TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerSnorkling på Zanzibar: En guide til Zanzibar under havet

Snorkling på Zanzibar: En guide til Zanzibar under havet

24.01.2024
Vis alle innlegg

Kvinne som snorkler under vann på Zanzibar

Zanzibar er ikke bare kjent for sine enestående, hvite sandstrender: øya er også et paradis for alle som liker å snorkle.

Les vår guide til snorkling på Zanzibar, der vi tar et dypdykk i hvordan det er å snorkle på Zanzibar. Vi viser deg de 5 beste stedene å snorkle i havet utenfor denne eksotiske øya i Det indiske hav.

Hvordan er det å snorkle på Zanzibar?

Gul fisk og korallrev under vann på Zanzibar

Zanzibar tilbyr enestående opplevelser, både for dem som skal prøve snorkling for første gang og dem som allerede har erfaring med dykkermaske og snorkel.

Øya er omgitt av Det indiske havs behagelig varme, krystallklare vann, så her er det flotte muligheter til å utforske den fargerike undervannsverdenen.

Hvilke dyr kan jeg se?

Sjøstjerne under vann på Zanzibar

I korallrevene rundt Zanzibar er det et imponerende mangfold av havdyr.

Du kan f.eks. svømme med fisk i alle regnbuens farger, blant annet klovnefisk, dragefisk, papegøyefisk og koffertfisk. Du kan også se sjøstjerner og bløtdyr som blekkspruter, og hvis du er virkelig heldig, også havskilpadder og delfiner. Hvalhaier kommer også jevnlig innom Zanzibars farvann.

Havet rundt Zanzibar er hjemsted for hele 600 forskjellige fiskearter og 50 forskjellige typer koraller, og mange av disse kan du utforske med dykkermaske og snorkel.

Når er det best å snorkle på Zanzibar?

Kvinne snorkler på Zanzibar og finner sjøstjerner

Zanzibars tropiske klima innbyr til snorkling året rundt.

Havtemperaturen er behagelig (26–29 grader), og sikten er god (noen steder over 30 meter) året rundt, men den aller beste tiden er de tørre periodene mellom januar og februar og igjen mellom juni og oktober.

Hvor er det best å snorkle på Zanzibar?

Oversikt fra Nakupenda Sandbank på Zanzibar

Zanzibar har mange enestående steder der du kan oppleve den fascinerende verdenen under havet.

Selv om det er mulig å snorkle direkte fra stranden flere steder på Zanzibar (f.eks. på Nungwi Beach), vil du få de aller beste snorkleopplevelsene hvis du tar båt ut til noen av de små øyene som omgir Zanzibar.

De 5 beste stedene å snorkle på Zanzibar

Oversikt fra øya Mnemba på Zanzibar

Hvis du drømmer om å oppleve Zanzibar under havoverflaten, presenterer vi her 5 av de beste stedene å snorkle.

1. Den blå lagune

I den sørøstlige delen av Zanzibar, en kort båttur fra Pingwe Beach og Michamvi Village, finner du Den blå lagune. Lagunen har et flott, fargerikt korallrev og et fascinerende liv i havet. Her lever det bl.a. en stor populasjon av sjøstjerner.

Du kan eventuelt kombinere snorkleturen med lunsj på den berømte restauranten The Rock, som ligger på en klippe midt i havet og kun kan nås til fots ved lavvann og med båt ved høyvann.

2. Nakupenda Sandbank

En raskt båttur unna Stone Town, Zanzibars gamle bydel, som ligger på den vestlige delen av Zanzibar, ligger Nakupenda Sandbank.

Nakupenda betyr “Jeg elsker deg” på Swahili, og det er godt mulig at du også vil forelske deg i denne vakre sandøya med dens skinnene hvite sand og klare, turkisblå vann.

Her er det mulig å beundre Zanzibars vakre korallrev og fascinerende, tropiske fisk i havet rundt sandbanken. Nakupenda er kun tilgjengelig ved lavvann og forsvinner helt når høyvannet kommer om ettermiddagen. Prøv derfor å komme ut så tidlig som mulig – da unngår du også de mange besøkende senere på dagen.

3. Chumbe Island Coral Park

Ca. 8 km vest for Zanzibar finner du Chumbe Island, en privateid øy og beskyttet havområde med fokus på økoturisme. Korallrevet rundt øya skal etter sigende tilby noen av Øst-Afrikas beste snorkleopplevelser i grunt vann.

Dagsturer bestilles hos Chumbe Island og er guidede snorkelturer der du får mulighet til å oppleve det enestående korallrevet som omgir øya og alle havets innbyggere.

Her lever det f.eks. fargerike fisk som klovnefisk, forskjellige skilpaddearter og til tider også delfiner. Reserver plass i god tid – Chumbe Island tillater bare et begrenset antall besøkende hver dag.

4. Tumbatu Island

Tumbatu Island ligger ca. 2 km nordvest for Nungwi Beach.

Øya er et populært sted å snorkle, og det er mindre besøkt enn populære Mnemba Island. Tumbatu er omkranset av et fargerikt rev der det vrimler av flotte, fargerike fisk. En dagstur til øya lønner seg absolutt.

5. Mnemba Island

Mnemba Island, som ligger ca. 3 km nordøst for hovedøya, er Zanzibars mest kjente snorklested.

Denne lille øya er kjent for sitt uberørte korallrev og massevis av fargerike fisk. Fordi øya er et snorkeparadis er området populært, og det kan være mange mennesker her.

Likevel er du garantert helt spesielle opplevelser under havet hvis du velger å snorkle her.

Se våre reiser til Zanzibar her

Se våre reiser med Zanzibar nedenfor:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende