TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Sumatras høydepunkter

På eventyr i den tropiske regnskogen med orangutanger. Bo på øya Samosir i verdens største kratersjø, Tobasjøen. Opplev vulkansk og frodig grønt landskap og fossefall. Forleng turen med Bali.

Sumatras høydepunkter
Sumatras høydepunkter
11 dager
ForsideAsiaBaliSumatras høydepunkter

Sumatras høydepunkter

På eventyr i den tropiske regnskogen med orangutanger. Bo på øya Samosir i verdens største kratersjø, Tobasjøen. Opplev vulkansk og frodig grønt landskap og fossefall. Forleng turen med Bali.

ForsideAsiaBaliSumatras høydepunkter
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Medan t/r
 • 8 netter på 2-4 stjerners hoteller
 • 8 x frokost
 • Gjenbrukbar vannflaske
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med TourCompass’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Medan
 • Fottur i Gunung Leuser nasjonalpark på utkikk etter orangutanger
 • Høylandsområdet Berastagi
 • Indonesias høyeste foss, Sipiso-piso
 • Verdens største kratersjø, Toba
 • Øyrundtur på Samosir
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

REISEN KORT & GODT

Sumatra er den største øya i Indonesia og er kjent for sin fantastiske natur og kultur. Tropiske regnskoger, elver, fosser, maleriske rismarker som ligger som terrasser på de bratte skråningene og frodige, vulkanske landskaper med fjell, kratersjøer og dype kløfter preger denne tidligere hollandske kolonien.

På denne reisen opplever du Gunung Leuser nasjonalpark, orangutanger og padler på Bokorok-elven i tradisjonell kano. Turen går også til Berastagi-høylandet med besøk i Lumbini Park før du drar til Tobasjøen og øya Samosir. Underveis besøker du fascinerende tradisjonelle landsbyer der du får et innblikk i innbyggernes kultur og livet på landet med oksekjerrer og håndverk.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Sumatra byr på tropisk regnskog, frodig vulkansk landskap og et unikt dyreliv
 • Ved Bukit Lawang i Gunung Leuser nasjonalpark (UNESCO-verdensarv) seiler du inn i regnskogen i en tradisjonell kano sammen med en ranger for å se orangutangene
 • Opplev fossefall og verdens største kratersjø, Tobasjøen, hvor du skal bo på den vakre øya Samosir
 • Gled deg til de fascinerende landskapene i høylandet ved Berastagi, og Lumbini Park med den kjente gullpagoden

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra valgte flyplass

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst på Sumatra – Medan

Du lander i Sumatras hovedstad Medan. Ved ankomst går du gjennom passkontrollen og får turistvisumet ditt, før du henter bagasjen din. I ankomsthallen venter en guide med et TourCompass-skilt, og du vil med en gang føle den varme, indonesiske gjestfriheten. Utenfor flyplassen står sjåføren din klar til å kjøre deg til hotellet i Medan. Etter innsjekking er dagen til fri disposisjon, så du kan slappe av og oppdage byen på egen hånd.

Overnatting:
Dag 3: Byrundtur i Medan – Bukit Lawang

Etter frokost og utsjekking skal du bli med på en guidet byrundtur, der du opplever Medans flotte bygninger. Du ser bl.a. sultanens palass Maimun, Den store moskeen og det kinesiske tempelet Vihara Gunung Timur. Deretter får du en omvisning i Kesawan, Medans gamle bydel.

Sent på formiddagen blir du kjørt til Bukit Lawang, som ligger ca. 100 km vest for Medan. På veien stopper du på en gummiplantasje. Her får du vite hvordan man utvinner rågummi. Jo nærmere Bukit Lawang du kommer, jo tettere blir regnskogen som omgir byen. Ved ankomst i Bukit Lawang er det innsjekking på hotellet, og resten av dagen til fri disposisjon.

Bukit Lawang er en hyggelig liten by som grenser til Sumatras regnskog, en del av Gunung Leuser nasjonalpark, som ligger ved Bokorok-elven. Parken har et av verdens rikeste økosystemer og er ett av bare to gjenværende habitater for den truede og sjeldne sumatraorangutangen. I skogen bor det også bl.a. langurer, gibbonaper, makaker, villsvin, påfugler, kjempeekorn og flyvende ekorn. Hvis du er virkelig heldig, kan du også få øye på mer sjeldne dyr: tigere, leoparder, sumatraelefanter og sumatraneshorn.

Dag 4: Bukit Lawang

I dag venter et av turens absolutte høydepunkter, for du skal nemlig på utkikk etter regnskogens truede orangutanger.

Etter et solid morgenmåltid går turen til fots langs elvebredden, og du krysser Bohorok-elven ombord i en tradisjonell kano og fortsetter til fots inn i den frodige regnskogen. Herfra starter en 3 timers vandretur, der du opplever Sumatras unike plante- og dyreliv. Med deg har du en lokal guide samt en ranger som hjelper deg å få øye på de ville dyrene.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte Bukit Lawangs fantastiske omgivelser. Du kan evt. gå en tur over broen og besøke landsbyen der du kan se på folkelivet og rusle rundt og suge inn nye inntrykk. Ved elven kan du se landsbyens kvinner vaske klær og barna leke og bade.

Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi

Denne morgenen blir du kjørt til Sumatras indre høyland Berastagi som ligger i et område dominert av vulkanene Sinabung og Sibayak. Underveis stopper du bl.a. ved Sembahe-elven. Ved ankomst til Berastagi besøker du Lumbini Park, der det er vakker utsikt over fjellandskapet og den eviggrønne naturen. Parken er spesielt kjent for sin vakre gullpagode, som er Indonesias høyeste og en kopi av Shwedagon-pagoden i Myanmar. Deretter drar du til Berastagis fargerike fruktmarked, der du kan smake deilig pasjonsfrukt. Før du kommer tilbake til hotellet stopper du ved Guandaling Hill, der man på klare dager kan se områdets aktive vulkaner.

Overnatting:
Dag 6: Berastagi – Tobasjøen – Samosir

I dag fortsetter reisen til Toba-sjøen og øya Samosir. Du blir hentet på hotellet etter frokost og kjører til Parapat via den japanske veien med flere stopp underveis. Du besøker bl.a. den tradisjonelle batak karo- landsbyen Dokan, der du kan se de gamle tradisjonelle husene der opptil 8 familier kan bo. I hver ende av husenes tak henger det bøffelhorn, som opprinnelig skulle beskytte beboerne mot onde ånder og vise deres status. Med tiden er de imidlertid bare blitt et minne om gamle dagers tradisjoner.

Du kjører videre til Indonesias høyeste foss, den 120 meter høye Sipiso-piso, og det gamle kongepalasset, Rumah Bolon, der det er en fantastisk utsikt over Tabo-sjøen. Denne sjøen er 100 km lang, 30 km bred og 505 meter dyp og dermed verdens største kratersjø.

Turen fortsetter mot Pematangsiantar og underveis passerer du smukke teplantasjer.

Ved ankomst til Parapat venter en ferge på å ta deg med ut til øya Samosir, som ligger som en perle midt i Toba-sjøen – en tur på ca. 45 min. Du kommer til hotellet ditt om ettermiddagen og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 7: Samosir

Etter et solid morgenmåltid skal du på øyrundtur. Dagen i dag vil gi deg et godt innblikk i batak toba- landsbyenes tradisjoner og levemåte. Første post på dagens utflukt er landsbyen Ambarita, som i gamle dager var henrettelses- og møtestedet for de gamle Sialagan-kongene. I dag er byen kjent for sine bord og stoler laget av stein. Så går turen videre til landsbyen Simanindo, der du får se den tradisjonelle batak toba-dansen, Sigale-gale, og byens batak-museum, som tidligere var hjemstedet til Rajah Simalungun – en batak-konge med 14 koner. Museet har en liten, men interessant samling av kjøkkenredskaper i messing, våpen, hollandsk og kinesisk porselen, skulpturer og batak-utskjæringer. Deretter besøker du de gamle Sidabutar-kongenes grav i Tomok. Du er tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Overnatting:
Dag 8: Samosir

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan ta deg tid til å oppleve denne vakre øya. Du kan slappe av eller bli med på en kombinert sykkel- og vandretur som du selv bestiller på stedet. Denne turen starter ved Tomok, og herfra sykler du forbi grønne rismarker og plantasjer. Du stopper ved landsbyen Garoga, der du møter de smilende innbyggerne og ser deres tradisjonelle hus. Her kan du sette fra deg sykkelen din og vandre ned til en liten foss med en lokal guide, en tur på ca. 45 min. Fra Garoga sykler du videre gjennom små landsbyer og passerer forskjellige plantasjer som dyrker chili, kakao, peanøtter, bønner og andre ting. Turen slutter ved Ambarita, og du sykler tilbake til hotellet, der du kan nyte resten av dagen.

Overnatting:
Dag 9: Samosir – Medan

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Medan, der du har én overnatting før reisen går hjem til Norge igjen. Kjøreturen til Medan tar mellom 6 og 7 timer.

Overnatting:
Dag 10: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en fantastisk ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Sanur, Bali
3 netter

Denne badeferieforlengelsen tar deg med til badebyen Sanur på det sørøstlige Bali.

Sanur er en av Balis mest populære badeferiereisemål, men har likevel klart å beholde sin hyggelige og avslappede stemning. Byens store trekkplaster er den 5 km lange gylne og brede sandstranden som er beskyttet av et korallrev. Revet gjør stranden utrolig barnevennlig, for bølgene brytes et stykke utenfor i havet. Langs stranden ligger strandpromenaden, som inviterer til både gå-, løpe- og sykkelturer. Her kan du treffe lokalbefolkningen som er travelt opptatt i de små butikkene sine.

Langs byens hovedgate finner du et ganske stort utvalg butikker, gode restauranter og hyggelige kafeer. Der kan du slå deg ned, ta en kopp kaffe og se på livet i byen. Hvis du går bort fra hovedgatene, kommer du til sjarmerende sidegater med små hus, templer og lokalt folkeliv.

Om kvelden kan du rusle en tur på strandpromenaden og beundre himmelens vakre farger og synet av de høye, vaiende palmene, små paviljonger og tradisjonelle fiskerbåter. Så kan du spise en god middag på en av restaurantene og avslutte med en drink i en av de stemningsfulle loungebarene.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på resort med frokost samt transfer. Hvis du kommer fra Sumatra, er flyturen mellom Sumatra og Bali inkludert.

Du kan forlenge badeferien med flere netter, etter eget ønske.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Asia
Iida Egelund Väänänen

Iida er vår Asia-spesialist og har over 5 års erfaring med reiser i Asia.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål