TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNasjonalparker i Tanzania

Nasjonalparker i Tanzania

05.02.2019
Vis alle innlegg

Serengeti

Noen av Afrikas beste nasjonalparker ligger i Tanzania, og landet er samtidig et av Afrikas beste safarireisemål. Det østafrikanske landet har flere nasjonalparker, og hver av dem har sine egne attraksjoner.

Felles for parkene er at de har et fantastisk dyreliv, så her får du safarioplevelser for livet.

Nedenfor kan du lese mer om noen av Tanzanias beste nasjonalparker.

Serengeti nasjonalpark

The Great Migration

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias mest kjente nasjonalpark og et absolutt must-see på en safari i Tanzania.

Nasjonalparken har et av verdens eldste og mest komplekse økosystemer. Det unike ved denne parken er at naturen nesten ikke har endret seg på en million år.

Serengeti er habitat for utrolig mange forskjellige safaridyr, og det er gode muligheter til å se The Big 5, sjiraffer, gaseller og mange, mange andre interessante dyr.

Hvis du besøker nasjonalparken på riktig tid, kan du også oppleve den store migrasjon av gnuer. Under denne vandringen vandrer millioner av hover over Serengetis savanner når gaseller, gnuer og sebraer tilbakelegger 3.000 kilometer fra Serengeti nasjonalpark i Tanzania til Masai Maras sletter i Kenya for å finne gress. Du kan se disse enorme dyreflokkene i en periode mellom februar og juli måned.

Hvis du har lyst til å oppleve savannen fra luften, kan du dra på ballongsafari. Fra luften er det mulig å se savannens dyr ovenfra, mens solen står opp over Serengetis sletter. Dette er en meget annerledes og helt spesiell måte å oppleve nasjonalparkens savanne på.

Tarangire nasjonalpark

tarangire

Gjennom Tarangire nasjonalpark renner Tarangire-elven. I den tørre perioden mellom juni og oktober holder store flokker dyr til ved elven for å drikke vann. I disse månedene kan du oppleve store elefantflokker ved elven – noen ganger har elefantflokkene opptil 300 elefanter. I denne fascinerende nasjonalparken kan du få fantastiske safarioplevelser året rundt.

For fugleelskeren er Tarangire nasjonalpark også et flott sted å reise til. Parken har mer enn 550 forskjellige fuglearter. Du kan blant annet se strutser som spankulerer rundt på savannen eller gribber som svever høyt oppe i luften for å finne mat.

Når du reiser gjennom nasjonalparken opplever du hvor utrolig vakkert og variert nasjonalparkens landskap er. I parken finnes det områder med baobabtrær, busksavanne og sumpområder, der fugleflokker holder til for å yngle.

Ngorongoro-krateret

Ngorongoro

I Ngorongoro Conservation Area ligger Ngorongoro-krateret.

Krateret er en utslukt vulkan som hadde et utbrudd for 2,5 millioner år siden. Krateret er den største intakte kratergryten i verden.  Kratergryten – eller kalderaen – har et fantastisk økosystem med et rikt dyreliv. Dyrelivet har skapt gode betingelser for rovdyr, og derfor har krateret verdens største konsentrasjon av løver.

Krateret er oppført på UNESCOs verdensarvliste, blant annet fordi det er habitat for flere truede dyrearter, som hyenehunden og det svarte nesehornet. Disse sjeldne dyrene kan du være så heldig å oppleve på en safari i kraterbunnen.

Det eneste klassiske safaridyret du ikke treffer i krateret er sjiraffen. Den kommer seg ikke ned i kraterbunnen fordi veggene er for bratte for sjiraffens lange, spinkle ben.

Lake Manyara nasjonalpark

lake manyara

Lake Manyara nasjonalpark er med sine 330 km2 blant Tanzanias minste nasjonalparker. Men det parken mangler når det gjelder størrelse tar den til fulle igjen med sin flotte natur.

Nasjonalparken ligger under de vestlige sidene av Great Rift Valley. En stor del av parken er dekket av sjøen Lake Manyara, som fyller hele 230 kvadratkilometer av parkens lille areal. Det betyr også at du her finner en annerledes natur enn for eksempel i Serengeti, og i tillegg til sjøen vil du få se både åpne gressletter og jungellignende skog og sumper.

Nasjonalparken har mange dyrearter og et fantastisk fugleliv med mer enn 400 forskjellige fuglearter. Parken er nok mest kjent for de treklatrende løvene du kan være så heldig å se i tretoppene, samt for de rosa flamingoene som finner mat ved sjøens bredder.

Når du er i denne parken, kan du også være helt sikker på å møte mange nysgjerrige bavianer. Nasjonalparken har nemlig verdenes største konsentrasjon av bavianer.

Nyerere nasjonalpark (Selous Game Reserve)

Selous Game Reserve

Nyerere nasjonalpark i det sørlige Tanzania (tidligere kjent under navnet Selous) er med sine 30 000 km2 Afrikas største nasjonalpark.

På en tur til Nyerere nasjonalpark vil du oppleve en litt annerledes natur enn i det nordlige Tanzania. Områdets ville og varierte natur byr på åpne sletter, sumpområder, skog og elver. Her finner du også Tanzanias største elv Rufiji, som gir liv til plante- og dyrelivet i nærheten.

Mangfoldet i landskapet kan gjøre det mer utfordrende å oppdage dyrene enn i f.eks. Serengeti, men du er til gjengjeld garantert helt spesielle opplevelser i det varierte terrenget. For eksempel er det mulig å kombinere en tradisjonell game drive med elvesafari, noe som gir deg muligheten til å komme tett innpå mange forskjellige dyr.

Reservatet er også spesielt kjent for å ha et av de største antallene løver i Afrika, samt cirka halvparten av de ville hundene som gjenstår i verden. I tillegg huser reservatet også mange andre dyr, blant annet bøfler, sjiraffer, elefanter, krokodiller, flodhester og et fantastisk fugleliv. Du kan prøve å få øye på den sky Pels fiskeugle, eller iaktta alle de andre land- og vannfuglene.

Har du lyst til å oppleve Tanzanias flotte nasjonalparker?

Vil du se Ngorongoro-kraterets dyreliv, rosa flamingoer i Manyara eller de tusenvis av gnuer, gaseller og antiloper som krysser Tanzania under gnuvandringen?

Bli på en av våre spennende reiser til Tanzania, der det venter fantastiske opplevelser i landets vakre nasjonalparker.

Opplev Tanzanias nasjonalparker på:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende