TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Klassikere og hemmeligheter på Bali

Bli kjent med Balis kunst og kultur i Ubud, opplev det uberørte landskapet i Sidemen, fantastiske snorkleparadiset Amed og avslutt i Lovina med de mørkglinsende vulkanstrender.

Klassikere og hemmeligheter på Bali
Klassikere og hemmeligheter på Bali
14 dager
ForsideAsiaBaliKlassikere og hemmeligheter på Bali

Klassikere og hemmeligheter på Bali

Bli kjent med Balis kunst og kultur i Ubud, opplev det uberørte landskapet i Sidemen, fantastiske snorkleparadiset Amed og avslutt i Lovina med de mørkglinsende vulkanstrender.

ForsideAsiaBaliKlassikere og hemmeligheter på Bali
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Denpasar t/r
 • 11 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • 11 x frokost (dag 3-13)
 • 1 x lunsj (dag 4)
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Transport i minibuss eller buss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Tempelanlegget Gunung Kawi med de berømte kongegravene
 • De berømte risterrassene i Tegalalang
 • Det kongelige tempelanlegget Taman Ayun
 • Landsbyen Rumah Desa med spennende aktiviteter
 • Den tradisjonelle landsbyen Penglipuran
 • Det hellige tempelet Kehen
 • Den vakre fossen Tukad Cepung
 • Vandring i Sidemens høyland med risterrasser, plantasjer og landsbyer
 • Balis helligste tempel, Besakih
 • Den kongelige vannhagen Tirta Gangga
 • Den mystiske sjøen Bratan med vanntempelet Ulun Danu
 • Den berømte fossen Gitgit
 • Tvillingøyene Tamblingan og Buyan
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Reisen starter i Balis kulturelle sentrum Ubud, som ligger i det sentrale høylandet og er omgitt av grønne rismarker, dype daler og rislende elver. Husene er fine og templene godt besøkt. Byen har en helt spesiell sjarm og en nesten bohemaktig atmosfære. Her er det fokus på tradisjoner og religion, håndverk og kunst, og ikke minst: fremragende matopplevelser.

Etter noen deilige dager i Ubud fortsetter turen østover, til Sidemen. Naturmessig ligner Sidemen mye på Ubud. Forskjellen er at det er mye mindre turister i Sidemen, så her kan du i større grad oppleve det ekte Bali. Her kan du nyte roen og vandre i billedskjønne landskaper med risterrasser og plantasjer, mens den hellige vulkanen Mt. Agung rager i bakgrunnen.

Fra Sidemen går turen til den vakre østkysten, til snorkle- og dykkerparadiset Amed, kjent for sin fargerike verden under havet og mørke vulkanstrender. Dette området er rolig og nesten uberørt. Her kan du komme helt ned i gir og nyte dagene på egen hånd.

Fra øst fortsetter du til Balis nordkyst, til den rolige strandbyen Lovina. Her venter det skinnende mørke vulkanstrender og rolige dager på egen hånd.

Før du flyr hjem har du en siste natt i Ubud, og der kan du suge til deg enda noen inntrykk og kanskje handle litt.

Hvis du har lyst på å oppleve mer av Asia, kan du forlenge reisen med noen avslappende dager på et av våre deilige badeferiereisemål, med fantastiske dyre- og naturopplevelser på Komodoøyene eller i den toppmoderne metropolen Singapore.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Gled deg til Balis klassiske severdigheter kombinert med uberørte landskaper, tradisjonelle landsbysamfunn og rolige vulkanstrender
 • Opplev Balis sjel i Ubud, imponerende risterrasser i naturskjønne Sidemen, den fargerike verdenen under havet i snorkleparadiset Amed og mørke vulkanstrender i Lovina
 • Du får den perfekte kombinasjon av dager med fullt utfluktsprogram og dager der du selv kan bestemme tempoet og aktivitetene
 • Kombiner reisen med strand og avslapning, storbyferie i Singapore eller natur- og dyreopplevelser på Komodoøyene

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra valgt flyplass

I dag flyr du fra den valgte flyplassen til den indonesiske perlen Bali med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst på Bali – Ubud

Du lander på Balis internasjonale flyplass, Ngurah Rai i Denpasar og går gjennom passkontrollen og får turistvisumet ditt. Deretter henter du bagasjen din og fortsetter ut i ankomsthallen, der guiden din venter med et TourCompass-skilt. Her blir det en varm balinesisk velkomst. Du blir kjørt til hotellet i Ubud, og det ligger i det sentrale og vakre høylandet omkranset av dype daler, rislende elver, lysegrønne rismarker og sjarmerende hus og templer.

Etter innsjekking er resten av dagen til fri disposisjon, og du kan slappe av og venne deg til det deilige varme klimaet.

Dag 3: Ubud – Tirta Empul- tempelet – tempelanlegget Gunung Kawi – risterrassene i Tegalalang

Etter frokost henter guiden deg på hotellet, og du blir kjørt til den lille byen Tampaksiring, nordøst for Ubud. Her skal du besøke det hellige vanntempelet Tirta Empul som ligger ved 12 hellige kilder. Tempelet er utrolig vakkert med flotte skulpturer, utskjæringer og små fiskedammer med karper. Tempelet er spesielt kjent for bassenget med det hellige vannet, der du kan bade og få renset sjelen sammen med lokalbefolkningen, som legger ned offergaver og tenner duftende røkelsespinner.

Fra Tirta Empul blir du kjørt til tempelanlegget Gunung Kawi, et av Balis eldste templer. Gunung Kawi ligger i en dal omgitt av frodig jungel, og trapper fører forbi gressgrønne risterrasser og høye palmer ned til selve tempelanlegget. Langs Gunung Kawi renner Pekerisan-elven, og den har en religiøs betydning for de balinesiske hinduene. Det sies nemlig at vann som passerer en helligdom omdannes til vievann. Ved elven skal du over en mindre steinbro for å komme til Gunung Kawis hovedattraksjon, de gamle kongegravene som er hugget inn i klippene. Her får du tid til å gå rundt og nyte det gamle, fredfylte stedet fra det 11. århundre.

Dagens utflukt avsluttes ved Tegalalangs enestående risterrasser, som er blant øyas aller vakreste. Du kan gå langs kanten av rismarkene eller bare stå og nyte synet av de fotogene terrassene.

Du er tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Dag 4: Ubud på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon. Du kan slappe av ved bassenget, ta en tur inn til Ubud sentrum eller kjøpe en av våre ekstrautflukter, som du kan lese mer om nedenfor.

Ubud er en hyggelig by med en helt spesiell sjarm og atmosfære. Religion og tradisjoner spiller en viktig rolle i byen, og i gatene kan du ofte se seremonielle opptog der de balinesiske hinduene, kledd i hvitt, går med store kurver med frukt og blomster på vei til templene. Det er en utrolig flott og stemningsfull opplevelse å overvære en slik prosesjon.

Du vil også se at mange lokale og internasjonale kunstnere har bosatt seg her i byen, og derfor kalles Ubud også ”Balis kunstneriske hjerte”. Langs hovedgaten har mange kreative kunstnere åpnet fine utstillinger og gallerier med kunst og håndverk som ligger ved siden av små hyggelige butikker som bl.a. selger smykker, klær og vesker.

Ubud er også kjent for sine mange spennende restauranter, og her vil du finne noe som smaker enten du foretrekker indonesisk, japansk, italiensk, vegansk eller økologisk mat. Etter et deilig måltid kan du slå deg ned på en av de hyggelige kaffebarene og bare suge stemningen til deg.

Dag 5: Besøk og aktiviteter i landsbyen Rumah Desa

I dag får du vite mye interessant om balinesernes kultur og tradisjoner i den lille landsbyen Rumah Desa, som ligger 35 km nordvest for Ubud. Her får du også anledning til å delta i noen av landsbyens daglige aktiviteter.

Etter frokost blir du hentet på hotellet, og turen går mot de uberørte landskapene i Tabanan-provinsen. Underveis blir det et stopp ved det kongelige tempelanlegget Taman Ayun, som kan dateres tilbake til 1634. Tempelet er kjent for sin flotte arkitektur og frodige hager med jadegrønne fiskedammer og de fineste lotusblomster.

Derefter kjøres den siste strekningen til landsbyen Rumah Desa, der du blir møtt av en lokal vert som vil vise deg rundt. Du får se og høre hvordan familiene bor, lager mat, bygger hus og driver landbruk, og hvis du har lyst, kan du selv delta i noen av aktivitetene. Du skal også vandre gjennom landsbyen med dens små hus, templer, den lokale skolen og et vakkert landskap med eksotiske planter og trær. På veien kommer du forbi flotte, irrgrønne rismarker, der du ser hvordan bøndene her bruker vannbøfler i arbeidet sitt. Du ser også hvordan man klatrer i kokospalmer og hvordan kokosolje utvinnes.

Tilbake i landsbyen serveres det en velsmakende balinesisk lunsj før turen går tilbake til Ubud.

Du er tilbake i Ubud midt på ettermiddagen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 6: Ubud – landsbyen Penglipuran – Kehen-tempelet – Tukad Cepung-fossen – Sidemen

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og blir kjørt i retning Sidemen, 40 km øst for Ubud. På veien er det lagt inn tre interessante besøk.

Første besøk er i landsbyen Penglipuran, en gammel tradisjonell balinesisk landsby som ligger i det vakre østlige høylandet. Landsbyen er veldig trivelig, og innbyggerne her har klart å holde på gamle tradisjoner som er ført videre gjennom mange generasjoner. På en vandring gjennom landsbyen møter du de smilende innbyggerne og ser de fine tradisjonelle husene, små templer og eksotiske trær og planter. Du vil også merke hvor utrolig rolig og fredfylt det er her. Motorkjøretøyer er nemlig ikke tillatt i landsbyen, og derfor er det også veldig rent. Faktisk så rent at Penglipuran i 2016 ble kåret til verdens tredje reneste landsby, etter Giethoorn i Holland og Mawlynnong i India.

Etter besøket i Penglipuran blir du kjørt til tempelet Kehen fra det 11. århundre. Tempelet sammenlignes ofte med det storslåtte mortempelet Besakih på grunn av likhetene og den fantastiske arkitekturen som gjør det til et av Balis vakreste templer. Kehen-tempelet ligger på åssiden av høyderyggen Bukit Bangli, og 38 trinn fører opp til den vakkert dekorerte inngangsporten. Innenfor dem åpner tempelet seg med hager, imponerende steinutskjæringer og de ikoniske meru-helligdommene med stråtak.

Siste stopp er den fascinerende og fotogene fossen Tukad Cepung, og den ligger som en skjult juvel i jungelen øst for Kehen-tempelet. Fra parkeringsplassen fører det trapper ned til jungelen, og etter ca. 20 minutter er du nede. Her følger du en sti langs en elv, og underveis kan du betrakte de frodige omgivelsene. Vær oppmerksom på at du går i vann det siste stykket av veien inn til selve fossen, så husk gode sko som tåler å bli våte! Synet av Tukad Cepung kan ta pusten fra noen hver. Fossen faller 15 meter ned mellom imponerende klippeformasjoner, og hvis været er på din side, kan du se solens stråler skinne ned i grotten og skape det perfekte bildet.

Deretter er det lunsjtid, og etterpå blir du kjørt til hotellet i Sidemen. Dit kommer du i løpet av ettermiddagen Etter innsjekking er resten av dagen til fri disposisjon.

Sidemen ligger i det vakre østlige høylandet og minner på mange måter om Ubud. Også her er landskapet kupert, og de vakkert anlagtee risterrassene ligger som trappesteiner oppover fjellsidene. Men Sidemen er mye mer uberørt, har langt færre turister og kalles ofte for ”Det ekte Bali”.  Når du ser nedover Sidemen-dalen, rager Balis største vulkan, Mt. Agung, 3 000 meter over landskapet. Ofte er vulkanen innhyllet i skyer, men på klare dager står den som en vakker kulisse bak de frodige risterrassene.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 7: Vandring i Sidemen

I dag venter en ca. 2 timers flott vandring i området rundt hotellet. Guiden tar deg med gjennom de maleriske rismarkene og plantasjene, der det dyrkes både kaffe, nelliker, bambus og tropiske frukter som bl.a. Salak-frukten. Den kalles også slangeskinnsfrukten pga. sitt slangelignende mønster. Turen gir deg et innblikk i livet her og i bøndenes daglige arbeid. Du får vite mye interessant om livet på jordene og om tradisjonelle arbeidsmetoder samt det unike og eldgamle subak-vanningssystemet som sørger for vanning av jordene. Turen slutter med et besøk i en landsby i nærheten som er kjent for sine imponerende vevteknikker.

Deretter går turen tilbake til hotellet, og resten av dagen kan du nyte på egenhånd. Når du er i Sidemen, må du ikke gå glipp av å smake den lokale palmevinen tuak og arak, som produseres i området.

Overnatting:
Dag 8: Sidemen – mortemplet Besakih – den kongelige vannhagen Tirta Gangga – Amed

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og blir kjørt videre mot Balis østkyst til den lille byen Amed.

På veien besøker du det storslåtte tempelanlegget Besakih. Man vet ikke nøyaktig hvor gammelt tempelet er, men steinfundamentet antas å være mer enn 2000 år gammelt. Besakih ligger utrolig vakkert til, ved foten av den majestetiske vulkanen Mt. Agung. Vulkanen hadde et voldsomt utbrudd i 1963 som førte til store ødeleggelser. Den ødeleggende lavaen rente mirakuløst utenom Besakih, og det ser man som et tegn fra gudene. Besakih er kjent som mortempelet, og det er Balis største, viktigste og helligste tempel for øyas mange hinduer. Anlegget består av i alt 23 templer og er bygget over seks nivåer i Agung-skråningen – et fantastisk syn. Her føler du virkelig åndenes verden.

Deretter blir du kjørt til den utrolig vakre kongelige vannhagen, Tirta Gangga, som ble bygget av den siste kongen av Karangasem-provinsen i 1946. Etter Mt. Agungs voldsomme utbrudd ble det meste av Tirta Gangga ødelagt, men hagen ble gjenoppbygd og er i dag åpen for offentligheten. Tirta Gangga er utrolig vakker, med fine statuer, springvann og bassenger med karper og de vakreste lotusblomster. Det blir lunsj på en lokal restaurant inne i selve hagen.

Du blir deretter kjørt til hotellet i Amed, der du ankommer i løpet av ettermiddagen. Etter innsjekking er resten av dagen til fri disposisjon.

Amed er en liten, rolig landsby som ligger øst for Mt. Agung og nord for Balis østlige “nese”. Atmosfæren er avslappet, kyststrekningen er naturskjønn og landskapet fantastisk. Amed er ennå ikke overrent av turister, og de turistene som har funnet veien hit kommer hovedsaklig pga. områdets gode snorkle- og dykkermuligheter, for her kan du både oppleve fargerike koraller, tropiske fisk, havskilpadder og ikke minst gamle skipsvrak.

Dag 9: Amed på egenhånd

I dag er det ikke planlagt noen utflukter, og du kan derfor tilbringe dagen på egenhånd.

Start gjerne morgenen med en vandring på den mørke vulkanstranden og nyt den vakre soloppgangen over havet og lyden av stille bølgeskvulp. På stranden treffer du kanskje lokale fiskere og saltprodusenter. Amed er nemlig kjent for sitt fiske og unike utvinningsmetoder av halvsalt.

Etter frokost kan du innta en liggestol og nyte Ameds avslappede atmosfære. Du kan også snøre vandreskoene og bevege deg ut i det frodige landskapet rundt deg, for her er det mange fine turstier og flotte utsikter. Hvis du har lyst på mer lokalt landsbyliv, kan du følge noen av stiene inn i landet og oppleve de smilende øst-balinesere i de små sjarmerende landsbysamfunn.

Det er naturligvis også mulig å kjøpe en snorkeltur til Ameds verden under havet, og denne utflukten kan du lese mer om nedenfor.

Dag 10: Amed – Candi Kuning-markedet – Ulun Danu-templet – Gitgit-fossen – Lovina

Hvis du ikke fikk oppleve den vakre soloppgangen i går morges, må du ikke gå glipp av å se den i dag, før du forlater Amed.

Etter frokost sjekker du ut av hotellet, og turen går til det rolige strandområdet Lovina på Balis nordkyst med interessante stopp underveis.

På vei til Lovina besøker du det lokale og fargerike markedet Candi Kuning i Bedugul-provinsen. Markedet er kjent for sine friske frukter og grønnsaker og ikke minst deilige krydder som dufter deilig eksotisk. Kanskje du vil ha med deg litt krydder hjem til ditt eget kjøkken?

Deretter kjører du til den vakre sjøen Bratan. Den ligger i 1 200 meters høyde og er omgitt av fjell. På grunn av beliggenheten kan det være kjølig og disig her, og dette bidrar til å gi sjøen en mystisk stemning. Ute i sjøen ligger det berømte, vakre vanntempelet Ulun Danu, som trolig er det mest fotograferte tempelet på Bali. På klare dager speiler de omkringliggende fjellene og tempelet seg i den stille sjøen, og landskapet ligner nesten et maleri.

Siste stopp før du kommer frem til Lovina er den populære fossen Gitgit. Fra fossens parkeringsplass fører trapper og gangstier gjennom den frodige, grønne jungelen og ned til foten av det majestetiske fossefallet. Her blir du innhyllet i disen fra vannmassene som velter 40 meter ned i et naturlig basseng der du har mulighet til å bade.

Du er fremme i Lovina sent på eftermiddagen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Lovina er kjent for sin lange, mørkglinsende vulkanstrand og små bølger. Lovina er også kjent for delfinsafari, men det har vi valgt å ikke tilby. Grunnen til det er at delfinsafari ikke samsvarer med våre retningslinjer om dyrs velferd. Disse retningslinjene kan du lese mer om her.

På stranden kan man om kvelden bli vitne til en utrolig vakker solnedgang som maler himmelen rød, oransje og noen ganger fiolett.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 11: Lovina på egen hånd

I dag er det ikke noe planlagt program, så du kan velge om du vil slappe av ved bassenget eller på stranden, eller bli med på en av våre ekstrautflukter.

Du kan også ta turen til Singaraja, den største byen i området, bare 9 kilometer fra hotellet. Hit kommer det ikke mange turister, så du kan få en autentisk opplevelse i gatene, mange med alleer av trær, og bygninger fra den hollandske kolonitiden.

Dag 12: Lovina – tvillingøyene Tamblingan og Buyan – Ubud

Om formiddagen sjekker du ut av hotellet, blir hentet av guiden og kjører mot Ubud. Underveis passerer du fantastiske landskaper og stopper ved tvillingøyene Tamblingan og Buyan, som er omgitt av tett regnskog i det frodige og uberørte høylandet ved Munduk. Tidligere var dette én sjø, men rundt år 1800 delte et jordras sjøen i to, og nå ligger de atskilt av en høyderygg på knapt 2 kilometer.

Om ettermiddagen er du fremme ved hotellet i Ubud, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 13: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Bali. Du sjekker ut av hotellet og kjørt til flyplassen i Denpasar, der du flyr mot Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en flott ferie med massevis av minner og opplevelser i bagasjen.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Komodo Island og det vestlige Flores
4 netter

Komodo Island er hjemsted for de store komodovaranene. Komodovaranen er verdens største nålevende øgleart. Den kan bli opptil tre meter lang og veie så mye som 165 kg. Til tross for sin enorme størrelse kan den bevege seg med en hastighet på opptil 20 km/t – og den er både kjøttetende, aggressiv og temmelig brutal i jaktteknikken. Likevel står et besøk hos varanene på ønskelisten til mange reisende. Det er imidlertid ikke hver dag at man ser verdens største øgle, som har overlevd på denne øya i over ti millioner år! I tillegg til komodovaraner kan man også oppleve bøfler, villsvin, ville rådyr, makakaper og vakre fugler på Komodo Island, samt en natur som er både barsk og vakker på samme tid. Vannet er krystallklart og havet fullt av fargerike fisker og koraller. Komodo er regulert som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste for verneverdige naturområder.

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell på Flores, 1 natt på hotell i Sanur, frokost, fly mellom Bali og Flores samt transfer. I tillegg er det inkludert en heldagsutflukt til Komodo Island, snorkletur ved Pink Beach og Kelor Island, samt en heldagsutflukt på vestsiden av Flores med Cunca Rami-fossen, Batu Cermin-grotten og besøk på et lokalt marked.

Turen er ikke tillatt for barn under 7 år.

Merk:

Denne forlengelsen er ikke mulig i følgende perioder:

8. februar – 12. februar 2024 og 2. april – 17. april 2024

Storbyforlengelse i Singapore
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Singapore og fall pladask for Østens toppmoderne metropol.

Den lille øystaten dekker bare 721,5 km2 og er Sørøst-Asias minste land, men det dette lille, velutviklede landet mangler i størrelse tar det absolutt igjen i opplevelser.

Gled deg til å oppleve det arkitektonisk interessante Marina Bay Sands, rusle en tur i det grønne pustehullet Gardens by the Bay, shop til you drop på Orchard Road, drikke Singapore Slings på Raffles Hotel og sitte i det 165 meter høye pariserhjulet Singapore Flyer, der du har en fenomenal utsikt over de mange futuristiske skyskraperne og havnen.

Det som også er flott ved Singapore er at byen er en smeltedigel av kulturer, og menneskene her lever med respekt og forståelse for hverandre. Her kan du se buddhistiske templer, moskeer, kirker og hindutempler side om side. Singapores mangfoldighet kan du spesielt oppleve i de sjarmerende bydelene Little India, China Town og det arabiske og malayiske området Kampong Glam. Her kan du suge stemningen til deg mens du beundrer de fine, fargerike husene og kjenner duften av krydder og sjasmin.

Det flerkulturelle samfunnet avspeiles også i de mange fantastiske matopplevelsene rundt omkring i byen. Hvis du liker autentisk gatemat, kan du gå til et av Singapores kjente hawker centres. Foretrekker du mer eksklusive Michelin-restauranter, skal du vandre ned til den unike matgaten Keong Saik Road, for her finner du noen av Singapores beste restauranter.

Andre populære og hippe kvarterer er det fargerike Haji Lane i Kampong Glam og art deco-området Tiong Bahru. Begge disse områdene er kjent for sine hyggelige kafeer, spennende restauranter og butikker og ikke minst flott gatekunst.

En stor kontrast til det livlige storbylivet er den lille øya Sentosa Island, og her finner du deilige sandstrender og massevis av severdigheter og aktiviteter for hele familien, som bl.a. Universal Studios og forskjellige fornøyelsesparker.

Høres Singapore fristende ut?

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly til Singapore samt transfer.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse på Nusa Lembongan
3 netter

Nusa Lembongan er en liten tropisk paradisøy på bare 8 km² og bare 45 minutters båttur fra Bali. Her kan du roe helt ned og bare nyte de vakre, gyldne sandstrendene, det klare havet, de svaiende palmene og den ville naturen med kaktuser og klippeformasjoner. Øya er også kjent for å ha gode muligheter for snorkling og dykking. Det er bare noen få biler på den vesle øya, så det er lettest å komme seg rundt på sykkel.

Mesteparten av den nordøstlige delen av øya er dekket av mangrover, som er en viktig del av økosystemet i området og er med på å gi liv til de mange korallene. Du kan ta en liten båttur gjennom mangrovene enten med kajakk eller en liten båt.

Mange av øyas innbyggere livnærer seg av å dyrke havtang. Når tidevannet trekker seg tilbake, kommer tangmarkene til syne, og du kan se bøndene strømme ut for å plukke tangen.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på resort med frokost, transfer samt speedbåt mellom Bali og Nusa Lembongan.

Du kan forlenge badeferien med flere netter akkurat som du ønsker.

Badeferieforlengelse til Gili Trawangan
4 netter

Hvis du vil avslutte reisen med et opphold på en paradisøy, er Gili Trawangan et godt valg.

Gili Trawangan, også kalt Gili T, er en av de tre Gili-øyene – og den mest populære. Gili Trawangan er blitt spesielt populær på grunn av de gode mulighetene det er til å dykke og snorkle i havet rundt øya. Her kan du møte både havskilpadder, fargerike fisker og kanskje til og med en revhai. Øya er også kjent for sine deilige strender som frister til avslapning og det gode liv. Legg deg på en solseng og la deg varme av solens stråler eller kos deg med en drink i en av de mange sekkestolene i skyggen av en kokospalme.

Om dagen er atmosfæren avslappet, og om kvelden er det god stemning og livsglede på de mange små restaurantene og barene. På vestsiden av øya kan du beundre de vakre solnedgangene over Bali, og hvis du er heldig og været er klart, vil du også kunne se solen gå ned bak vulkanen Mt. Agung på Bali. Det er en opplevelse du aldri glemmer! Her er det ingen asfalterte veier og biler, men i stedet sykler og hestevogner.

Gili Trawangan har med andre ord alt det du trenger for å få en avslappende badeferie.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på resort på Gili Trawangan, 1 natt på hotell i Sanur, frokost, transfer samt speedbåt mellom Bali og Gili Trawangan.

Badeferieforlengelse til Sanur, Bali
3 netter

Denne badeferieforlengelsen tar deg med til badebyen Sanur på det sørøstlige Bali.

Sanur er en av Balis mest populære badeferiereisemål, men har likevel klart å beholde sin hyggelige og avslappede stemning. Byens store trekkplaster er den 5 km lange gylne og brede sandstranden som er beskyttet av et korallrev. Revet gjør stranden utrolig barnevennlig, for bølgene brytes et stykke utenfor i havet. Langs stranden ligger strandpromenaden, som inviterer til både gå-, løpe- og sykkelturer. Her kan du treffe lokalbefolkningen som er travelt opptatt i de små butikkene sine.

Langs byens hovedgate finner du et ganske stort utvalg butikker, gode restauranter og hyggelige kafeer. Der kan du slå deg ned, ta en kopp kaffe og se på livet i byen. Hvis du går bort fra hovedgatene, kommer du til sjarmerende sidegater med små hus, templer og lokalt folkeliv.

Om kvelden kan du rusle en tur på strandpromenaden og beundre himmelens vakre farger og synet av de høye, vaiende palmene, små paviljonger og tradisjonelle fiskerbåter. Så kan du spise en god middag på en av restaurantene og avslutte med en drink i en av de stemningsfulle loungebarene.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på resort med frokost samt transfer. Hvis du kommer fra Sumatra, er flyturen mellom Sumatra og Bali inkludert.

Du kan forlenge badeferien med flere netter, etter eget ønske.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få vite mer.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål