TRYGGHETSGARANTI - LES MER
13 dager

Botswana & Victoria Falls

Dra på safari i et av verdens beste safariland. Overnatt i en hyggelig teltleir midt i Okavango-deltaet, se Chobes mange elefanter og la de mektige Victoriafallene skylle reisestøvet av deg.

Botswana & Victoria Falls
Botswana & Victoria Falls
13 dager
ForsideAfrikaBotswanaBotswana & Victoria Falls

Botswana & Victoria Falls

Dra på safari i et av verdens beste safariland. Overnatt i en hyggelig teltleir midt i Okavango-deltaet, se Chobes mange elefanter og la de mektige Victoriafallene skylle reisestøvet av deg.

ForsideAfrikaBotswanaBotswana & Victoria Falls
Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Maun i Botswana, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 1 overnatting i Maun, inkl. frokost
 • 4 dagers campingsafari i Okavango-deltaet, inkl. 3 overnattinger i teltleir, all transport, guide, alle måltider inkl. drikkevarer og alle nasjonalparkgebyrer
 • Transfer fra leiren til flystripe i deltaet
 • Innenriksfly fra deltaet til Kasane
 • Transport fra flyplassen i Kasane til Chobe nasjonalpark
 • 3 overnattinger ved Chobe nasjonalpark i Botswana inkl. frokost og middag
 • 2 x Båttur på Chobe-elven
 • 2 x Game drive i Chobe nasjonalpark
 • Transport fra Chobe nasjonalpark til Livingstone i Zambia, inkl. grensekryssing
 • 3 overnattinger i Livingstone ved Victoriafallene inkl. frokost
 • Fly fra Livingstone til Norge inkl. transfer
 • Mulighet til å forlenge oppholdet med badeferie på Mauritius eller storbyopplevelser i Cape Town
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Prisen gjelder ved min. to reisende. Forhør deg om prisen hvis du reiser alene

REISEN KORT & GODT

Hvem har ikke sett et BBC-program om Okavango-deltaet? Hvem kjenner ikke historien om Dr. Livingstone som “oppdaget” og ga navn til Victoriafallene, og hvem har ikke lyst til å se flokker med tusenvis av elefanter?

Denne reisen har alt dette!

Botswana har rykte på seg for å være et av verdens beste safariland – og for å være utrolig dyrt, med mindre man sover i telt og kjører lange strekninger hver dag. Slik trenger det heldigvis ikke være. Vi har satt sammen en prisvennlig reise der du opplever hvorfor landet har fått sitt velfortjente rykte som et fenomentalt safariland – uten at du trenger å sove i telt alle de 10 dagene.

Du kommer tett på dyrelivet og naturen på en vaskeekte campingsafari i det mektige Okavango-deltaet. Du sover i telt med eget (bush-)toalett og dusj, og kan høre elefanter, løver og impalaer gjennom teltduken.

I Chobe overnatter du på en flott lodge med utsikt til den brede Chobe-elven. Du drar på game drives og båtturer og nyter synet av de store elefantflokkene og de enorme krokodillene.

Du avslutter reisen på en annen flott lodge ved de fantastiske Victoriafallene. Her kan du velge om du bare vil nyte synet av fossefallene på egen hånd, eller kjøpe en av våre mange spennende utflukter.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du får en perfekt kombinasjon av rustikk og autentisk campingsafari og komfortable, firestjerners lodger
 • Det venter fenomenale safariopplevelser i verdens største innlandsdelta
 • Du opplever Chobe nasjonalparks enorme elefantflokker og drar på båttur på Chobe-elven
 • La spruten fra Victoriafallene skylle safaristøvet av deg

Reisene våre inkluderer altid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle overnattinger
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Døgnbemannet telefon – Vi er med deg hele veien
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise, og turen går med fly til Botswana med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Maun, Botswana

Ved ankomst i Maun blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet. Du har én enkelt overnatting i Maun, før opplevelsene i deltaet begynner. Resten av dagen er til fri disposisjon til å slappe av etter reisen.

Dag 3: Maun – Okavango-deltaet

Det er avreise fra hotellet om morgenen, og turen går til den østlige delen av Okavango-deltaet, en tur på ca. 100 km. Underveis kan du nyte synet av lokale landsbyer, mopanetrær og kanskje til og med de første ville dyrene. Hverken nasjonalparker eller viltreservater i Botswana er inngjerdet, så i tørketiden kan elefantene godt finne på å gå inn i landsbyene på sin leting etter vann.

Landskapene i denne delen av deltaet er meget varierte. Fra høye mopanetrær og tett buskas til flate områder som i perioder er oversvømmet av vann og i andre tider på året ligger der som tørre sletter med døde, spøkelsesaktige trær og til elver der flere hundre flodhester holder til.

I kveld overnatter du i en teltleir midt i den ville naturen. Du ankommer leiren, som står klar med oppsatte telt, messetelt og bålplass – og personalet er travelt opptatt med å lage middag til deg. Lanternene skaper en god stemning i leiren – men de forurenser ikke himmelen med kunstig lys, så sett deg ved bålet, ta deg en kald drink og kikk opp mot himmelen. Stjernehimmelen her er helt fenomenal!

Dag 4-5: Opplevelser i Okavango-deltaet

Du blir vekket tidlig – ofte før solen er stått opp. Du har nok allerede vært våken et par ganger fordi du har hørt dyrelyder. Som oftest hører man impalaer som grynter til hverandre. Elefanter som lager trompetlyder er heller ikke uvanlig, og hvis du hører godt etter, kan du kanskje høre de dype kallebrølene til en løve. Du er helt trygg i teltet ditt, og det er en helt fantastisk opplevelse å ligge i den afrikanske natten og vite at du sover der dyrene bor.

I den kjølige morgenluften blir det helt varmt vann i en skål utenfor teltet ditt, der du kan vaske ansiktet før frokost. Frokosten består av te, kaffe, juice, muesli, toast – og kanskje en muffins, så du er godt forberedt til formiddagens game drive. Så snart solen titter frem skal du nemlig legge ut på dagens første game drive. Hva formiddagen vil bringe er umulig å si! Vi tipper du vil se elefanter, sebraer, sjiraffer, vortesvin, flodhester, løver, impalaer, vannbukker – og hvis du er heldig, kanskje en leopard, ville hunder og en flokk sabelantiloper. Underveis blir det tid til en formiddagskaffe og litt søtt.

Ved lunsjtid går turen tilbake til leiren, der personalet har maten klar. Man blir både sulten og sliten når man er på safari. Spenningen, den friske luften og den tidlige starten gir deg nok lyst til å ta en aldri så liten lur. Det er det heldigvis tid til, og når du er klar, ber du bare personalet om å gjøre ferdig dusjen din. De varmer opp en stor bøtte vann og gjør klar en “bucket-shower” så du kan få skylt av deg støvet.

Etter en dusj og en kopp kaffe skal du ut på dagens andre game drive. Kanskje har guiden hørt rykter om en leopard et sted, kanskje skal dere sjekke om løvene fremdeles er der de var i morges – eller kanskje går turen til elefantene som står i elven og drikker noen av de 200 literne vann en elefant drikker hver dag.

Solnedgangene i Okavango-deltaet er nesten ubeskrivelig vakre. Halvdøde trær som speiler seg i vannet, elefanter som blir til silhuetter og himmelen som farges helt lilla og rosa er et utrolig flott syn.

Når solen går ned og temperaturen faller, kommer de nattaktive dyrene frem. Med en spesiell lampe lyser guiden ut i nattemørket, og nå gjelder det å se etter øyne i natten. Igjen er det ingen som vet hva som venter på safarien. Kanskje er det løver og hyener på jakt – kanskje en kameleon – og sikkert noen harer. Det er bare å holde ivrig utkikk.

Tilbake i leiren venter enda en god middag, og så kan du gå til ro i teltet ditt.

Dag 6: Okavango-deltaet – Kasane, Chobe nasjonalpark

I dag er det på tide å si farvel til Okavango-deltaet. Du blir kjørt til den lille flystripen der du flyr til Kasane. Flyet fungerer nesten som rutebil, og du kan oppleve at det stopper ved andre flystriper før du kommer til Kasane. Gled deg over utsikten over deltaet fra luften!

Ved ankomst i Kasane blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet der du skal tilbringe de neste tre nettene. Kasane er en liten by, så kjøreturen tar kun ti minutter – med mindre det står en elefant i veien. Dette er nemlig ikke uvanlig i Kasane. Et steinkast fra byen ligger inngangen til Chobe nasjonalpark, som er et mekka for elefanter. Man anslår at det bor mer enn 120 000 elefanter i Chobe, så det er ikke rart at de av og til forviller seg inn i byen! Resten av dagen er til fri disposisjon – du kommer sikkert til å bruke en del tid på å se utover elven og det rike dyrelivet som finnes her.

Dag 7: Chobe nasjonalpark

I dag skal du oppleve nasjonalparken. Dagen byr både på en avslappende båttur på elven der du har gode muligheter til å komme tett på flodhestene, samt en tradisjonell game drive på land.

Botswanas regjering satser på bærekraftig turisme, og du kan derfor oppleve uberørt og spennende natur med et fantastisk og rikt dyreliv. I Chobe nasjonalpark kan du blant annet oppleve bøfler, elefanter, løver, geparder og leoparder. Legg også merke til det utrolige fuglelivet på denne turen – blant annet Botswanas vakre nasjonalfugl, blåråken.

Om kvelden er du tilbake på lodgen, der middagen venter.

Dag 8: Chobe nasjonalpark

I dag venter det flere spennende opplevelser i nasjonalparken. Rekkefølgen er omvendt i forhold til i går, slik at du skal få mest mulig ut av oppholdet ditt her. Du legger derfor ut på en game drive i parken om formiddagen, mens det om ettermiddagen blir båttur på elven. Det vil naturligvis også bli tid til å ta en dukkert i svømmebassenget og kanskje få en massasje.

Dag 9: Chobe nasjonalpark – Victoriafallene

Du blir hentet på hotellet og så starter kjøreturen til Zambia. Turen tar ca. 2-4 timer, litt avhengig av ventetiden ved grenseovergangen i Kazungula. Kazungula er en liten landsby som ligger ved bredden til Zambezi-elven. Her møtes ikke mindre enn fire forskjellige land: Zambia, Zimbabwe, Botswana og Namibia. En bro forbinder Zambia og Botswana. En morsom liten detalj: broen er buet, slik at den ikke skal overlappe med grensene mot henholdsvis Namibia og Zimbabwe.

Du blir kjørt helt til hotellet i Livingstone i Zambia, der du har tre overnattinger ved bredden av Zambezi-elven.

Dag 10-11: Opplevelser ved Victoriafallene

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon. Vi anbefaler imidlertid at du reserverer et par utflukter hjemmefra, siden det ofte er rift om plassene. Noen steder er det også begrensninger på antall deltakere på turene.

Du må naturligvis ikke gå glipp av en spasertur rundt fossefallene. Gåturen ut på Knife Edge Bridge er absolutt verdt å anbefale. Herfra har du enestående utsikt mot fossefallene, og i regnsesongen (ca. november–april) må du forberede deg på å bli nesten gjennomvåt på gåturen. Heldigvis er lufttemperaturen varm, så det er bare morsomt å føle naturkreftene tett på kroppen!

Der er nok å finne på. Området er et sant aktivitetsmekka med et hav av opplevelser.

Dag 12: Hjemreisen starter

Det er på tide å si farvel til Afrika – med mindre du velger å forlenge reisen med f.eks. en tur til Cape Town eller kanskje en badeferie på Mauritius?

Ved avreise blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, hvor hjemreisen – eller reisen videre – starter.

Dag 13: Hjemkomst

Du kommer hjem til Norge etter en fantastisk reise.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Storbyferie i Cape Town
4 netter

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Badeferie på Mauritius
5 netter

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Vær oppmerksom for at prisen for enkeltrom kun gjelder ved min. to reisende. Kontakt oss hvis du reiser alene.
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
FØR DU REISER
Godt å vite
Afrika
Pernille Grøngaard Brammer

Pernille er vår Afrika-spesialist og har over 10 års erfaring med reiser i Afrika.

Se åpningstider
Mandag - torsdag fra 10-16
Fredag fra 10-14
BLI MED PÅ EVENTYRET
Lignende reiser
HVORFOR REISE MED TOURCOMPASS?
Derfor velger kundene oss
 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen
 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper
 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av samarbeidspartnere
 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs
UTFORSK
Se alle våre spennende reisemål