TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerLake Manyara nasjonalpark

Lake Manyara nasjonalpark

19.03.2023
Vis alle innlegg

Utsikten over Manyara-sjøen

Lake Manyara nasjonalpark ligger i det nordlige Tanzania, rundt 90 minutters kjøring vest for Arusha.

Et av nasjonalparkens største trekkplastre er den enorme sjøen, Manyara-sjøen, som er et livsgrunnlag for parkens mange dyr. Gled deg til å oppleve spektakulær natur, treklatrende løver og et rikt dyreliv.

Naturen i Lake Manyara nasjonalpark

Skogen i Lake Manyara nasjonalpark

Lake Manyara nasjonalpark er med sine 330 km2 en av Tanzanias minste nasjonalparker. Til sammenligning dekker Serengeti nasjonalpark et område på nesten 15 000 km2.

Selv om parken er liten, er den full av store naturopplevelser.

Nasjonalparken strekker seg 50 kilometer i dalen ved de 600 meter høye, vestlige Rift Valley-åsene, og området mellom Manyara-sjøen og åsene har en blanding av gressletter, jungellignende skog og sump.

Når du kjører inn hovedinngangen til nasjonalparken, kommer du gjennom frodig skog før du når frem til sjøen. Skogen er grønn og frodig, og det kan være en stor kontrast hvis du for eksempel kommer rett fra Serengeti, som på noen tider av året er veldig tørr.

Manyara-sjøen

Elefanter på en grusvei i Lake Manyara nasjonalpark
Lake Manyara nasjonalpark er kjent for den store sjøen som også har gitt navn til nasjonalparken. Manyara-sjøen utgjør en stor del av parkens samlede areal, hele 200 km2.

I den afrikanske bushen er vann ensbetydende med liv, og det ser man tydelig her. Sjøen er et samlingssted for mange dyr som kommer hit for å drikke eller bade, blant annet parkens mange elefanter.

Dyrelivet i Lake Manyara nasjonalpark

Lake Manyara har et mangfoldig dyreliv, og dyrene kan du blant annet oppleve på en safari i nasjonalparken.

Her lever mange av Afrikas fascinerende dyr, blant annet elefanter, sjiraffer, bøfler, sebraer, flodhester og mange, mange flere. Selvfølgelig også de treklatrende løvene, bavianer og utrolig mange fugler.

Treklatrende løver

Treklatrende løver i Lake Manyara

Lake Manyara er kjent for sine treklatrende løver.

Løver oppholder seg normalt ikke i trær, men du kan oppleve det noen få steder i Afrika – blant annet her i Lake Manyara nasjonalpark.

Når man leser om treklatrende løver, er der alltid to steder som spesielt nevnes: Løvene i Queen Elizabeth nasjonalpark i det sørlige Uganda og bestanden i Lake Manyara. Det er også mulig å møte disse løvene andre steder. Vi har for eksempel sett sovende løver i tretoppene i både Serengeti og Ngorongoro.

Men hvorfor trosser løvene sine naturlige instinkter og klatrer i trær?

Én forklaring kan være at de i toppen av trærne unngår tsetsefluer og andre insekter og samtidig kan nyte den kjølige brisen med skygge for solen.

Store flokker bavianer

Bavianer på veien i Lake Manyara nasjonalpark

Hvis du liker aper, kan du glede deg til et besøk i Lake Manyara nasjonalpark.

Her er det veldig gode muligheter for å møte bavianer. Lake Manyara er nemlig et av de stedene i Afrika som har den største konsentrasjonen av disse nysgjerrige apene.

Bavianene er sosiale dyr, og du vil oppleve hvordan de samhandler med hverandre helt på nærmeste hold når du møter dem på din safari i Lake Manyara nasjonalpark.

Fuglelivet i Lake Manyara nasjonalpark

Flamingoer i Lake Manyara

Sist, men ikke minst: Lake Manyara nasjonalpark er et fantastisk sted å oppleve fugler.

Nasjonalparken har et utrolig fugleliv med mer enn 400 registrerte fuglearter, blant annet mer enn 50 forskellige rovfuglarter.

Parkens enorme sjø og sumpområder er en oase for mange av fuglene, som stortrives her. Du kan blant annet se store flokker av pelikaner og selvfølgelig massevis av de rosa flamingoene nasjonalparken også er kjent for. Flamingoer er sosiale dyr, og de er sjelden alene, så du kan forvente å møte flokker på opptil 1000 flamingoer på ett sted.

Det er ikke unormalt å oppleve opptil 100 forskellige fuglearter på én dag, så hvis du er fugleinteressert, er du i ditt rette element i Lake Manyara nasjonalpark.

Har du lyst til å oppleve Lake Manyara nasjonalpark?

Vi tilbyr flere reiser der en dagssafari i Lake Manyara nasjonalpark er inkludert i programmet.

Kunne du tenke deg å oppleve nasjonalparkens treklatrende løver, bavianer og det fascinerende fuglelivet?

Opplev lake Manyara på disse reisene:

Hvis du har spørsmål om våre safarireiser i Tanzania, Lake Manyara eller andre nasjonalparker i Tanzania,  må du gjerne kontakte reisespesialistene våre.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende