TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerKruger nasjonalpark i Sør-Afrika

Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika

04.10.2019
Vis alle innlegg

sebra

I den nordøstlige delen av Sør-Afrika, ved grensen til Moçambique og Zimbabwe, finner du den verdensberømte nasjonalparken Kruger.

Her venter fantastiske safariopplevelser i en av Afrikas største nasjonalparker.

Drømmer du om å dra til Kruger? Se hva du kan oppleve i nasjonalparken nedenfor.

Sør-Afrikas største nasjonalpark

Kruger nasjonalpark er en av Sør-Afrikas eldste og også blant av Afrikas mest populære sararireisemål.

Parken strekker seg ca. 350 km fra nord til sør og ca. 65 km fra øst til vest. Med et areal på ca. 20 000 km² er Kruger også Sør-Afrikas største nasjonalpark.

Krugers historie går helt tilbake til 1898, da en del av parken ble gjort til viltreservat. Før det ble parken brukt som jaktområde. I 1926 ble de to områdene Shingwedzi Game Reserve og Sabie Game Reserve lagt sammen. De ble til Kruger nasjonalpark. I 1927 ble parken åpnet for besøkende, og i dag har Kruger rundt en million mennesker tilreisende hvert år.

Naturen i Kruger nasjonalpark

natur

I Kruger finner du fantastisk, afrikansk natur.

Landskapet i parken er meget variert, og derfor trives mange forskjellige typer dyr her.

Kruger har også flere permanente elver og vannhull som elefantflokker og mange andre dyr vandrer til hver dag for å drikke vann. To av de viktigste elvene er Crocodile River og Sabie River. I Kruger kan du også se skog der det lever store kuduer – en stor antilopeart som kan kjennes igjen på sine spiralformede horn.

Parken har også en meget variert flora. Her vokser det alt fra palmer til kaktuser. På savannene kan du f.eks. se paraplytrær med en trekrone (som navnet antyder) formet som en paraply.

Et av de mest karakteristiske trærne i parken er de enorme baobabtrærne som kan bli opptil 1000 år gamle. Baobabtreet har en tykk stamme som kan inneholde mye vann, og trekronen er ganske liten. Pga. treets lille krone ser det nesten ut som om det er plantet opp-ned, med røttene opp i luften.

Dyrelivet i Kruger nasjonalparkpark

Kruger nasjonalpark

Kruger nasjonalpark har et fantastisk og variert dyreliv. I parken lever det nesten 150 pattedyrarter, mer enn 500 fuglearter og 114 reptilarter.

Så på Krugers savanne er det gode sjanser til å få øye på alle de berømte safaridyrene, f.eks. Afrikas Big Five, flodhester, kuduer, antiloper, vortesvin, hyener, vannbukker og flokker av sebraer, impalaer, bøfler og mange, mange flere. Du kan også være så heldig å få se noen av Afrikas truede dyrearter, f.eks. svart neshorn, leoparder og ville hunder.

Rovdyr

leopard

Det er alltid en stor opplevelse å se Afrikas rovdyr på nært hold. Og det kan du i Kruger nasjonalpark.

Rovdyrene trives godt her pga. parkens mange byttedyr.

Det lever bl.a. rundt 1000 leoparder i Kruger, så parken er et av de beste stedene i Afrika å se dette store kattedyret. Leoparden er nattaktiv, og det vil si at den jager om natten og i de tidlige morgentimene. Det er derfor sjelden å se kattedyret på jakt om dagen. Leoparden er dessuten meget sky, men hvis du er heldig, ser du den kanskje sove i toppen av et tre om dagen.

Geparden er et annet flott kattedyr. Det er mindre enn 1000 geparder igjen i Sør-Afrika, og ca. 120 av dem lever i Kruger. Nasjonalparken et godt sted å få et glimt av det superraske dyret. Geparden holder til i mer åpne områder, der den også jager.

Løven er det rovdyret man oftest forbinder med safari, og det er også det rovdyret man kan se flest av, for Krugers løvebestand er relativt stor. I parken lever det rundt 1600 eksemplarer av dyrenes konge. Løvene holder gjerne til i skyggen, for de unngår helst den varme solen, samt i tette skogområder eller kratt, der de i skjul kan komme så nær innpå byttedyrene som mulig. Løven er et flokkdyr, og derfor ser du høyst sannsynlig flere løver på én gang når du er ute på safari.

Fuglelivet

fugleliv

Kruger nasjonalpark er med sine vel 500 forskjellige fuglearter et paradis for fugleelskere.

Spesielt i sommerperioden, mellom desember og februar, er det mange fugler her, for trekkfuglene, bl.a. fra Europa, kommer til Kruger i disse månedene. Men du kan se vakre fugler i parken året rundt, f.eks. neshornfuglen, den lillabrystede blåråken, marabustorken og mange flere eksotiske fuglearter.

En av de helt vanlige fuglene i parken er den vakre glansstæren som holder til i trekronene og kan kjennes igjen på sin mørke fjærdrakt med grønnturkis skjær.

Naturligvis har Kruger også massevis av rovfugler som svever over savannen på jakt etter små dyr. Faktisk lever det hele 58 forskjellige rovfuglarter her, blant annet ørner, falker og gribber.

Har du lyst til å oppleve Krugers fantastiske dyreliv?

I Kruger nasjonalpark venter det store opplevelser, på nærmeste hold.

Hvis du har spørsmål om safari i Kruger nasjonalpark, må du gjerne kontakte reisespesialistene våre. Du kan også lese mer om når det er best å reise til Kruger nasjonalpark her.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende