TRYGGHETSGARANTI - LES MER
11 dager

Machame-ruten & safari i 2 nasjonalparker

Bestig Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, via den kjente Machame-ruten og kombiner turen med safari i to av Tanzanias beste nasjonalparker.

Machame-ruten & safari i 2 nasjonalparker
Machame-ruten & safari i 2 nasjonalparker
11 dager
ForsideAfrikaKilimanjaroMachame-ruten & safari i 2 nasjonalparker

Machame-ruten & safari i 2 nasjonalparker

Bestig Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, via den kjente Machame-ruten og kombiner turen med safari i to av Tanzanias beste nasjonalparker.

ForsideAfrikaKilimanjaroMachame-ruten & safari i 2 nasjonalparker
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 netter på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (1 før og 1 etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro – vi følger Machame-ruten (Whiskyturen)
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • 5 netter på Kilimanjaro i telt inkl. helpensjon
 • All mat tilberedes av lokale kokker, til og med på fjellet
 • Fantastiske visuelle opplevelser
 • Valgfri avreisedato og mulighet for bestigning året rundt
 • 1 overnatting på Highview Hotel i Karatu inkl. helpension
 • Safari i Lake Manyara nasjonalpark
 • Safari i Tarangire nasjonalpark
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Inngangsbilletter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

REISEN KORT & GODT

Hvis du er på jakt etter utfordringer og eventyr, er denne reisen noe for deg.

Midt på den tanzanianske savannen reiser Afrikas høyeste fjell seg 5.895 meter over havoverflaten. Målet er Uhuru Peak. Du behøver ikke å være fjellklatrer for å bestige dette majestetiske fjellet, du må bare være i vanlig god form, ha utstyret i orden og en sterk vilje. Å kunne si at man har besteget Afrikas høyeste fjell, er ofte motivasjon nok i seg selv.

Du vandrer gjennom den varierte vegetasjonen som består av frodig regnskog, heier, klipper og alpint ørkenlandskap. Fra Shira-platået er det en fantastisk utsikt til breene ved Western Breach, og ved Stella Point blir du vitne til en knallrød soloppgang. Turen er hard og krevende, men når du når Uhuru Peak, belønnes du med en spektakulær utsikt i nesten 6 km høyde og en enestående opplevelse du vil huske resten av livet.

Deretter venter en spennende safari i to av Tanzanias fantastiske nasjonalparker.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du bestiger Kilimanjaro og avslutter med safari
 • Ruten er teknisk lett, men likevel tøff med lange dager og harde stigninger
 • Bli imponert over de majestetiske baobabtrærne og de store elefantflokkene i Tarangire nasjonalpark
 • Opplev det rike fuglelivet og de morsomme bavianene i Lake Manyara nasjonalpark

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro.

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting:
Dag 3: Moshi - Machame Gate – Machame Camp

Etter frokost forlater du Moshi og kjører til landsbyen Machame – en kjøretur på 50 min. Her møter du  teamet av guider, kokker og bærere som forbereder og pakker utstyret ditt. Deretter går turen til Machame Gate, den sørvestlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Her er der innsjekking og  registrering før du begynner din vandring gjennom regnskogen til toppen av Kilimanjaro. Kilimanjaro består av tre utslukte vulkaner: Kibo med det høyeste punktet Uhuru (5.895 moh.), Mawenzi (5.149 moh.) og Shira (3.962 moh.).

På den første delen av ruten i lavlandet kan det være vått og sølete. Du vandrer på vakre stier gjennom den tette regnskogen, der du kanskje er heldig og får et glimt av dyrelivet, for eksempel de interessante og meget sjeldne svarte og hvite colobusapene. Bærerne går i forveien, så teltet ditt står klart når du ankommer Machame Camp.

Høyder: Moshi: 915 moh., Machame Gate: 1 634 moh., Machame Camp: 2 834 moh.

Høydemeter fra Moshi til camp: 1 919 m

Avstand: 11 km

Vandretid: 6-7 timer

Dag 4: Machame Camp - Shira 2 Camp

Du vandrer det siste stykket gjennom regnskogen, og snart åpner heilandskapet seg og stiene blir mer steinete. Du vandrer over Shira-platået med utsikt til Kilimanjaro Western Breach, den vestlige kraterkanten med sin fantastiske bre. Du er nå vest for den utslukte vulkan Kibo på motsatt side av Marangu-ruten, og etter en kort vandring vestover ankommer du Shira 2 Camp.

Høyder: Machame Camp: 2 834 moh., Shira 2 Camp: 3 840 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 1 006 m

Avstand: 5 km

Vandretid: 4-5 timer

Dag 5: Shira 2 Camp - Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du østover. Landskapet blir tørrere, barere og mer steinete jo høyere opp du kommer. Underveis bliver du belønnet med flott utsikt til Kibo og Mt. Meru som stikker opp av de hvite skyene bak deg. Etter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Etter lunsj ved foten av Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis været tillater det, kan du nyte en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, der det også er en storslått utsikt til toppen av Kilimanjaro, nedover fjellsiden mot dalen og mot øst og den 300 meter høye Great Barranco Wall.

Dagens etappe vil by på utfordringer, både terreng- og høydemessig, så husk å ta det rolig og lytte til kroppen din. Selv om du avslutter dagen med kun 110 flere høydemeter, har du nådd en økning på 790 høydemeter ved Lava Tower, før du går ned til Barranco Camp.  Det er mange som merker de første tegn på høydesyke i disse høydene, så vær oppmerksom på selv de minste tegn, og informer guiden om det.

Høyder: Shira 2 Camp: 3 840 moh., Lava Tower: 4 630 moh, Barranco Camp: 3 950 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 110 m

Avstand: 15 km

Vandretid: 7 timer

Dag 6: Barranco Camp- Karanga Valley – Barafu Camp

Etter en natt under den imponerende Great Barranco Wall og en solid frokost klatrer du opp den beryktede klippeveggen – noe som heldigvis er lettere enn det ser ut til. På toppen, like under Heim-breen, som henger som kjempestore gardiner av is utover massivet, folder Kilimanjaros skjønnhet seg ut på fantastisk vis.

Ruten fører ned gjennom Karanga Valley og går sammen med Mweka-ruten, som du skal følger resten av veien mot toppen av Kilimanjaro. Etter en times vandring kommer du til Barafu Camp. Barafu Camp ligger utsatt til, på en høyderygg. Bakken er steinet og det blåser som regel sterkt. Pass på å gjøre deg kjent med terrenget rundt leiren før mørket faller på. Så er du godt forberedt når oppstigningen til toppen starter kort tid etter midnatt.

Forbered utstyret ditt og legg frem varme klær til neste dags vandring til toppen og oppbevar drikkevann i en termosflaske, slik at det ikke fryser til is. Sørg for å gå tidlig til sengs for å få ladet opp de menneskelige batteriene til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Barranco Camp: 3 950 moh., Barafu Camp: 4 600 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 650 m

Avstand: 8 km

Vandretid: 6-8 timer

Dag 7: Barafu Camp - Uhuru Camp - Mweka Camp

Rundt midnatt står du opp. Du får servert en snack før du i mørket starter den siste oppstigningen til toppen. Det vanskelige terrenget de ca. 6 timene frem Stella Point er den største utfordringen for de fleste. Målet er å nå Stella Point kort tid etter soloppgang, slik at du kan beundre den rødglødende soloppgangen. Pass på at pausen ikke blir for lang, for da kan det bli nesten uoverkommelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og tretthet. Du fortsetter langs kraterkanten, og på det siste stykket er det jevn stigning. Avhengig av årstiden kan det være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du har nådd toppen, 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak-skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Barafu Camp, en tur på ca. 3 timer. Her får du en kort og velfortjent hvil før du vandrer videre nedover den steinete stien til Mweka Camp, der det venter en velfortjent god natts søvn. Leiren ligger i den øverste delen av skogen, der det ofte er tåke og regn sent på ettermiddagen. Høydepunktet er nok at du her får både varmt vann og varm mat.

Høyder: Barafu Camp: 4 600 moh., Uhuru Peak: 5 895 moh., Mweka Camp: 3 100 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 1 500 m

Avstand: 5 km opp og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer opp, 7 timer ned

Dag 8: Mweka Camp – Moshi

Turens siste etappe er 3 timers enkel vandring nasjonalparken til Mweka Gate. Her sjekker du ut før du blir kjørt tilbake til landsbyen Moshi. På hotellet venter en velsmakende lunsj og et – lenge etterlengtet – deilig varmt bad. Alle som har gjennomført bestigningen får overrakt et diplom.

Høyder: Mweka Camp: 3 100 moh., Mweka Gate: 1 850 moh., Moshi: 915 moh.

Højdemeter fra camp til Moshi: 2 185 m

Avstand: 10 km

Vandretid: 3-4 timer

Overnatting:
Dag 9: Tarangire Nasjonalpark

Sjåføren/guiden henter dere på hotellet, og så går turen videre på safari i Tarangire Nasjonalpark.
Tarangire Nasjonalpark (2600 km2) med sitt enorme panoramalandskap, som favner ni forskjellige vekstsoner. Vi opplever en savanne fylt med majstetiske baobabtrær og akasier, som nesten tar oppmerksomheten bort fra alle dyrene. Landskapet gjennomskjæres av den livgivende Tarangire elven, som aldri tørker ut.

Hit søker store flokker av bøfler, og den største konsentrasjonen av elefanter i hele verden. Vi ser dem i flokker på opptil 100 elefanter. Pluss geparder, leoparder, løver, hyener, pytonslanger som kryper i trær, og alle mulige byttedyr: kudu, impala, gaseller osv.

Overnatting:
Dag 10: Lake Manyara Nasjonalpark - hjemreisen starter

Etter frokost og utsjekking fra hotellet går turen til Lake Manyara nasjonalpark. Dette er en av Tanzanias minste nasjonalparker. Den dekker 330 km2, og selve sjøen utgjør vel to tredeler av nasjonalparken – litt avhengig av årstiden.

Det var her – ved sjøens sørlige bredd – at Ernest Hemingway på midten av 1930-tallet slo leir mens han gikk på jakt etter den største og flotteste kuduen i et område i nærheten, det området vi i dag kjenner som Tarangire nasjonalpark.

Lake Manyara nasjonalpark ble etablert i 1960 med henblikk på å bevare regionens helt unike økosystem, og i 1981 ble parken en del av UNESCOs Man and the Biosphere Programme (MAB).

Området er en del av den spektakulære Great Rift Valley, som går hele veien gjennom det afrikanske kontinentet, fra Midtøsten til Moçambique. Forskerne mener at dette riftsystemet med tiden vil få den afrikanske kontinentalplaten til å dele seg i to separate kontinentalplater og dermed rive en stor del av det afrikanske kontinentet løs fra resten av Afrika.

Nasjonalparken, som er smal og lang, er mot øst avgrenset av sjøen Lake Manyara og mot vest av de opptil 600 meter høye Rift Valley-åsene. Derimellom ligger det både åpne gressletter, en jungellignende skog, mangrove, varme kilder og sumper. Mangfoldet er helt enestående, og det er imponerende å se hvor variert naturen kan være på et relativt lite område. Med de mange forskjellige habitatene følger det også stor variasjon i dyrelivet – selv om dyrene kan være vanskelige å få øye på midt i frodigheten.

Det store biologiske mangfoldet i parken tiltrekker seg også mange fugler – det er registrert mer enn 400 forskjellige fuglearter her.

Manyara-sjøen er en sodasø (saltsjø), og vannstanden varierer mye etter når det er regntid og tørke. Langs sjøens bredde kan man være så heldig å se store flokker av flamingoer.

Etter denne siste naturopplevelsen blir du kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 11: Hjemkomst i Norge

Du ankommer Norge etter en opplevelse for livet.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Ekstra akklimatiseringsdag: 2.580 kr.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål