært oppholdssted for bl.a. revhaier, sjøløver, pingviner og havskilpadder.

Dag 15: Fly fra Galapagos til Guayaquil

Tiden er kommet til å si farvel til de fantastiske Galapagosøyene, og tidlig om morgenen i dag tar du båten fra Isabela tilbake til Santa Cruz. Ved ankomst i Santa Cruz blir du hentet og kjørt tvers over øya til Itabaca-kanalen, der du tar båt over til flyplassøya Baltra. Her venter bussen på å kjøre deg det korte stykket til flyplassen. Flyreisen fra Baltra til Guayaquil tar ca. 1,5 time.
Guayaquil er Ecuadors kommersielle og finansielle sentrum. Byen har over 2 millioner innbyggere, men er likevel en hyggelig by som sjarmerer alle besøkende med vakre katedraler, brosteinsgater og en hyggelig havnepromenade, Malecón 2000, som ligger nede ved Guayas-elven.
Ved ankomst blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon til å oppdage byen.

Dag 16: Guayaquil på egen hånd – hjemreisen starter

Reisen din er kommet til veis ende, og i dag starter hjemreisen din til Norge. Avhengig av når flyet går, kan du ha litt tid til fri disposisjon om formiddagen i byen før du blir hentet og kjørt til flyplassen.

Da kan vi anbefale et besøk i den gamle bydelen. Las Peñas. Her er bybildet preget av brosteinsgater, fargerike hus og hyggelige kafeer og restauranter. Fra havnepromenaden fører en trapp med 444 trinn deg opp til bydelen, som ligger på en bakketopp. Hvis du har mer energi, kan du fortsette opp til byens fyrtårn og få en flott 360 graders panoramautsikt over hele byen.
En rusletur i parken Parque Seminario kan også anbefales. Parken er bedre kjent som Parque de las Iguanas (“Iguanparken”) og har fått sitt tilnavn på grunn av de mange fargerike landiguanene som holder til her. Du kan til og med oppleve å måtte dele benk med et av de dragelignende dyrene.

Dag 17: Ankomst i Norge

Du kommer tilbake til Norge med uforglemmelige minner i kofferten fra din reise rundt i Peru og Ecuador.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler ved grupper fra 3 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål