TRYGGHETSGARANTI - LES MER
10 dager

Marangu-ruten inkl. akklimatiseringsdag

Ta Marangu-ruten – den korteste veien til Afrikas tak, og nå toppen av Kilimanjaro. Denne turen har en ekstra akklimatiseringsdag for å øke dine sjanser til suksess.

Marangu-ruten inkl. akklimatiseringsdag
Marangu-ruten inkl. akklimatiseringsdag
10 dager
ForsideAfrikaKilimanjaroMarangu-ruten inkl. akklimatiseringsdag

Marangu-ruten inkl. akklimatiseringsdag

Ta Marangu-ruten – den korteste veien til Afrikas tak, og nå toppen av Kilimanjaro. Denne turen har en ekstra akklimatiseringsdag for å øke dine sjanser til suksess.

ForsideAfrikaKilimanjaroMarangu-ruten inkl. akklimatiseringsdag
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 overnattinger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (én overnatting før og én etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Marangu-ruten
 • 5 overnattinger i hytter på Kilimanjaro inkl. helpensjon og en akklimatiseringsdag
 • All mat tilberedes av en lokal kokk
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Mulighet for å kjøpe safari eller badeferie etter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighet for bestigning året rundt
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

REISEN KORT & GODT

Marangu er også kjent som Coco Cola-ruten. Den starter ved Marangu Gate, som er den sørøstlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Du vandrer langs vakre stier gjennom skog og regnskog. Landskapet åpner seg og blir til heilandskap og de gigantiske senecios-plantene kommer til syne. Underveis kan du beundre utsikten til Kibo og Mawenzis takkede bjergtinder. Vi har lagt inn en akklimatiseringsdag, slik at du bedre kan venne deg til høydene, og her kan du evt. bruke dagen på å vandre til Maweni Tarn Hut eller Zebra Rocks. Heilandskapet blir langsomt avløst av det alpine ørkenlandskapet som forbinder Mawenzi og Kibo. Du vandrer forbi Gilman’s Point, der du kan nyte utsikten før oppstigningen til toppen, som foregår fra øst. Nedstigningen følger den sørøstlige siden, der du har utsyn til Kilimanjaro fra de mange utsiktspunktene.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du bestiger Kilimanjaro langs Coca cola-ruten – som har fått navnet sitt fordi den er den mest direkte veien til toppen
 • Gå langs den eldste og mest populære ruten med gradvis stigning, som betegnes som en av de letteste
 • På Marangu-ruten sover du i hytter i stedet for i telt underveis
 • Programmet vårt inneholder en ekstra akklimatiseringsdag for å øke suksessraten

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro.

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting:
Dag 3: Moshi - Mandara Huts

Etter frokost forlater du Moshi og kjører til Marangu Gate, som er den sørøstlige inngangen til Kilimanjaro nasjonallpark – en kjøretur på 45 min. Ved ankomst til Marangu Gate er det innsjekking og registrering, og det er også her du møter ditt team av guider, kokker og bærere. Herfra starter bestigningen til toppen av Kilimanjaro. Du vandrer langs vakre stier gjennom skog og regnskog med eukalyptustrær og forskjellige fuglearter, og kanskje er du også heldig nok til å få et glimt av de svarte og hvite colobus-apene. I disse lave høydene kan det være vått og sølete, så det er viktig å ha utstyret i orden – spesielt fottøyet. Ved ankomst til Mandara Hut kan du bare slappe av. Hvis du føler deg i form til det, kan du sammen med guiden og andre vandre en tur til Maundy Crater og utforske omgivelsene mens kokkene tilbereder kveldsmaten.

Høyder: Moshi: 915 moh., Marangu Gate: 1 860 moh., Mandara Huts: 2 740 moh.

Høydemeter fra Moshi til camp: 1 825 m

Avstand: 11 km

Vandretid: 4-5 timer

Dag 4: Mandara Huts – Horombo Huts

Dagens etappe går gjennom det siste stykke av skogen, og snart åpner heilandskapet seg. Underveis kan du beundre utsikten til Mawenzis takkede tinder som rager opp i den afrikanske himmelen. Der er mange som merker de første tegnene på høydesyke i disse høydene, så vær oppmerksom på selv de minste tegn og informer guiden om det. Ved ankomst til Horombo Hut kan du pakke ut og nyte utsikten til Kibo før kveldsmaten blir servert.

Høyder: Mandara Huts: 2 740 moh., Horombo Huts: 3 690 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 950 m

Avstand: 10 km

Vandretid: 5-6 timer

Dag 5: Akklimatiseringsdag

For å venne deg til høyden har du i dag en ekstra dag og overnatting ved Horombo Hut. Hvis du er trett eller plaget av høyden, er det viktig at du blir i leiren og at du får slappet godt av. Hvis du ikke er plaget av høyden, kan du vandre opp til Mawenzi Hut i 4.330 meters høyde, og herfra er det en fantastisk utsikt til Kibo og Mawenzi. Dit opp er det en stigning på 640 meter. Ta turen i rolig tempo og nyt det fantastiske landskapet. Alternativt kan du vandre opp til de imponerende Zebra Rocks i 4.000 meters høyde, en stigning på 310 meter.

Høyder: Horombo Huts: 3 690 moh., Mawenzi Hut: 4 330 moh., Zebra Rocks: 4 000 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 0 m

Dag 6: Horombo Huts - Kibo Huts

I dag kan du se frem til det vakre og varierende landskapet. Du vandrer videre over heilandskapet, som senere blir til det tørre og golde høylandet som forbinder Mawenzi og Kibo. Landskapet er preget av store og små vulkanstein som vitner om den tidligere vulkanske aktiviteten. Den siste del av etappen frem til Kibo Huts er ganske bratt og anstrengende. Etter ankomst til Kibo Huts skal du forberede utstyret ditt og legge frem varme klær til neste dags vandring til toppen. Oppbevar drikkevannet ditt i en termosflaske, så det ikke fryser til is. Sørg for å gå tidlig til sengs for å få ladet opp de menneskelige batteriene til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Horombo Huts: 3 690 moh., Kibo Huts: 4 695 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 1 005 m

Avstand: 10 km

Vandretid: 6-7 timer

Dag 7: Kibo Huts – Gilman’s Point – Uhuru Peak – Horombo Huts

Rundt midnatt står du opp, og etter en snack går turen ut i natten. Det vanskelige terrenget med løse stein du skal gå i de neste timene er for de fleste den største utfordringen på hele turen. Målet er å være fremme ved Gilman’s Point ved daggry, så du kan nå Kibos høyeste punkt Uhuru kort tid etter soloppgang. Du tar en kort pause ved Gilman’s Point, der det er flott utsikt. Du fortsetter langs kraterkanten, og det siste stykke til Uhuru Peak er det jevn stigning. Avhengig av årstiden kan der være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du står på toppen i 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Kibo Huts, og den går overraskende raskt. Her får du lunsj og en velfortjent hvil før du vandrer videre ned til Horombo Huts, hvor der venter en velfortjent god natts søvn.

Høyder: Kibo Huts: 4 695 moh., Uhuru Peak: 5 895 moh., Horombo Huts: 3 690 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 1 005 m

Avstand: 6 km opp og 15 km ned

Vandretid: 8 timer opp og 6 timer ned

Dag 8: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi

Dagens etappe er en tur over åpent heilandskap, ned til Mandara Huts, der du spiser frokost. Deretter fortsetter du ned gjennom regnskogen til nasjonalparkens inngang. Ved Marungu Gate sjekker du ut, og så blir du kjørt tilbake til Moshi, der du får servert en velsmakende middag. Her får alle som har gjennomført bestigningen overrakt et diplom.

Høyder: Horombo Huts: 3 695 moh., Marangu Gate: 1 830 moh., Moshi: 915 moh.

Høydemeter fra camp til Moshi: 2 775 m

Avstand: 20 km

Vandretid: 6 timer

Overnatting:
Dag 9: Hjemreisen starter

I dag sjekker du ut fra hotellet og blir kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 10: Hjemkomst i Norge

Du ankommer Norge etter en opplevelse for livet.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferie på Zanzibar
6 netter

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Safari i nasjonalparkene Tarangire og Ngorongoro
2 netter

Hvorfor ikke forlenge reisen med en minisafari til to av Tanzanias mest kjente nasjonalparker?

Tarangire er Tanzanias sjette største nasjonalpark, og den har også landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er spesielt kjent for sine store elefantflokker. Ofte kan man se dem stå i skyggen under de kjempestore baobabtrærne. Slik får man et godt inntrykk av hvor store trærne virkelig er.

Ngorongoro-krateret er av en annen verden. Allerede kjøreturen nedover kraterveggen er en spennende opplevelse, og i kraterets lille mikrokosmos finner du et enormt rikt dyreliv. Men ingen sjiraffer, for de har for lange ben til å komme seg opp og ned i krateret.

Der blir også tid til et besøk i en landsby der en lokal beboer viser rundt. En gruppe lokale kvinner tilbereder et ekte festmåltid som består av 14 ulike retter fra forskellige steder i Tanzania. Så er lunsjen servert!

Gorillasporing i Uganda
4 netter

Du har garantert sett bilder av de ville, hårete fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda.

Hvorfor ikke gjøre reisen i Øst-Afrika komplett og forlenge ferien med en tur til Uganda for å se de enestående fjellgorillaene?

Vi har gjort det enkelt for deg og laget denne fem dagers forlengelsen, hvor du i tillegg til gorillasporing også drar på «walking safari» i Lake Mburo nasjonalpark.

Vi har selvfølgelig inkludert fly, gorillatillatelse og helpensjon nesten alle steder.

Enklere blir det ikke!

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun ved min. 2 reisende.

Forlengelsen må bestilles senest 70 dager før avreise.

Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark
1 natt

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Overnatting:
Masai-eventyr på Osiligilai Maasai Lodge
2 netter

Ønsker du å skjemme bort deg selv etter å ha stått på toppen av Kilimanjaro eller tilbrakt mange timer i en safaribil? Drømmer du om å komme tett på masaikulturen og oppleve masaienes skikker og tradisjoner – uten at det går på bekostning av komforten? Vil du våkne til soloppgangen over Kilimanjaro og ligge ved et basseng som har utsikt mot Afrikas høyeste fjell? Da kan du forlenge reisen din med to netter på Osiligilai Maasai Lodge.

Du finner denne lekre og autentiske lodgen cirka to timers kjøring fra Moshi, og vi kan nesten forsikre deg om at både naturen og kulturopplevelsen her vil ta pusten fra deg.

Lodgen ligger i et typisk masai-savanneområde med åpne sletter, beitemarker så langt øyet kan se og utsikt mot både Mount Meru og Mount Kilimanjaro. Den er eid av lokale masaier, som driver stedet med en stor porsjon entusiasme, noe som gjør at du føler deg svært velkommen og priviligert. Du får mange muligheter til å komme inn under huden på dette seminomadiske folket.

Du overnatter i en tradisjonell masaihytte med alle ønskede nødvendigheter, som toalett, elektrisitet og dusj med varmt vann – og en strategisk plassert seng, slik at du kan ligge og se solen gå opp over Kilimanjaro i de tidlige morgentimene.

Oppholdet på lodgen inkluderer alle måltider og en lang rekke aktiviteter, bl.a. spydkast og tradisjonell masaidans og -sang, mens du ser solen gå ned bak Mount Meru. Dessuten er det mulighet for å kjøpe forskjellige utflukter etter ytterligere aktiviteter, men du kan også velge å bare ligge ved bassenget og la deg oppsluke av utsikten mot Kilimanjaro, mens du nyter en kald øl og leser en god bok.

Vil du vite mer om hvordan det er å bo i Osiligilai Maasai Lodge? Da kan du lese reisebrevet fra vår Afrika-ekspert.

Safari og badeferie på Zanzibar
7 netter

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Rabatt for større grupper
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål