TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerDe beste safarilandene i Afrika

De beste safarilandene i Afrika

26.09.2017  |  oppdatert: 17.01.2024
Vis alle innlegg

TourCompass safari-jeep kører på gruset i Tanzania

Afrika har mange fantastiske safariland. Vi har laget en liste med forslag til land der du kan oppleve afrikansk safari i verdensklasse.

Få inspirasjon her, og kanskje finner du også ut hvilket safariland som passer aller best for deg.

Tanzania: Populært safariland med uendelig mange opplevelser

Løve i Ngorongoro-krateret i Serengeti, Tanzania

Dra på safari i Tanzania og opplev hvordan Serengeti, med sine imponerende landskaper og fascinerende dyreopplevelser, vil gi deg minner for livet. Forestill deg den endeløse savannen flankert av en himmel som fortsetter i evighet. Og flere dyr enn du noen gang kunne drømme om å se. På én gang!

Her er det gode muligheter til å få øye på løver, leoparder, elefanter, neshorn og bøfler, som til sammen utgjør ”The Big Five”. Det er også i Serengeti at du kan oppleve en del av den store gnumigrasjonen, der opptil 2 millioner gnuer, sebraer og gaseller vandrer mellom Serengeti og Masai Mara i Kenya på leting etter mat og vann.

Tanzania har også andre imponerende naturfenomener, som Ngorongoro-krateret, verdens største intakte kratergryte og en av Afrikas mest unike nasjonalparker. La deg begeistre av det enestående dyrelivet og de fantastiske omgivelsene, som like gjerne kunne vært med i et program presentert av David Attenborough.

Kan kombineres med: en avslappende badeferie på naturskjønne Zanzibar, som ligger utenfor kysten av Tanzania, eller gorilla-tracking i Uganda

Tanzania er bl.a. for deg som: vil oppleve imponerende landskaper og flere dyr enn du noen gang kunne forestilt deg: The Big Five, den store gnumigrasjonen, sjiraffer, flodhester, sebraer og alle de andre safaridyrene du drømmer om å se. Klikk her for å lese vår guide til Tanzanias vær og dyreliv.

Kenya: Tradisjonelt og eventyrlig safarireisemål

Gnuens vandring på Mara-elven i Kenya

En safari i Kenya byr på eventyrlige opplevelser på et av Afrikas eldste safarireisemål.

Et besøk her er ikke fullendt uten en tur til Masai Mara, den kenyanske delen av Serengeti-økosystemet, som også finnes i Tanzania. Her er safarien komprimert til et mye mindre område, men dyreopplevelsene er like imponerende, noe som gjør Masai Mara til en unik og intens safariopplevelse.

Masai Mara er spesielt kjent for gnuenes farefulle ferd over Mara-elven, som mellom juli og oktober er et dramatisk skue når krokodillene ligger på lur i vannet mens de venter på at gnuer og sebraer skal krysse over til den andre siden. Dette er noe man bare må oppleve!

Hvis du har lyst til å få vite mer om den lokale kulturen, skal du bli med på et besøk i en Masai-landsby, der du kan treffe noen av lokalbefolkningen. Masaiene er et stolt folk som holder tradisjonene sine i hevd. De lever fremdeles slik forfedrene deres gjorde det for mer enn 400 år siden. De måler velstanden sin i antallet kveg og koner og lever bl.a. av melk og kjøtt fra eget kveg.

Kan kombineres med: en deilig badeferie i Mombasa, som i tillegg til å være en millionby også er en viktig og livlig havneby ved Det indiske hav, eller med badeferie på idylliske Zanzibar. Les om forskjellene mellom Zanzibar og Mombasa.

Kenya er bl.a. for deg som: vil på safari på et av Afrikas eldste safarireisemål med safari i verdensklasse og et meget variert dyreliv, f.eks. “The Big Five” og “The Great Migration”.

Sør-Afrika: Mangfoldige opplevelser med mange kombinasjonsmuligheter

Sjiraff i solnedgang i Kapama Private Game Reserve, Sør-Afrika

Hvis du aldri har vært på safari før, er Sør-Afrika et naturlig valg, for her er det så mange kombinasjonsmuligheter. Sør-Afrika er kjent som et kulturelt og etnisk mangfoldig land, med innflytelse fra bl.a. Nederland, Kina og India. Faktisk går Sør-Afrika ofte under navnet “Regnbuenasjonen”.

Sør-Afrikas store safaritrekkplaster er uten tvil Kruger nasjonalpark. Denne enorme parken, som er nesten like stor som Viken fylke, gir deg gode muligheter til å oppleve det beste av det Afrika kan tilby. Parken ligger i den nordøstlige delen av Sør-Afrika og er hjemstedet til mer enn 140 forskellige slags pattedyr (blant annet ”The Big Five”), mer enn 500 fuglearter, 120 krypdyrarter og ca. 2 000 forskellige planter.

I tillegg kan Sør-Afrika by på luksuriøse safariopplevelser i noen av landets private viltreservater, f.eks. i Kariega Game Reserve, som forøvrig er helt malariafritt, eller i Kapama Private Game Reserve. Her får du en mer eksklusiv safariopplevelse med all inclusive og overnatting i luksuriøse omgivelser.

Hvis du drømmer om å kombinere safarien din med andre opplevelser, er Sør-Afrika også et naturlig valg. Her kan du nemlig velge blant mange interessante opplevelser. Du kan kan f.eks. glede deg til spennende storbyopplevelser i Cape Town, avslapning i Vinlandet, vakre kyststrekninger på Garden Route og mye mer.

Kan kombineres med: badeferie på vakre Mauritius, naturopplevelser ved Victoria Falls i Zambia eller safari i Botswana.

Sør-Afrika er bl.a. for deg som: har lyst på varierte opplevelser og gjerne vil ha mer enn “bare” safari. Sør-Afrika har virkelig noe for enhver smak.

Botswana: Uberørt natur og massevis av elefanter

Elefanter i Okavango-deltaet i Botswana

I Botswana finner du noen av Afrikas mest uberørte og mindre besøkte nasjonalparker. Her har regjeringen lagt ned et stort arbeid for å bevare landets natur og begrense antallet turister som får lov å besøke landet. Også derfor regnes Botswana i dag for å være et av Afrikas mest eksklusive safariland, der du kan forvente en mer “intim” safariopplevelse.

Størsteparten av Botswana består av Kalahari-ørkenen. Men i det nordvestlige hjørnet av Botswana ligger det frodige Okavango-deltaet, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn områdets unike økosystem som tiltrekker seg et variert og fascinerende dyreliv. Faktisk er Okavango-deltaet et av de beste stedene å se elefanter i Afrika i den tørre perioden.

Øst for deltaet ligger Chobe nasjonalpark, og her lever det mer enn 50 000 elefanter, bøfler, sebraer, sjiraffer og leoparder. Gjennom nasjonalparken renner Chobe-elven, der du kan møte krokodiller og flodhester. Dra på en elvesafari der du kommer helt tett på dyrelivet langs elven.

Kan kombineres med: storbyferie i Cape Town eller opplevelser i Vinlandet i Sør-Afrika, Victoria Falls på grensen mellom Zambia og Zimbabwe eller en avslappende badeferie på Mauritius’ vakre strender.

Botswana er bl.a. for deg som: har lyst på spektakulær og uberørt natur med et fascinerende og rikt dyreliv. Botswana er et eksklusivt, men også helt fantastisk safarireisemål.

Uganda: Gorillaer og Afrikas vakreste landskaper

Bjerggorilla med baby i Bwindi, Uganda

Uganda er et av Afrikas vakreste land. Det er ikke uten grunn at landet har fått tilnavnet “Afrikas perle”. Her finner du frodig natur som er rik på regnskog, elver og fjell – samt et fantastisk dyreliv.

Uganda er kanskje spesielt kjent for opplevelser som involverer primater. For eksempel kan du på en vandring ved Kyambura Gorge oppleve sjimpansene, som faktisk er menneskets nærmeste nålevende slektning. Det er en flott opplevelse å se disse intelligente dyrene i sine naturlige omgivelser.

Men den primære årsaken til at du skal reise til Uganda er fjellgorillaene. I Bwindi Impenetrable Forest National Park bor ca. halvparten at de få hundre frittlevende gorillaene som er igjen i verden. Erfarne rangere tar deg med på vandring gjennom skogens tykke ranker av slyngplanter på leting etter de sterkt utrydningstruede fjellgorillaene. Hvis du er heldig, kommer du helt nær dem, noe som er en helt fantastisk opplevelse.

Kan kombineres med: badeferie på eksotiske Zanzibar.

Uganda er bl.a. for deg som: drømmer om å oppleve de flotte, frittlevende fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable National Park og spektakulær og frodig natur i et av Afrikas vakreste land.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende