TRYGGHETSGARANTI - LES MER
14 dager

Colombia med Lost City-vandring

Eventyret venter på en utfordrende vandring inn i Sierra Nevada-fjellenes dype jungel til den sagnomsuste ruinbyen Lost City.

Colombia med Lost City-vandring
Colombia med Lost City-vandring
14 dager
ForsideLatin-AmerikaColombiaColombia med Lost City-vandring

Colombia med Lost City-vandring

Eventyret venter på en utfordrende vandring inn i Sierra Nevada-fjellenes dype jungel til den sagnomsuste ruinbyen Lost City.

ForsideLatin-AmerikaColombiaColombia med Lost City-vandring
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Bogotá og retur fra Cartagena med flybytte underveis
 • 1 innenriksflyvning mellom Bogotá – Santa Marta
 • Transfer fra og til flyplassene og mellom Santa Marta og Cartagena (i mindre internasjonale grupper)
 • 9 overnattinger på gode hoteller, inkl. frokost
 • 3 overnattinger i primitive jungelleire på Lost City-vandringen, inkl. transport fra og til Santa Marta, lokal engelsktalende guide, måltider og guidet omvisning ved Lost City
 • Individuell rundreise, men alle utflukter foregår i mindre internasjonale grupper med lokale engelsktalende guider
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Det er mulighet for å forlenge turen med en badeferie ved Colombias karibiske kyst
 • Avreisegaranti – Prisen gjelder ved min. 2 reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

Følgende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Bogotá, med bl.a. besøk på Gullmuseet og tur til Monserrate-fjellet
 • Street food-tur i Cartagena

REISEN KORT & GODT

Dypt inni i Colombias jungel ligger en av de mest spennende precolombianske ruinbyene i Latin-Amerika gjemt, nemlig Ciudad Perdida, kanskje bedre kjent som Lost City. På en utfordrende vandring gjennom Sierra Nevada-fjellenes jungel kommer du til å oppleve dette storslagne ruinkomplekset med egne øyne.

Din spennende rundreise i Colombia tar deg også med til den livlige hovedstaden Bogotá, som du både opplever til fots og fra toppen av Monserrate-fjellet.

Siste stopp på turen er eventyrlige Cartagena, som med sine flotte kolonitidsbygninger og hyggelige atmosfære er en fantastisk avslutning på reisen din.

Du har mulighet til å forlenge reisen med badeferie ved den karibiske kysten.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Dra på eventyr i Sierra Nevada-fjellenes tette jungel på en utfordrende vandring til den sagnomsuste ruinbyen Lost City
 • Opplev Colombias hovedstad Bogotá fra toppen av Monserrate-fjellet i 3 152 meters høyde
 • Gå deg vill i Cartagenas små, svingete, brosteinsbelagte gater omgitt av farverike kolonitidshus og imponerende kirker og plasser
 • Du har mulighet til å forlenge reisen med badeferie ved Colombias karibiske kyst, enten på halvøya Barú eller på den lille øya Múcura

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge og ankomst i Bogotá (2 625 meter)

Ved ankomst på El Dorado-flyplassen i Bogotá vil vår lokale samarbeidspartner stå klar til å ta imot deg. Turen til hotellet ditt, som ligger i den gamle bydelen La Candelaria, tar, avhengig av trafikken, ca. 30-45 minutter.

Du vil få litt praktisk informasjon om Colombia generelt og om din egen reise. Hvis du har spørsmål, skal du ikke nøle med å stille dem. Guiden er der for å gi deg en god start på reisen din.

Du har kvelden på egenhånd til å slappe av eller gå på oppdagelsesferd i den hyggelige gamle bydelen. Husk at Bogotá ligger i 2.600 meters høyde, så ta det med ro og la kroppen din venne seg til høyden.

Dag 2: Byrundtur i Bogotá (2 625–3 152 meter)

Etter frokost blir du hentet på hotellet av en guide, som tar deg med på en gåtur rundt til høydepunktene i gamlebyen. Det inkluderer et besøk på Gullmuseet, Plaza Bolívar og Botero-museet og gir deg et interessant innblikk i Colombias historie og kultur.

Gled deg til et av turens høydepunkter: utsikten over byen fra toppen av Monserrate-fjellet i 3.152 meters høyde. Byrundturen foregår til fots, men du kan slappe av, for opp på Monserrate-fjellet tar du kabelbane.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 3: Bogotá på egenhånd (2 625 meter)

I dag er det ingen planlagte aktiviteter. Du kan utforske byen på egenhånd eller kjøpe en ekstra utflukt hjemmefra.

Bogotá har mye å by på. Du kan gå på eventyr i La Candelarias små gater og ta en tur på Paloquemao- markedet, et av Bogotás eldste markeder. Her selges det blomster, eksotiske frukter, grønnsaker og mye mer.

Du kan også ta en taxi til den moderne delen av Bogotá, der du finner stormagasiner og massevis av butikker og restauranter. Mulighetene er mange.

Vi anbefaler virkelig å kjøpe en sykkeltur, som er en fantastisk måte å oppleve hovedstaden på, eller en utflukt til den underjordiske saltkatedralen Zipaquirá, som ligger rett nord for Bogotá.

Dag 4: Fly fra Bogotá til Santa Marta

I dag går turen videre til Santa Marta, som ligger vakkert til på den karibiske kysten og ved foten av Sierra Nevada-fjellkjeden. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen. Flyturen tar ca. 1,5 time.

Santa Marta er en av de eldste spanske byene i Sør-Amerika. Den ble grunnlagt i 1525. Det var i Santa Marta at Simón Bolívar tilbragte sine siste dager i 1830. I nyere tid har fotballspilleren Carlos Valderrama, bedre kendt som El Pibe, også satt Santa Marta på verdenskartet.

Santa Marta har et hyggelig sentrum med vakre, fargerike kolonitidsbygninger, og her finner du gode restauranter og hyggelige kafeer.

Dag 5: Santa Marta – Lost City-vandring

I dag starten turen til Lost City, og nå kan du virkelig mane frem din indre Indiana Jones, for denne turen er en til tider krevende ekspedisjon til fots gjennom Sierra Nevada-fjellenes tette jungel. Du krysser elver og vandrer i høye temperaturer og med høy luftfuktighet. Vandringen er ca. 50 km lang og varer i 4 dager. Underveis overnatter du i primitive leirer. Den flinke guiden vil føre deg og resten av gruppen frem til det imponerende ruinkomplekset Ciudad Perdida, bedre kjent som Lost City. Vi garanterer at dette blir utfordrende, men vi garanterer også at det er verdt anstrengelsene, og at denne turen kanskje blir det aller beste minnet du tar med deg hjem fra Colombia.

Lost City ble bygget av Tayronafolket rundt 800 e.Kr. Man mener at Lost City ble forlatt omtrent på samme tid som de spanske koloniherrene ankom i Colombia. Det som gjør Lost City så spesiell er at ruinene først ble gjenoppdaget av skattejegere på 1970-tallet.

Etter frokost blir du hentet på hotellet, og med 4-hjulstrekker kjører du på humpete veier til den lille byen Mamey, der vandringen starter. Kjøreturen tag ca. 2,5 time. Det er lunsj i Mamey før du starter turen gjennom den frodige jungelen mot den første leiren, som ligger på 520 høydemeter. Det er tid til avslapning før middagen serveres.

Avstand: Ca. 8 km
Vandretid: Cirka 5 timer
Vanskelighetsgrad: Moderat

Dag 6: Lost City-vandring

Denne dagen er vandringens mest krevende. Du skal krysse Buritaca-elven hele 9 ganger. Lunsjen serveres underveis, og det er også sørget for snacks og frisk frukt, slik at du får energi til turen.

Selv om du blir svett og sliten, får du god tid til å nyte det flotte landskapet du vandrer gjennom. Du passerer flere lokale landsbyer på turen. Husk å vise respekt for de menneskene som bor her, og spør alltid om lov før du tar bilder.

Ved ankomst i leiren kan du ta en forfriskende dukkert i elven eller slappe av før middagen serveres. Vi kan nesten garantere deg at du faller raskt i søvn i kveld, etter en hard dag i jungelen.

Avstand: Ca. 14 km
Vandretid: Cirka 8 timer
Vanskelighetsgrad: Moderat-krevende

Dag 7: Lost City-vandring

Dagens vandring starter tidlig, med en oppstigning på ca. 660 høydemeter. Det siste stykket inn til Lost City foregår opp en bratt trapp med 1.200 trinn av forskjellige former og størrelser. Turen oppover trappen er hard, men når du når toppen, kan du klappe deg selv på skulderen og la deg imponere av det fantastiske synet som møter deg. Dette 35 hektar store området består av et komplekst system av bygninger, veier og trapper som er forbundet med mer enn 150 terrasser, plasser og steinveier som ligger spredt oppover og nedover fjellsidene. Fra toppen har du en praktfull utsikt utover den tette jungelen og det imponerende ruinkomplekset.
Guiden vil gi deg en interessant innføring i Lost Citys historie, og du har også tid til å utforske dette nesten magiske stedet midt i Sierra Nevadas jungel på egenhånd.

Der er bare én vei inn til Lost City og én vei ut. Etter ca. 3-4 timer ved ruinene vender du tilbake den samme veien som du kom, og vandrer i retning leien, der du overnatter i jungelen for siste gang. Ingenting er som å ligge og lytte til jungelens lyder når natten faller på. Dyrene og insektene våkner opp når solen går ned. Det er fascinerende å ligge og lytte til dem før øynene glir igjen etter en lang dag som har gitt deg opplevelser og minner for livet.

Avstand: Ca. 15 km
Vandretid: Cirka 9 timer
Vanskelighetsgrad: Moderat-krevende

Dag 8: Lost City trek – Santa Marta

Etter frokost vandrer du tilbake til den lille byen Mamey, det det serveres en smakfull lunsj. Herfra blir du kjørt tilbake til hotellet ditt i Santa Marta med en 4-hjulstrekker. Her venter en avslappende kveld med et langt varmt bad, et godt måltid mat, en velfortjent ”I did it”-øl og ikke minst en myk seng å sove i.

Avstand: Ca. 13 km
Vandretid: Cirka 6 timer
Vanskelighetsgrad: Moderat

Dag 9: Santa Marta på egenhånd

Du har dagen på egenhånd i Santa Marta. Du kan gå på oppdagelsesferd i byen på egenhånd eller kjøpe en guidet byrundtur hjemmefra. Du kan også kjøpe en utflukt til Tayrona nasjonalpark, som ligger i nærheten og har en unik flora og fauna og noen av Colombias flotteste strender.

Dag 10: Santa Marta - Cartagena – street food-tur

Etter frokost er tiden kommet til å ta avskjed med Santa Marta. Du blir hentet på hotellet og kjørt til Cartagena – en tur på ca. 5 timer.

Du skal bo i Cartagenas sjarmerende gamle historiske bydel, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Bak den tykke bymuren blir du møtt av vakre fargerike hus fra kolonitiden, smilende fruktselgende damer og et mylder av reisende til fots eller i hestevogner som kjører rundt i de hyggelige, små og smale gatene.

Om ettermiddagen skal du på en 2 timers street food-tur i Cartagena. Guiden din forteller deg om de mange lekre spesialitetene som serveres rundt på byens gater og streder. Det er spesialiteter du som reisende ofte ikke vil prøve fordi du ikke aner hva det er. Gled deg til å oppleve og smake på Cartagena som en av lokalbefolkningen.

Dag 11: Cartagena på egenhånd

Du har dagen på egenhånd til å oppleve Cartagena, en ekte smeltedigel av kulturer fra både Colombias opprinnelige befolkning, spanjoler og afrikanere.

Med en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, foretrekker du kanskje en plass i skyggen, for eksempel på en benk i Bolívar-parken med utsikt til den flotte Santa Catalina-katedralen. Eller kanskje du har lyst til å handle litt i noen av de mange eksklusive butikkene med aircondition.

Du kan også ta en tur til den lille UNESCO-oppførte byen Palenque de San Basilio, som var den første frie byen som ble grunnlagt av de afrikanske slavene som klarte å flykte fra den spanske kolonimakten.

Om ettermiddagen kan du bli med på en guidet byrundtur og bla. oppleve det imponerende fortet Castillo San Felipe de Barajas.

Middag kan du spise på en av de mange restaurantene på byens store plasser eller på en takterrasse med utsikt over Cartagenas tak.

Dag 12: Cartagena på egenhånd

Du har dagen på egenhånd i Cartagena. Hvis du ikke har fått nok av vakre kolonitidsbygninger, kan vi varmt anbefale en rusletur i bydelen Getsemani. Dette området av Cartagena var for 15-20 år siden et sted få reisende våget seg inn i. Her bodde de fattige, og området tiltrakk seg både prostituerte og lommetyver. I dag er Getsemani blitt en hipp bydel med små butikker der lokale kunstnere selger kunstverkene sine, trendy kafeer og kaffebarer. Legg veien til Plaza Trinidad og nyt den helt spesielle stemningen her om ettermiddagen, da det virkelig summer av liv.

Dag 13: Avreise fra Cartagena

I dag er tiden kommet til å si farvel til Colombia, så nyt din siste morgen i Cartagena.
Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen. Tidspunktet avhenger av når flyet ditt går. Turen til flyplassen tar ca. 30 minutter.

Dag 14: Ankomst i Norge

Du lander hjemme i Norge etter en opplevelsesrik reise rundt i Colombia.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Barú
2 netter

Etter en reise rundt i Colombia med mange nye, spennende inntrykk, kan vi anbefale å avslutte med en avslappende badeferie. Strendene utenfor Cartagena er ikke spesielt fine, men bare 1,5 timers kjøring sør for Cartagena, på halvøya Barú, kan du oppleve lekre karibiske strender der du kan slappe av og ta en dukkert i det varme, turkisblå havvannet.

Decameron er en lekker all-inclusive resort med massevis av aktiviteter for både barn og voksne. Resorten ligger for seg selv med privat strand og er omgitt av den uberørte naturen.

Det er mulig å kjøpe ekstra netter på resorten hvis du ønsker flere dagers avslapning.

 

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene. 
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Latin-Amerika
Tom Søndergaard

Tom er vår Latin-Amerika-spesialist og har over 28 års erfaring med reiser i Latin-Amerika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål