TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerZanzibars fantastiske strender

Zanzibars fantastiske strender

04.03.2020  |  oppdatert: 02.02.2024
Vis alle innlegg

 Strender på Zanzibar

Eksotiske Zanzibar er en ekte paradisøy med kritthvit, finkornet sand, stråparasoller parasoller, vaiende palmer og krystallklart hav.

Men hvor på øya skal du bo? Og hvordan var det nå med det tidevannet igjen?

Med sine paradisstrender frister Zanzibar til en deilig badeferie i eventyrlige omgivelser, uansett hvilken strand du velger å bo ved.

Nedenfor kan du leser om tidevann og de strendene som tilhører de resortene vi bruker på kombinasjonsreisene med Zanzibar og safari.

Tidevann på Zanzibar

Vi får veldig mange spørsmål om tidevannet på Zanzibar og hvilken strand man skal velge på grunn av dette. Her er det viktig å understreke at hele øya er påvirket av tidevann, altså vekslingen mellom høyvann og lavvann.

Hvor påvirket en strand er av tidevannet bestemmes av havbunnen, det vil si hvor langgrunn stranden er.

På strender som er minst påvirket av tidevann:

 • Blir det forholdsvist raskt dypt.
  Det vil si at når det er fjære, altså fallende tidevann, vil det fremdeles være mulig å bade.

Dette gjelder spesielt strendene nord på øya, som Kendwa og Nungwi.

På strender som er mest påvirket av tidevann:

 • Er havbunnen flatere.
  Det vil si at når det er lavvann må du gå veldig langt ut før vannet blir dypt, og dette gjør strendene meget barnevennlige.
 • Er det en morsomt opplevelse å gå langt ut på havbunnen og finne sjøstjerner, småfisk og koraller.

Dette gjelder spesielt strendene øst på øya, men til dels også i sør og vest

Vær oppmerksom på at tidevannet stadig er i endring, så det vil for eksempel aldri være lavvann en hel dag.

Kendwa Beach

Kendwa Beach Zanzibar

Bare tre kilometer fra øyas nordligste spiss, på den nordvestlige delen av Zanzibar, ligger Kendwa Beach. Denne deilige stranden har en idyllisk beliggenhet, og her er det et stort aktivitetstilbud og god stemning om kveldene.

 • Stranden i Kendwa er ikke så påvirket av tidevann som andre av Zanzibars strender, for vannet blir forholdsvist raskt dypt. Det betyr at du er sikret optimale forhold døgnet rundt hvis du drømmer om å bade dagen lang i det behagelig varme, klare havet.
 • Liker du utfordringer og fart, kan du lære kitesurfing. På stranden i Kendwa har du alle muligheter til å få en morsom, aktiv og opplevelsesrik dag.
 • Med sin beliggenhet mot nordvest er Kendwa kjent for legendariske solnedganger som mange svermer om etter ferien. Så hvis du drømmer om en romantisk stund på stranden, er Kendwa det beste valget.

Resorter vi bruker som ligger ved Kendwa:

Nungwi Beach

Nungwi Beach Zanzibar

På den nordligste spissen av Zanzibar ligger Nungwi Beach. Nungwi Beach er ikke bare en av Zanzibars beste strender, den er også en av de vakreste i hele Afrika.

 • Det er mulig å bade døgnet rundt på Nungwi Beach, for stranden er ikke er så påvirket av tidevannet pga. havbunnen. Her er det med andre ord optimale vilkår for badeglade strandgjester.
 • Hvis du drømmer om å snorkle på Zanzibar, anses Nungwi for å være det beste stedet på øya hvis du vil snorkle rett fra stranden. Her er det ikke like mye å se som på en dagstur til øyene rundt Zanzibar, men du vil likevel treffe mange fargerike fisk på nærmeste hold.
 • Nungwi Beach er populær og et av øyas mest livlige områder, og det betyr, mange aktivitetsmuligheter med restauranter og barer. I perioder betyr det også mange mennesker.

Resorter vi bruker som ligger ved Nungwi Beach:

Kiwengwa Beach

Kiwengwa Beach Zanzibar

Kiwengwa Beach er en lang, flott strand nordøst på Zanzibar. Kiwengwa Beach kalles også ”Little Italy” på grunn av den hyggelige italienske atmosfæren som preger strandområdet.

 • På stranden finner du flere forskjellige havaktiviteter, for eksempel windsurfing og kajakkpadling. Her er det gode muligheter til å boltre seg i havet, være aktiv og ha det gøy.
 • Hvis du har lyst til å dykke og oppleve det fascinerende livet under havet, er det flere dykkersentre som tilbyr kurs og dykkerutflukter. Uansett om du er nybegynner, litt øvet eller en erfaren dykker: her har du mange muligheter til å bli med på opplevelsesrike dykk.
 • På Kiwengwa Beach kan du drive med mange aktiviteter, men området innbyr også til avslapning og hygge. Nyt solens varme stråler mens du leser en god bok eller skuer ut over den flotte, lange stranden.

Resorter vi bruker som ligger ved Kiwengwa Beach:

Pingwe Beach

The Rock restaurant Pingwe Beach Zanzibar

Strandperlen Pingwe Beach ligger på Zanzibars østkyst, på Michanwi-halvøya. I motsetning til flere av Zanzibars strender er Pingwe Beach litt avsidesliggende, og her er det ikke så mange aktiviteter og fasiliteter som andre steder.

 • Pingwe Beach er en ekte oase for alle som ønsker seg fred og ro og det gode liv. Her kan du bare slappe av og nyte tilværelsen. Når tidevannet trekker seg tilbake, kan du gå en lang, fin tur i den myke sanden.
 • Når du er ved Pingwi Beach, bør du prøve den berømte restauranten ”The Rock” som ligger på en klippe ute i havet. Ved lavvann kan du vasse ut til restauranten, men ved høyvann kan det bli nødvendig å svømme eller ta en båttaxi.
 • Som mange av Zanzibars strender på østkysten har også Pingwe Beach gode forhold for vannaktiviteter som for eksempel kitesurfing. På Pingwe Beach kan du få en morsom og actionfylt dag i de blå bølgene.

Resorter vi bruker som ligger ved Pingwe Beach:

Paje

Paje Zanzibar

Den flotte stranden i Paje ligger sørøst på Zanzibar. Stranden har kjempegode vindforhold, så her ligger alt til rette for morsomme og utfordrende aktiviteter i vannet.

 • Standen og havet er et ekte paradis for kitesurfere. Hvis du er glad i å være aktiv og har lyst til å lære å kitesurfe, er dette stedet for deg. Strandens mange kitesurfing-skoler står klare til å hjelpe deg med å komme i gang med denne underholdende sporten og få uforglemmelige opplevelser på havet.
 • På stranden i Paje finner du også andre morsomme vannaktiviteter, blant annet stand up paddle (SUP), snorkling og kajakkpadling. Her har du alle muligheter til å drive med nye, utfordrende aktiviteter på og i det asurblå havet.
 • Foretrekker du avslapning og solbading, er Paje naturligvis også et fint sted å gjøre det. Nyt den vakre stranden, den fantastiske utsikten og den beroligende lyden av bølgene. Du kan også gå ned på stranden om morgenen og oppleve fantastiske soloppganger.

Resorter vi bruker som ligger ved Paje:

Jambiani Beach

Jambiani Beach Zanzibar

Sør for Paje ligger den 7 kilometer lange sandstranden Jambiani Beach. Som stranden i Paje er Jambiani Beach ideell til deg som ønsker en aktiv ferie på havet. Det skyldes de gode forholdene tidevannet og vinden skaper her.

 • Når det er lavvann, kan du vandre i ro og mak langs stranden og avkjøle føttene i vannet mens du labber avgårde.
 • Hvis du er glad i å bevege deg, kan du glede deg over høyvannet og strandens karakteristiske sidevind. De skaper optimale forhold for vind- eller kitesurfing. Du kan også ta en tur ut på det blå havet i gummibåt.
 • Hvis du går bort til den nordlige enden av stranden, kan du stoppe ved Kuza Cave – et fint lite utfluktsmål. Dette en vakker grotte med krystallklart vann, og her kan du ta deg en kjølig dukkert. Husk å ta med badesko, for det er ganske steinete her.

Resorter vi bruker som ligger ved Jambiani Beach:

Kizimkazi Beach

Kizimkazi Beach
På den sørvestlige siden av øya finner du Kizimkazi Beach – et uberørt paradis der du kan få en luksuriøs avslutning på safarien din. Drømmer du om å bo på et av Zanzibars roligste områder? Da er Kizimkazi Beach stranden for deg.

 • Som andre strender i sør er Kizimkazi påvirket av øyas tidevann. Her er det imidlertid mye mindre turister, for det er færre hoteller langs stranden og lengre mellom dem. Dette bidrar til den fredelige atmosfæren som er typisk for denne deilige stranden.
 • Kizimkazi-området er kjent for sin populasjon av delfiner, og hvis du er heldig, kan du se dem rett fra kysten.
 • Hvis du vil dra på oppdagelsesferd, kan du ta en tur til den sjarmerende fiskerbyen av samme navn, og her ligger blant annet en av Øst-Afrikas eldste fungerende Shirazi-moskeer.

Resorten vi bruker på Kizimkazi Beach:

Se våre reiser med Zanzibar nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende