TRYGGHETSGARANTI - LES MER
7 dager

Safari i Serengeti & Ngorongoro

Drømmer du om safari – men har begrenset tid til rådighet? Da er denne korte safarireisen perfekt. Du opplever Afrikas enestående dyreliv og bor i teltleir i Serengeti, midt i naturen.

Safari i Serengeti & Ngorongoro
Safari i Serengeti & Ngorongoro
7 dager
ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro

Safari i Serengeti & Ngorongoro

Drømmer du om safari – men har begrenset tid til rådighet? Da er denne korte safarireisen perfekt. Du opplever Afrikas enestående dyreliv og bor i teltleir i Serengeti, midt i naturen.

ForsideAfrikaTanzaniaSafari i Serengeti & Ngorongoro
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger i Tanzania inkl. helpensjon
 • Besøk i Masai landsby
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter “The Big 5″
 • Ngorongoro krateret – safari i et paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – UNESCO-biosfærereservat med et unikt biologisk mangfold
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

REISEN KORT & GODT

På denne reisen får du se alle de viktigste høydepunktene en safarireise i Tanzania kan by på: Serengeti nasjonalpark, Ngorongoro-krateret, Ngorongoro Conservation Area og Lake Manyara nasjonalpark. Her har du muligheten til å oppleve alle Afrikas berømte dyr på en kort og kompakt safarireise. Du skal bo på hotell, men også i en teltleir der du virkelig får nærkontakt med den storslåtte afrikanske naturen. Teltene har ordentlige senger og eget bad og toalett. Dette blir et høydepunkt på reisen din.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du har begrenset tid tilgjengelig og ønsker deg en ekte afrikansk safariopplevelse med gode sjanser for å se «The Big 5»
 • Du kommer tett på naturen når du kjører fra Serengetis flate sletter til det frodige Ngorongoro-krateret
 • Du drømmer om å se de store dyreflokkene i Serengeti og Ngorongoro
 • Du overnatter i «wildcamps», hvor du kan høre og lukte naturen utenfor, samtidig som du har en god seng og eget bad

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Tanzania

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen til Tanzania. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu

Du lander på Kilimanjaro flyplass, som ligger nær Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Kjegleformede Mount Kilimanjaro er 5 895 meter høyt og rager flott over landskapet på høysletten på grensen mellom Tanzania og Kenya.

På flyplassen i Kilimanjaro venter sjåføren/guiden din, som kjører deg til Highview Hotel. Det er en kombinert kjøre- og sightseeingtur på ca. 200 km, der du kjører gjennom landsbyene Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu og frem til det lett kuperte landskapet ved Karatu, der Highview Hotel ligger.

På Highview Hotel blir gjestene ofte mottatt av lokale masaier iført sine tradisjonelle klesdrakter. Hotellet ligger på en bakketopp og har en fargestrålende panoramautsikt over vakre daler med mange små åkre og kaffeplantasjer. Her prøver bøndene mange forskjellige metoder for å forhindre at elefanter og andre dyr raserer avlingene, for eksempel å plante hekker av chili.

Etter ankomst på hotellet er resten av dagen til fri disposisjon.

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel i Karatu for å overnatte. Det gir kortere kjøretid til Serengeti enn hvis man overnatter på f.eks. Springlands Hotel i Moshi.

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area og Serengeti nasjonalpark

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og kjører over den kuperte høysletten ved Ngorongoro Conservation Area mot Serengeti nasjonalpark.

Turen går inn i Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby. Masaiene er nomader, og deres rikdom er kveg og geiter. Landsbyene består av en rekke små runde hytter bygget i en sirkel. Hyttene er bygget av grener, leire og kukaker. Byggestilen og hyttestørrelsen vitner om at hele samfunnet raskt kan flyttes når gresset i et område tar slutt for å finne nye beiter. I landsbyen får du et innblikk i masaienes dagligliv, og du får også se kvinnenes tradisjonelle brukskunst, hovedsakelig perlearbeider. De vil gjerne handle med deg, men husk å prute på prisen.

Deretter går turen videre til det vakre savannelandskapet i Serengeti. Du kjører inn i Serengeti-nasjonalparken via den nordvestlige innfartsveien ved Nabi Hill Gate.

Serengeti er Tanzanias eldste nasjonalpark og strekker seg over mer enn 14.500 km².  De nærmest endeløse slettene avløse av små sjøer og enkelte elver, og spredt over parken lever så å si alle de mest berømte afrikanske dyrene: Elefanter, flodhester, neshorn, sjiraffer, bøfler, gnuer, sebraer, løver, leoparder, geparder og strutser, for bare å nevne noen. Serengeti har verdensrekorden i dyr, og her foregår også et av verdens største dyreunderverker, den store vandringen av flere hundre tusen gnuer, sebraer og gaseller på leting etter vann og beite fra sted til sted i parken.

Mens du er på game-drive beveger du deg samtidig i retning overnattingsstedet ditt, Serengeti Wild Camp. Her skal du bo i to netter.

Overnatting:
Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark

Du spiser frokost i det store fellesteltet med utsikt over savannen. Deretter drar du ut på heldagssafari i Serengeti-nasjonalparken. Du skal på fotojakt etter The Big Five: Løver, leoparder, elefanter, neshorn og bøfler. På savannen lever også mange gnuer, Thompson-gaseller, Grant-gaseller, impalaer, topi-antiloper, elandantiloper, vortesvin og et utall fuglearter, blant annet gjøglerørn, sekretærfugl, perlehøns, blåråke og krontrane. Du får også se (og lukte) flodhester som samles i såkalte ”hippo-pools”, småsjøer der opptil 50 flodhester klumper seg sammen.

Etter en hel dags safari på Serengeti-sletten, med pikniklunsj underveis, kommer du sent på dagen tilbake til Serengeti Wild camp. Her venter et godt kveldsmåltid før du går til sengs omgitt av savannens lyder og den klare stjernehimmelen.

Dag 5: Safari i Serengeti og Ngorongoro-krateret

I dag venter nye spennende safariopplevelser.

Fra Serengeti kjører du mot sørøst, i retning Ngorongoro – kjøreturen fungerer også som en siste game drive på Serengeti.

Utpå formiddagen kommer du frem til Ngorongoro Conservation Area og kjører opp på utsiden av krateret. Vegetasjonen endrer seg nå markant i forhold til Serengetis flate sletter, og nå dukker masaiene også opp. Kvinnene vasker klær i vannhullene, og de unge guttene driver kveg over gressområdene.

Fra toppen av kraterkanten snor veien seg 600 meter ned langs innsiden av det utslukte vulkankrateret til den 260 km² store kraterbunnen. I det frodige krater er det mange biotoper – alt fra savanne til sumper, sjøer, små elver, akasieskog og til og med en saltvannssjø.

Krateret er hjemsted for 25 000–30 000 dyr. Opplevelsene på kraterbunnen sammenlignes av mange som å «kjøre en tur gjennom Jurassic Park», for det er dyr overalt. Det bor flere løvefamilier på det forholdsvis lille området, store bøffelhjorder og flamingoer – ja, til og med spissneshornet (det svarte neshornet) har funnet veien ned i krateret. Det eneste dyret du ikke møter her, er sjiraffen. Den har aldri kommet seg fra Serengeti og ned i Ngorongoro-krateret.

Du spiser den medbragte piknik-lunsjen på et av de utvalgte stedene i krateret.

Sent på ettermiddagen kjører du opp av krateret og tilbake til Highview Hotel, der du skal bo én natt. Hvis du vil unne deg en ekstraordinær opplevelse, kan du (mot et tillegg) oppgradere til Ngorongoro Wild Camp.

Dag 6: Lake Manyara – Hjemreise

Etter frokost og utsjekking fra hotellet går turen til Lake Manyara nasjonalpark. Dette er en av Tanzanias minste nasjonalparker. Den dekker 330 km2, og selve sjøen utgjør vel to tredeler av nasjonalparken – litt avhengig av årstiden.

Det var her – ved sjøens sørlige bredd – at Ernest Hemingway på midten av 1930-tallet slo leir mens han gikk på jakt efter den største og flotteste kuduen i et område i nærheten, det området vi i dag kjenner som Tarangire nasjonalpark.

Lake Manyara nasjonalpark ble etablert i 1960 med henblikk på å bevare regionens helt unike økosystem, og i 1981 ble parken en del av UNESCOs Man and the Biosphere Programme (MAB).

Området er en del av den spektakulære Great Rift Valley, som går hele veien gjennom det afrikanske kontinentet, fra Midtøsten til Moçambique. Forskerne mener at dette riftsystemet med tiden vil få den afrikanske kontinentalplaten til å dele seg i to separate kontinentalplater og dermed rive en stor del av det afrikanske kontinentet løs fra resten av Afrika.

Nasjonalparken, som er smal og lang, er mot øst avgrenset av sjøen Lake Manyara og mot vest av de opptil 600 meter høye Rift Valley-åsene. Derimellom ligger det både åpne gressletter, en jungellignende skog, mangrove, varme kilder og sumper. Mangfoldet er helt enestående, og det er imponerende å se hvor variert naturen kan være på et relativt lite område. Med de mange forskjellige habitatene følger det også en stor variasjon i dyrelivet – selv om dyrene kan være vanskelige å få øye på midt i frodigheten.

Det store biologiske mangfoldet i parken tiltrekker seg også mange fugler – det er registrert mer enn 400 forskjellige fuglearter her.

Manyara-sjøen er en sodasø (saltsjø), og vannstanden varierer mye etter når det er regntid og tørke. Langs sjøens bredde kan man være så heldig å se store flokker av flamingoer.

Etter lunsj kjører du til Kilimanjaro flyplass, og derfra flyr du hjem.

Dag 7: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en fantastisk og opplevelsesrik safarireise du vil huske resten av livet.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Gorillasporing i Uganda
4 netter

Du har garantert sett bilder av de ville, hårete fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda.

Hvorfor ikke gjøre reisen i Øst-Afrika komplett og forlenge ferien med en tur til Uganda for å se de enestående fjellgorillaene?

Vi har gjort det enkelt for deg og laget denne fem dagers forlengelsen, hvor du i tillegg til gorillasporing også drar på «walking safari» i Lake Mburo nasjonalpark.

Vi har selvfølgelig inkludert fly, gorillatillatelse og helpensjon nesten alle steder.

Enklere blir det ikke!

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun ved min. 2 reisende.

Forlengelsen må bestilles senest 70 dager før avreise.

Masai-eventyr på Osiligilai Maasai Lodge
2 netter

Ønsker du å skjemme bort deg selv etter å ha stått på toppen av Kilimanjaro eller tilbrakt mange timer i en safaribil? Drømmer du om å komme tett på masaikulturen og oppleve masaienes skikker og tradisjoner – uten at det går på bekostning av komforten? Vil du våkne til soloppgangen over Kilimanjaro og ligge ved et basseng som har utsikt mot Afrikas høyeste fjell? Da kan du forlenge reisen din med to netter på Osiligilai Maasai Lodge.

Du finner denne lekre og autentiske lodgen cirka to timers kjøring fra Moshi, og vi kan nesten forsikre deg om at både naturen og kulturopplevelsen her vil ta pusten fra deg.

Lodgen ligger i et typisk masai-savanneområde med åpne sletter, beitemarker så langt øyet kan se og utsikt mot både Mount Meru og Mount Kilimanjaro. Den er eid av lokale masaier, som driver stedet med en stor porsjon entusiasme, noe som gjør at du føler deg svært velkommen og priviligert. Du får mange muligheter til å komme inn under huden på dette seminomadiske folket.

Du overnatter i en tradisjonell masaihytte med alle ønskede nødvendigheter, som toalett, elektrisitet og dusj med varmt vann – og en strategisk plassert seng, slik at du kan ligge og se solen gå opp over Kilimanjaro i de tidlige morgentimene.

Oppholdet på lodgen inkluderer alle måltider og en lang rekke aktiviteter, bl.a. spydkast og tradisjonell masaidans og -sang, mens du ser solen gå ned bak Mount Meru. Dessuten er det mulighet for å kjøpe forskjellige utflukter etter ytterligere aktiviteter, men du kan også velge å bare ligge ved bassenget og la deg oppsluke av utsikten mot Kilimanjaro, mens du nyter en kald øl og leser en god bok.

Vil du vite mer om hvordan det er å bo i Osiligilai Maasai Lodge? Da kan du lese reisebrevet fra vår Afrika-ekspert.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål