TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Fra Java til Bali med badeferie

Opplev ikoniske vulkaner, fascinerende landskap, sjarmerende Yogyakarta og noen av verdens vakreste templer, blant annet Borobodur. Avslutt med badeferie på gudenes øy, Bali.

Fra Java til Bali med badeferie
Fra Java til Bali med badeferie
14 dager
ForsideAsiaBaliFra Java til Bali med badeferie

Fra Java til Bali med badeferie

Opplev ikoniske vulkaner, fascinerende landskap, sjarmerende Yogyakarta og noen av verdens vakreste templer, blant annet Borobodur. Avslutt med badeferie på gudenes øy, Bali.

ForsideAsiaBaliFra Java til Bali med badeferie
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Yogyakarta
 • Flyreise fra Denpasar til Norge
 • Ferge fra Java til Bali
 • 7 netter på 3-stjerners hoteller på Java
 • 4 netter på 4-stjerners hotell på Bali
 • 11 x frokost
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Transport i tog og bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Mulighet for å forlenge badeferien ved Sanur
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Sykkeltur i Candirejo med besøk til tempelanlegget Borobudur
 • Tempelanlegget Prambanan
 • Byrundtur i Yogyakarta
 • Byrundtur i Kota Gede
 • Bromo-vulkanen, krydder-, kaffe- og teplantasjer
 • Vandretur ved Ijen-vulkanen
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Java ligger på den indonesiske delen av ”ildringen”, rekken av verdens mest aktive vulkaner, og overalt på Java befinner du deg i et utrolig fascinerende landskap med vakre, nesten irrgrønne rismarker med imponerende, høye vulkaner i bakgrunnen. Du opplever landsbyer og byer som er mange hundre år gamle, noen av dem med brolagte gater og streder, andre i skyggen av 20 meter høye, lårtykke bambusplanter. Innimellom alt dette ligger flotte Borobudur, en av verdens aller største og aller vakreste buddhistiske helligdommer. Ikke langt derfra ligger også det praktfulle, hinduistiske tempelanlegget Prambanan. Du drar til den aktive vulkanen Bromo og går gjennom det legendariske ”sandhavet” til vulkanen. På turen rundt på Java får du også se krydder-, kaffe- og teplantasjer, opplever kontrastene mellom tradisjonell og moderne livsstil og møter en smilende og vennlig befolkning. Prikken over i-en på denne turen blir noen deilige, avslappende dager på Balis flotte strender i Sanur.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Fascinerende landskap, ikoniske vulkaner og noen av de vakreste buddhistiske og hinduistiske helligdommer og tempelkomplekser med Borobudur og Prambanan
 • Nyt soloppgangen over den spektakulære Bromo-vulkanen, og senere utsikten mot den turkisblå kratersjøen på toppen av Ijen-fjellet
 • Du besøker Javas berømte kaffe-, nellik- og gummiplantasjer i det østlige høylandet
 • Du runder av turen med avslapping og badeferie ved stranden i Sanur på Bali

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Java

Ved ankomst i Yogyakarta flyplass går du gjennom passkontrollen før du henter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et TourCompass-skilt, og du blir kjørt til hotellet ditt i Yogyakarta, der du skal bo de kommende 4 nettene. Etter ankomst er det tid til en hvil, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Fra mange sider hevdes det at Javas historie en gang begynte i Yogyakarta, og at byen dermed er sentrum for den javanesiske sivilisasjon. Sant er det i hvert fall at byen ligger midt mellom Det indiske hav i sør og Merapi-vulkanen i nord. Og like sant er det at det her, midt i det store indonesiske rikets hjerte, er bygget meget store og viktige templer. Hinduismen er representert i Prambanan, mens buddhismens aller største helligdom, Borobudur, ligger her.

Dag 3: Sykkeltur ved Candirejo – Besøk i templet Borobudur

Dagen begynner med en fin sykkeltur gjennom det vakre landskapet rundt den lille landsbyen Candirejo, der livet ennå leves på tradisjonelt vis. Du sykler ca. 5-6 km på en flat og velholdt vei. Fra sykkelsetet får du et godt innblikk i den javanesiske kulturen og hvordan livet leves på landet. Det er deilig å føle vinden i håret og kjenne duftene av landskapet rundt seg. Du har tid til å stoppe underveis og ta en prat med lokalbefolkningen. Senere på dagen fortsetter du til det storslåtte Borobudur, ”buddhistklosteret på bakken”, der du utforsker det kjempestore tempelanlegget til fots. I løpet av besøket her får du vite mer om tempelets fascinerende historie og det tydelige symbolspråket i steinutskjæringene, du oppdager også skjulte hjørner og utskjæringer i bygningskomplekset. Sent på dagen går turen tilbake til hotellet.

Dag 4: Sykkeltur ved Prambanan – Byrundtur i Yogyakarta

Også i dag skal du ut på en interessant sykkeltur, nå er det hinduismens store tempelanlegg, Prambanan, som står for tur. Du sykler 10-12 km på en flat vei, og det er følgebil med hele veien. Så hvis du ikke har lyst til å sykle mer, kan du bli kjørt resten av turen.

Dette tempelanlegget ble bygget rundt år 800 og besto opprinnelig av mer enn 200 store og små templer. En del av de mange templene kollapset i et jordskjelv i 1500-tallet, og i flere hundre år var det bare de lokale innbyggerne som visste om tempelanlegget. Faktisk var det først i 1918 at hollenderne påbegynte restaureringen av de mange ødelagte templene. Høydepunktet av dem alle er Shiva- helligdommen Lorojonggrang, som av mange anses for å være Javas mest elegante tempel med de 47 flott proporsjonerte meter som strekker seg mot himmelen.

Senere på dagen skal du på en byrundtur i Yogyakarta, der du bl.a. besøker sultanpalasset Kraton Yogyakarta, som ifølge javanesisk tro ikke bare er regentens bopel, men også ”verdens navle”. Ved palasset ligger Taman Sari med de kongelige hagene. Herfra går turen til verksteder der du får se et tradisjonelt håndverk som har sin opprinnelse på Java, nemlig batikk. Du lærer hvordan flotte mønstre skapes med naturfarger og voks og stoffene senere blir sydd til klær med helt spesielle mønstre.

Dag 5: Byrundtur i Kota Gede

Etter frokost venter en tur tilbake til det 16. århundre når du besøker forstaden Kota Gede som ligger 5 km sørøst for Yogyakarta. Kota Gede er nok mest kjent for å ha vært sentrum for Yogyakartas sølvindustri siden 1930-tallet, men faktisk var Kota Gede den første hovedstaden i kongeriket Mataram, som ble grunnlagt i det 16. århundre av Panembahan Senopati. Guiden tar deg med på en spennende byrundtur, der du opplever levningene fra fortiden, blant annet det gamle palasset, den kongelige kirkegården der de gamle Matram-kongene ligger begravet og den kongelige moskeen, Javas eldste moske med autentisk javanesisk arkitektur.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, og du kan gå på oppdagelse på egenhånd eller nyte hotellets fasiliteter.

Dag 6: Yogyakarta – Bromo

I dag venter en lengre reisedag. Du blir hentet på hotellet etter et solid morgenmåltid og kjørt til togstasjonen, der du tar toget til Jombang – en tur på ca. 3½ time. I Jombang venter en sjåfør på å kjøre deg det siste stykket til Bromo, som også er en tur på vel 3 timer. Len deg tilbake og nyt den vakre naturen på kjøreturen der du også får et godt innblikk i Indonesias lokale folkeliv. Du ankommer til overnattingsstedet ditt i Bromo i løpet av ettermiddagen og resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan blant annet beundre den spektakulære utsikten til den kjegleformede vulkanen.

Overnatting:
Dag 7: Soloppgang over Mount Bromo – Kalibaru

I dag skal du tidlig opp. Du blir hentet av en jeep før soloppgang, og turen går til den aktive vulkanen Mount Bromo, Javas mest berømte vulkan. Her får du oppleve en av de vakreste soloppgangene du kanskje noensinne vil få se. Det er helt utrolig å stå der i det kjølige mørket og vente på at solen langsomt stiger opp over Mount Bromo. Etter hvert som solen stiger høyere og høyere opp, blir det varmere, og det som før var den svarteste natten forvandles til et utrolig vakkert og fargestrålende panorama. Gled deg!

Når solen har stått opp, blir du kjørt tilbake til hotellet, der frokosten venter. Etter frokost sjekker du ut, og turen fortsetter østover til Kalibaru. Når du kommer til Kalibaru, er resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 8: Plantasjetur til Kalibaru – tog til Banyuwangi

Her i høylandet på østsiden av Java er klimaet spesielt gunstig for dyrkning av kaffe, vanilje, nelliker og andre sjeldne planter. Denne morgenen går turen til en av de mange kaffe- og nellikplantasjene som Java er verdensberømt for. Du besøker også en gummiplantasje, der du ser hvordan gummi produseres.

Deretter blir du kjørt til togstasjonen, der du tar toget til Banyuwangi – en tur på ca. 1½ time. Ved ankomst i Banyuwangi blir du hentet av en sjåfør som kjører deg til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 9: Banyuwangi – Vandring ved Mount Ijen – Med ferge til Bali

I dag er det igjen en tidlig start. Du kjører ca. 25 km til Pal Tuding, der den ca. 3 km lange vandringen til toppen av Ijen-krateret starter. Vandreturen til toppen tar ca. 2 timer og du går på en grussti, så derfor anbefaler vi deg å ta med gode sko med solide såler. Krateret ligger i 2.300 meters høyde, og her har du god tid til å nyte den fantastiske utsikten over en helt praktfull, turkisblå kratersjø. Når solen står høyere på himmelen, kjører du tilbake til hotellet, sjekker ut og legger Java bak deg.

Du tar ferge til Bali og kjører til Øst-Bali, en tur som til sammen tar ca. 6 timer.

De kommende 4 nettene skal du bo i den deilige badebyen Sanur, som nærmest er som en forstad til hovedstaden Denpasar. Sanur har likevel klart å beholde sin hyggelige og avslappede stemning.

Dag 10-12: Badeferie i Sanur

Dagene er til fri disposisjon. Her kan du nyte det ved hotellets svømmebasseng eller på den flotte sandstranden, som er bred og gylden. Stranden er beskyttet av et korallrev, og det gjør den utrolig barnevennlig, for bølgene brytes et stykke ute i havet. Du kan gå en tur på strandpromenaden, der det ligger små butikker som selger trefigurer, klær og andre suvenirer. På byens hovedgate finner du et stort utvalg restauranter og hyggelige fortauskafeer. Kanskje frister en kopp ekte javanesisk kaffe? Du kan også få spabehandlinger og prøve en velgjørende balinesisk massasje. Mulighetene er mange.

Overnatting:
Dag 13: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Denpasar, der du setter kursen for Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en deilig ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Storbyforlengelse i Singapore
3 netter

Forleng reisen med en spennende storbyferie til Singapore og fall pladask for Østens toppmoderne metropol.

Den lille øystaten dekker bare 721,5 km2 og er Sørøst-Asias minste land, men det dette lille, velutviklede landet mangler i størrelse tar det absolutt igjen i opplevelser.

Gled deg til å oppleve det arkitektonisk interessante Marina Bay Sands, rusle en tur i det grønne pustehullet Gardens by the Bay, shop til you drop på Orchard Road, drikke Singapore Slings på Raffles Hotel og sitte i det 165 meter høye pariserhjulet Singapore Flyer, der du har en fenomenal utsikt over de mange futuristiske skyskraperne og havnen.

Det som også er flott ved Singapore er at byen er en smeltedigel av kulturer, og menneskene her lever med respekt og forståelse for hverandre. Her kan du se buddhistiske templer, moskeer, kirker og hindutempler side om side. Singapores mangfoldighet kan du spesielt oppleve i de sjarmerende bydelene Little India, China Town og det arabiske og malayiske området Kampong Glam. Her kan du suge stemningen til deg mens du beundrer de fine, fargerike husene og kjenner duften av krydder og sjasmin.

Det flerkulturelle samfunnet avspeiles også i de mange fantastiske matopplevelsene rundt omkring i byen. Hvis du liker autentisk gatemat, kan du gå til et av Singapores kjente hawker centres. Foretrekker du mer eksklusive Michelin-restauranter, skal du vandre ned til den unike matgaten Keong Saik Road, for her finner du noen av Singapores beste restauranter.

Andre populære og hippe kvarterer er det fargerike Haji Lane i Kampong Glam og art deco-området Tiong Bahru. Begge disse områdene er kjent for sine hyggelige kafeer, spennende restauranter og butikker og ikke minst flott gatekunst.

En stor kontrast til det livlige storbylivet er den lille øya Sentosa Island, og her finner du deilige sandstrender og massevis av severdigheter og aktiviteter for hele familien, som bl.a. Universal Studios og forskjellige fornøyelsesparker.

Høres Singapore fristende ut?

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly til Singapore samt transfer.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse til Gili Trawangan
4 netter

Hvis du vil avslutte reisen med et opphold på en paradisøy, er Gili Trawangan et godt valg.

Gili Trawangan, også kalt Gili T, er en av de tre Gili-øyene – og den mest populære. Gili Trawangan er blitt spesielt populær på grunn av de gode mulighetene det er til å dykke og snorkle i havet rundt øya. Her kan du møte både havskilpadder, fargerike fisker og kanskje til og med en revhai. Øya er også kjent for sine deilige strender som frister til avslapning og det gode liv. Legg deg på en solseng og la deg varme av solens stråler eller kos deg med en drink i en av de mange sekkestolene i skyggen av en kokospalme.

Om dagen er atmosfæren avslappet, og om kvelden er det god stemning og livsglede på de mange små restaurantene og barene. På vestsiden av øya kan du beundre de vakre solnedgangene over Bali, og hvis du er heldig og været er klart, vil du også kunne se solen gå ned bak vulkanen Mt. Agung på Bali. Det er en opplevelse du aldri glemmer! Her er det ingen asfalterte veier og biler, men i stedet sykler og hestevogner.

Gili Trawangan har med andre ord alt det du trenger for å få en avslappende badeferie.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på resort på Gili Trawangan, 1 natt på hotell i Sanur, frokost, transfer samt speedbåt mellom Bali og Gili Trawangan.

Komodo Island og det vestlige Flores
4 netter

Komodo Island er hjemsted for de store komodovaranene. Komodovaranen er verdens største nålevende øgleart. Den kan bli opptil tre meter lang og veie så mye som 165 kg. Til tross for sin enorme størrelse kan den bevege seg med en hastighet på opptil 20 km/t – og den er både kjøttetende, aggressiv og temmelig brutal i jaktteknikken. Likevel står et besøk hos varanene på ønskelisten til mange reisende. Det er imidlertid ikke hver dag at man ser verdens største øgle, som har overlevd på denne øya i over ti millioner år! I tillegg til komodovaraner kan man også oppleve bøfler, villsvin, ville rådyr, makakaper og vakre fugler på Komodo Island, samt en natur som er både barsk og vakker på samme tid. Vannet er krystallklart og havet fullt av fargerike fisker og koraller. Komodo er regulert som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste for verneverdige naturområder.

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell på Flores, 1 natt på hotell i Sanur, frokost, fly mellom Bali og Flores samt transfer. I tillegg er det inkludert en heldagsutflukt til Komodo Island, snorkletur ved Pink Beach og Kelor Island, samt en heldagsutflukt på vestsiden av Flores med Cunca Rami-fossen, Batu Cermin-grotten og besøk på et lokalt marked.

Turen er ikke tillatt for barn under 7 år.

Merk:

Denne forlengelsen er ikke mulig i følgende perioder:

8. februar – 12. februar 2024 og 2. april – 17. april 2024

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål