TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Ecuadors høydepunkter med øyhopping på Galapagosøyene

Bli med på en fantastisk reise til Ecuador med tur til den aktive Cotopaxi-vulkanen og den mystiske kratersjøen Quilotoa. Eventyret avsluttes med øyhopping på de magiske Galapagosøyene.

Ecuadors høydepunkter med øyhopping på Galapagosøyene
Ecuadors høydepunkter med øyhopping på Galapagosøyene
14 dager
ForsideLatin-AmerikaEcuador / GalapagosEcuadors høydepunkter med øyhopping på Galapagosøyene

Ecuadors høydepunkter med øyhopping på Galapagosøyene

Bli med på en fantastisk reise til Ecuador med tur til den aktive Cotopaxi-vulkanen og den mystiske kratersjøen Quilotoa. Eventyret avsluttes med øyhopping på de magiske Galapagosøyene.

ForsideLatin-AmerikaEcuador / GalapagosEcuadors høydepunkter med øyhopping på Galapagosøyene
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Quito og hjem fra Guayaquil med flybytte underveis
 • Innenriksfly Quito – Baltra (Galapagos) – Guayaquil
 • Transfer fra/til flyplassene
 • Transport på Ecuadors fastland
 • Båt mellom Santa Cruz – Isabela t/r
 • 12 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 2 x lunsj (dag 7+8)
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Mulighet for daglig avreise
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Quito, inkl. besøk ved ekvator
 • Vandring i Cotopaxi nasjonalpark
 • Tur til kratersjøen Quilotoa
 • Galapagos – øya Santa Cruz:
  Fottur ved synkehullene Los Gemelos
  Besøk på Hacienda Primicias, der de store galapagosskilpaddene lever fritt
  Vandring i en av øyas spektakulære lavatunneler
  Besøk på det interessante Charles Darwin Research Center
  Heldagstur med båt til en av øyene i området
 • Galapagos – øya Isabela:
  Fottur ved Isabelas våtmarker
  Besøk ved den historiske muren Muro de las Lágrimas (“Gråtemuren”)
  Besøk på skilpadde-oppdrettssenteret Arnaldo Tupiza
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene (unntatt til Galapagos, som betales lokalt)

REISEN KORT & GODT

Ecuador er et relativt lite land i Sør-Amerika – men la deg ikke lure av størrelsen. Ecuador er et ekte skattkammer av opplevelser, med høye fjell, aktive vulkaner, grønne kratersjøer, en interessant kolonitidshistorie og et ubeskrivelig dyreliv på de magiske Galapagosøyene.

I hovedstaden Quito får du ditt første møte med de imponerende Andesfjellene. Hovedstaden ligger i 2 850 meters høyde og er omgitt av flotte fjell og vulkaner. Du bor i den gamle bydelen, oppført på UNESCOs verdensarvliste. der du på en byrundtur opplever de godt bevarte kolonitidskirkene og -bygningene.

Deretter venter Cotopaxi nasjonalpark, der den 5 897 meter høye snøkledde kjeglevulkanen Cotopaxi rager uvirkelig høyt opp, midt i landskapet. Du besøker også den eventyrlige kratersjøen Quilotoa, der vannets farge varierer med mineralinnholdet og årstiden.

Reisen avsluttes med 6 dagers øyhopping på de unike Galapagosøyene, der du besøker 3 forskjellige øyer. Gled deg til å oppleve den hyggelige stemningen på øyene, og selvfølgelig den fantastiske naturen og det fascinerende dyrelivet. Her kan du bl.a. møte den enorme galapagosskilpadden, sjøløver, haviguaner, landiguaner, revhaier, havskilpadder, flamingoer og blåfotsuler, for bare å nevne noen få.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Bli med på en spennende byrundtur i Quitos hyggelige gamle bydel, et skattkammer av arkitektoniske perler fra kolonitiden
 • Opplev det røffe Andes-landskapet i Cotopaxi nasjonalpark, der du kommer helt nær den dramatiske, 5 897 meter høye snøkledde vulkanen Cotopaxi
 • Bli fascinert av den eventyrlige kratersjøen Quilotoa som ligger på toppen av Quilotoa-vulkanen
 • Reisen avsluttes med fantastisk natur og fascinerende dyreliv på 6 dagers øyhopping på de magiske Galapagosøyene

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Quito ( 2 850 moh.)

Reisen går til Ecuadors hovedstad Quito med mellomlanding(er) underveis. Allerede fra flyet kan du beundre Quitos beliggenhet i en vakker dal i 2 850 meters høyde, midt i de mektige Andesfjellene.

På flyplassen blir du hentet av en engelsktalende sjåfør/guide, som vil stå klar med et skilt med navnet ditt på. Guiden kjører deg til hotellet ditt, som ligger sentralt i den gamle bydelen. Kjøreturen tar ca. 1 time, men som i alle andre storbyer avhenger tiden av trafikken.

Du har ettermiddagen på egenhånd til å slappe av etter den lange flyreisen eller til å gå en liten tur i den gamle bydelen. Det er viktig å ta det med ro og drikke mye vann, slik at kroppen din langsomt kan venne seg til høyden.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 2: Byrundtur i Quito, inkl. besøk ved ekvator

Gled deg til å få en guidet omvisning i den historiske bydelen som er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er et ekte skattkammer av arkitektoniske perler fra kolonitiden.
Spanjolene kom til Quito i 1526, og den gangen var det en velhavende inkaby. Da inkageneralen Rumiñahui innså at dette var en kamp som ikke kunne vinnes, bestemte han seg for å rasere hele byen, så det ikke var noen rikdommer igjen til spanjolene. Det Quito (formelt San Francisco de Quito) du vil se på dagens byrundtur ble grunnlagt i 1534, oppå restene av den gamle byen, av den spanske løytnanten Sebastián de Benalcázar.

Turen starter med et besøk til Plaza de la Independencia (Uavhengighetsplassen), som er omgitt av 4 viktige bygninger: Presidentens palass, regjeringsbygningen, erkebiskopens palass og Quitos katedral.

Du besøker også den berømte La Compañía-kirken, som innvendig er belagt med de fineste gullplater, og Quitos eldste kirke, San Francisco-kirken.

Fra den gamle bydelen kjører du først opp på Panecillo-høyden, der den 45 meter høye aluminiumsstatuen Virgen del Panecillo står. Derfra har du en flott utsikt over byen. Deretter fortsetter du til den nordlige del av byen, der ekvatorlinjen (som landet er oppkalt etter) ligger. Ecuador er nemlig ekvator på spansk.

Området ved ekvator kaller ecuadorianerne La Mitad del Mundo, som oversatt betyr “verdens midte”. Her ligger det 30 meter høye Ekvatormonumentet, der du kan gå opp og skue ut over området. Her er det mange utstillinger, et lille planetatrium, et kakaomuseum, et bryggeri og massevis av boder som selger mat og suvenirer. Dette er blitt litt av en attraksjon og et hyggelig utfluktsmål, også for lokalbefolkningen.
Ekvatormonumentets plassering har vist seg å være litt feil pga. de unøyaktige målemetodene som ble brukt i gamle dager. Få hundre meter fra La Mitad del Mundo ligger det lille hyggelige museet Intinãn, og ifølge GPS-en er det dette musett som faktisk ligger på ekvatorlinjen. På museet kan du prøve deg på morsomme eksperimenter for å se hvordan jordens tyngdekraft og de magnetiske kreftene fungerer.

På turen vil du også få mulighet til å besøke den karakteristiske 115 meter høye basilikaen Basílica del Voto Nacional. Den er bygget i nygotisk stil og er den største basilikaen i Amerika.

Etter byrundturen blir du kjørt tilbake til hotellet ditt, og du har resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 3: Dag på egenhånd i Quito

I dag er det ingen planlagte aktiviteter, og du kan oppleve mer av den flotte hovedstaden på egenhånd eller kjøpe en ekstrautflukt.

På en skyfri dag kan vi anbefale å ta den 2,5 km lange kabelbanen TelefériQo opp til Cruz de Loma, et utsiktspunkt i ca. 4 100 meters høyde på Pichincha-vulkanen. Herfra har du en fantastisk panoramautsikt over byen med de omliggende fjellene og vulkanene som vakker kulisse.

Hvis kroppen din ikke helt har vent seg til høyden, kan du i stedet ta en tur til den  hyggelige botaniske hagen Jardín Botánico de Quito og gå på oppdagelseferd blant de mange flotte plantene og blomstene.

Du kan også kjøpe en tur til tåkeregnskogen i Mindo, berømt for silt rike fugleliv. Her er det mer enn 500 registrerte fuglearter.

En annen dagstur du kan kjøpe går til den hyggelige byen Otavalo, der innbyggerne fremdeler holder mange av de gamle tradisjonene i hevd. Byen er kjent for silt fargerike indianermarked, og her kan du bl.a. kjøpe fine håndvevde skjerf, ponchoer og tepper i alle regnbuens farger. Turen til og fra Otavalo går gjennom det flotte Andes-landskapet med vakre sjøer og høye vulkaner.

Dag 4: Quito – tur til Cotopaxi Nasjonalpark (3 850 meter) – Pedregal

I dag venter det nye eventyr nasjonalparken Cotopaxi. Fra Quito går turen sørover, på den vakre Avenida de los Volcanes (Vulkaalleen). Her er du omgitt av flott natur med frodige grønne fjell med jorder og beitende kuer. På begge sider av veien tårner rager den ene vulkanen etter den andre, og hvis du er heldig, titter Cotopaxi-vulkanen også frem bak skyene med sin flotte kjegleform og snø på toppen.

Ved ankomst til nasjonalparken tar guiden deg med på en vandring rundt Limpiopungo- sjøen, som ligger i 3 850 meters høyde. Guiden forteller om områdets interessante flora og fauna og om de spennende sagnene og mytene som finnes om Cotopaxi og de andre store vulkanene i området. I nasjonalparken kan du oppleve spisshjorter, andesrever, ville hester og guanakoen, et dyr som er i familie med lamaen. Her lever det også mer sjeldne dyr, som pumaer og brillebjørner.

Etter turen blir du kjørt til overnattingsstedet ditt i Pedregal, som ligger rett utenfor nasjonalparken.

Dag 5: Dag på egenhånd i Andesfjellene (3 600 meter)

For virkelig å kunne oppleve og nyte det vidunderlige Andes-landskapet til fulle har du denne dagen til fri disposisjon på hyggelige Hacienda El Porvenir, der du har overnattet.

Du kan selv velge å gå turer i området på merkede stier eller delta i noen av de aktivitetene som tilbys av hotellet. Her arrangeres det bl.a. rideturer, mountainbike-turer og matlagingskurs. Hotellet har dessuten sitt eget spa der du kan la deg skjemme bort med wellness og avslappende massasjer.

Turene er med lokale, spansktalende ansatte, men instrukser i f.eks. riding foregår på engelsk før avgang, så spanskkunnskaper er ikke nødvendige.

Alle aktiviteter bestilles og betales lokalt ved ankomst på hotellet. Rideturen er imidlertid så populær at vi absolutt anbefaler at du kjøper den hjemmefra.

Dag 6: Pedregal – kratersjøen Quilotoa (3.900 meter) – Quito

Reisen fortsetter gjennom det fjellrike landskapet til den eventyrlige kratersjøen Quilotoa. Sjøen ligger over Quilotoa-vulkanen. Dem er ca. 250 meter dyp og har en diameter på ca. 3 km. Fargen på vannet i sjøen kan skifte fra helt turkis til nesten gul, avhengig av årstiden og innholdet av mineraler i vannet. På grunn av mineralene kan heller ikke vannet i sjøen drikkes.

Du har mulighet til å gå ned til sjøen på en merket, svingete sti. Det tar ca. 30 min. å gå ned, men det kan ta opptil 2 timer å opp den bratte stien igjen. Mot å betle et tillegg er det mulig å leie et esel som bringer deg tilbake til toppen, hvis du synes det er for slitsomt å gå. Du kan også bli på toppen og nyte den helt fantastiske panoramautsikten over området og den billedskjønne sjøen.

Etter lunsj går turen tilbake til Quito. Underveis blir det stopp i den lille byen Tigua, som er kjent for produksjon av fine ecuadorianske bilder og masker.

Om kvelden er du tilbake i Quito, der du overnatter litt utenfor byen og rett ved flyplassen. Slik unngår du å måtte stå altfor tidlig opp neste dag, da turen går til Galapagos.

Dag 7: Quito – fly til Galapagos – store naturopplevelser på øya Santa Cruz

I dag begynner den andre delen av reisen din, og nå skal du gå i Charles Darwins fotspor på de magiske Galapagosøyene, der unike natur- og dyreopplevelser venter deg.

I 1831 dro den unge Charles Darwin ut på en reise som skulle endre hans liv som videnskapsmann. På Galapagosøyene oppdaget han at finkene her var annerledes enn dem han kjente hjemmefra. Kunne det tenkes at fuglene hadde samme forfedre, og at finkene hadde utviklet seg gradvis etter det miljøet de hadde levd i? Darwin begynte å utforme teorien sin, og hans verk “Om artenes opprinnelse” anses fremdeles som det viktigste bidraget til  forståelsen av biologisk evolusjon.

Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen. Her skal du først betale du 20 USD (kontant) for et såkalt Transit Control Card før du kan sjekke inn. Flyreisen til Galapagos tar ca. 2,5 timer.

Ved ankomst til Baltra flyplass på Galapagos skal du betale en innreiseavgift på 100 USD (kontant). Utenfor flyplassen venter guiden din på deg, og sammen tar dere bussen ned til Itabaca-kanalen, der du tar båt til hovedøya Santa Cruz. Billett til buss og båt betales kontant (6 USD).

Første stopp er ved Los Gemelos, som også kaltes tvillingkratrene. Navnet er litt misvisende, for det er ikke snakk om kratre, men snarere om to enorme synkehull. Her kan du oppleve et rikt fugleliv i den frodige skogen av solsikketrær (scalesia).

Deretter skal du møte den enorme galapagosskilpadden. Den lever fritt rundt ranchen Hacienda Primicias. Det er en helt spesiell opplevelse å komme så tett innpå de store dyrene som langsomt beveger seg rundt i landskapet og bruker det meste av dagen til å spise og sove. Skilpaddene kan bli over 100 år gamle og veie opptil 250 kg.

Lunsj spiser du på ranchen, og deretter skal du ned og gå i en av de spektakulære lavatunnelene, som Galapagos er kjent for. Alle øyene på Galapagos er skapt av vulkansk aktivitet, og guiden din vil gi deg interessant informasjon om hvordan øyene ble til.

Turen avsluttes ved Charles Darwin Research Station, som ligger i havnebyen Puerto Ayora.

Stasjonen ble opprettet i 1964 med henblikk på forskning og utdanning. Her får du en innføring i Galapagosøyenes unike flora og fauna. Du får også vite mye interessant om de mange viktige prosjektene som forskere, biologer og frivillige hjelpere gjennomfører for å beskytte øyenes sårbare natur.

Du har kvelden på egenhånd til å oppleve den hyggelige havnebyen Puerto Ayora, som er den største byen på Galapagos, med ca. 20 000 innbyggere. Her er det mye liv på byens hovedgate Avenida Charles Darwin, som går langs havet. På gaten er det stort utvalg av butikker, kafeer og gode restauranter.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 8: Santa Cruz – båttur til en av de øyene i området

Gled deg til flere naturopplevelser på en spennende heldags båttur til en av øyene i området. Det er de lokale myndighetene som avgjør hvilke øyer som er åpne for besøk for å beskytte den sårbare naturen, så derfor kan vi ikke på forhånd garantere hvilken øy du får reise til. Men vi kan garantere at det blir en fantastisk naturopplevelse, uansett hvilken av de fire øyene nedenfor du kommer til å besøke.
Dagen før vil guiden informere deg om møtested og tid for utflukten din. Da det er i gangavstand fra hotellet ditt i Puerto Ayora, er ikke transport til og fra møtestedet inkludert.

North Seymour (Seymour Norte):
North Seymour ligger nord for Santa Cruz, og fra Puerto Ayora blir du kjørt opp til Itabaca-kanalen. Derfra tar du båt i ca. 45 minutter ut til øya.
På North Seymour, kan du oppleve store kolonier av fregattfugler og blåfotsuler, for de liker å bygge rede her. Du har alltid en flink naturguide med deg som forteller om øyas flora og fauna, og på denne øya kan du oppleve et variert dyreliv med mange forskjellige sjøfugler, sjøløver, land- og haviguaner.
På veien tilbake til Santa Cruz blir det stopp ved den vakre, avsidesliggende stranden Playa Las Bachas, der det er mulighet til å snorkle i det klare vannet og oppleve det fascinerende livet under havet. Nær stranden ligger en lille lagune der flamingoer holder til.

South Plaza (Plaza Sur):
South Plaza ligger på østsiden av Santa Cruz og er en av de minste Galapagosøyene. Til tross for øyas størrelse er den hjemsted for et stort antall dyrearter og kjent for sitt enestående planteliv.
På South Plaza vil du nesten overalt kunne se fikenkaktuser, og planten sesuvium edmonstonei, som kun finnes i Galapagos-området. På øya bor det også landiguaner. Du vil kanskje få øye på en av dem i skyggen av en fikenkaktus, der den venter på at en frukt skal falle ned på bakken. I vannkanten kan man se sjøløver og sjøfugler, som f.eks. svalehalemåker og rødnebbede tropikkfugler.
Før du kommer frem til South Placa blir det et stopp ved Punta Carrion, et fantastisk sted å snorkle. Her kan du være så heldig å oppleve både rokker, sjøløver og hvittippede revhaier.

Bartolomé:
Bartolomé er en av de vakreste Galapagosøyene. Den har et særegent landskap med røde, oransje, grønne og svarte farger og er kjent for den spisse vulkan-klippen ved navn Pinnacle Rock.
Fra Puerto Ayora blir du kjørt opp til Itabaca-kanalen, og herfra er det ca. 2 timers seilas til den lille øya som ligger nord for Santa Cruz. Sammen med naturguiden vandrer du til toppen av øya, og der kan du se utover det vakre vulkanpregede landskapet, naboøya Santiago og Pinnacle Rock.
Etter vandringen kan du slappe av på den hvite sandstranden eller dra på snorkletur og beundre det fantastiske livet i havet. Her kan du blant annet møte fargerike fisk, havskilpadder og hvittippede revhaier. Kanskje du til og med får øye på galapagospingvinen, verdens nest minste pingvin. Den holder kun til på og ved Galapagosøyene.

Santa Fé:
Santa Fé ligger sørøst for Santa Cruz, og fra Puerto Ayora er det ca. 1,5 times seilas ut til øya. Her blir du ønsket velkommen av en stor sjøløvekoloni som holder til på den hvite sandstranden.
Landskapet på øya er dekket av fikenkaktuser og planten sesuvium edmonstonei, og du vil dessuten kunne se det grålige treet palo santo, som betyr «hellig tre». Her lever det mange forskjellige fuglearter, både land- og sjøfugler. Øya er også kjent for Santa Fé-landiguanen.
Lunsj spiser du på båten, og deretter er det tid til en snorkletur i det klare vannet, der flotte, fargerike fisk venter. Et av dagens absolutte høydepunkter er å svømme sammen med de nysgjerrige og lekne sjøløvene.

Overnatting:
Dag 9: Puerto Ayora på egenhånd

Der er mange forskjellige ting å foreta seg til i Puerto Ayora, og dagen i dag er til fri disposisjon i byen. Du kan f.eks. dra ut for å dykke eller leie en sykkel og dra på oppdagelsesferd rundt på øya hvis du har lyst til å være aktiv.

Du kan også bare gå en tur rundt i Puerto Ayora og oppleve livet på det lille fiskemarkedet på Avenida Charles Darwin, der sultne og nysgjerrige sjøløver og pelikaner gjerne stikker innom. Nede ved bryggen er det også alltid mye liv i vannet med fargerike krabber, rokker og hvittippede revhaier. På klippene holder haviguanene til.

Vi kan varmt anbefale å pakke ryggsekken, snøre vandreskoene og vandre ut til den vakre stranden Tortuga Bay. Fra den sørvestlige delen av Puerto Ayora går det en asfaltert sti til stranden. Det tar ca. 45 minutter hver vei. Tortuga Bay er et populært sted for surfere, men hvis du heller vil bade i roligere vann, skal du gå ned til enden av stranden (ca. 2,5 km) til den deilige stranden Playa Mansa, en lille lagune omgitt av mangroveskog. Her kan du slappe av eller leie en kajakk og padle rundt og se etter havskilpaddene og haviguanene som holder til i lagunen.

Vær oppmerksom på at det ikke er noen fasiliteter her ute, så husk å ta med nok vann, mat og solkrem til dagsturen.

Overnatting:
Dag 10: Båt til øya Isabela – store naturopplevelser på Isabela

Om morgenen fortsetter Galapagos-eventyret ditt på naboøya Isabela. Båten til Isabela går fra bryggen i Puerto Ayora, som ligger få minutters gange fra hotellet ditt. En guide møter deg på hotellet og følger deg ned til båten. Du bærer bagasjen din selv. Båtturen tar cirka 2 timer.

Isabela er med sine 4 640 km2 den største øya i Galapagos-øygruppen, og her finner du også øyenes høyeste punkt, Wolf-vulkanen på 1 707 meter. Det bor likevel ikke mer enn et par tusen innbyggere på øya, så du kan glede deg til å komme helt ned i gir og oppleve en deilig avslappet øyatmosfære.

Ved ankomst på Isabela skal du betale et havnegebyr på 10 USD (kontant). En sjåfør vil ta deg imot og kjøre deg den korte turen til hotellet ditt i hovedbyen, Puerto Villamil.

Om ettermiddagen venter en spennende utflukt til en av øyas våtmarker. Her kan du bl.a. møte flamingoer og andre interessante fugler, som stylteløpere, rørhøner og hvitkinnender.

Du besøker også det historiske stedet Muro de las Lágrimas (“Gråtemuren”), som er en 25 meter høy mur bygget som ble bygget av fanger fra øyas tidligere straffekoloni mellom 1945 og 1959. Den fikk sitt navn på grunn av det harde arbeidet som fikk fanger til å gråte av smerte og dessverre også kostet mange menneskeliv.

Der blir også stopp ved den vakre stranden Playa del Amor, der store flokker haviguaner ofte ligger og hviler seg i solen etter at de har jaktet på mat i havet.

Siste stopp på dagens utflukt er ved skilpadde-oppdrettssenteret Arnaldo Tupiza, der frivillige arbeider for å øke bestanden av landskilpadder på øya. Her kan du se hundrevis av søte skilpadder, fra helt nyutklekkede til de enorme galapagosskilpaddene på flere hundre kilo.

Om kvelden kan du rusle en tur gjennom byen, der hovedgaten er av sand, og spise middag på en av de små, hyggelige restaurantene.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 11: Puerto Villamil på egenhånd

I dag er ingen aktiviteter planlagt på forhånd. Du kan leie en sykkel og oppdage øya på egenhånd eller bare slappe av på en av de mange flotte strendene.

Du kan også kjøpe en vandring til den 1 124 meter høye Sierra Negra-vulkanen. Denne skjoldvulkanen har et av verdens største vulkankratre, med en diameter på over 9,5 km.

Rett utenfor Puerto Villamil ligger småøyene Las Tintoreras, et populært sted å snorkle. I de mange sprekkene i klippene lever det både revhaier, sjøløver, pingviner og havskilpadder. Så hvis har lyst til å se mer av Galapagos’ unike liv under havet, kan vi på det sterkeste anbefale denne turen.

Dag 12: Isabela – Santa Cruz – Baltra – Guayaquil

Galapagos-eventyret ditt er ved veis ende, og tidlig om morgenen i dag går turen tilbake til fastlandet, til Ecuadors største by, Guayaquil.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til havnen i Puerto Villamil. Der du tar båten tilbake til Santa Cruz. Ved ankomst på Santa Cruz vil en engelsktalende representant hente deg, kjøre deg til Itabaca-kanalen og ta båten sammen med over til flyplassøya, Baltra, der dere tar bussen til flyplassen. Flyreisen fra Baltra til Guayaquil tar ca. 1,5 time.

Guayaquil er Ecuadors kommersielle og finansielle sentrum. Byen har over 2 millioner innbyggere, men er til tross for størrelsen en hyggelig by som sjarmerer alle besøkende med vakre katedraler, brosteinsbelagte gater og en hyggelig havnepromenade, Malecón 2000, som ligger ved Guayas-elven.

Ved ankomst blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 13: Guayaquil på egenhånd – hjemreisen starter

Reisen din er kommet til veis ende, og i dag starter hjemreisen din til Norge. Avhengig av når flyet går, kan du ha litt tid til fri disposisjon om formiddagen i byen før du blir hentet og kjørt til flyplassen.

Hvis ikke du allerede har vært i den gamle bydelen i Las Peñas, kan vi absolutt anbefale en tur dit. Her er bybildet preget av brosteinsgater, fargerike hus og hyggelige kafeer og restauranter. Fra havnepromenaden fører en trapp med 444 trinn deg opp til bydelen, og den ligger på en bakketopp. Hvis du har mer energi, kan du fortsette opp til byens fyrtårn og få en flott 360 graders panoramautsikt over hele byen.

En rusletur i parken Parque Seminario kan også anbefales. Parken er bedre kjent som Parque de las Iguanas (“Iguanparken”) og har fått sitt tilnavn på grunn av de mange fargerike landiguanene som holder til her. Du kan til og med oppleve å måtte dele benk med et av de dragelignende dyrene.

Dag 14: Ankomst i Norge

Du kommer tilbake til Norge etter en spennende og uforglemmelig reise i Ecuador.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler for grupper fra 3 personer – innhent et tilbud i dag for å få vite mer.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål