TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & badeferie på Zanzibar

Fly til Serengeti-sletten, der store dyreoplevelser venter. Du kjører gjennom landskapet på fantastisk safari til Ngorongoro-krateret før du flyr til Zanzibar på badeferie.

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & badeferie på Zanzibar
Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & badeferie på Zanzibar
14 dager
ForsideAfrikaTanzaniaSerengeti fly in-safari, Ngorongoro & badeferie på Zanzibar

Serengeti fly in-safari, Ngorongoro & badeferie på Zanzibar

Fly til Serengeti-sletten, der store dyreoplevelser venter. Du kjører gjennom landskapet på fantastisk safari til Ngorongoro-krateret før du flyr til Zanzibar på badeferie.

ForsideAfrikaTanzaniaSerengeti fly in-safari, Ngorongoro & badeferie på Zanzibar
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro, inkl. transfer
 • Flyreise med småfly fra Arusha til Serengeti nasjonalpark
 • Transfer fra den lokale landingsstripen på Serengeti-sletten til leiren din
 • Transport i safaribil fra Serengeti nasjonalpark til Ngorongoro-krateret og videre til Arusha
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 1 overnatting på Rivertrees Country Inn i Arusha, inkl. frokost
 • 4 overnattinger i Tanzania, inkl. helpensjon
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter ”The Big Five”
 • Ngorongoro-krateret – et paradis for 30.000 permanent hjemmehørende dyr
 • Guidet besøk i landsbyen Mto Wa Mbu, inkl. lunsj og mulighet til å smake på bananøl
 • Vindusplass i 4-hjulstrækker og en gratis flaske vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Tanzania til Zanzibar, inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort ****, inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

På denne reisen venter to av Afrikas aller største safariopplevelser. Vi har minimert transporttiden, slik at du får mest mulig safaritid men likevel får oppleve både Serengeti OG Ngorongoro-krateret.

Fra Kilimanjaro flyplass flyr du til Serengeti, der du overnatter 3 netter i en “wild camp”. Leiren ligger midt på Serengetisletten, og du trenger nesten ikke en gang å forlate det hyggelige og komfortable teltet ditt for å kunne oppleve naturen og dyrelivet.

Det gjør du naturligvis – forlater teltet altså. De kommende dagene skal du nemlig på safari på den enorme sletten, og her venter det store dyre – og naturopplevelser.

Fra Serengeti går turen videre til Ngorongoro-krateret. Turen foregår i bil, så det er nesten som å være ute på én lang game drive hele dagen.

Både Serengeti og Ngorongoro er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig natur – og disse to verdensberømte stedene er helt forskjellige! Gled deg til synet som møter deg når du forlater Serengetis flate gressletter og kjører inn mot Ngorongoro-krateret. Kontrasten er nesten overveldende. Også ved Ngorongoro overnatter du i en wild camp, og her kommer sjiraffene ofte helt nær teltene.

Du blir kjent med den lokale kulturen på et besøk i landsbyen Mto Wa Mbu, før Zanzibar lokker med idylliske, kritthvite strender, turkisblått hav og flotte utfluktsmuligheter.

Derfor skal du velge denne reisen

 • La deg imponere over de store dyreflokkene på Serengetis endeløse sletter og forundre over dyrelivet i Ngorongoro-kraterets skråninger
 • Du flyr rett til Serengeti og de ville dyrene og får dermed mer tid til safari
 • Du reiser fra Serengetis flate sletter til Ngorongoro-kraterets frodige skråninger – og Zanzibars turkisblå hav
 • Du får muligheten til å lære mer om den lokale kulturen på et landsbybesøk

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge til Tanzania. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst på Kilimanjaro flyplass, Tanzania

Du ankommer Kilimanjaro flyplass i Tanzania Hvis været er klart, har du kanskje vært så heldig å få et glimt av Afrikas høyeste fjell fra luften.

Vår lokale representant venter på deg på flyplassen og hjelper deg å komme gjennom passkontrollen. Fra flyplassen blir du kjørt til Arusha, og der tilbringer du natten før turen i morgen går videre med fly til Serengeti.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Arusha – Serengeti

Det er tidlig frokost i Arusha og avreise til flyplassen rett utenfor byen. Du flyr til Serengeti og slipper på den måten en lang kjøretur. Allerede ved lunsjtid er du innlosjert i det som skal være leiren din de kommende tre nettene. Om ettermiddagen kan du glede deg til reisens første game drive.

Her kan du lese mer om hva en ”wild camp” er.

Dag 4-5: Serengeti nasjonalpark

De neste dagene er avsatt til game drives i Serengeti nasjonalpark.

Økosystemet her i parken regnes for at å være blant verdens eldste, og man føler seg både ydmyk og imponert når man sitter i landcruiseren og suger til seg alle inntrykkene.

De store, treløse gresslettene er fulle av gnuer, sebraer og antiloper – og de rovdyrene som nyter godt av dette store naturens spiskammer. I den vestlige korridoren lever det krokodiller og flodhester, og fra mai til juli kommer den store migrasjonen gjennom denne delen av Serengeti.

Det er nesten umulig å si hva du kommer til å oppleve. Her er det naturen som bestemmer. Vi kan likevel love deg massevis av dyr! Kanskje tar du med deg matpakke på game drive, slik at du kan kjøre rundt lenger, og kanskje blir det lunsj hjemme i leiren. Alt planlegges sammen med guiden og avhenger av vær og natur. Guidene er imponerende flinke og kjenner Serengeti som sin egen bukselomme. De vil garantert sørge for at du får mange store opplevelser!

Du er tilbake i leiren før det blir mørkt. Det finnes nesten ikke noe bedre enn å sitte rundt leirbålet, se opp på stjernene og tenke på at du skal sove der dyrene bor! De blir verken fôret eller bevisst sluppet inn her. Du skal imidlertid slippes inn i ditt behagelige og helt trygge telt i natt, mens dyrene skal på jakt!

Dag 6: Serengeti nasjonalpark – Ngorongoro-krateret

Tiden er kommet til å si farvel til Serengeti, men heldigvis har du nye, fantastiske eventyr i vente. Nå venter en fin kjøretur over Serengetis gressletter og mot Ngorongoro-krateret. Overalt er det dyr, så selv om veien kan se lang ut på kartet, kjører du nesten på en flott game drive med Ngorongoro som mål. Nyt utsikten over slettene fra bakketoppen ved Naabi Hill og si farvel til Serengeti på beste måte. Når du kommer ut av selve nasjonalparken, møter du masaiene i deres fargerike klær. Selv om mange av dem fremdeles lever som semi-nomader, har de tatt i bruk enkelte moderne oppfinnelser. Det er ikke uvanlig å se en masai vokte over dyrene sine med en hyrdestav i den ene hånden og en mobiltelefon i den andre.

Ngorongoro-krateret er – som Serengeti – oppført på UNESCOs verdensarvliste, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det er fascinerende å se landskapet endre seg etter hvert som du nærmer deg krateret. Fra kraterkanten snor veien seg 600 meter ned på innsiden av det utslukte vulkankrateret til den 260 km² store, frodige kraterbunnen. I krateret er det både savanne, sumper, sjøer, små elver, akasieskog og en saltvannssjø. Krateret er hjemsted for 25.000 – 30.000 dyr. Opplevelsen på kraterbunnen blir av mange sammenlignet med å ”kjøre en tur i Jurassic Park” fordi det er dyr overalt. Det er 5 løvefamilier på det forholdsvis lille området: store bøffelflokker, flamingoer, ja selv det sorte nesehornet har funnet veien ned i krateret. Det eneste dyret du ikke kommer til å oppleve her er sjraffen. Sjiraffer har aldri beveget seg ned i krateret – trolig fordi de bratte skrentene er vanskelige å forsere for lange, tynne ben

Når safarien i krateret er over, kjører du til dagens overnattingssted, og hvis du er litt heldig, får du møte noen av stedets beboere, sjiraffer, som ofte kommer helt nær leiren.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 7: Ngorongoro-krateret – kulturbesøk i landsbyen Mto Wa Mbu – Zanzibar

Fra Ngorongoro går turen til landsbyen Mto Wa Mbu. Her skal du ut på en guidet vandring gjennom den lille landsbyen, der du også møter lokalbefolkningen.

De forteller gjerne om hverdagen sin og hva de dyrker – visste du f.eks. at det finnes mer enn 1000 forskjellige bananer i verden? Smak på bananøl, se hvordan kunsthåndverkerne lager vakre treutskjæringer og møt de lokale kunstnerne som maler flotte malerier i den kjente tinga-tinga-stilen.

Det bor rundt 120 forskjellige stammer i området, og turen her gir deg meget gode muligheter til å bli kjent med hverdagen slik den fortoner seg for de fleste mennesker i Tanzania.

Besøket avsluttes med en smakfull lunsj som er tilberedt av landsbyens beste kokker. Her får du mulighet til å smake på hele 14 forskjellige lokale retter fra forskellige områder i Tanzania. Maten er tilberedt over åpen ild og er utrolig god! En av grunntankerne bak prosjektet er bl.a. å gi kvinnene i landsbyen mulighet til å få utdanning. Derfor har kvinnene som lager mat til deg alle deltatt på kurs i bl.a. matvaresikkerhet, så selv om måten maten lages på kanskje ser litt primitiv ut, vet de godt hva de lager! Så sett deg godt til rette og gled deg til å smake på makande, ugali, ris pilaff, kachumbari og mye annet godt!

Etter denne interessante opplevelsen blir du kjørt til flyplassen, og der flyr du videre til den eksotiske øya Zanzibar.

Dag 8-12: Avslapning og badeferie på Zanzibar

Dagene er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (uoffisielt kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er velsignet med både flott natur og interessant kultur. Her finner du kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt klima året rundt. Øya har en dramatisk historie med arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, og alle har de satt sitt preg på øya. Her finner du også en av Afrikas mest spennende byer, med flotte eksempler på arabisk arkitektur. For ikke å forglemme det velsmakende swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen.

Dag 13: Avreise fra Zanzibar

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 14: Ankomst i Norge

Du kommer tilbake til Norge etter en fantastisk reise

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Opplevelser i Stone Town
2 netter

Hvis du elsker Marrakech, vil du også elske Stone Town. Smale, svingete gater uten fortau. Et livlig mylder av barn og voksne, sykler, esler og kjøpmenn som tilbyr alt mellom himmel og jord fra de små butikkene som ligger helt ut mot gaten. På torgenes ”barazaer” (benker) midt i labyrinten sitter mennene og snakker over en kopp sterk kaffe mens barna spiller ball og en katt strekker seg dovent i solen.

Ved første øyekast ser byen kanskje ganske falleferdig ut, men se nærmere på dørene! Zanzibars største by er med god grunn blitt berømt for sine store, tunge og flott utsmykkede tredører.

Her er det markeder og museer, massevis av utfluktsmuligheter og et livlig havneområde. Om dagen finner du mange av Stone Towns innbyggere her, mange av  dem rusler en tur i dette hyggelige området. Unge gutter hopper og stuper fra kaien, og fisker- og turistbåter ankommer og legger fra. Om kvelden er det marked her.

Stone Town er en opplevelse for alle sanser. Her er det lukter og lyder, smaksinntrykk, farger, historie og kultur – Stone Town har alt. Ikke rart at denne byen til og med er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål