TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerNgorongoro Crater i Tanzania

Ngorongoro Crater i Tanzania

02.12.2018
Vis alle innlegg

Det er mange fantastiske nasjonalparker i Tanzania.

En av de mest spesielle av nasjonalparkene, både i Tanzania og i hele Afrika, er Ngorongoro-krateret – eller Ngorongoro Crater – som ligger i Ngorongoro Conservation Area i Tanzania.

Ngorongoro-krateret er et av Afrikas sju naturlige underverker, og det er helt klart ikke uten grunn!

Hva er Ngorongoro Crater?

Ngorongoro-krateret er en vulkansk kaldera – en kratergryte – som oppsto etter et eksplosivt vulkanutbrudd. Vulkanen eksploderte for 2,5 millioner år siden, og tilbake ligger nå verdens største intakte kaldera.

Kalderaen dekker et areal på 260 km2 og er cirka 610 meter dyp. Området har en meget variert natur, med alt fra frodig skog til savanne.
Krateret er en del av Tanzanias nasjonalpark, Ngorongoro Conservation Area, der det ligger ytterligere to kratere.

Dyrelivet i Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret er oppført på UNESCOs verdensarvliste, for selve krateret og dyrelivet er et av de verdens største naturunderverker. I dag er krateret habitat for massevis av interessante dyr, og nasjonalparken er derfor det perfekte stedet å dra på safari!

Rundt 25.000 ville dyr holder til i krateret, blant annet sebraer, bøfler, gnuer, elefanter, løver, nesehorn, leoparder og antiloper. Du har altså mulighet til å oppleve alle big five-dyrene.

De mange byttedyrene gir gode levevilkår for løver, og derfor har krateret det største antallet løver i verden per kvadratkilometer. Krateret er også et av de beste stedene å se det sjeldne svarte nesehornet. Det eneste av Afrikas mest kjente dyr du ikke finner i krateret er sjiraffen, for kraterveggene er for bratte til at sjiraffer klarer å komme seg ned.

Sist, men ikke minst, har Ngorongoro-krateret også et fantastisk fugleliv, og krateret er derfor det perfekte safarireisemålet for fugleentusiaster. Her lever det mer enn 500 forskjellige fuglearter, og hvis du er heldig, kan du oppleve store flamingoflokker ved kraterets sjøer.

Den store gnuvandringen

I tillegg til alle de dyrene som alltid lever i parken, vandrer rundt to millioner dyr gjennom krateret under den store gnuvandringen i en periode mellom desember og mars, på jakt etter nye beitemarker.

Den store gnuvandringen består primært av gnuer, men det er også tusenvis av sebraer og gaseller som følger gnuene.

Masaiene i Ngorongoro Conservation Area

I Ngorongoro Conservation Area lever det afrikanske masaier, kanskje en av Afrikas mest fascinerende folk.

Folket kom til området for 200 år siden, og i dag lever det rundt 42.000 masaier i området. De bor i små landsbyer som består av runde, leirkledte hytter.

Masaiene er hyrder og driver med geiter og kveg. Kveget er en viktig del av masaienes liv, for dyrene er en kilde til mat. Dessuten måles masaiernes velstand i kveg og antall barn.

Stammen er semi-nomadisk og flytter med regnet for å finne gress til dyrene sine. Når det er regntid, lever de på områdets åpne sletter, og i den tørre perioden vandrer de opp i fjellene eller inn i skogene.

Har du lyst til å oppleve Ngorongoro Conservation Area?

Har du lyst til å møte masaiene og få uforglemmelige dyreopplevelser i Ngorongoro-krateret?

Opplev Ngorongoro Crater på disse reisene:

På en reise til verdens største kratergryte kommer du garantert hjem med mange fantastiske opplevelser i kofferten.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende