TRYGGHETSGARANTI - LES MER
10 dager

Shira-ruten

Ta Shira-ruten til toppen av Kilimanjaro. Dette er en av de korteste rutene, og den passer perfekt for alle som er i god form men har begrenset tid til rådighet.

Shira-ruten
Shira-ruten
10 dager

Shira-ruten

Ta Shira-ruten til toppen av Kilimanjaro. Dette er en av de korteste rutene, og den passer perfekt for alle som er i god form men har begrenset tid til rådighet.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 overnattinger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (én overnatting før og én etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Shira-ruten
 • 5 overnattinger i telt på Kilimanjaro, inkl. helpensjon
 • All mat tilberedes av en lokal kokk
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Mulighet for å kjøpe safari eller badeferie etter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighet for bestigning året rundt
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

REISEN KORT & GODT

Shira-ruten ligner mye på Lemosho-ruten. Forskjellen er at Shira-ruten er kortere og har en hardere og mere krevende start, for det første overnattingsstedet ligger i hele 3.840 meters høyde. På Shira-ruten vandrer du gjennom et variert landskap av regnskog, hei og alpin ørken til Uhuru Peak, 5.895 meter over havet. Underveis har du fantastisk utikt til Mt. Meru, det enorme Kibo-massivet og Mawenzis takkede tinder, som rager opp i den afrikanske himmelen. Du spiser lunsj ved foten av det berømte Lava Tower og bestiger Great Barranco Wall ved Heim-breen, som henger utover massivet som kjempestore gardiner av is. Siste oppstigning til toppen foregår østfra, der du er vitne til en utrolig vakker soloppgang ved Stella Point. Nedstigningen følger Mweka-ruten mot sør.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Ruten starter høyt og hardt, og er derfor mindre trafikkert enn de andre rutene
 • Shira-ruten er nesten den samme som Lemosho, men kortere og dermed mer prisgunstig
 • Siden du starter høyere, er denne ruten den mest tidsbesparende
 • Det er mulighet til å forlenge reisen med både safari eller strandferie på Zanzibar

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro.

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting:
Dag 3: Moshi - Shira Gate– Shira 2 Camp

Du kjører fra Moshi til Shira Gate, som er den vestlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Ved ankomst til Shira Gate er der innsjekking og registrering, og det er også her du møter ditt team av guider, kokker og bærere. Herfra starter bestigningen til toppen av Kilimanjaro. Kilimanjaro består av tre utslukte vulkaner; Kibo med det høyeste punktet Uhuru (5.895 moh.), Mawenzi (5.149 moh.) og Shira (3.962 moh.).

Dagens etappe er hard og krevende med hele 2010 høydemeter. (Du må også legge til de legge 915 høydemeter du kjører fra Moshi til Shira Gate.) Ruten går på vakre stier gjennom regnskog, og kanskje er du heldig og får se noen av skogens dyr. Etter regnskogen åpner heilandskapet seg. Du ser bl.a. lyng, ville blomster, de kjempestore dendrosenecios-plantene og steinete stier. Underveis har du en fantastisk utsikt til det enorme Kibo-massivet. Bærerne går i forveien, slik at teltet ditt står klart når du ankommer til Shira 2 Camp.

Oppstigningen i dag er meget stor, så derfor er det viktig at du tar det rolig og lytter til kroppen din, og at du er oppmerksom på tegn på høydesyke.

Høyder: Moshi: 915 moh., Shira Gate: 1 830 moh., Shira 2 Camp: 3 840 moh.

Høydemeter fra Moshi til camp: 2 925 m

Avstand: 10 km

Vandretid: 4 timer

Dag 4: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du østover. Landskapet blir tørrere, barere og mer steinete jo høyere opp du kommer. Underveis bliver du belønnet med flott utsikt til Kibo og Mt. Meru som stikker opp av de hvite skyene bak deg. Etter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Etter lunsj ved foten av Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis været tillater det, kan du nyte en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, der det også er en storslått utsikt til toppen av Kilimanjaro, nedover fjellsiden mot dalen og mot øst og den 300 meter høye Great Barranco Wall.

Dagens etappe vil by på utfordringer, både terreng- og høydemessig, så husk å ta det rolig og lytte til kroppen din. Selv om du avslutter dagen med kun 110 flere høydemeter, har du nådd en økning på 790 høydemeter ved Lava Tower, før du går ned til Barranco Camp.  Der er mange som merker de første tegn på høydesyke i disse høydene, så vær oppmerksom på selv de minste tegn, og informer guiden om det.

Høyder: Shira 2 Camp: 3 840 m.o.h., Lava Tower: 4 630 m.o.h., Barranco Camp: 3 950 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 110 m

Avstand: 11 km

Vandretid: 7-8 timer

Dag 5: Barranco Camp - Karanga Camp

Etter en natt under den imponerende Great Barranco Wall klatrer du opp den beryktede klippeveggen – noe som heldigvis er lettere enn det ser ut til. Over veggen, like under Heim-breen, folder Kilimanjaros skjønnhet seg ut på fantastisk vis. Ruten fører ned gjennom Karanga Valley, der Karanga Camp ligger. Herfra har du utsikt til Mawenzis takkede tinder som rager opp i den afrikanske himmelen.

Det er viktig at du får slappet godt av resten av dagen, for nå nærmer oppstigningen til Uhuru Peak seg.

Høyder: Barranco Camp: 3 950 moh., Karanga Camp: 4 200 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 250 m

Avstand: 5 km

Vandretid: 5 timer

Dag 6: Karanga Camp - Barafu Camp

Dagens vandreetappe går til Barafu Camp. Du vandrer gjennom det dramatiske og spektakulære landskapet som består av store og små vulkansteiner, som vitner om den tidligere vulkanske aktiviteten. På den siste strekningen til Barafu Camp følger du Mweka-ruten. Undervis er det utsikt til Kibo og Mawenzi.

Barafu Camp ligger utsatt til, på en høyderygg. Bakken er steinet og det blåser som regel sterkt. Pass på å gjøre deg kjent med terrenget rundt leiren før mørket faller på. Så er du godt forberedt når oppstigningen til toppen starter kort tid etter midnatt.

Forbered utstyret ditt og legg frem varme klær til neste dags vandring til toppen og oppbevar drikkevann i en termosflaske, slik at det ikke fryser til is. Sørg for å gå tidlig til sengs for å få ladet opp de menneskelige batteriene til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Karanga Camp: 4 200 moh., Barafu Camp: 4 550 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 350 m

Avstand: 5 km

Vandretid: 5 timer

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Rundt midnatt blir du vekket, og etter en snack starter den siste oppstigningen til Uhuru Peak. Å vandre i dette vanskelige terrenget i mørke frem til soloppgang er den største utfordringen for de fleste. Målet er å nå Stella Point ved soloppgang. Ved Stella Point stopper du for å beundre den flotte soloppgangen. Pass på at pausen ikke blir for lang, for da kan det bli nesten uoverkommelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og tretthet. Du fortsetter langs kraterkanten, og det siste stykke til Uhuru Peak er en jevn stigning. Avhengig av årstiden kan der være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du står på toppen i 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Barafu Camp. Her får du en kort og velfortjent hvil før du vandrer videre nedover den steinede stien til Mweka Camp, der det venter en velfortjent god natts søvn.

Høyder: Barafu Camp: 4 550 moh., Uhuru Peak: 5 895 moh., Mweka Camp 3 100 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 1 450 m

Avstand: 5 km opp og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer opp, 7 timer ned

Dag 8: Mweka Camp – Moshi

Etter frokost vandrer du til Mweka Gate, der du sjekker ut før du blir hentet og kjørt tilbake til hotellet i Moshi. På hotellet venter en velsmakende lunsj. Alle som har gjennomført bestigningen får overrakt et diplom.

Høyder: Mweka Camp: 3 100 moh., Mweka Gate: 1 850 moh., Moshi: 915 moh.

Høydemeter fra camp til camp: 2 185 m

Avstand: 10 km

Vandretid: 3-4 timer

Overnatting:
Dag 9: Hjemreisen starter

I dag sjekker du ut fra hotellet og blir kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 10: Hjemkomst i Norge

Du ankommer Norge etter en opplevelse for livet.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Gorillasporing i Uganda
4 netter

Du har garantert sett bilder av de ville, hårete fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda.

Hvorfor ikke gjøre reisen i Øst-Afrika komplett og forlenge ferien med en tur til Uganda for å se de enestående fjellgorillaene?

Vi har gjort det enkelt for deg og laget denne fem dagers forlengelsen, hvor du i tillegg til gorillasporing også drar på «walking safari» i Lake Mburo nasjonalpark.

Vi har selvfølgelig inkludert fly, gorillatillatelse og helpensjon nesten alle steder.

Enklere blir det ikke!

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun ved min. 2 reisende.

Forlengelsen må bestilles senest 70 dager før avreise.

Safari i nasjonalparkene Tarangire og Ngorongoro
2 netter

Hvorfor ikke forlenge reisen med en minisafari til to av Tanzanias mest kjente nasjonalparker?

Tarangire er Tanzanias sjette største nasjonalpark, og den har også landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er spesielt kjent for sine store elefantflokker. Ofte kan man se dem stå i skyggen under de kjempestore baobabtrærne. Slik får man et godt inntrykk av hvor store trærne virkelig er.

Ngorongoro-krateret er av en annen verden. Allerede kjøreturen nedover kraterveggen er en spennende opplevelse, og i kraterets lille mikrokosmos finner du et enormt rikt dyreliv. Men ingen sjiraffer, for de har for lange ben til å komme seg opp og ned i krateret.

Der blir også tid til et besøk i en landsby der en lokal beboer viser rundt. En gruppe lokale kvinner tilbereder et ekte festmåltid som består av 14 ulike retter fra forskellige steder i Tanzania. Så er lunsjen servert!

Safari og badeferie på Zanzibar
7 netter

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Masai-eventyr på Osiligilai Maasai Lodge
2 netter

Ønsker du å skjemme bort deg selv etter å ha stått på toppen av Kilimanjaro eller tilbrakt mange timer i en safaribil? Drømmer du om å komme tett på masaikulturen og oppleve masaienes skikker og tradisjoner – uten at det går på bekostning av komforten? Vil du våkne til soloppgangen over Kilimanjaro og ligge ved et basseng som har utsikt mot Afrikas høyeste fjell? Da kan du forlenge reisen din med to netter på Osiligilai Maasai Lodge.

Du finner denne lekre og autentiske lodgen cirka to timers kjøring fra Moshi, og vi kan nesten forsikre deg om at både naturen og kulturopplevelsen her vil ta pusten fra deg.

Lodgen ligger i et typisk masai-savanneområde med åpne sletter, beitemarker så langt øyet kan se og utsikt mot både Mount Meru og Mount Kilimanjaro. Den er eid av lokale masaier, som driver stedet med en stor porsjon entusiasme, noe som gjør at du føler deg svært velkommen og priviligert. Du får mange muligheter til å komme inn under huden på dette seminomadiske folket.

Du overnatter i en tradisjonell masaihytte med alle ønskede nødvendigheter, som toalett, elektrisitet og dusj med varmt vann – og en strategisk plassert seng, slik at du kan ligge og se solen gå opp over Kilimanjaro i de tidlige morgentimene.

Oppholdet på lodgen inkluderer alle måltider og en lang rekke aktiviteter, bl.a. spydkast og tradisjonell masaidans og -sang, mens du ser solen gå ned bak Mount Meru. Dessuten er det mulighet for å kjøpe forskjellige utflukter etter ytterligere aktiviteter, men du kan også velge å bare ligge ved bassenget og la deg oppsluke av utsikten mot Kilimanjaro, mens du nyter en kald øl og leser en god bok.

Vil du vite mer om hvordan det er å bo i Osiligilai Maasai Lodge? Da kan du lese reisebrevet fra vår Afrika-ekspert.

Badeferie på Zanzibar
6 netter

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark
1 natt

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Overnatting:
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Ekstra akklimatiseringsdag: kr. 2.580
Rabatt for større grupper
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål