TRYGGHETSGARANTI - LES MER
16 dager

Machame-ruten & badeferie på Zanzibar

Målet for denne reisen er toppen av Kilimanjaro via den kjente Machame-ruten. Belønningen og avslapningen venter på de hvite sandstrendene på den eksotiske øya Zanzibar.

Machame-ruten & badeferie på Zanzibar
Machame-ruten & badeferie på Zanzibar
16 dager
ForsideAfrikaKilimanjaroMachame-ruten & badeferie på Zanzibar

Machame-ruten & badeferie på Zanzibar

Målet for denne reisen er toppen av Kilimanjaro via den kjente Machame-ruten. Belønningen og avslapningen venter på de hvite sandstrendene på den eksotiske øya Zanzibar.

ForsideAfrikaKilimanjaroMachame-ruten & badeferie på Zanzibar
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 netter på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (1 før og 1 etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro – vi følger Machame-ruten (Whiskyturen)
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • Nasjonalparkavgifter
 • 5 netter på Kilimanjaro i telt inkl. helpensjon
 • All mat tilberedes av lokale kokker, til og med på fjellet
 • Fantastiske visuelle opplevelser
 • Valgfri avreisedato og mulighet for bestigning året rundt
 • Fly fra Tanzania til Zanzibar inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Spice Island Hotel & Resort **** inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

REISEN KORT & GODT

Hvis du er på jakt etter utfordringer og eventyr, er denne reisen noe for deg.

Midt på den tanzanianske savannen reiser Afrikas høyeste fjell seg 5.895 meter over havoverflaten. Målet er Uhuru Peak. Du behøver ikke å være fjellklatrer for å bestige dette majestetiske fjellet, du må bare være i vanlig god form, ha utstyret i orden og en sterk vilje. Å kunne si at man har besteget Afrikas høyeste fjell, er ofte motivasjon nok i seg selv.

Du vandrer gjennom den varierte vegetasjonen som består av frodig regnskog, heier, klipper og alpint ørkenlandskap. Fra Shira-platået er det en fantastisk utsikt til breene ved Western Breach, og ved Stella Point blir du vitne til en knallrød soloppgang. Turen er hard og krevende, men når du når Uhuru Peak, belønnes du med en spektakulær utsikt i nesten 6 km høyde og en enestående opplevelse du vil huske resten av livet.

Deretter venter en velfortjent badeferie på deilige Zanzibar, der du kan slappe av på de kritthvite sandstrendene med asurblått hav og vaiende palmer.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du kan slappe av på Zanzibar etter at du har stått på toppen av Afrika
 • Du vandrer høyt og sover lavt, så ruten har god akklimatisering og dermed en høy suksessrate
 • Ruten er teknisk lett, men likevel tøff med lange dager og harde stigninger
 • Machame-ruten er naturskjønn, meget populær og har en høy suksessrate

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro.

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting:
Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Etter frokost forlater du Moshi og kjører til landsbyen Machame – en kjøretur på 50 min. Her møter du  teamet av guider, kokker og bærere som forbereder og pakker utstyret ditt. Deretter går turen til Machame Gate, den sørvestlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Her er der innsjekking og  registrering før du begynner din vandring gjennom regnskogen til toppen av Kilimanjaro. Kilimanjaro består av tre utslukte vulkaner: Kibo med det høyeste punktet Uhuru (5.895 moh.), Mawenzi (5.149 moh.) og Shira (3.962 moh.).

På den første delen av ruten i lavlandet kan det være vått og sølete. Du vandrer på vakre stier gjennom den tette regnskogen, der du kanskje er heldig og får et glimt av dyrelivet, for eksempel de interessante og meget sjeldne svarte og hvite colobusapene. Bærerne går i forveien, så teltet ditt står klart når du ankommer Machame Camp.

Høyder: Moshi: 915 moh., Machame Gate: 1 634 moh., Machame Camp: 2 834 moh.

Høydemeter fra Moshi til camp: 1 919 m

Avstand: 11 km

Vandretid: 6-7 timer

Dag 4: Machame Camp – Shira 2 Camp

Du vandrer det siste stykket gjennom regnskogen, og snart åpner heilandskapet seg og stiene blir mer steinete. Du vandrer over Shira-platået med utsikt til Kilimanjaro Western Breach, den vestlige kraterkanten med sin fantastiske bre. Du er nå vest for den utslukte vulkan Kibo på motsatt side av Marangu-ruten, og etter en kort vandring vestover ankommer du Shira 2 Camp.

Høyder: Machame Camp: 2 834 moh., Shira 2 Camp: 3 840 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 1 006 m

Avstand: 5 km

Vandretid: 4-5 timer

Dag 5: Shira 2 Camp – Lava Tower – Barranco Camp

I dag vandrer du østover. Landskapet blir tørrere, barere og mer steinete jo høyere opp du kommer. Underveis bliver du belønnet med flott utsikt til Kibo og Mt. Meru som stikker opp av de hvite skyene bak deg. Etter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Etter lunsj ved foten av Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis været tillater det, kan du nyte en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, der det også er en storslått utsikt til toppen av Kilimanjaro, nedover fjellsiden mot dalen og mot øst og den 300 meter høye Great Barranco Wall.

Dagens etappe vil by på utfordringer, både terreng- og høydemessig, så husk å ta det rolig og lytte til kroppen din. Selv om du avslutter dagen med kun 110 flere høydemeter, har du nådd en økning på 790 høydemeter ved Lava Tower, før du går ned til Barranco Camp.  Det er mange som merker de første tegn på høydesyke i disse høydene, så vær oppmerksom på selv de minste tegn, og informer guiden om det.

Høyder: Shira 2 Camp: 3 840 moh., Lava Tower: 4 630 moh, Barranco Camp: 3 950 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 110 m

Avstand: 15 km

Vandretid: 7 timer

Dag 6: Barranco Camp – Karanga Valley – Barafu Camp

Etter en natt under den imponerende Great Barranco Wall og en solid frokost klatrer du opp den beryktede klippeveggen – noe som heldigvis er lettere enn det ser ut til. På toppen, like under Heim-breen, som henger som kjempestore gardiner av is utover massivet, folder Kilimanjaros skjønnhet seg ut på fantastisk vis.

Ruten fører ned gjennom Karanga Valley og går sammen med Mweka-ruten, som du skal følger resten av veien mot toppen av Kilimanjaro. Etter en times vandring kommer du til Barafu Camp. Barafu Camp ligger utsatt til, på en høyderygg. Bakken er steinet og det blåser som regel sterkt. Pass på å gjøre deg kjent med terrenget rundt leiren før mørket faller på. Så er du godt forberedt når oppstigningen til toppen starter kort tid etter midnatt.

Forbered utstyret ditt og legg frem varme klær til neste dags vandring til toppen og oppbevar drikkevann i en termosflaske, slik at det ikke fryser til is. Sørg for å gå tidlig til sengs for å få ladet opp de menneskelige batteriene til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Barranco Camp: 3 950 moh., Barafu Camp: 4 600 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 650 m

Avstand: 8 km

Vandretid: 6-8 timer

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak – Mweka Camp

Rundt midnatt står du opp. Du får servert en snack før du i mørket starter den siste oppstigningen til toppen. Det vanskelige terrenget de ca. 6 timene frem Stella Point er den største utfordringen for de fleste. Målet er å nå Stella Point kort tid etter soloppgang, slik at du kan beundre den rødglødende soloppgangen. Pass på at pausen ikke blir for lang, for da kan det bli nesten uoverkommelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og tretthet. Du fortsetter langs kraterkanten, og på det siste stykket er det jevn stigning. Avhengig av årstiden kan det være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du har nådd toppen, 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak-skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Barafu Camp, en tur på ca. 3 timer. Her får du en kort og velfortjent hvil før du vandrer videre nedover den steinete stien til Mweka Camp, der det venter en velfortjent god natts søvn. Leiren ligger i den øverste delen av skogen, der det ofte er tåke og regn sent på ettermiddagen. Høydepunktet er nok at du her får både varmt vann og varm mat.

Høyder: Barafu Camp: 4 600 moh., Uhuru Peak: 5 895 moh., Mweka Camp: 3 100 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 1 500 m

Avstand: 5 km opp og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer opp, 7 timer ned

Dag 8: Mweke Camp – Moshi

Turens siste etappe er 3 timers enkel vandring nasjonalparken til Mweka Gate. Her sjekker du ut før du blir kjørt tilbake til landsbyen Moshi. På hotellet venter en velsmakende lunsj og et – lenge etterlengtet – deilig varmt bad. Alle som har gjennomført bestigningen får overrakt et diplom.

Høyder: Mweka Camp: 3 100 moh., Mweka Gate: 1 850 moh., Moshi: 915 moh.

Højdemeter fra camp til Moshi: 2 185 m

Avstand: 10 km

Vandretid: 3-4 timer

Overnatting:
Dag 9: Moshi – Zanzibar
Dag 10-14: Avslapping og opplevelser på Zanzibar

Dagene er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Dag 15: Hjemreisen starter

I dag sjekker du ut fra hotellet og blir kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 16: Hjemkomst i Norge

Du ankommer Norge etter en opplevelse for livet.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Ekstra akklimatiseringsdag: 2.580 kr.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger gjestene våre oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål