TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler7 uforglemmelige øyer du kan reise til i Indonesia

7 uforglemmelige øyer du kan reise til i Indonesia

04.12.2023
Vis alle innlegg

Kart over øyer i Indonesia

Indonesia er verdens største øyrike og omfatter hele 18 000 øyer. Landet ligger i Sørøst-Asia og har et veldig variert landskap med alt fra frodige, tropiske regnskoger og idylliske strender til kneisende vulkanfjell. Uansett om man snakker om de berømte Gili-øyene eller Sumatras fascinerende regnskoger: Indonesia er et land med fantastisk vakker natur, rik kultur og varierte opplevelser.

Indonesia er mer enn bare en imponerende øygruppe. Landet har over 300 etniske grupper som bidrar til en harmonisk blanding av tradisjoner, språk og kunstformer som gjør Indonesia til et kulturelt kaleidoskop.

Med så mange øyer kan det kanskje være vanskelig å vite hvordan man skal starte når man vil planlegge en reise til Indonesia. Reiseguiden vår beskriver sju øyer som helt klart er et besøk verdt, og hver enkelt av dem kan gi deg unike og minneverdige opplevelser.

1) Bali – gudenes øy

Tegalalang risterrasse på Bali

Bali, som helt passende kalles “gudenes øy”, er et ferieparadis med en levende kultur, fredfylte landskaper og endeløse eventyr. Utforsk de frodige risterrassene og gamle templene i Ubud, og slapp av på den gyldne stranden i Sanur. Gå på oppdagelsesferd på øyas innholdsrike markeder og butikker, der du kan smake på tradisjonelle retter og beundre et stort utvalg lokale produkter og kunsthåndverk.

Gå ikke glipp av: En vandring gjennom de imponerende Tegalalang-risterrassene, der de frodige, grønne områdene skaper et fascinerende landskap.

2) Sumatra – opplev orangutanger og regnskoger

Orangutang som henger i et tre i regnskogen på Sumatra

Indonesias største øy, Sumatra, lokker naturelskere med sine frodige regnskoger, brusende fosser, spennende dyreliv og idylliske rismarker. Her kan du se Tobas-øya – Sørøst-Asias største vulkankrater. Eller du kan besøke en tradisjonell landsby og bli kjent med Batak-folkets interessante kultur.

Gå ikke glipp av: Muligheten til å se de truede orangutangene i Bukit Lawang og møte dem i deres naturlige habitat.

3) Lombok – fredfylte strender og skjulte fosser

Frodig, grønn utsikt over Senggigi-stranden i Lombok

Lombok, som ligger ved siden av Bali, er perfekt for reisende som leter etter et roligere reisemål med uberørte strender. Denne øya har mange bortgjemte perler, blant annet de flotte fossene Tiu Kelep og Sendang Gile, som ligger skjult i det frodige, tropiske landskapet.

Gå ikke glipp av: Livsgleden og den avslappede sjarmen på Lomboks beste kyststrekning, Senggigi Beach.

4) Flores – komodovaraner og rosa strender

To komodovaraner kjemper på Komodo Island

Et besøk på Flores er et must hvis du har lyst til å bli med på utflukt til øya Komodo, kjent som komodovaranenes hjemsted i 10 millioner år. Du kan delta på en guidet tur i den fredede nasjonalparken for å oppleve disse enorme reptilene på nært hold. Få også med deg vakre Pink Beach, som med sin rosa sand og turkisblått vann gir unike muligheter til snorkling, bading og soling.

Gå ikke glipp av: Fantastiske underverk under havet med ekstraordinære dykkeopplevelser i det krystallklare vannet i Komodo nasjonalpark.

5) Nusa Lembongan og Nusa Penida – underverker under havoverflaten og forrevne klipper

Utsiktspunkt over Nusa Penida

Nusa Lembongan er en rolig øy, perfekt for alle som leter etter et fredfylt sted å trekke seg tilbake. Øya er også et ideelt utgangspunkt for snorkling. Bare en 10 minutters båttur unna er det et fantastisk sted mellom Nusa Lembongan og naboøya Nusa Penida. Her kan du snorkle blant store stimer av fargestrålende, tropiske fisk, flotte havskilpadder og majestetiske rokker.

Det er overnattingsmuligheter på begge øyene, men vi anbefaler å bo på Nusa Lembongang, for der er det flere overnattingssteder å velge mellom og et større utvalg aktiviteter.

Gå ikke glipp av: Det imponerende utsiktspunktet “Thousand Islands” på Nusa Penida, der du kan skue ut over de fantastiske klippeformasjonene med det krystallblå havet som kulisse.

6) Java – rykende vulkaner og gamle templer

Det rykende fjellet Bromo på øya Java

Java ligger i den indonesiske “ring of fire”, der to kontinentalplater møtes og 75 % av verdens mest aktive vulkaner finnes. I tillegg til et imponerende vulkanlandskap har Java noen av landets vakreste gamle templer, blant annet de buddhistiske tempelanleggene Borobudur og det hinduistiske tempelet Prambanan.

Gå ikke glipp av: En vandring tidlig om morgenen opp til vulkanen Bromo, der du kan se bølgende røyk med en av verdens flotteste soloppganger i bakgrunnen.

7) Gili Trawangan – hestevogner og avslappet øyliv

Bønnesekker på en hvit sandstrand på Gili T

Gili Trawangan, som ofte bare kalles Gili T, er den største av de tre (veldig små) Gili-øyene. Denne øya ligger utenfor Lomboks nordvestkyst og er ca. 3 km lang og 2 km bred. Den er kjent for sine idylliske, hvite sandstrender, fargerike korallrev og avslappede atmosfære. Besøkende kan utforske øya på sykkel eller med hestevogn, kalt cidomo, for bruken av motorkjøretøyer er begrenset.

Gå ikke glip av: Å slappe av i en sekkkestol ved en strandbar mens du nyter en lokal øl og beundrer solnedgangen bak Agung-fjellet på Bali.

Er du klar til å reise til Indonesia? Der du kan oppleve høye vulkaner, fantastiske templer, vidunderlige tropestrender, noen av verdens beste korallrev og spennende dyreliv?

Man kan tilbringe mange måneder med å reise rundt i Indonesia, men denne reiseguiden er laget spesielt for dem som bare par uker til rådighet. Den gir deg nyttig informasjon som hjelper deg med å planlegge en uforglemmelig reise til dette fantastiske reisemålet.

Se våre reiser til Indonesia nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende