TRYGGHETSGARANTI - LES MER
18 dager

Ecuador med Amazonas & øyhopping på Galapagosøyene

I Ecuador venter det uforglemmelige naturopplevelser; de majestetiske Andesfjellene, verdens største regnskog, Amazonas, og 6 dages øyhopping på de fantastiske Galapagosøyene.

Ecuador med Amazonas & øyhopping på Galapagosøyene
Ecuador med Amazonas & øyhopping på Galapagosøyene
18 dager
ForsideLatin-AmerikaEcuador / GalapagosEcuador med Amazonas & øyhopping på Galapagosøyene

Ecuador med Amazonas & øyhopping på Galapagosøyene

I Ecuador venter det uforglemmelige naturopplevelser; de majestetiske Andesfjellene, verdens største regnskog, Amazonas, og 6 dages øyhopping på de fantastiske Galapagosøyene.

ForsideLatin-AmerikaEcuador / GalapagosEcuador med Amazonas & øyhopping på Galapagosøyene
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Quito og hjem fra Guayaquil med flybytte underveis
 • Innenriksfly Quito – Baltra (Galapagos) – Guayaquil
 • Transfer fra/til flyplassene
 • Transport på rundreisen på Ecuadors fastland
 • Båt mellom Santa Cruz – Isabela t/r
 • 14 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 2 overnattinger i Amazonasjungelen med helpensjon
 • 2 x lunsj (dag 11 +12)
 • Individuell rundreise der alle utflukter skjer i mindre, internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Mulighet for daglig avreise
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Quito, inkl. besøk ved ekvator
 • Vandring i Cotopaxi nasjonalpark
 • Tur til kratersjøen Quilotoa
 • Utflukter i Amazonasregnskogen
 • Galapagos – øya Santa Cruz:
  Fottur ved synkehullene Los Gemelos
  Utflukt til Hacienda Primicias, der de store galapagosskilpaddene lever fritt
  Vandring i en av øyas spektakulære lavatunneler
  Besøk på det interessante Charles Darwin Research Center
  Heldagstur med båt til en av øyene i området
 • Galapagos – øya Isabela:
  Fottur ved Isabelas våtmarker
  Besøk ved den historiske muren Muro de las Lágrimas (“Gråtemuren”)
  Besøk på skilpadde-oppdrettssenteret Arnaldo Tupiza
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene (unntatt til Galapagos, som betales lokalt)

REISEN KORT & GODT

På denne reisen venter de ultimate naturopplevelsene: de majestetiske Andesfjellene, Amazonas-regnskogen og de fantastiske Galapagosøyene.

Du lander i Ecuadors hovedstad, Quito, som ligger i en dal omgitt av høye fjell og vulkaner. I den gamle bydelen er det mange minner fra landets kolonitidshistorie, og på en interessant byrundtur får du se imponerende katedraler og plasser.

Deretter reiser du fra den travle hovedstaden, til Andesfjellenes ro og flotte landskaper ved Cotopaxi-vulkanen og den vakre kratersjøen Quilotoa. Du besøker også den populære adventure-byen Baños, som ligger ved foten av Tungurahua-vulkanen og er omgitt av fosser.

Neste stopp er Amazonas, verdens største regnskog – et helt unikt sted. Du bor på en jungellodge med moderne fasiliteter rett nede ved den brusende Napo-elven. Fra lodgen drar du på fot- og båtturer inn i regnskogen sammen med en flink lokal guide som forteller deg alt om områdets spennende flora og fauna.

Fra Ecuadors fastland flyr du til Galapagosøyene, der reisen avsluttes med en fantastisk øyhopping der du får se øyenes helt spesielle natur og det unike og fascinerende dyrelivet med egne øyne.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Denne reisen kombinerer Andesfjellene, Amazonas og Galapagos – flottere naturopplevelser er det nesten ikke mulig å få!
 • Få nærkontakt med Amazonasjungelens unike dyre- og planteliv i verdens største regnskog
 • Opplev den mektige, snøkledde Cotopaxi-vulkanen og den eventyrlige kratersjøen Quilotoa i Ecuadors høyland
 • Se Galapagosøyenes berømte dyreliv, med blant annet galapagosskilpadder, haviguaner, sjøløver og pingviner, på en 6-dagers øyhopping

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Quito ( 2 850 moh.)

Reisen går til Ecuadors hovedstad Quito med mellomlanding(er) underveis. Ved innflygingen kan du beundre Quitos flotte beliggenhet i en frodig dal i Andesfjellene.

På flyplassen blir du hentet av en engelsktalende sjåfør/guide, som står med et skilt med navnet ditt på når du kommer ut i ankomsthallen. Kjøreturen fra flyplassen går gjennom Quitos moderne bydel og ned til den gamle bydelen, der hotellet ditt ligger. Kjøreturen tar ca. 1 time.

Du har resten av dagen på egenhånd, og du kan rusle en tur i den gamle bydelen eller bare slappe av etter den lange reisen. Det er viktig å drikke mye vann og ta det med ro, for Quito ligger i 2.850 meters høyde, og kroppen din må langsomt få venne seg til høyden.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 2: Byrundtur i Quito, inkl. besøk ved ekvator

Quito var en gang en velhavende inkaby, men da spanjolene ankom i 1526 innså inkageneralen Rumiñahui raskt at dette var en kamp han ikke kunne vinne. Derfor ødela han alt i byen, så det ikke var noe igjen til spanjolene. I 1534 grunnla den spanske løytnanten Sebastián de Benalcázar det Quito du vil se. Og dagens rundtur går blant annet til fantastisk godt bevarte kolonitidsbygninger, plasser og katedraler. Quitos gamle bydel er det best bevarte historiske bysenteret i Latin-Amerika, så det er ikke uten grunn at Quito er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Etter frokost blir du hentet på hotellet av guiden. Først besøker du den vakre Plaza de la Independencia (“Uavhengighetsplassen”), som er omgitt av noen av Quitos viktigste bygninger: Presidentens palass, regjeringsbygningen, erkebiskopens palass og Quitos katedral. Fra Plaza de la Independencia følger du brosteinsgatene til kirken La Compañía, som innvendig er belagt med de fineste gullplater, og San Francisco-kirken, som er Quitos eldste kirke.

Etter den gamle bydelen kjører du opp til Panecillo-høyden, der det er flott utsikt over byen, og der den 45 meter høye aluminiumsstatuen Virgen del Panecillo står. Deretter fortsetter turen til den nordlige delen av byen, til La Mitad del Mundo, der ekvatorlinjen ligger.

La Mitad del Mundo betyr “verdens midte”, og her står det et ruvende, 30 meter høyt ekvatormonument som symbol på den unike geografiske beliggenheten. Du kan gå opp i monumentet og få en fin utsikt over området, der det både er suvenirbutikker, matboder, kakaomuseum, bryggeri og et lite planetarium. Her er det tid til å spise lunsj og gå rundt og se på de mange interessante utstillingene og museene.

Siste stopp er det lille, hyggelige museet Intinãn, som ligger bare noen hundre meter fra La Mitad del Mundo. Her kan du blant annet prøve deg på morsomme eksperimenter for å se hvordan jordens tyngdekraft og de magnetiske kreftene fungerer. Det er nemlig her ekvator faktisk ligger. I ettertid har det vist seg at det store, flotte ekvatormonument er litt feilplassert på grunn av de unøyaktige målemetodene som tidligere ble brukt.

På turen passerer du også den karakteristiske 115 meter høye basilikaen Basílica del Voto Nacional. Den er bygget i nygotisk stil og er den største basilikaen i Amerika.

Etter byrundturen blir du kjørt tilbake til hotellet ditt, og du har resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 3: Dag på egenhånd i Quito

Quito er en flott by med mange aktivitetsmuligheter, og du har dagen til fri disposisjon, slik at du kan gå på oppdagelsesferd i storbyen. Du har også mulighet til å kjøpe en ekstrautflukt hjemmefra.

Hvis været er fint, kan vi anbefale å dra opp til Cruz de Loma, et utsiktspunkt på Pichincha-vulkanen i ca. 4 100 meters høyde. En kabelbane på 2,5 kilometer ved navn TelefériQo bringer deg oppover den bratte vulkanen og til utsiktspunktet, der du har en fenomenal panoramautsikt over Quito med de omliggende vulkanene og fjellene i bakgrunnen.

Hvis kroppen din ikke helt har vent seg til høyden ennå, kan du i stedet ta en tur til den  hyggelige botaniske hagen Jardín Botánico de Quito og få vite mye mer om alle de mange flotte plantene og blomstene.

Du kan også kjøpe en dagstur til den lille by Mindo, som ligger midt inne i en eventyrlig 500 km2 stor tåkeregnskog. Det frodige området har et mangfoldig plante- og dyreliv, og det er også meget kjent for sin produksjon av fristende sjokolade.

Hvis du har lyst til å oppleve Ecuadors indianerkultur, kan du også bli med på en dagsutflukt til Imbabura-provinsen nord for Quito, kjent for sitt vakre landskap med billedskjønne sjøer, høye vulkaner og selvfølgelig det berømte indianermarkedet Otavalo. Der kan du kjøpe fargerike tepper, skjerf og ponchoer.

Dag 4: Quito – tur til Cotopaxi nasjonalpark (3 850 moh.) – Pedregal

I dag reiser du fra den travle hovedstaden og til Andesfjellenes ro og flotte landskaper. Fra Quito går turen sørover på den vakre Avenida de los Volcanes (’Vulkanalleen’) til Cotopaxi nasjonalpark, en tur på ca. 2,5 timer.

I parken skal du bli med på en lett fottur rundt den eventyrlige Limpiopungo-sjøen, som ligger i ca. 3 850 meters høyde. Du har med deg en flink lokal guide som forteller alt om områdets flora og fauna og spennende myter om de store vulkanene. Hvis du er litt heldig, kan du få øye på kondorer, kolibrier, ville hester, spisshjorter og guanacoer i parken. Den snøkledde Cotopaxi-vulkanen med sine 5 |897 meter er hele tiden rett ved siden av deg, og du vil nok føle deg bitte liten ved siden av denne mektige vulkanen.

Om ettermiddagen blir du kjørt til overnattingsstedet ditt. Det ligger rett utenfor nasjonalparken.

Dag 5: Dag på egenhånd i Andesfjellene (3 600 moh.)

Dagen i dag kan brukes på avslapning eller aktiviteter på og rundt hyggelige Hacienda El Porvenir.

Du kan gå en tur i området på egenhånd, på merkede stier, eller delta i noen av de aktivitetene hotellet tilbyr, som f.eks. rideturer og mountainbiking i det unike Andes-landskapet.

Vær oppmerksom på at turene er med lokale, spansktalende medarbeidere, men instrukser i f.eks. riding foregår på engelsk før avgang, så spanskkunnskaper er ikke nødvendige.

Alle aktiviteter bestilles og betales lokalt ved ankomst på hotellet. Rideturen er imidlertid så populær at vi absolutt anbefaler at du kjøper den hjemmefra.

Hvis du heller bare vil slappe av, har hotellet også sitt eget spa, og der kan du skjemme deg bort med wellness og avslappende massasjer.

Dag 6: Pedregal – kratersjøen Quilotoa (3 900 moh.) – Baños (1 820 moh.)

Etter frokost fortsetter reisen gjennom det fjellrike landskapet. Neste stopp er den flotte kratersjøen Quilotoa, som er ca. 250 meter dyp og har en diameter på ca. 3 km. Fargen på vannet er meget spesiell, og den kan variere fra helt turkis til nesten gul, avhengig av innholdet av mineraler i vannet og årstiden.

Du kan vandre helt ned til vannet på en merket sikksakk-sti eller bare bli på toppen og ta massevis av bilder av denne utrolig vakre sjøen. Vandringen ned til sjøen tar ca. 30 minutter, men turen tilbake opp den bratte stien kan ta opptil 2 timer. Mot å betale et tillegg kan du leie et esel som frakter deg tilbake til toppen, slik at du slipper å bli varm og sliten.

Etter frokost fortsetter du til Baños, som ligger i en frodig dal ved foten av Tungurahua-vulkanen.

Baños er et populært reisemål for både turister og ecuadorianerne selv. Byen har aktiviteter for alle. Uansett om du helst vil slappe av på et spa eller i varme kilder eller liker utfordrende aktiviteter som “canyon swing”, ziplining og mountainbiking, har Baños noe for deg.

Byen har en overskuelig størrelse, og du kan enkelt gå fra hotellet ditt og ned til byens hovedgate, der det alltid er liv og røre. Her finner du massevis av spisesteder, barer, suvenirbutikker og turoperatører som selger adventure-aktiviteter i området.

Overnatting:
Dag 7: Dag på egenhånd i Baños

Du har hele dagen til fri disposisjon til å utforske Baños og området rundt byen.

Byen er omgitt av fosser, og en populær aktivitet er å dra ut og se Pailón del Diablo, den største fossen av dem alle, med en imponerende kraft og styrke. Dit kjører man med en Chiva-buss, en fargerik buss uten dører og vinduer, så det er flott utsyn til den vakre naturen. Det er enkelt å arrangere denne turen lokalt. Den koster ca. 15 USD per person.

Du kan også på egenhånd ta bussen opp til Casa del Árbol, som er et litt annerledes utsiktspunkt. Her kan du nemlig huske ut over avgrunnen og ikke bare få en magekilende opplevelse, men også ta noen helt fantastiske bilder.

Byens fulle navn er Baños de Agua Santa, som oversatt betyr ’hellige bad’. Navnet kommer av byens mange varme kilder som sies å ha helsefremmende egenskaper på grunn av deres høye innhold av mineraler skapt av den vulkanske aktiviteten til Tungurahua-vulkanen. Her er det flere steder der du kan nyte en wellness-opplevelse i varme kilder som ligger i vakre omgivelser.

Overnatting:
Dag 8: Baños – Tena (Amazonas) (600 moh.)

Fra Baños går turen på svingete fjellveier mot byen Tena, inngangen til Amazonas-regnskogen. Turen tar ca. 3-4 timer, og det er en meget vakker kjøretur med både vulkaner og fosser på veien. Temperaturen og luftfuktigheten stiger etter hvert som du beveger deg ned i høydemeter mot den store jungelen.
Veien ender bokstavelig talt i Napo-elven, og her venter en motordreven kano på å bringe deg det siste stykket til jungellodgen din, som ligger ca. 40 kilometer fra Tena, omgitt av frodig jungel. Båtturen varer i ca. 15 minutter.

Ved ankomst på lodgen får du anvist rommet ditt, og deretter venter det en deilig lunsj. Om ettermiddagen gir guiden deg en interessant innføring i kakaoproduksjonen i Amazonas og forteller hvordan den enkle kakaobønnen bearbeides til velsmakende  sjokolade.

Dagen avsluttes i hyggelige omgivelser på lodgen, til lyden av den brusende Napo-elven og jungelens beboere.

Overnatting:
Dag 9: Store opplevelser i Amazonas

Etter frokost tar en flink lokal guide deg med på en vandring inn i jungelen. Guiden forklarer om de mange forskjellige plantenes og trærnes medisinske virkninger og om de fuglene og insektene dere får øye på underveis. Amazonas-regnskogen er hjemsted for mange forskjellige slags patte- og krypdyr. Det er imidlertid ikke så stor mulighet for å møte dem i denne delen av regnskogen, som kalles øvre Amazonas, fordi den ligger for nær bebodde områder. Du kommer likevel til å oppleve regnskogens eksotiske dyreliv senere på dagen, på et besøk på rehabiliteringssentret AmaZOOnico.

Her vil du bl.a. møte aper, tukaner, skilpadder, slanger, tapirer og kanskje også et av de mer sjeldne kattedyrene, som f.eks. ozeloten. Rehabiliteringssentret tar seg av sårede og beslaglagte dyr og forsøker å sette dem ut  i naturen igjen. Frivillige hjelpere vil gi deg en omvisning og forteller om dyrene de for tiden tar seg av. De dyrene som snart er klare til å komme tilbake i naturen igjen får du ikke lov til å komme så nær, for de skal ha så lite menneskelig kontakt som mulig.

Lunsjen spiser du tilbake på lodgen, og om ettermiddagen besøker du et lite lokalsamfunn der gamle tradisjoner fremdeles holdes i hevd. Her får du et godt innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever og dyrker forskjellige avlinger som yucca, kaffe, kakao og andre tropiske frukter. Du får også smake på den typiske jungeldrinken ”Chicha de Yuca”. Kvinnene her lager skåler og boller til matlagingen for hånd. Det ser kanskje enkelt ut, men du kan prøve selv, og lett er det ikke. De lager den vakreste keramikk av enkle, naturlige materialer.

Du har resten av ettermiddagen til å slappe av på hotellet og benytte alle fasilitetene her.

Overnatting:
Dag 10: Tena – Papallacta (3 300 moh.) – Quito (2 850 moh)

Tiden er kommet til å ta farvel med Amazonasjungelen. Det kan nok være litt vemodig, men du tar i alle fall med deg mange uforglemmelige naturopplevelser hjem.

Etter en god frokost tar du båt du den korte turen opp Napo-elven. Ved elvebredden venter en sjåfør på å kjøre deg tilbake til Quito. Igjen venter det en meget vakker kjøretur på ca. 5 timer over Andesfjellene. Underveis blir det lunsjpause i Papallacta, kjent for sine varme kilder. Hvis du har lyst, kan du ta på deg badetøy og nyte et avstressende, velgjørende bad.

Du overnatter litt utenfor Quito, nær flyplassen, så du ikke må stå altfor tidlig opp neste dag, når reisen din fortsetter til de magiske Galapagosøyene.

Dag 11: Quito – fly til Galapagos – store opplevelser på øya Santa Cruz

I dag er tiden kommet til å begynne andre del av reisen din, og nå skal du følge i Charles Darwins fotspor på de fantastiske Galapagosøyene. Du kan virkelig glede deg til de enestående natur- og dyreopplevelsene som venter deg her.

Den den gang unge naturhistorikeren Charles Darwin dro i 1831 på en jordomseiling som bl.a. gikk til Galapagosøyene. På reisen sin oppdaget han at finkene på Galapagosøyene ikke var som de han kjente hjemmefra. De hadde nemlig tilpasset sig levevilkårene på de forskjellige øyene. Darwins teori om artenes utvikling og naturlig seleksjon begynte å ta form, og hans bok Artenes opprinnelse betraktes fremdeles som det viktigste bidraget til forståelsen av biologisk utvikling.

Om morgenen blir du hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen, der du skal betale 20 USD (kontant) for et Transit Control Card før du kan sjekke inn. Flyreisen til Galapagos tar ca. 2,5 timer. Når du kommer til Baltra flyplass på Galapagos, skal du betale en innreiseavgift på 100 USD (kontant). Utenfor flyplassen venter guiden din, og sammen tar dere bussen ned til Itabaca-kanalen. Herfra tar du båt over til hovedøya Santa Cruz.

Dagens første stopp er ved Los Gemelos, som også kalles tvillingkratrene. Egentlig er det ikke snakk om kratre, men derimot om to enorme synkehull som ligger rett ved siden av hverandre. Ved tvillingkratrene kan du oppleve et rikt fugleliv i den frodige skogen av solsikketrær (scalesia).

Deretter går turen til ranchen Hacienda Primicias, der du skal møte den enorme galapagosskilpadden, som lever i det fri her. De store skilpaddene beveger seg langsomt rundt i landskapet og bruker det meste av dagen på å spise og sove. De kjempestore dyrene kan bli over 100 år gamle og veie opptil 250 kg, og det er en fantastisk opplevelse å komme så nær innpå dem. På ranchen får du også din inkluderte lunsj.

Etter ranchen skal du ned og gå i en av de imponerende lavatunnelene som Galapagos også er berømt for. Alle Galapagosøyene er skapt av vulkansk aktivitet, og guiden vil fortelle deg mye interessant om hvordan øyene er blitt til.

Dagens avsluttes på Charles Darwin Research Station, som ligger i Puerto Ayora og ble opprettet i 1964 til forskning- og utdanningsformål. På stasjonen får du en innføring i Galapagosøyenes unike flora og fauna. Du får også vite mye interessant om de mange viktige prosjektene som forskere, biologer og frivillige hjelpere gjennomfører for å beskytte øyenes sårbare natur.

Kvelden har du til fri disposisjon til å oppleve den hyggelige havnebyen Puerto Ayora. Byen er den største på Galapagos med sine ca. 20.000 innbyggere, og det er mye liv på byens hovedgate Avenida Charles Darwin, der du finner et stort utvalg av butikker, kafeer og gode restauranter.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 12: Santa Cruz – båttur til en av de øyene i området

I dag kan du glede deg til flere naturopplevelser på en spennende heldags båttur til en av øyene i området. Vi kan ikke på forhånd garantere deg hvilken øy du skal reise til, for det er de lokale myndighetene som avgjør hvilke øyer som er åpne for besøkende for å beskytte den sårbare naturen. Men vi kan likevel garantere at det blir en uforglemmelig naturopplevelse, uansett hvilken av de fire øyene nedenfor du kommer til å besøke.
Dagen før vil guiden informere deg om møtested og tid for utflukten din. Transport til og fra møtestedet er ikke inkludert, for det ligger i gangavstand fra hotellet ditt i Puerto Ayora.

North Seymour (Seymour Norte):
Nord for Santa Cruz ligger øya North Seymour. Her kan du oppleve store kolonier av fregattfugler og blåfotsuler, for de liker å bygge rede her. I tillegg vil du kunne oppleve et variert dyreliv med sjøløver og mange forskjellige sjøfugler samt land- og haviguaner. For å komme ut til North Seymour blir du kjørt opp til Itabaca-kanalen fra Puerto Ayora og tar båt i ca. 45 minutter. Du har alltid med deg en flink naturguide som forteller om øyas flora og fauna.
Før turen går tilbake til Santa Cruz blir det det stopp ved den idylliske, avsidesliggende stranden Playa Las Bachas. Her er det mulighet for å snorkle i det klare vannet og oppleve det spennende livet under havets overflate. Ikke så langt fra stranden ligger det også en lille lagune der flamingoer gjerne holder til.

South Plaza (Plaza Sur):
På den østlige siden av Santa Cruz ligger South Plaza, en av de minste øyene i Galapagos-øygruppen. South Plaza er liten, men den er likevel kjent for sitt enestående planteliv, og øya er hjemsted for et stort antall dyrearter.
Du vil først bli kjørt til den nordlige delen av Santa Cruz, der båten venter. Herfra tar båt du i ca. 15 minutter før det blir et stopp ved Punta Carrion, et fantastisk sted å snorkle. Hvis du er heldig, kan du oppleve både sjøløver, rokker og hvittippede revhaier her. Deretter tar du båten du videre til South Plaza.
Nesten overalt på øya vil du kunne se fikenkaktus og planten sesuvium edmonstonei, som kun finnes på Galapagosøyene. I skyggen av en fikenkaktus vil du kanskje få øye på en landiguan som venter på at kaktusens frukt skal falle ned på bakken, for på denne øya bor det mange landiguaner. I vannkanten kan man se sjøløver og sjøfugler som f.eks. rødnebbede tropikkfugler og svalehalemåker.

Bartolomé:
Nord for Santa Cruz ligger Bartolomé, som er en av de vakreste øyene i Galapagos-øygruppen på grunn av sitt særegne landskap med oransje, røde, sorte og grønne farger. Øya er spesielt kjent for den imponerende spisse vulkanklippen ved navn Pinnacle Rock.
Fra Puerto Ayora blir du kjørt opp til Itabaca-kanalen, der du tar båt i ca. 2 timer ut til den lille øya. Etter ankomst går du sammen med naturguiden opp til toppen av øya. Herfra kan du nyte den billedskjønne utsikten over vulkanlandskapet, Pinnacle Rock og naboøya Santiago.
Etter vandringen er det tid til å slappe av på den hvite sandstranden eller snorkle og oppleve det fantastiske livet under havet, der du kan se havskilpadder, hvittippede revhaier og fargerike fisker. Du får kanskje til og med øya på galapagospingvinen, som kun lever på Galapagosøyene og er verdens nest minste pingvin.

Santa Fé:
Sørøst for Santa Cruz ligger Santa Fé, ca. 1,5 times båttur fra Puerto Ayora. Når du kommer til øya, blir du ønsket velkommen av en stor sjøløvekoloni som holder til på den hvite sandstranden.
Som på South Plaza er landskapet her dekket av fikenkaktus og planten sesuvium edmonstonei, men på Santa Fé vil du dessuten kunne se det grålige treet palo santo, som betyr “hellig tre”. Her lever det mange forskjellige fuglearter, både land- og sjøfugler. Øya er også kjent for Santa Fé-landiguanen.
Etter lunsj på båten er det tid til en snorkletur i det klare vannet, der flotte, fargerike fisker venter. Du kan spesielt glede deg til å svømme sammen med de nysgjerrige og lekne sjøløvene, og dette er et av dagens absolutte høydepunkter.

Overnatting:
Dag 13: Puerto Ayora på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon i Puerto Ayora, der det er mye forskjellig å ta seg til. Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du f.eks. dra ut for å dykke eller leie en sykkel og legge ut på en oppdagelsesferd rundt på øya.

Vi kan sterkt anbefale å pakke ryggsekken, snøre vandreskoene og vandre ut til den vakre stranden Tortuga Bay. Det går en asfaltert sti ned til stranden som starter fra den sørvestlige delen av Puerto Ayora, og turen til fots tar ca. 45 minutter hver vei.
Tortuga Bay er et populært sted for surfere, men hvis du heller vil bade i roligere farvann, kan du gå ned til enden av stranden (ca. 2,5 km) til stranden Playa Mansa, en liten lagune omgitt av mangroveskog. Her kan du enten slappe av på stranden eller leie en kajakk og se etter de sjøiguanene og havskilpaddene som holder til i lagunen.
Vær oppmerksom på at det ikke er noen fasiliteter her, så husk å ta med nok vann, mat og solkrem til dagsturen.

Du kan også bare slappe av i Puerto Ayora, der du om morgenen kan se sultne og nysgjerrige pelikaner og sjøløver som stikker innom det lille fiskemarkedet på Avenida Charles Darwin. Ved kaien er det også alltid stor aktivitet med rokker og hvittippede revhaier i vannet. På klippene kan du se haviguaner og fargerike krabber.

Overnatting:
Dag 14: Båt til øya Isabela – store opplevelser på Isabela

Tiden er kommet til å si farvel til Puerto Ayora, og nå venter nye eventyr på naboøya Isabela. Båten til Isabela går fra bryggen i Puerto Ayora, som ligger få minutters gange fra hotellet ditt. En guide møter deg på hotellet og følger deg ned til båten. Du bærer bagasjen din selv. Båtturen tar cirka 2 timer.

Med sine 4 640 km2 er Isabela den største øya i Galapagos-øygruppen, og her finner du også Galapagosøyenes høyeste punkt, Wolf-vulkanen på 1 707 meter. Til tross for at Isabela er den største av Galapagosøyene, bor det ikke mer enn et par tusen innbyggere på øya. Så her kan du glede deg å komme helt ned i gir, for på Isabela er det ekte, avslappet øystemning.

Ved ankomst på Isabela skal du betale et havnegebyr på 10 USD (kontant). Så blir du hentet av en sjåfør og kjørt den korte turen til hotellet ditt i hovedbyen, Puerto Villamil.

Om ettermiddagen skal du være med på en spennende utflukt til en av øyas våtmarker, der du bl.a. kan se flamingoer og andre interessante fugler som myrhøns (gallinula), stylteløpere og hvitkinnender.

Deretter går turen til Muro de las Lágrimas (“Gråtemuren”), en 25 meter høy mur som ble bygget mellom 1945 og 1959 av fanger fra øyas tidligere straffekoloni. Muren fikk sitt navn på grunn av det harde arbeidet som fikk fangene til å gråte av smerte og dessverre også kostet mange menneskeliv.

Det blir også et stopp ved stranden Playa del Amor, der du vil kunne se store flokker av haviguaner som ligger og hviler seg i solen etter å ha vært på jakt etter mat i havet.

Dagens siste stopp er ved Arnaldo Tupiza skilpadde-oppdrettssenter. Her arbeider frivillige for å øke bestanden av øyas landskilpadder, og du vil se flere hundre søte skilpadder i alle aldre: fra nyutklekkede til kjempestore galapagosskilpadder på flere hundre kilo.

Kvelden kan du tilbringe med å gå på oppdagelsesferd i trivelige, lille Puerto Villamil og spise middag på en av de små hyggelige restaurantene langs hovedgaten som faktisk er av sand.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 15: Puerto Villamil på egenhånd

I dag kan du gjøre akkurat det du har lyst til på Isabela. Hvis du har lyst til å utforske øya, kan du leie sykkel og dra på oppdagelsesferd. Du kan også slappe av og bade på en av øyas mange flotte strender.

Hvis du ikke har fått nok av Galapagosøyenes unike undervannsliv, kan vi sterkt anbefale å ta en snorkletur ved småøyene Las Tintoreras. Øyene ligger rett utenfor Puerto Villamil og er et populært sted å snorkle. I de mange sprekkene i klippene her lever det nemlig både sjøløver, havskilpadder, pingviner og revhaier.

Du kan også kjøpe en guidet vandring til den imponerende 1 124 meter høye skjoldvulkanen Sierra Negra. Den har et av verdens største vulkankratre, med en diameter på over 9,5 kilometer.

Dag 16: Isabela – Santa Cruz – Baltra – Guayaquil

Eventyret på Galapagosøyene er kommet til veis ende, og det er på tide å reise tilbake til fastlandet og til Ecuadors største by, Guayaquil.

Tidlig om morgenen blir du hentet på hotellet og kjørt til havnen i Puerto Villamil. Der tar du båten til Santa Cruz. Her blir du bli hentet av en guide og kjørt til Itabaca-kanalen, og derfra tar du båt til flyplassøya, Baltra. Du tar bussen opp til flyplassen. Fra Baltra tar du flyet til Guayaquil. Flyturen tar ca. 1,5 time.

Selv om Quito er Ecuadors hovedstad, er det Guayaquil som er landets finansielle og kommersielle sentrum. Til tross for at dette er en storby med over 2 millioner innbyggere, klarer Guayaquil absolutt å sjarmere sine besøkende med brosteinsbelagte gater, parker og flotte katedraler.

Ved ankomst blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan f.eks. gå en kveldstur på byens moderne havnepromenade Malecón 2000 nede ved Guayas-elven, og spise på en av de mange hyggelige kafeene og restaurantene her.

Dag 17: Guayaquil på egenhånd – hjemreisen starter

Reisen din er kommet til veis ende, og i dag starter hjemreisen din til Norge. Avhengig av når flyet går, kan du ha litt tid til fri disposisjon om formiddagen i byen før du blir hentet og kjørt til flyplassen.

Hvis ikke du allerede har vært i den gamle bydelen i Las Peñas, kan vi absolutt anbefale en tur dit. Her er bybildet preget av brosteinsgater, fargerike hus og hyggelige kafeer og restauranter. Fra havnepromenaden fører en trapp med 444 trinn deg opp til bydelen, og den ligger på en bakketopp. Hvis du har mer energi, kan du fortsette opp til byens fyrtårn og få en flott 360 graders panoramautsikt over hele byen.

En rusletur i parken Parque Seminario kan også anbefales. Parken er bedre kjent som Parque de las Iguanas (“Iguanparken”) og har fått sitt tilnavn på grunn av de mange fargerike landiguanene som holder til her. Du kan til og med oppleve å måtte dele benk med et av de dragelignende dyrene.

Dag 18: Ankomst i Norge

Du kommer tilbake til Norge etter en opplevelsesrik reise i Ecuador.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler for grupper fra 3 personer – innhent et tilbud i dag for å få vite mer.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål