TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Reiser til Bali

Bali er kjent som Gudenes øy på grunn av sine mange hinduistiske templer og utrolig vakre natur.

På en reise til Bali får du den perfekte kombinasjonen av flott natur, fascinerende kultur og paradisiske strender.

Se alle våre reiser til Bali nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Bali
Bali

Reiser til Bali

Bali er kjent som Gudenes øy på grunn av sine mange hinduistiske templer og utrolig vakre natur.

På en reise til Bali får du den perfekte kombinasjonen av flott natur, fascinerende kultur og paradisiske strender.

Se alle våre reiser til Bali nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 85 29 54 24.

Hvorfor skal du dra på ferie til Bali?

Indonesia består av tusenvis av øyer, og til tross for sin størrelse er lille Bali et av de ubestridte høydepunktene.

Bali er med rette kjent som Gudenes øy. Her kan du oppleve majestetisk, frodig natur, vakre hinduistiske templer og endeløse strender som gjør denne øya til et perfekt sted å dra på badeferie.

Våre rundreiser på Bali

Nedenfor kan du lese mer om noen av Balis fantastiske høydepunkter.

Munduk

Munduk ligger i det balinesiske høylandet og er en av Balis best bevarte hemmeligheter.

Den lille, fredfylte byen er omgitt av et helt fantastisk landskap, og der kan du gå fine turer, vandre i den frodige jungelen og se brusende fosser og utsiktspunkter der du kan se ut over høylandet.

I tillegg til sin vakre natur er Munduk også kjent for produksjon av kaffe, vanilje, kakao, frukt og grønnsaker, og områdets råvarer kan du prøve på en de mange, gode restaurantene i området.

Ubud, den mystiske kunstnerbyen

Vakkert beliggende i det vulkanske høylandet mellom frodige, grønne fjell, dype kløfter og smaragdgrønne risterasser finner du byen Ubud, et must-see på din reise til Bali.

Byen regnes for å være Balis kulturelle hjerte og åndelige hovedstad, der kunst og kunsthåndverk står i høysetet.

Her finnes det mange vakre templer, og det er ikke uvanlig å oppleve seremonielle opptog med balinesere i tradisjonelle drakter ved templene og i byens gater. I tillegg kan du finne mange små butikker som selger fine varer som er laget etter gamle tradisjoner.

Det også mulig å utforske Ubud og omegn på sykkel. Du kan du bl.a. se landsbyer, rismarker og en fantastisk utsikt over Batur-vulkanen og kratersjøen.

Balis templer

På Bali finnes det tusenvis av templer. Disse berømte landemerkene er nærmest blitt synonymt med Bali, og et av Balis tilnavn er da også ”Øya med de tusen templer”. Hinduismen er meget viktig for balineserne og utgjør et betydelig aspekt av den balinesiske kulturen.

På reisene våre kan du oppleve noen av Balis største og vakreste hinduistiske templer.

I den østlige delen av Bali kan du se Besakih-tempelet, som ligger flott til på toppen av Agung-fjellet i nesten 1.000 meters høyde. Tempelet er også kjent som Mortempelet og er Balis viktigste og mest hellige tempel.

I den sørvestlige delen av Bali ligger Tanah Lot-tempelet. Tanah Lot har en perfekt beliggenhet på en klippe ved havet, og tempelet er et av Balis viktigste vartegn.

Nordøst for Ubud, i landsbyen Tampaksiring, kan du se hindu-tempelet Tirta Empul. Tempelet ligger ved 12 hellige kilder, og balineserne bringer daglig offergaver hit. Mange bader i det hellige vannet.

Ved Bratan-sjøens vestbredd kan du oppleve vanntempelet Ulun Danu som stammer fra det 17. århundret. Dette fotogene tempelet ligger i billedskjønne omgivelser og er ofte avbildet som symbol for Bali.

Lovina

Lovina på Balis nordlige kyst ønsker deg velkommen med mørke vulkanstrender, klart, rolig vann og en avslappende stemning.

Her kan du nyte de lange strendene og vakre omgivelsene eller dra på en av de mange utfluktene som tilbys i området.

Snorkling ved Menjangan

Rundt 10 km utenfor Balis nordvestlige kyst finner du øya Menjangan, som også er en del av Bali nasjonalpark. Øya er omgitt av et spektakulært korallrev, og sammen med livet i havet gjør dette stedet til et populært reisemål for snorklere og dykkere fra hele verden.

Her kan du dra på snorkeltur hvis du har lyst til å oppleve Bali under havoverflaten. Du tar båt ut til det spektakulære revet, og der vil en snorkleguide vise deg rundt og peke ut fargestrålende fisk og koraller

Gitgit-fossen

Bali har mange flotte fosser, men Gitgit-fossen er en av de mest populære. Du kan bli med på en ekstrautflukt til fossen.

Veien til fossen går gjennom den frodige, grønne jungelen, og etter ca. 15 min gange blir du belønnet med synet av en fantastisk flott foss. Fossen faller ca. 40 meter ned i det klippefylte landskapet, og den kan beundres hele året rundt.

Ta en velfortjent pause og avkjøl deg i det kalde vannet under den flotte fossen.

Andre høydepunkter på Bali

På Bali kan du også oppleve følgende severdigheter

 • Øyas verdensberømte risterasser, f.eks. ved Tegalalang eller Jatiluwih, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste
 • Kerta Gosa, også kjent som den flytende paviljongen, er det gamle justispalasset i. I denne åpne bygningen er taket dekorert med bilder som f.eks. viser deg hva som skjer med deg etter døden hvis ikke du oppfører deg ordentlig i ditt jordiske liv.
 • Landsbyen Tenganang, hjemsted for baliaga-folket. Baliaga-folket regnes for å være Balis urinnvånere som befolket øya før hindu-javanesere innvandret hit. Landsbyen er dessuten kjent for en helt spesiell vevteknikk, og du har mulighet til å for at kjøpe de vakre, håndvevde produktene.
 • Opplev det ekte Bali i vakre Sidemen i høylandet øst for Ubud. Området er spesielt kjent for sine vakre risterrasser, plantasjer og landskaper, og det er fantastisk å oppleve dette på f.eks. en vandring. Nyt de fredelige og frodige omgivelsene som du ikke må dele med så mange andre reisende.
 • Den lille fiskerlandsbyen Amed på Balis østkyst er kjent for sine mørke vulkanstrender og de gode forholdene for dykking og snorkling ved det flotte korallrevet. Området er ennå ikke oppdaget for masseturismen, og her er det perfekt å ta en dag på stranden, en snorkletur i Jemeluk-bukten eller kanskje en vandring i det frodige landskapet som omgir byen.

Kombiner med badeferie

Forleng din reise til Bali med badeferie på Bali eller en av de fantastiske øyene i nærheten. Her ligger alt an til deilige dager ved vannet i vakre omgivelser.

Badeferie på Sanur

ligger ved kysten i den sydøstlige delen av Bali og er en av Balis absolutt mest populære badebyer. Her finner du kilometervis av flotte sandstrender, så her har du det perfekte reisemålet for en fin badeferie. Stranden er beskyttet av et korallrev, noe som gjør vannet rolig og stranden utrolig barnevennlig.

I tillegg til å drive med strandaktiviteter kan vi anbefale å rusle en tur gjennom denne hyggelige byen, der du kan overvære tempelseremonier, smake på javanesisk kaffe eller besøke en av de lokale restaurantene som serverer balinesiske spesialiteter.

Badeferie i Nusa Dua

På Balis sørligste spiss finner du Nusa Dua, et annet av Balis fantastiske strandområder.

Her venter en stille og rolig badeferie i et luksuriøst område ved noen av Balis fineste, gylne sandstrender. Området er et godt valg hvis du ønsker en ferie i fredelige og luksuriøse omgivelser, der det eneste du må tenke på er å slappe av og nyte de solrike timene på stranden.

Badeferie på Nusa Lembongan

Nusa Lembongan er en liten øy som ligger en 35 minutters båttur sørøst for Bali.

Denne tropiske paradisøya er bare 8km2 stor, og her er det gode muligheter til å komme helt ned i gir med lange dager på stranden der du ikke trenger å gjøre mer enn å nyte livet. Hvis du har lyst på aktiviteter i havet, er øya et flott sted å snorkle, surfe og dykke.

På Nusa Lembongan kan du også dra til Devil’s tears, et område med uthulte klipper, der havet dundrer mot klippene. Det er dessuten et perfekt sted å nyte solnedgangen.

Badeferie på Gili-øyene

Mellom Bali og øya Lombok ligger Gili-øyene.

Gili består av tre øyer, og du skal til Gili Trawangan, den største øya.

Øyene er omgitt av vakkert korallrev, og det innbærer at Gili-øyene i tillegg til å være et strandparadis med fantastisk flotte sandstrender også er et paradis for dykkere og alle som liker å snorkle.

Motoriserte kjøretøyer er forbudt på øyene, så her foregår transporten til fots, på sykkel eller med hestevogn, noe som bidrar til en helt spesiell idyllisk atmosfære.

Kombiner reisen med opplevelser på Java

Kombiner badeferien på Bali med en reise til Java, der du kan oppleve fascinerende landskaper med rismarker og flotte, kjegleformede vulkaner. Java kan by på mange høydepunkter, f.eks.:

 • Yogyakarta, også kalt Javas sjel, der du kan oppleve Javas historie og tradisjoner. Se bl.a. sultanpalasset Kraton Yogyakarta, det tradisjonelle håndverket batikk og hinduismens store tempelanlegg Brambanan, der du kan oppleve Shiva-helligdommen Loronjonggrang, planlagt som Javas mest elegante tempel.
 • Nordvest for Yogyakarta kan du besøke det storslåtte Borobudur-tempelet, et av verdens største buddhistiske monumenter. Tempelet stammer fra det 8. eller 9. århundret og er oppført på UNESCOs verdensarvliste.
 • Javas har flere flotte vulkaner, og du kan se soloppgangen på Bromo-vulkanen og vandre til toppen av Ijen-krateret, der du i cirka 2300 meters høyde kan oppleve den vakre, turkisblå kratersjøen.

Kombiner med opplevelser på Komodo-øyene og det vestlige Flores

Komodo er en UNESCO-vernet nasjonalpark som ligger øst for Bali. På en forlengelse til Komodo besøker du bl.a. øyene Kelor Island, Flores og selvfølgelig Komodo.

Høydepunktet på Komodo-øya er uten tvil de store komodovaranene som lever vilt her. Komodovaranen er verdens største nålevende øgleart, og utseendet får deg til å tenke på mytiske drager. På Komodo-øya kan du oppleve de store øglene i sine naturlige omgivelser.

På øya kan du også bl.a. treffe på bøfler, ville rådyr, papegøyer og en vakker, men meget røff natur, som er helt annerledes enn den du akkurat har beundret på Bali.

Kombiner med storbyferie i Singapore

Kombiner din reise til Bali med Østens toppmoderne metropol, Singapore. Denne lille øystaten er Sørøstasias minste land, men Singapore er full av store opplevelser. I Singapore venter utrolig mange severdigheter og attraksjoner i et fascinerende flerkulturelt samfunn:

 • Hvis du er glad i å shoppe, er Singapore et ekte mekka. Her ligger det store shoppingsentre på rekke og rad, og utvalget er enormt. Du kan til og med kjøpe varene dine uten merverdiavgift. Så det er bare å rydde plass i kofferten til alt det fine du har kjøpt.
 • I Singapore kan du også få helt spesielle og utsøkte matopplevelser. Uansett om du foretrekker eksotiske matmarkeder med lokale råvarer, hyggelige kafeer, små boder i en grønn oase eller eksklusive Michelin-restauranter: Singapore har noe for deg.
 • Dra på utflukt til den lille øya Sentosa Island, der deilige strender og mange aktiviteter venter på å bli utforsket. Ta for eksempel en tur til Universal Studios eller opplev noen av øyas andre morsomme fornøyelsesparker.
 • La deg begeistre av Singapores enestående arkitektur med de fascinerende supertrærne, det imponerende hotellet Marina Bay Sands og de mange høye skyskraperne. Legg også turen innom de fargerike byområdene Little India og Kampong Glam og se de karakteristiske røde lanternene i China Town.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål om Bali, hvordan du kan få et tilbud, bestilling av reisen eller våre andre reiser til Østen, skal du kontakte reisekonsulentene våre.

Vi gleder oss til å sende deg ut på ditt livs reise.

TourCompass – Kom helt tett på!

Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Afrika, Asia, Latinamerika og Oseania.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs