TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Masai Mara i Kenya

24.04.2019
Vis alle innlegg

Åpne sletter så langt øyet rekker.

Sjiraffer, sebraer, løver og elefanter som vandrer på savannen.

Et naturreservat som garantert vil gi deg opplevelser du aldri glemmer.

Velkommen til Masai Mara!

Et naturreservat helt utenom det vanlige

Masai Mara ligger i Kenya og ble etablert så langt tilbake som 1961, blant annet for å beskytte dyrene i området mot krypskytteri. Naturreservatet ligger i den sørvestlige delen av Kenya, ikke langt fra Serengeti nasjonalpark i Tanzania, og er en del av det eldgamle og unike Serengeti-økosystemet.

Økosystemet bidrar til å gi naturreservatet en fantastisk natur, et mangfoldig dyreliv og safariopplevelser for livet.

Masai Mara er ikke en spesielt stor nasjonalpark, men det den mangler i størrelse tar den igjen med storslagne opplevelser.

Masai Maras dyreliv

Masai Maras dyreliv er helt enestående.

Her lever det både antiloper, løver, geparder, leoparder, gnuer, elefanter, giraffer, bøfler og sebraer. Kort sagt – i Masai Mara ligger alt til rette for å få fenomenale dyreopplevelser på safarien din.

F.eks. er Masai Mara også et av de beste stedene å se løver, og her har du faktisk gode muligheter til å få et glimt av alle big five-dyrene.

Den store gnuvandringen i Masai Mara

Den store gnuvandringen er Masai Mara aller største attraksjon.

Det er mange dyr året rundt på Masai Maras sletter, men antallet stiger betraktelig når tiden er kommet for den store årlige gnuvandringen.

Fra omkring juli-august krysser rundt 2 millioner gnuer, sebraer og gaseller Mara-elven og vandrer inn i Masai Mara. I denne perioden Masai Mara et av de stedene i verden som har den aller største konsentrasjonen av dyr.

Den store flokken kommer hit for å finne friskt gress og vann på Masai Maras sletter. Vandringen skjer i rykk, og en av de beste tidene å oppleve krysningen av Mara-elven er rundt juli og august, men det forekommer krysninger frem til rundt oktober, da den enorme flokken igjen krysser elven for å komme  tilbake til Tanzania og Serengeti nasjonalpark.

Men husk: Uansett når du reiser til Masai Mara er du garantert store dyreopplevelser.

Masai Maras natur

Det er ikke bare Masai Maras dyreliv som er en fascinerende opplevelse. Reservatets natur er en severdighet i seg selv.

Masai Maras landskap har en flott natur som endrer seg med årstidene. Fra nord til sør renner Mara-elven gjennom det vakre landskapet med bl.a. mektige sletter så langt øyet rekker, kuperte gressområder og områder med akasietrær.

Med regnet kommer det frodig natur og fulle vannhull, men i løpet av de to tørre perioden blir savannen stadig mer tørr og gold.

Som en spennende ekstrautflukt har du muligheten til å oppleve Masai Mara fra kurven i en luftballong. For mange er nok dette ”prikken over i-en” under oppholdet i nasjonalparken!

Masai Maras befolkning

I Masai Mara bor de rødkledte masaiene.

Denne fargerike stammen har tradisjonelt levd som krigere og gjetere, og de lever ikke av de ville dyrene men av kveg.

I tillegg til den røde klesdrakten, som kalles en shuka, bærer masaiene også smykker og har hull i øreflippene. Så når du nærmer deg en masailandsby, er det lett å kjenne igjen folket.

Stammefolkets tradisjonelle språk er Maa, og det er et av de mer enn 2.000 språkene som snakkes av de rundt 3.000 afrikanske stammene. Et besøk i en masailandsby er en flott opplevelse. Masaiene er et vennlig og gjestfritt stammefolk som gjerne forteller om tradisjonene sine.

Opplev Masai Mara på:

Fantastiske dyreopplevelser, vakker natur og fascinerende stammefolk er noe av det som venter deg på en reise til Masai Maras endeløse sletter.

Hvis det er spesielle opplevelser du gjerne vil få med deg på safarireisen til Masai Mara, er det viktig at du reiser til riktig tid. For opplevelsene henger bl.a. sammen med reservatets og landets klima.

Hvis du er i tvil om hvilken reise til Masai Mara du skal velge, eller når du skal dra hit, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg med å ta det riktige valget.

Masai Mara vil garantert ikke skuffe deg!

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende